Skocz do zawartości

Ulubione seriale TV

mlodziak1993

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Skończyłem własnie ogladać Expanse... i w(pipi)iony jestem ze tak dobry serial umiera i musi być ratowany fanowską petycją a w szroty jak GOT pakuje się miliony dolarów... 

Opublikowano
21 godzin temu, Canaris napisał:

Skończyłem własnie ogladać Expanse... i w(pipi)iony jestem ze tak dobry serial umiera i musi być ratowany fanowską petycją a w szroty jak GOT pakuje się miliony dolarów... 

ale już amazon robi nowy sezon więc spokojnie

Opublikowano

Jak dla mnie expanse to właśnie taki got (i to bardziej poziom sezonów 7&8, niż tych wcześniejszych), tylko, że w kosmosie i z ufokami. :reggie: Trochę nie rozumiem ekscytacji tym serialem - ani aktorsko, ani scenariuszowo (te dialogi :facepalm:) nie stoi na wysokim poziomie, jedynie (czasami) oprawa audiowizualna daje radę. No chyba, że popularności tego serialu wynika, że z 'braku laku dobry kit' (bo jakoś nie kojarzę innej space opery).

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, MBeniek napisał:

ani aktorsko, ani scenariuszowo (te dialogi

A co niby jest z tym nie tak ? W sumie tylko Holden taki troche jakby wiecznie zaćpany był ale reszta paluszki lizac szczególnie Drummer, Ashford i Amos - zmiana bardzo na plus w porównaniu z ksiązką. 

7 godzin temu, MBeniek napisał:

wynika, że z 'braku laku dobry kit' (bo jakoś nie kojarzę innej space opery).

Nowych faktycznie nie ma.

A popularność wynika z tego ze to dobry serial w bardzo zaniedbywanych klimatach ( wczesne hard sf ). 

9 godzin temu, blantman napisał:

ale już amazon robi nowy sezon więc spokojnie

No wiem wiem. Ale mimo wszystko w(pipi)ia to. 

Poza tym mam uraz do seriali sf kasowanych bez powodu i ciągnie sie to od dobrych 20 lat, od momentu kiedy wywalili na śmietnik "Space Above and Beyond" w najciekawszym momencie( ale ja kochałem ten serial ). 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mi się najlepiej ogląda wszystko co związane ze sztuczną inteligencją:

- Humans (2015-2019)

- Westworld

i oczywiście filmy Ex Machina (2015) oraz Transcendencja (2014).

Znacie coś podobnego godnego uwagi?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ranking metacritic z ostatnich 9 lat:

https://www.ppe.pl/news/141280/breaking-bad-najlepszym-serialem-dekady-wedlug-uzytkownikow-metacritic.html

1.Breaking Bad

2.Game of Thrones  

3.The Leftovers

4.Twin Peaks: The Return

5.BoJack Horseman   

6.Mr. Robot

7.Mad Men

8.Parks and Recreation

9.The Americans

10.True Detective

Nie widziałem tylko jednego serialu z tej listy :cool: :lapka:

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba najlepszy serial, albo jeden z lepszych które obejrzałem na przełomie roku: Fleabag. Brytyjski, na Amazon Prime, 2 sezony po 6 odcinków, każdy odcinek po 25 minut. Może w jeden dzień łyknąć. Absolutnie fenomenalna gra aktorska głównej bohaterki (i równie mistrzowski scenariusz tej samej Pani), nie dziwie się że zdobył Złotego Globa.

O wielkości tego dzieła świadczy to, że Olivia Colman gra tu tylko drugoplanową rolę, i że twórczyni serialu otwarcie powiedziała że to już koniec, bo chce pozostawić ten serial taką zamkniętą i niedopowiedzianą historią, a według mnie to ma potencjał na co najmniej 5 kolejnych sezonów. Tym bardziej szacunek za decyzję.

• Plusik 2
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja tam za bardzo nie przepadam za serialami. Wiele obejrzalem, jak dotad, ale perelki mam tylko 2 na ten moment:

- Breaking Bad,

- Chernobyl.

Teraz z zonka ogladamy sobie " The Gueen's Gambit " i przyznam, ze wypada swietnie. A ruska gra polaczek :dynia: Polecam.

Opublikowano

Akurat Anya ma dla mnie ten plus, że w każdym wyglądzie jest :banderas: 

No może prócz tej fryzury w Queen's Gambit co dali jej perukę robioną za pomocą durszlaka. Ale tak to miodzio panna i śmiga legancko po hiszpańsku co jest mega fajne bo uwielbiam ten język.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem na 3im sezonie Parks & Recreations. Poczatek byl trudny, przebilem sie przez 1szy sezon. Leslie mnie denerwuje od samego poczatku, ale teraz jest wiecej Aubrey Plazy, ktora z jakiegos dziwnego powodu uwielbiam (najgorszy szajs moglbym obejrzec jesli Plaza w nim wystapi) no i jest jeszcze jeden kolo, ktory dla mnie powinien byc glownym bohaterem - Yebany Ron Swanson. Absolutny geniusz. „I command you to do nothing”.

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Gość MarvelozaGrzybozaApoptoza
Opublikowano

"Dark Matter" od niezrównanego SyFy Channel. Jestem na watchingu finału pierwszego sezonu; dosłownie został mi jeden epizod do końca serii, potem to już drugi i trzeci sezon. Mimo niskiego budżetu, który wcale tej produkcji nie przeszkadza (jedynie kuleje lekko montaż i efekty wizualne), twórcy "Dark Matter" wyszli z tym dziełem obronną ręką. Soczyste: 8/10 - tak ocenię ostatecznie pierwszy sezon; finał sezonu przede mną, ale jego wydźwięk nie zmieni oceny "Dark Matter" po tym sezonie.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie jestem po zakończeniu ostatniego sezonu The Office i przeżywam osobisty dramat...

Jezu, jakie to były wspaniałe dwa miesiące... :banderas:

Edytowane przez ginn
  • Plusik 1