Gość MasterShake Opublikowano 24 stycznia 2011 Opublikowano 24 stycznia 2011 Opowiadania też są dobre. Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 3 lipca 2011 Opublikowano 3 lipca 2011 Byłem dziś w Empiku i doznałem niemałego szoku na widok wznowień "Ubika" i "Czy Androidy śnią...?". Książki ozdobione są abstrakcyjnymi ilustracjami, które trochę pasują do zwichrowanych klimatów Dicka. Wznowienia posiadają jednak dwa karygodne minusy: 1) Cena! Za Ubika, który w wydaniu z biblioteki liczył sobie trochę ok. 250 stron, wołają sobie 46 zł, podobnie za Blade Runnera. 2) Luźna okładka na twardą oprawę (to coś, co trzyma się oprawy poprzez zagięte rogi) - jak można wydawać książki w czymś takim, przecież to zaraz się zgniecie. Mam nadzieję, że wkrótce pojawią się edycje w miękkich okładkach, za bardziej rozsądną cenę. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 3 lipca 2011 Opublikowano 3 lipca 2011 grafiki niezłe a kto jest autorem? Cytuj
Gość Opublikowano 3 lipca 2011 Opublikowano 3 lipca 2011 Siudmak. 2) To się nazywa obwoluta i do czytania się zdejmuje. 1) Miękkich okładek tych wydań się nie doczekasz, dobrze że w ogóle ktoś wznawia Dicka (i w tak pięknym wydaniu), a wiedząc ile kosztują prawa do jego książek ceny wcale nie są tak z kosmosu. Niestety, ceny książek to temat rzeka i jeśli nie chcecie by wasi ulubieni wydawcy splajtowali, to lepiej kupujcie książki, bo ten rok będzie dla wszystkich wydawnictw bardzo ciężki, a dla niektórych może być ostatni. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 3 lipca 2011 Opublikowano 3 lipca 2011 o ja pierd... cos mi mówilo że Siudmak na pierwszy rzut oka ale raczej wątpiłem w to. Zatem musze miec Ubika w tej wersji:P Cytuj
Gość Opublikowano 3 lipca 2011 Opublikowano 3 lipca 2011 Siudmak to ma wzięcie na okładki. Kolekcjonerskie wydania Diuny, wznowienia Dicka i seria "historie alternatywne" Narodowego Centrum Kultury. Nie powiem że to źle, bo na mojej ścianie też wiszą dwie jego prace w formie plakatów. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 szukam czegos nowego od fi.uta, czytalem juz ubik czlowiek z wysokiego zamku plyncie lzy moje... czas poza czasem labirynt smierci trzy stygmaty czy androidy... przez ciemne zwierciadlo co jeszcze jest warte uwagi? Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 W bibliotece znalazłem Dra Futurity i Człowieka o jednakowych zębach. Pierwsza może być, drugiej nawet nie ruszaj. 1 Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Brnę teraz przez "Valis". Ło kurfa. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 nie czytałem niczego Fiu,tka. Co moglibyście zarekomendować na poczatek? Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 ubik czy androidy... czlowiek z wysokiego zamku 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 7 sierpnia 2011 koniecznie sprawdz przez ciemne zwierciadlo co do valis za(pipi)ista ksiazka tylko przyznam z ciezko mi sie ja czytalo Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Zostało mi 40 stron Valis i jest świetnie. Z początku książka wydawała się być wielkim bełkotem, wysypiskiem wszystkich zwichrowanych pomysłów autora, ale pod koniec wszystko nabiera określonego kształtu i robi się ciekawie. Czasami aż dziw bierze, do jakich Philip dochodzi teorii. