Bartg 5 468 Opublikowano 19 maja 2017 Opublikowano 19 maja 2017 Ruch juz praktycznie pogrzebany, Niezgoda i Arak na lige mistrzow xD Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 19 maja 2017 Opublikowano 19 maja 2017 Gdy wygrywasz 4-1 mecz o utrzymanie i spadek już nie taki ci straszny 8) Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 Jak na Twitterze poinformowało Zagłębie Lubin - mecz tej drużyny w 35. kolejce ligowej z Wisłą Płock poprowadzi Paweł Pskit z Łodzi. Arbiter ten nie będzie więc tym samym sędziował meczu "Białej Gwiazdy" z Pogonią Szczecin - do którego był wyznaczony. PZPN nie informował o tej zmianie, więc aktualnie nie wiemy, kto poprowadzi dzisiejszy mecz wiślaków z Pogonią. xD Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 Ja nie wiem co ten Ruch tak słabo. Spadek niemalże pewny, chociaż, kazdy w grupie spadkowej ma matematyczne szanse. Tylko, że po Ruchu, Arce i Śląsku nie widać w ogóle motywacji. Myślę, że 2 z tych drużyn do spadku. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 W Ruchu od lat wszystko jest chu/jem podparte i chyba nikt nie wie dlaczego jeszcze do tej pory nie je/bnęło. Warzycha będzie mógł sobie wpisać do CV spadek z czternastokrotnym MP, najs. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 Dobrze ze zaraz koniec ESA37, najbardziej będzie Pogon plakac, bo kolejny sezon traktuja grupe mistrzowska jak sparingi, wlasnie dostaja 4:0 w 40 minucie... Cytuj
michal 558 Opublikowano 21 maja 2017 Opublikowano 21 maja 2017 Ty, ale czemu to sluzy te przeciaganie esa37? Meczow o nic bedzie znacznie wiecej bo zniknie problem podzialu pkt a nasi gwiazdorzy graja o 3 tygodnie za dlugo co skutkuje "brakiem czasu na odpowiednie przygotowanie do europejskich pucharow". W gr mistrzowskiej srednia frekwencja jest ponad 10 tys widzow na mecz a wyobrazenia Dariusza Marca sa takie ze na mecze zaglebia w sosnowcu bedzie regularnie przychodzilo po 15tys widzow albo w nowym saczu 10tys to absolutne minimum. Ile w tym kraju jest druzyn na ktore mecze przychodzi po 15tys widzow poza obecna ekstraklasa? Gornik Zabrze? Widzew? W polsce jak bedzie 10 klubow z frekwencja 15tys bedzie bardzo dobrze, a na wiecej bedzie mozna liczac jesli cos nasze kluby beda znaczyc w Europie a nie chwalilo sie cwierc sukcesami. Slabo wyglada zaplecze gdzie nie rzadko pojawiaja sie widownie rzedu 1 tys widzow (jak w jakiejs niemieckiej okregowce). Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 EHehehehe jak ktoś nie lubił ESA37 w obecnej formie to będzie jeszcze gorzej, ma wejść ESA37 bez podziału punktów :D Czyli będzie pewnie 2x więcej meczów o nic. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 No trochę nie rozumiem tego wydłużania i podziału, skoro po 30 meczach nie będą dzielone punkty. Bez podziału będzie na pewno więcej drużyn grających o nic, zwłaszcza w spadkowej. Na przykładzie tego sezonu po 30 kolejkach Wisła Płock i Zagłębie miałyby 9 pktów przewagi nad spadkiem Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Dlatego powinni wrócić do klasycznego systemu 30 kolejek i po sprawie. Ruszek jednak bez licencji Cytuj
amarok 13 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Szkoda, dla mnie ten system w obecnej formie to najlepsze, co moze byc. Bez podzialu punktow te 7 meczow ekstra jest troche na sile i jak tak dalej pojdzie, to wroca do nudnego jak flaki z olejem starego systemu. A jeszcze mowi sie o powiekszeniu ekstraklasy do 18 klubow, to juz w ogole porazka moim zdaniem. Ekstraklasa powinna byc bardziej elitarna i jak na polskie warunki powinna liczyc max 14 druzyn. Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Najlepiej niech zrobią system belgijski Tam nawet z 1 (czyli drugiej) ligi drużyny grają jakimś cudem o LE. Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 To już pewne! System powtórek wideo (VAR) zadebiutuje w Ekstraklasie w sezonie 2017/2018. Informację tę podał prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Zbigniew Boniek. O zaimplementowaniu VAR (Video Assistant Referee) w Ekstraklasie mówiło się od momentu przyjazdu Lukasa Bruda, sekretarza generalnego IFAB (Międzynarodowa Rada Piłkarska), do Polski w kwietniu tego roku. - Pojawiła się chęć współpracy ze strony PZPN, który już od jakiegoś czas wyrażał chęć wprowadzenia technologii w waszym kraju - mówił wtedy Brud po spotkaniu z Bońkiem. Teraz prezes Związku potwierdził, że od przyszłego sezonu system wideo powtórek będzie działał w rozgrywkach o mistrzostwo Polski. - Decyzję podjąłem dwa miesiące temu. Przyjrzałem się, jak to funkcjonuje. Spotkałem z odpowiednimi ludźmi, wysłałem Łukasza Wachowskiego do Włoch, aby zapoznał się z projektem, który jest tam wdrażany. Właśnie Łukasz będzie odpowiedzialny za logistykę. Niedługo zdecyduję, który sędzia, czy sędziowie będą zajmowali się projektem VAR od strony merytorycznej - poinformował w rozmowie z serwisem polsatsport.pl Boniek. System nie będzie działał we wszystkich meczach danej kolejki Ekstraklasy. W każdej serii gier ma być wybierane spotkanie wiodące oraz dwa wyłonione w drodze losowania, w których sędziowie będą wspomagani przez VAR. Taką decyzję prezes PZPN tłumaczy kosztami związanymi z wprowadzeniem technologii. Od przyszłego sezonu VAR testowany będzie m.in. w Bundeslidze i Serie A, a od 2018 lub 2019 roku prawdopodobnie również w Premier League. Ekstraklasa dołącza zatem do elitarnego grona lig europejskich, w których działać będzie system powtórek wideo. VAR na dużej imprezie międzynarodowej zadebiutuje podczas przyszłorocznych mistrzostw świata w Rosji. http://www.sport.pl/pilka/7,65039,21849344,oficjalnie-var-w-ekstraklasie-od-sezonu-2017-2018.html "dwa wyłonione w drodze losowania" - czyli zostawili sobie furtkę :D Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Czyli pewnie mecze Legii i Jagielloni nie będą z powtórkami, bo tam najwięcej wałków zawsze :D Ale mega sprawa, że to wchodzi, oby jak najszybciej i w jak największej ilości lig. Cytuj
michal 558 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 Czyli pewnie mecze Legii i Jagielloni nie będą z powtórkami, bo tam najwięcej wałków zawsze :D Ale mega sprawa, że to wchodzi, oby jak najszybciej i w jak największej ilości lig. Jesli beda ta nowinke uzywac tylko w przypadkach granicznych to ten pomysl moze sie przyjac. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 23 maja 2017 Opublikowano 23 maja 2017 - jesli podzial punktow to tylko z system dzielenia po rundzie zasadniczej - jesli bez podzialu punktow to powrot do starego systemu ligowego - nie dla 18 klubow w lidze - var na zasadzie tenisa - druzyna ma hmm 2-3 na mecz, sami decyduja kiedy go chca uzyc, jesli sedzia sie mylil challange druzynie nie przepada, jesli sedzia podjal sluszna druzyne jedna szansa przepada, bez takiej selekcji w przypadku ostrych meczy istnieje ryzyko, ze jedna polowa trwac bedzie 60min Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 27 maja 2017 Opublikowano 27 maja 2017 Ja pyerdole bramka Siemaszki dla Arki idealnie podsumowuje ta cala smieszna lige. Dawno takiego babola nie strzelili sedziowie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 maja 2017 Opublikowano 27 maja 2017 Papa Ruch. Co teraz? Agonia w I lidze, czy zaczynają od początku? Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 27 maja 2017 Opublikowano 27 maja 2017 Ruch powinien wystawić rachunki za degradację tym leszczom, którzy strzelali z ucha, że im nie zapłacili, przez co pzpnmafia odjęła im 4 punkty na starcie Cytuj
amarok 13 Opublikowano 27 maja 2017 Opublikowano 27 maja 2017 (edytowane) Teraz pytanie, kto bedzie drugi. Leczna gra z Ruchem. Za to Zaglebie i tak ma 1 miejsce w grupie spadkowej, wiec im juz tez obojetnie, czyli Arka moze nie bedzie miala ciezej. Cracovia ma juz utrzymanie. Ja obstawiam, ze klub z miasteczka spod Lublina zagra za rok ze Stala Mielec czy Pogonia Siedlce. Edytowane 28 maja 2017 przez amarok Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 maja 2017 Opublikowano 28 maja 2017 Ufff... Za tydzień mecz o mistrzostwo więc. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 28 maja 2017 Opublikowano 28 maja 2017 byly emocje na livescore co nie xd Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 maja 2017 Opublikowano 28 maja 2017 Akurat oglądałem mecz, to nie wiem o chu.j ci chodzi? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 maja 2017 Opublikowano 28 maja 2017 Śledzę ten szajs od jakiegoś czasu i ostatnia kolejka może być dobra. Jeszcze każdy z czwórki może mieć mistrza przy pewnych układach, dobrze rozumiem? Na tym etapie mistrzowskim nadal jest 3 pkt za zwycięstwo i 1 pkt za remis? ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi