_lukas_ 1 685 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 No na tak "poważne" pytanie to mogę odpowiedzieć tylko w równie poważny sposób . Fany po hebrajsku, po cygańsku, po murzyńsku i po policyjnemu mieliśmy. Jakie szale mogły być palone ? No nie wiem, pewnie Ruchu, bo niebieskie były. Przy takich okazjach zawsze się pojawiają teksty w stylu "ooo, ciekawe skąd to mają, pewno kupuli na allegro". Nie wiem jak było w tym przypadku, ale fakt jest taki, że na terenie Poznania i okolic jakaś grupa operacyjna Widzewa istnieje, bo chyba sami nie rozklejaliście na mieście tych plakatów zachęcających do dopingowania Widzewa. @lukas: No tak, nas niecałe 2 tys. vs was z osiem tysi w samym młynie, kotle, czy jaka tam u was nomenklatura panuje, to sobie można porywalizować niesamowicie na doping. Chodziło mi o godne zaprezentowanie siebie. To logiczne przecież, że liczbowo nie mogliście się równać... Ale akustyka stadion jest po ekipach przyjezdnych ale nawet tego nie wykorzystaliście. Widzewiaki szaliki z domów pewnie pobrali. A kupili je jak byli w Poznaniu na meczu z City albo Juve. Każdy chce zobaczyć taki mecz w swoim życiu, więc nie ma się co dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) ... Starszego filmiku nie było ? 1-0. 3 pkt zostają w Poznaniu po brzydkim meczu. Odezwał się Ofsajd.Kibic milicyjnego klubu Powiesz mi o chvj Ci chodzi? Chyba że popierasz pokazywanie dupy w barwach swoich i swoich zgód? Po za tym pośmiać się nie można z pijanych hoolsów? Wielki kibicu sprzedanego klubu bez tradycji i historii. edit: http://www.waszapilka.pl/article,10077,Kara_dla_kibica_Legii Sześć miesięcy pozbawienienia wolności w zawieszaniu na trzy lata - taki wyrok wydał krakowski sąd wobec kibica Legii Warszawa, który podczas piątkowego spotkania piłkarskiej ekstraklasy odpalał race. + zakaz stadionowy na 3 lata. Edytowane 28 Lutego 2011 przez Ofsajd Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) ... Starszego filmiku nie było ? 1-0. 3 pkt zostają w Poznaniu po brzydkim meczu. Odezwał się Ofsajd.Kibic milicyjnego klubu Powiesz mi o chvj Ci chodzi? Chyba że popierasz pokazywanie dupy w barwach swoich i swoich zgód? Po za tym pośmiać się nie można z pijanych hoolsów? Wielki kibicu sprzedanego klubu bez tradycji i historii. Chodziło mi o Twoją wypowiedź dotyczącą Amiki Poznań. Nie tłumaczyłem tu kibiców Arki, bo nawet tego nie oglądałem, bo prawdę mówiąc w dupie to mam co oni tam robią. O jaki klub bez historii Ci chodzi ? Historia Lecha sięga 1922 roku Edytowane 28 Lutego 2011 przez lukas1988 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja mam takie pytanie, bo się nie orientuję, no naprawdę, pomóżcie bo nic już z tego zamieszania które się tu wytworzyło nie rozumiem?! Na czyjej licencji gra Lech do 2006 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ... Starszego filmiku nie było ? 1-0. 3 pkt zostają w Poznaniu po brzydkim meczu. Odezwał się Ofsajd.Kibic milicyjnego klubu Powiesz mi o chvj Ci chodzi? Chyba że popierasz pokazywanie dupy w barwach swoich i swoich zgód? Po za tym pośmiać się nie można z pijanych hoolsów? Wielki kibicu sprzedanego klubu bez tradycji i historii. Chodziło mi o Twoją wypowiedź dotyczącą Amiki Poznań. Nie tłumaczyłem tu kibiców Arki, bo nawet tego nie oglądałem, bo prawdę mówiąc w dupie to mam co oni tam robią. O jaki klub bez historii Ci chodzi ? Historia Lecha sięga 1922 roku Ale ja nigdzie nie napisałem Poznań :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 @ lukas - przecież było słychać czasami Widzewiaków, szkoda, że tylko jeden tekst ''LECH ZDECH''. Roz/(pipi)ał mnie jeden koleś na kotle, wszyscy drą się ''(pipi)/AĆ RTS'' cisza, a on ''(pipi)/AĆ ŁKS''. Dobrze wiedzieć z kim gra jego klub. :thumbsup: Przypadkowi kibice są fajni. Co do samego meczu - tak jak już wspominałam, Lech się troszku obudził. Ale spodziewałam się bardziej emocjonującego meczu. ;] PS. Nareszcie śniegu na trybunach nie było Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) Ja mam takie pytanie, bo się nie orientuję, no naprawdę, pomóżcie bo nic już z tego zamieszania które się tu wytworzyło nie rozumiem?! Na czyjej licencji gra Lech do 2006 roku? A na czyjej licencji grał, jak nie było jeszcze pojęcia "licencja" w piłce nożnej? Dla Ciebie liczy się licencja, czy klub? Bo ja kibicuję Lechowi, a nie jego licencji. Być może na wschodzie kraju macie do tego inne podejście, nie wiem , nie znam się , nie interesuję się. EDIT Ważne że potrafisz się pogodzić ze swoją ułomnością. Edytowane 28 Lutego 2011 przez Stona Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) Dla mnie liczą się fakty, a fakty są takie, że wielkopolski klub, występował w 2006 r. w pucharze Intertoto, w miejsce drużyny Pana Rutkowskiego który awans ten wywalczyła. Inna rzecz, że wielkopolski klub należał już wtedy to Pana Rutkowskiego; Kabarecik. Naprawdę, to bardzo skomplikowane, przerasta to możliwości mojego małego, wschodniopolskiego, warszawskiego, móżdżku. Edytowane 28 Lutego 2011 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 "Pseudokibice Widzewa zaczęli rozrabiać już w drodze na stadion. Spóźnili się na poznański mecz po tym, jak użyli hamulca bezpieczeństwa w pociągu. Później w drodze na Bułgarską zdemolowali podstawione dla nich autobusy. – Przeznaczyliśmy dla kibiców Widzewa 14 autobusów. Niestety we wszystkich były jakieś zniszczenia – mówi Iwona Gajdzińska, rzeczniczka MPK Poznań. – Szkody nie były spektakularne, ale każdy z tych pojazdów wyglądał, jakby przeszedł przez niego huragan: zbite szyby, poprzebijane przeguby, zniszczone wyposażenie. Wyceniliśmy szkody na 12 tys. zł – dodaje." Wybiórcza już opisała, czy jednak "swoich" nie ruszają? No na tak "poważne" pytanie to mogę odpowiedzieć tylko w równie poważny sposób . Fany po hebrajsku, po cygańsku, po murzyńsku i po policyjnemu mieliśmy. Serio pytałem, urwa. Patrz: Uploaded with ImageShack.us Choć jak teraz to widzę, to mi to bardziej na ruski wygląda. Z Kotła wyglądało jak hebrajski Ocebe? PS. Jak chesz obejrzeć cały filmik [doping RTS też tam jest , to masz lina w topicu o Lechu]. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) @ lukas - przecież było słychać czasami Widzewiaków, szkoda, że tylko jeden tekst ''LECH ZDECH''. Roz/(pipi)ał mnie jeden koleś na kotle, wszyscy drą się ''(pipi)/AĆ RTS'' cisza, a on ''(pipi)/AĆ ŁKS''. Nieładnie tak układowiczów wyzywać To może się wydawać trudne dla ogarnięcie, ale oni chyba nie widzą tego, że się wstydzicie tego układu i wszystkim na około musicie się tłumaczyć, że to tylko sojusz typu h, a tak w ogóle to nie chcecie mieć z nimi nic wspólnego. Oni wkręcają sobie, że mają z wami jakiś super układ albo i nawet zgodę. Podobno zdażały się przypadki bazarowych poginających po mieście w barwach Lecha (to by mogło tłumaczyć te niezidentyfikowane płonące szaliki), a bazgroły ŁKS+Lech na własne oczy widziałem w co bardziej zawszonych okolicach. Co do transu, to naprawdę trzeba bardzo chcieć tam zobaczyć hebrajski. To jest serbska cyrylica, a napis oznacza podobno "Sprawiedliwość dla Grobari". Grobari to nazwa ultrasującej ekipy Partizana Belgrad, który został przez uefa wyje/bany z pucharów za stosowanie pirotechniki na trybunach. Do tego też nawiązywało hasło Against Modern Ultras. Filmiki z dopingu widziałem, u was stały b. dobry poziom, u nas bez szału, ale wstydu nie było. A teraz coś z zupełnie innej beczki xDDDDD Wiadomo, że ten komentarz musi paść, więc będę pierwszym który rzuci kamieniem. Ciekawe, kiedy oficjalne przybicie zgody z Wisłą Edytowane 28 Lutego 2011 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Tej, ja nawet nie wiem jak wygląda hebrajski, zobaczyłem coś w dziwnym języku , to mi się skojarzyło :F No i to jednak przeciwległy koniec stadionu, a ja ślepy jestem Widzę zgoda Wisły ze StolYcą ma drugie dno Teraz czekamy na szale z koszar "wojskowych" w Krakowie :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ofsajd Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Wiadomo, że ten komentarz musi paść, więc będę pierwszym który rzuci kamieniem. Ciekawe, kiedy oficjalne przybicie zgody z Wisłą jutro po dobranocce. Cieszcie się że wasze wspaniałe kluby z piękną historią i tradycją w czasie gdy Wisła była wcielana do UB nic w polskim sporcie nie znaczyły, gdyby było inaczej państwo na pewno by się o nie zatroszczyło. Co do historii Lecha sięgającej 1922r to Lutnia Dębiec słabo mi się z waszym Lechem, a tym bardziej z obecną Amiką kojarzy. A dlaczego ten wasz klub nazywam inaczej niż wy? A no dlatego że gdyby władze Amiki Wronki nie postanowiły przenieść się do większego miasta teraz pewnie Lech byłby bankrutem grającym w okręgówce. To ciekawe że tak wiele zawdzięczacie swoim zbawicielom, a cały czas się ich wypieracie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Buhhahah przeczytajcie w Wyborczej czy na sport.pl wywiad z Piechniczkiem a propos ektraklasy i limitu obcokrajowcow, za ktorym tak Pan Antoni lobbuje. Teksty typu" a w 73 to reprezentacja przegrala 0:3 z polonia bytom przed mundialem" czy Wisla odnosila najwieksze sukcesy za czasow Musiała itd idealnie pokazują, dlaczego nasz futbol jest w takiej du.pie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jeszcze co do niedzielnego meczu, to plakaty na przystankach to jedno, ale reklama na telebimie w centrum Poznania zniszczyła system ;D gula musiała skakać Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Powiem Ci tak, gdybyś mi o tym nie powiedział, to bym nawet nie zauważył. No i chyba jednak nie wiesz, gdzie jest centrum Poznania A z reklamą trafiliście jak kulą w płot, po tym, co pokazaliście na stadionie. Ofsajd. Nie znasz historii, to Ci się słabo kojarzy. No ale widocznie w Twoim umyśle pokutuje stare, milicyjne powiedzenie: "pokaż mi człowieka, a ja już na niego znajdę paragraf". Widzę że taki z Ciebie trochę zaklinacz rzeczywistości. Skoro lubujesz się w milicyjnym klubie, to być może zainteresuj się tym wszystkim od strony prawnej, sprawdź sobie w dokumentach jak nazywa się klub, pogódź się z tym i być może będzie Ci łatwiej żyć w nowej rzeczywistości, w której Amica jest tylko jednym z wielu sponsorów klubu Lech Poznań. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mefi23 15 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Też wielkie mi halo, zapłacili kasę za pokazywanie reklamy i tyle. Centrum, to nie jest, ale już blisko. Jak na AWF się idzie, to sporo osób widziało tą reklamę. Wiem z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Pomysł sam w sobie dobry, nie powiem. Taka zmodyfikowana vlepa Szkoda że, podobnie jak inne reklamy, ta też była tylko kłamliwą ściemą nie mającą wiele wspólnego z rzeczywistością :potter: A dziś i jutro Puchar Polski, jakaś TV to pokazuje w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Pokazuje. TVP Sport. Jeszcze Stona nie znudziło Ci się odpowiadać na posty Ofsajda? Jak koleś który jest kibicem milicyjnego klubu może nam zarzucać cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Przecież to była akcja obliczona na podkur/wienie poznaniaków, a nie faktyczna promocja klubu. Trudno oczekiwać, żeby jakiś dzieciak z Poznania mający pod nosem klub będący aktualnym majstrem, który dopiero co grał w pucharach i ma nowoczesny stadion, wybrał pod wpływem telebimu kibicowanie drużynie z obcego miasta, która pałęta się w dole tabeli i ostatnie sukcesy odnosiła prawie 15 lat temu. Edytowane 1 Marca 2011 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Wisła - Podbeskidzie 0:1 :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 436 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 polewam i to nawet mocnym skladem Wisla grala. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Dlatego piłka nożna to fantastyczny sport. Pieniądze nie grają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wielki K 94 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Heh, jestem raczej piknikowym kibicem, który na Podbeskidzie chodzi ze 2 razy w roku ale naprawdę trochę się o chłopaków przed meczem z Wisła bałem, bo w meczu z Arką Wisła pokazała duży potencjał, a tutaj sympatyczna niespodzianka Mecz dobitnie pokazał że Żurawski tylko szarga swoje dobre imię- nie daje mu kopnąć obrońca, któremu, nie chwaląc się, kiedyś zdarzało mi się zakładać siatki (Cienciała ), podobnie Garguła- bezbarwny totalnie, Melikson przez 20 minut zrobił więcej niż Łukasz przez 70. Cupiał wyłożył sporo kasy przed tą rundą ale na pewno powinien się rozglądnąć za porządnym napastnikiem. Podbeskidzie- co tu dużo gadać: super gra, widać że zespół jest zgrany, dobrze poukładany- chyba po raz pierwszy od lat nie było przed rundą żadnych dziwnych rewolucji w zespole- nikt nie odszedł a przyszło kilka w miarę niezłych nazwisk (Sokołowski, Metelka, Zaremba). Jeśli TSP przejdzie Wisłę (w co nie wierzę) to w półfinale poproszę Legię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 No Podbeskidzie niezłą niespodziankę zgotowało. Mam nadzieję, że nie skończy się na podnietce i ciężkim wpier/dolu od Wisły w rewanżu. No i mogliby wreszcie awansować do ex, najlepiej kosztem bazarowych , bo ta sinusoida "jeden sezon walka o awans, drugi walka o utrzymanie" robi się już trochę schematyczna Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 No i mamy pierwszego półfinalistę PP Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi