Skocz do zawartości

Ulubione seriale TV

mlodziak1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomijam już to, że żarty czasami leciały, jak seria z kałasznikowa, ale mega zżyłem się z każdą postacią. Fajnie, że domknęli tak pozytywnie i nie na siłę. Ostatnie 'that's what she said' zostanie już ze mną na zawsze. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.09.2021 o 20:58, ginn napisał:

Właśnie jestem po zakończeniu ostatniego sezonu The Office i przeżywam osobisty dramat...

Jezu, jakie to były wspaniałe dwa miesiące... :banderas:

Wiem, co czujesz, bo byłem w tym miejscu jakieś 2 lata temu, gdy w końcu dałem serialowi szansę i jak wsiąkłem w drugim sezonie, tak opierdzieliłem wszystkie chyba w niecały miesiąc (po 5-6 odcinków dziennie wchodziło nawet).

Serial powinien skończyć się po siódmym sezonie (z odejściem Michaela), bo później poziom trzymały już tylko nieliczne odcinki, ale i tak zgadzam się, że to najlepszy serial komediowy ever. W dodatku z ogromnym potencjałem na ponowne podejścia, bo tak jak wspomniane wyżej - żarty lecą tam jak z kałasznikowa i są takie odcinki, gdzie cringe'u, żartów i ogólnego WTF jest tak dużo, że traci się w pewnym momencie zdolność odbioru kolejnych żartów, bo człowiek nie wierzy w to, co własnie zobaczył/usłyszał. :D 

Znakomitym przykładem jest Dinner Party - legendarny odcinek, absolutnie najśmieszniejsze i najbardziej żenujące zarazem 22 minuty w historii seriali komediowych jak dla mnie. :D Majstersztyk. 

Przy okazji polecam podcast Office Ladies na Spotify - Pam i Angela opowiadają o kulisach powstawania kolejnych odcinków, są tam też wypowiedzi twórców i innych aktorów. Kopalnia ciekawostek.

Edytowane przez LeifErikson
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Soban napisał:

Ja prawilnie pożegnałem serial z Mikiem. Warto wracać na te kolejne sezony czy już odcinanie kuponów i brak "duszy"?

A ja bym powiedział, że bez dużej straty można odpuścić. Z sezonów 8 i 9 przypominam sobie może ze 3-4 odcinki, które trzymały poziom sezonów 2-7. Jak dla mnie większość wątków była na siłę - rozwlekanie i rozmydlanie konceptu, w którym te najlepsze akcje już się rozegrały (w sumie było to już trochę widoczne pod koniec obecności Michaela).  

Spoiler

Wyjazd Michaela z Holly i ślub Jima z Pam tak naprawdę zamykają najważniejsze wątki tego serialu, więc po siódmym sezonie miałem takie dziwne wrażenie, że niepotrzebny jest ciąg dalszy historii. Może ewentualnie jeden dodatkowy sezon, w którym w jakiś sensowny sposób zamykają historię reszty ekipy z biura miałby sens, ale to przeciąganie liny między Dwightem, Andym, D'Angelo, babeczką z Anglii i ostatecznie Robertem Californią było jak dla mnie męczące i znacznie poniżej kunsztu poprzednich sezonów. Wątki z Californią w ostatnich dwóch sezonach były według mnie najlepsze (Pool Party to chyba jedyny odcinek z tych sezonów, który lubię jeszcze czasem odpalić), więc może jego mogli wsadzić na stanowisko po Michaelu i już nie odcinać kuponów. :)

Edytowane przez LeifErikson
Opublikowano

Moim zdaniem warto. Dwight z Jimem ciągną wózek. Oczywiście bez Michaela to nie jest to samo, ale nadal jest świetnie. Ja głównie leciałem dlatego, że zżyłem się z postaciami i chciałem zobaczyć, jak to się skończy.

Opublikowano

No tak, w sumie sezony 8-9 to pewnie wciąż lepsza rzecz niż spora część komedii, które można obejrzeć w TV/streamingu, więc z tego punktu widzenia warto sprawdzić, ale na tle poprzednich mistrzowskich sezonów wypadają wyraźnie słabiej. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeden z moich pierwszych seriali targanych z neta po tym jak się wkreciłem ogladajac na tvp2. Z biegiem lat obsada się posypała, ale teraz serial powrócił z kilkoma starymi aktorami i nowa ekipa.

Jestem po 3 odcinkach i jak ktoś lubi CSI to trzyma poziom.

• 1 rok później...
Opublikowano

3 sezon MindHunter'a nie powstanie. Taki dobry serial. 2 sezony wstawek tego poj.eba i sie nie dowiemy kim byl :shok:

Jak nie chcą ciągnąc to niech chociaż skończą to jak na dobry serial przystało. Kilka odcinków załatwiło by sprawę :facepalm:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pięćdziesiąt tysięcy serwisów streamingowych, a na żadnym nie ma do obejrzenia jednego z najlepszych seriali sci-fi wszechczasów...

Trzeba będzie kiedyś jakiś napęd DVD podpiąć. Cała kolekcja B5 dumnie stoi na półeczce, ale mimo wszystko streaming rozleniwił.

Podobno Straczynski jakis remake tworzy, ale jakoś sceptycznie do tematu podchodzę.

• beka z typa 1
  • Smutny 1
Opublikowano

Oj tak, Babylon 5 to był cudowny serial. On jest do obejrzenia za darmo, o ile nie potrzebujesz PL napisów. Jak chcesz, to wal PM.  Dla mnie ten serial to naturalna kontynuacja Star Treka TNG. Kto nie widział, ten musi nadrobić.

• beka z typa 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

"Co robimy w ukryciu" od FX, dostępne dla polskich odbiorców na Disney+, teraz z calutkimi spolszczonymi 4-ema sezonami! Śmiało mogę powiedzieć:

- to jeden z najlepszych sitcomowych, z elementem mockumentu seriali (bez względu na podgatunek: fantasy, horror, sci-fi etc.), jaki widziałem w życiu. ,,Numero Uno!" to rzecz jasna: "Chłopaki z Baraków" (całe Uniwersum, nawet te podróże ekipy po Europie, czy ogólnie po Am. Północnej). ,,Numero Duo!", to w tym przypadku "Co robimy w ukryciu" - tu jestem w trakcie połowy 4-ego sezonu właśnie; tak jak trzeci nie przypadł mi ogólnie do gustu (aspekty komediowe za bardzo mi nie podeszły, jak i sam finał sezonu), tak to, co się wyczynia w czwartym... przeszło moje najśmielsze oczekiwania - nie spodziewałem się tak dobrego scenariusza pod względem wyjątkowości absurdalnego i ironicznego humoru. Scenografia, kostiumy, nawet efekty specjalne praktyczne i komputerowe są na wysokim, dostosowanym do tła fabuły i gatunku serialu, poziomie! Pękam ze śmiechu i banana na twarzy mam all-time, głównie z racji wątku Colina, który się w tej serii przewija - tak samo, jak i Nandora, i to cały czas, gdy ich widzę. Oto próbki możliwości:

Spoiler

spacer.png

(Nandor, gdy... chciał od Dżinna, żeby poprawił mu cerę. xD)

spacer.png

(... Cóż... tu mamy młodego i starego zarazem Colina)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
3 minuty temu, Sep napisał:

Dzięki @Shen za przypomnienie o tym serialu. Oglądało się lata temu TVP 1 albo TVP 2. Ale tam chyba nie wszystkie sezony puścili.

Nawet nie wiedzialem, że w tv leciał, oglądałem go na studiach, ale nic już nie pamiętam, z wyjątkiem tego, że bardzo mi sie podobał, miał ciężki klimat i ten główny aktor był dobrze obsadzony.

Opublikowano
10 godzin temu, Masorz napisał:

Ta strona wymusza kupienie jakiegoś VPN i nie chce mi pliku w utorrent otworzyć :smutas:

nic takiego nie ma u mnie miejsca, uzywam magnet linków

Przechwytywanie.JPG.c3d5c616ab66a8d8de1805f4be162f29.JPG