Skocz do zawartości

Eredivisie

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sensacyjna decyzja reprezentanta Polski! Jak donosi "Przegląd Sportowy" 26-letni Radosław Matusiak rozwiązał kontrakt z holenderskim Heerenveen i zamierza skończyć z zawodowym futbolem. - Radek ma już dość tej nagonki na jego osobę. Będzie zajmował się czymś innym - mówi ojciec i menadżer piłkarza Janusz Matusiak.

sport.pl

Na moje to powinien wrócić do przeciętnego klubu w Polsce i powoli odbudować formę i swój wizerunek.

edit : a jednak już zakończył karierę http://www.sport.pl/pilka/1,65046,5640900,...yl_kariere.html

Edytowane przez Cris
  • 5 tygodni później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Podbijam ^_^

No i jesteśmy na półmetku ligi. Ajax na dobrej drodze do zdobycia mistrzostwa (już wystarczająco się naczekałem).Znakomity sezon Suareza a Cvitanich jak tak dalej będzie sobie pogrywał to o Huntelaarze szybko zapomnimy (Wielkie Bedankt!).

Pozdro!

• 11 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Gość Pawlo_PL
Opublikowano

Twente mistrzem. Pięknie w tym sezonie spisywał się w Enschede wypożyczony z Chelsea Miroslav Stoch. Dzisiaj również bramka. Po sezonie nie ma innej opcji jak powrót do Londynu. :D

Opublikowano (edytowane)

Przez takie mistrzostwa smiesznych druzyn potem w pucharach holendrzy nic nie osiagaja ;) Szkoda ze Ajax nie zdobyl, nalezalo im sie za bilans bramek 106:20 :whistling: No i ciekawe gdzie Suarez wyladuje - 35 bramek w 34 meczach :mellow:

Edytowane przez Bartg
Opublikowano

no Suarez mam nadzieje, ze nie odejdzie. chocby dlatego, ze Pantelic gra jak pizda i jak odejdzie to napad Ajaxu zostanie znaacznie osłabiony. 35 bramek w 34 meczach to wynik bardzo dobry, ale pamiętajmy o takich grajkach jak Kezman i Huntelaar. Huntera w Realu nie chcieli, w Milanie podobno gra słabo (nie wiem nie widziałem).

Ajax w drugiej części sezonu pokazał, że jest zajebisty, twente miało przewage chyba 9 punktów a i tak 8 stracili. miałem nadzieje na majstra i dupa. Jeśli nikt nie odejdzie i kupią jeszcze 2-3 dobrych grajków to za rok spodziewam się zakwalifikowania się do Czempions Lajdż i zdobycie majstra

Opublikowano

Nie ma takiej opcji żeby nikt nie odszedł. Szkoda, że w LE polegli z żenująco słabym Juventusem, liczyłem na te trofeum bardziej niż na mistrzostwo w pewnym momencie.

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ciekawa sytuacja w lidze holenderskiej, w ostatniej kolejce zmierzą się ze sobą 2 zespoły, które jako jedyne zachowały szanse na mistrzostwo, Ajax i Twente.

Czyli tytuł wraca po dłuuugich latach do Amsterdamu :thumbsup:

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...