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2011 do polowy ksiazki ciezko mi sie czytalo a pozniej to juz z gorki musze nadrobic zaleglosci bo ostanio nic nie czytam ;/ a cos dicka by nowego siadlo Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 29 sierpnia 2011 Opublikowano 29 sierpnia 2011 (edytowane) Do kozackich wydań 'Blade Runnera' i 'Ubika' dołączył 'Człowiek z wysokiego zamku', widziałem niedawno w Empiku Edytowane 29 sierpnia 2011 przez wiki1993 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 (edytowane) Teraz "Valis" też jest. Kupowałem wujkowi na urodziny "Łowcę Androidów" oraz "Ubika". Wydania faktycznie świetne, grafiki bardzo klimatyczne. Szkoda tylko tych nakładanych okładek, szybko takie coś się niszczy. Edytowane 22 września 2011 przez MajorZero64 Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 ja mysle co by nie zrobic jakiejs takiej owijki z gazet, co by i twardej okladki (w moim przypadku Diuny) nie rozpier.dolic. Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 (edytowane) Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe, jeśli trochę pospamuję. Pragnę zaprosić Was na moją stronkę - www.ubik-wszechobecni.pl. Jest to mój projekt zaliczeniowy na studiach z jednego przedmiotu. Słyszeliście zapewne o Ubiku. Jest to jedna z ciekawszych książek, z którymi miałem styczność i to właśnie jej domniemanej ekranizacji poświęcona jest moja witryna. Wzoruję się na wirusowych kampaniach reklamowych przeprowadzanych dla na potrzeby promocji filmów. Na stronie znajduje się reklama UBIKa na YT. Nie podam linka, bo chciałbym, abyście doszli do niego wchodząc na stronkę Wszelkie komentarze będą mile widziane;) Edytowane 5 grudnia 2011 przez Wojtq Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 (edytowane) wyrwałęm w antykwariacie "Słoneczną loterię", wydanie Czytelnika, lukam na date a tam 1981, fuckin shit ta ksiażka ma 30 lat:o sama lektura jest wciągająca, choć bardziej przypomina dobre s-f niż to z czym mi sie kojarzy Dick (schizy itp.). Warto sie zapoznać. "Jest rok 2023. Ludzi opanowuje szaleństwo gry: najpierw nagrodą loteryjną są luksusowe artykuły, a w końcu - władza i prestiż. Wszystkim, nawet wyborem najważniejszego czlowieka w całym Układzie Słonecznym - Lotermistrza - rządzi ślepy traf. Ted Benteley, młody biochemik, jest jednym z nielicznych, którzy próbują się przeciwstawić szaleńczemu chaosowi bezdusznej machiny, korupcji i beznadziejnej sytuacji. Odkrywają, że ktoś kontroluje tę grę życia..." Czy wam też obrazek na okładce książki która mozna kupić w empiku, kojarzy sie z Aliens? lol Edytowane 5 grudnia 2011 przez Plugawy Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 Przeczytalem ostatnio "Plyncie lzy moje, rzekl policjant", "Labirynt smierci" oraz "Simulakre" i utwierdzilem sie w przekonaniu, ze po 6-7 najwazniejszych powiesciach lepiej tego autora odstawic, bo juz niczym nie zaskakuje i sie powtarza. Ostatnio poznalem laske, ktora pisala magisterke o Dicku. Jak ktos chce to moge zarzucic pdf. Tylko ostrzegam, ze krotkie (50 stron), slabe i bazujace w glownej mierze na opowiadaniach. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 5 grudnia 2011 Opublikowano 5 grudnia 2011 plyncie lzy moje sredniactwo, labirynt niezly. to fakt, poza kilkoma ksiazkami to reszta raczej juz tylko dla fanow. Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 28 stycznia 2012 Opublikowano 28 stycznia 2012 mam na chacie blade runnera i 3 stygmaty. co wybrac na debiut z dickiem? Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 28 stycznia 2012 Opublikowano 28 stycznia 2012 ciezka sprawa, obie sa swietne. ja bym wzial 3 stygmaty, chociaz na poczate BR moze byc lepszy - jest prostszy w odbiorze, stygmaty moga na pierwszy raz byc za ciezkie. najlepiej przeczytaj o czym sa i wybierz to co ciekawiej dla ciebie brzmi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi