Yap 2 794 Opublikowano 10 października 2008 Autor Opublikowano 10 października 2008 Przebrnąłem przez Hydracubu'sa w chapterze 7mym! Kurcze ile mnie to nerwów kosztowało, żeby wycisnąć jak najwięcej. Próbowałem jeszcze kilka razy, ale nawet jeśli udało mi się rozpłatać bestię w rekordowym tempie (178/180 tysięcy za kill'a) to wcześniej musiałem stracić na łucznikach lub zombiakach lub slidersach (nienawidze tych ostatnich) i postanowiłem zostawić to co mam - 7 749 250. Cały czas jestem lepszy od Kyoiori'ego, mimo iż straciłem do niego z 20 tysięcy karmy. Teraz do Almy to już spacerek. Mam nadzieję, że zmieszczę się w limicie czasowym . EDIT: Okazało się, że nie straciłem do Kyo lecz byłem od niego lepszy o 950 punktów! Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 28 listopada 2008 Autor Opublikowano 28 listopada 2008 To już pewne - staram się o drugi (oficjalnie) wynik na świecie na Master Ninja. Jak na razie idzie wszystko po mojej myśli. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Daleko jesteś? Który Chapter? Będzie 25 baniek? Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 28 listopada 2008 Autor Opublikowano 28 listopada 2008 Skończyłem dziś chapter 8 (9 441 530). 25 baniek to właśnie mój cel. Muszę bardzo uważnie planować każdy krok i esencję. Zdam raport po każdym rozdziale. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 21 grudnia 2008 Autor Opublikowano 21 grudnia 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=OPQCkgTv-lw&...ec-HM-fresh+div Mueheheheheeeeee Cytuj
Gość Soul Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 Dziś wreszcie dostałem swojego NGB nie dość że ORG to jeszcze wersja NTSC O ile graficznie jest parę lat za NG2 o tyle gameplayowo to nadal mistrz. Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Wybaczcie ze odkopuje ale musze zapytac , dziala NGB na xO? Konsole mam niepodpieta do lajwa , to ze przerobiona to chyba nie wazne ... Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Wybaczcie ze odkopuje ale musze zapytac , dziala NGB na xO? Konsole mam niepodpieta do lajwa , to ze przerobiona to chyba nie wazne ... Działa. Cytuj
yanek 0 Opublikowano 9 grudnia 2009 Opublikowano 9 grudnia 2009 Jest jakiś sposób, aby sciagnac to sobie z xbl na twardziela? Mam komunikat, że ten element jest nie dostępny z tej lokalizacji. Można to jakkolwiek obejść? Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 16 grudnia 2009 Opublikowano 16 grudnia 2009 Ja też chciałem kupić wersję na dysk z Marketplace, ale gierka jest dla nas niedostępna. Podobno jest jakiś sposób na obejście takich blokad, ale nigdy nie widziałem instrukcji jak to zrobić. Kupiłem więc Blacka na aukcji i mam pytanie o kamerę TPP (bo szlag mnie już trafia i grać się odechciewa). Czy to normalne że kamera zza pleców jest odwrócona? Da się to zmienić? W opcjach widziałem że można zmieniać kamerę, ale tylko dla FPP i pływania. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 16 grudnia 2009 Autor Opublikowano 16 grudnia 2009 Grało się troszkę w NGII co? No z tego co wiem nie można nic z tym zrobić. Kwestia przyzwyczajenia. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 2 lutego 2010 Autor Opublikowano 2 lutego 2010 Wczoraj skończyłem to: Nie wiem czy kogokolwiek to jeszcze interesuje. W sumie generacja konsoli X-Box skończyła się wieki temu, ale mimo wszystko chciałem się z tą grą pożegnać godnie, na światowym poziomie...z dumą. Pomyślicie: "Yap zwariował, tyle gier na rynku a ten pi%$#ś gra w relikty", ale ja nie żałuję ni chwili spędzonej z NGB. Być może to był mój ostatni taniec z Ryu, być może teraz zajmę się śrubowaniem innych tytułów (PS3 i X360 stoją zwarte i gotowe) i być może to co osiągnąłem nie ma żadnego znaczenia. Ja jestem jednak dumny z końcowego wyniku... Pozdrawiam wszystkich tych, dla których krew spływająca po katanie Ryu (nie tylko w NGB) jest kwintesencją gameplay'u :smile: Yap Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 (edytowane) Przeogromne Gratulacje Ci skladam ,Yap. Wynik chyba tylko gorszy od Balbaida'a ,ale (pipi)a , 25 baniek? Lepiej sie "pochwal" ile kur.ew polecialo przy robieniu tego wyniku? Dla mnie jestes Bogiem. Az moze i ja sie zmotywuje twoim wyczynem i dokoncze mojego KR na VH w NGS ktorego zacząłem pod koniec 2k8? :potter: Edytowane 3 lutego 2010 przez XM16E1 Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 3 lutego 2010 Autor Opublikowano 3 lutego 2010 :smile: dzięki serdeczne. W zasadzie jest to czwarty wynik z 25tką z przodu. Balbaid był pierwszy, później yuxi (kumpel Kyoioriego), a następnie JTB. Ten ostatni walnął 25 440 XXX co jest obecnie (i pewnie już na zawsze) najlepszym wynikiem ever. Fucki leciały ostro - to fakt, ale cały run uważam za udany pod względem liczby powtórzeń starć. Gdzie nie gdzie wyśrubowałem wyniki naprawdę solidnie, ale gorzej szło w innych miejscach. Archive challenge zrobiłem na najniższym poziomie lokacji używając Vigooriana (przednia zabawa), Stadium challenge ze 120ma Berserkerami depnąłem wiosłem na niskim poziomie życia. Great Bridge challenge również. Czasem miałem ochotę rzucić padem o ścianę...teraz już nie chcę . Co dalej? Odpocznę od ninjasa rozpierniczając Kratosem zastępy demonów. Może kiedyś wrócę do NGB... Cytuj
Spuczan 74 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 Ja zaczynam od samego początku i już wiem dlaczego tyle się mówi o poziomie NG. Oczywiście piszę o NESowskiej pierwszej części. 5 akt i pewien nietoperz z końca tego poziomu wiedzą o czym mówię ;D Cytuj
Shadowsword 0 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Kurde, Ninja Gaiden świetna seria. Właśnie dla tej gry kupiłem kilka lat temu czarnego Boxa, a mojej radości gdy znalazłem folie za 59,99zł chyba nie da się opisać. Młóciłem w nią równo pół roku, ale nigdy nie udało mi się jej przejść do końca, poziom trudności był dla mnie zbyt wysoki. Niedawno kupiłem Sigme 2 na PS3, to z początku jedno wielkie WTF, pasek życia regeneruje się po walkach, przeciwnicy są ciency, a cały Path of Warrior zajął mi dwa dni. Uwielbiam obie gry, ale uważam, że jedynka była znacznie lepsza. I tak grafika w 2004 roku <mrrr> Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 10 czerwca 2010 Autor Opublikowano 10 czerwca 2010 W NG przeciwnicy stają się marionetkami w rękach gracza gdy już opanuje system...w NG2 i "dalej" wrogowie są bezlitośni... Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 I to było piękne w NGB. Dobre opanowanie systemu gwarantowało piękną akcję na ekranie. W tę grę aż chciało się grać, bo po rozkminieniu systemu czuło się tę moc Ryu. W 2 nic takiego nie ma miejsca. Gram sobie, uważam że jestem całkiem kumaty, ale latające wszędzie wybuchowe shurikeny po prostu powodują, że metodą wirującej szmaty latam z jednej na drugą stronę ekranu. Ostatnio miałem też potyczkę z tymi dwoma ognistymi żółwiami. Doprowadziłem jednego do małej ilości hp to zaczął srać jakimiś ognistymi kulami. Nie muszę chyba dodawać, że charakterystyczna praca kamery nie pomogła w zorientowaniu się w sytuacji. Albo motyw jak w 11 chapie zabijam Zenodiusa (tego od ognia) i biegnę do wyjścia po wodzie, a tam jakieś miny, których w ogóle nie widać zabierają mi prawie całe hp. Kto to projektował? Jakiś sadysta? Podobna akcja z tym bossem, który po zabiciu wybucha. Czyste chamstwo. Liczę, że trójka pokaże pazur i ktoś tam odpowiedzialny za takie pomysły złapie się za głowę. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 NG2 dopiero w momencie robienia karma runu na MasterNinja pokazywało pazur i jako tako szło zaplanować sobie walkę. Ale to nadal nie poziom NGB Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 Ostatnio miałem też potyczkę z tymi dwoma ognistymi żółwiami. Doprowadziłem jednego do małej ilości hp to zaczął srać jakimiś ognistymi kulami. Nie muszę chyba dodawać, że charakterystyczna praca kamery nie pomogła w zorientowaniu się w sytuacji. Albo motyw jak w 11 chapie zabijam Zenodiusa (tego od ognia) i biegnę do wyjścia po wodzie, a tam jakieś miny, których w ogóle nie widać zabierają mi prawie całe hp. Kto to projektował? Jakiś sadysta? Podobna akcja z tym bossem, który po zabiciu wybucha. Czyste chamstwo. To sie nazywa... ten no... "wysrobowany poziom trudnosci". Prawda taka, ze wiekszosc tych "trudnosci" to bledy w grze lub niedorobki. Wkakujesz do wody i zostajesz zaataknowany, sekundowy stunt, ale co z tego skoro inny juz atakuje. Kamere przemilcze, bo kamerzysta baty powinien dostac. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 ja zaciąłem się na początku drugiego chaptera i nie daję rady (master ninja) próbowałem już nawet w długą (uciekać) i do strumienia ale ten (pipi)y łucznik zawsze mnie zaciuka (nawet kiedy jestem pod wodą wali we mnie i game over) Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 23 czerwca 2010 Autor Opublikowano 23 czerwca 2010 Aaa...mowa o dwójce. PotMN przeszedłem 3 razy i jakoś nie mogę się zebrać by grać na wynik czy nawet ściągać jakieś dodatki i męczyć się z nimi. Są myki pozwalające na naprawdę proste rozpykanie całej gry. Trza tylko wiedzieć co gdzie i jak robić. O tyle o ile NGB jest najlepiej zbalansowaną grą ever top nie można tego samego powiedzieć o NG2. Tam głównym bohaterem jest tłusty system walki. Tłusty dlatego, że przeciwnicy są bardziej zajadli niż w poprzedniczce. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Ninja Gaiden, a potem edycja "Black" miały zwolnienia animacji podczas większej zadymy czy chodziły płynnie? Głównie chodzi mi o story, ale o MM tez może ktoś napisać jeśli owe problemy się pojawiają. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 16 marca 2013 Autor Opublikowano 16 marca 2013 Nie uświadczyłem zwolnień przez całą grę. W NGB nie ma tak wielu przeciwnikó w starciach, a sam soft został tak optymalnie przystosowany do sprzętu, że nie mam mowy o zacięciach. Najpłynniejsza gra w historii? Nie mówię "nie". 1 Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 Respect za ten banalny acz oryginalny pomysł na przedłużenie gry takimi zawodami. Szkoda, że nie kopiują tego twórcy innych slasherów i nie organizują takich turniejów online jak w pierwszym Gaidenie. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi