gekon 1 787 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 (edytowane) Opłaca się zabierać za to Weeds? A Breaking Bad własnie skonczyłem i nie wyobrazam sobie 3 sezonu. Zakonczenie troche jak z Donniego Darko Edytowane 19 czerwca 2009 przez gekon Cytuj
Gość tk Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 Proste, że tak. Pierwsze 2 sezony to mistrzostwo świata. Taki słodko-gorzki klimat. Masa czarnego humoru i świńskich dow(pipi)ów. No i świetna czołówka. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 20 czerwca 2009 Opublikowano 20 czerwca 2009 No tak, 2 pierwsze sezony są GENIALNE, mnie się jeszcze 3ci także bardzo podobał. Potem przyszedł mało śmieszny 4ty, ale sam w sobie nie był zły. Poprostu Weeds na tym etapie stał się serialem obyczajowym z elementami komedii. Cytuj
ksztyrix 6 Opublikowano 30 czerwca 2009 Opublikowano 30 czerwca 2009 1. Lost 2. House MD 3. X files 4. Stargate Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Dopiero dziś się dowiedziałem, że Michael Williams (Omar) będzie grał w "Broadwalk Empire". Poza nim, Buscemi i Michael Pitt. I kilka innych znakomitych aktorów telewizyjnych. Przypominam, że to nadchodząca produkcja HBO. Scenariusz: Terence Winter. Reżyseria: Scorsese. Czekam niecierpliwie! Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 (edytowane) Aktualnie. Koncze po przerwie Nip Tuck. Jestem pod wielkim wrażeniem tego serialu, jednocześnie brawa dla scenarzystów za odwagę i ułożenia kilku ton kiczu w coś więcej niż tylko dobry serial. Podobne odczucia miałem przy Six Fit Under. Troche kiczu, lekka makabra, czarny humor, podobny feeling, no i ogolny artyzm. Czego w tym serialu nie było?:] Edytowane 4 lipca 2009 przez gekon Cytuj
Wojnareeq 1 Opublikowano 4 lipca 2009 Opublikowano 4 lipca 2009 - Kiepscy - Miodowe Lata - Jaś Fasola Reszta dla mnie może nie istnieć Cytuj
Kacper20 0 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 Chirurdzy koncowka sezonu 5 swietna House Desperate Housewives jak na razie:) Cytuj
Reno 4 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 Jeśli chodzi o seriale komediowe: 1.Friends 2.How I Met Your Mother 3.That 70s Show ...wszyskie trzy równie dobre. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 (edytowane) Aktualnie: Bones. Na początku było średnio, ale potem człowiek się wkręca, że w sumie ciężko się oderwać. Troche jak krzyżówka House MD i CIA. W każdym odcinku jakiś przypadek (tu warto wspomnieć, że twórcy się prześcigają z coraz to obrzydliwszymi pomysłami), a cały sezon jest powiązany jakąś wspolną fabułą. Jest troche komediowo, wesoło, czasami strasznie, a czasami dramatycznie. Na plus ciekawe postacie z Zackiem na czele. Podsumowując. Serial kryminalno-medyczny o antropologach i FBI w luźnej konwencji, chociaż czasami chwyta za serce. 2 główne postacie to całkowite przeciwieństwa itp. troche schematów. Z początku średni, pod koniec pierwszego sezonu dobry, a od pojawienia się Gormogona (chyba koncówka 2 sezonu) jest świetnie. Niedługo piąty sezon. Edytowane 6 sierpnia 2009 przez gekon Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Top 5 1. The Sopranos (dla mnie absolutne niedoścignione mistrzostwo świata) 2. Lost 3. House MD 4. Prison Break sezon 1... no, powiedzmy, że do końca sezonu 2 jeszce było ok 5. Star Wars: The Clone Wars Cytuj
Gość Lacan Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Ciężko powiedzieć dla mnie zawsze moim the best ever and ever serialem jest Twin Peaks i chyba nic już tego nie zmieni. Znalazło by się jeszcze pera innych świetnych seriali. Aha ostatnio całkowicie mnie zniszczył angielski serial komediowy Czarna Żmija no po prostu Atkinson i Laurie i nieśmiertelny Baldrick są prze fenomenalni ! Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 1.Band Of Brothers 2. Pierwszy sezon Heroes. 3.Lost 4.Friends 5.Dragon Ball Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 19 września 2009 Opublikowano 19 września 2009 Takie pytanie z ciekawosci czy seriale takie jak Heroes, Prison, Dexter,Lost,itp (czolowka) mialy wyciek odcinka promocyjnego? Dawno temu ogladalem 1 odcinek nowego (promo czy cos takiego) Knight Ridera, zas nastepny byl calkiem o czym innym. Moze one tez mialy inna fabule na poczatku Cytuj
Wojtq 792 Opublikowano 19 września 2009 Opublikowano 19 września 2009 Nie, zwyczajnie zawiązywały historię kontynuowaną przez kolejne epy. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 września 2009 Opublikowano 19 września 2009 Takie pytanie z ciekawosci czy seriale takie jak Heroes, Prison, Dexter,Lost,itp (czolowka) mialy wyciek odcinka promocyjnego? Dawno temu ogladalem 1 odcinek nowego (promo czy cos takiego) Knight Ridera, zas nastepny byl calkiem o czym innym. Moze one tez mialy inna fabule na poczatku Odcinek konceptowy, tak zeby zachecic ludzi do ogladania i o ile KR pilot był zjadliwy, tak nowa wersja serialu to straszna kicha. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 19 września 2009 Opublikowano 19 września 2009 Zdecydowanie mam dwóch mega faworytów 1. Friends (mam obejrzane praktycznie wszystkie odcinki, taka mała mania) 2. According to Jim (mniej znany serial, emitowany w Polsce przez Comedy Central - humor w nim zawarty bardzo mi odpowiada) Inne są, mijają (jak Pokemon;) czy Dragon Ball) ale te 2 wryją mi się w pamięć na zawsze. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 20 września 2009 Opublikowano 20 września 2009 Takie pytanie z ciekawosci czy seriale takie jak Heroes, Prison, Dexter,Lost,itp (czolowka) mialy wyciek odcinka promocyjnego? Dawno temu ogladalem 1 odcinek nowego (promo czy cos takiego) Knight Ridera, zas nastepny byl calkiem o czym innym. Moze one tez mialy inna fabule na poczatku Odcinek konceptowy, tak zeby zachecic ludzi do ogladania i o ile KR pilot był zjadliwy, tak nowa wersja serialu to straszna kicha. Wiem, podobne mam zdanie o tym promo KR - zdecydowanie pierwotne zalozenia byly lepsze niz tego co poscili na tasme az przestalem go ogladac po 1 odc. Tylko czy inne seriale takie cos mialy? Pamietam ze Heroes mialo wyciek 2 odcinkow premierowych ale czy to byly te same co w TV lecialy czy moze cos ala KR Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 20 września 2009 Opublikowano 20 września 2009 Tak, to było to samo. Z tego co pamietam Battlestar Galactica miał prawie 4 godzinnego pilota, ktory był inny od pozniejszych odcinkow. I Babilon 5 też miał zupełnie innego pilota niż serial, na tyle innego, że pilota obejrzałem, a serilu juz nie dalem rady. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 Ostatnio natrafilem na serial Peep Show - oglada to ktos ? Swietny serial. Generalnie za aktualnymi angielskimi serialami nie przepadam (the office, zielone skrzydlo itp) - ale ten jest naprawde warty polecenia. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 Ostatnio natrafilem na serial Peep Show - oglada to ktos ? Swietny serial. Generalnie za aktualnymi angielskimi serialami nie przepadam (the office, zielone skrzydlo itp) - ale ten jest naprawde warty polecenia. Ja oglądam i uważam, że jest to zdecydowanie najlepsza z emitowanych obecnie brytyjskich komedii. Świeże serie się nawet do poziomu PS nie zbliżają. Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 27 września 2009 Opublikowano 27 września 2009 The Office nie jest brytyjskie. Według mnie z angielskich seriali to My Family i IT Crowd biją Green Wing i Peep Show na głowę. Szczególnie serial o dwóch informatykach jest kapitalny i mam nadzieję, że ComedyCentral wstawi go znowu zamiast dennych Camera Cafe albo Yes, dear. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 27 września 2009 Opublikowano 27 września 2009 The Office nie jest brytyjskie. http://www.filmweb.pl/f150481/Biuro,2001 produkcja: Wielka Brytania Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 28 września 2009 Opublikowano 28 września 2009 Ooops my bad. Brałem pod uwagę ten Office ze Stevenem Carellem co w Scranton się dzieje. Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 28 września 2009 Opublikowano 28 września 2009 (edytowane) League of Gentlemen nie wiem czy komuś z was udało się to zobaczyć na bbc, jakoś nigdzie nie umiem znaleźć dvd lub linkowni. W skrócie wyobraźcie sobie miejscowość "Royston Vasey" gdzie łączą się losy wszelkich dziwacznych pomysłów na postaci jakie wam przyszły do głowy, a ich codzienne działania powodują wir zdarzeń nabierający coraz szybszych obrotów, a jednocześnie gmatwających dotychczas poznane fakty. Nic nie może być pominięte, każdy szczegół jest ważny nawet przelatująca torba foliowa czy buty do wędrówek this is local shop for local people he's upstairs cleansing? the precious things of the shop kiedyś dawno temu było to nawet dubbingowane i jak pamiętam to był jeden z niewielu dobrych dubbingów seria1 odcinek 1 http://video.google.com/videoplay?docid=2023659962104455206#docid=5331169983801605013 Edytowane 28 września 2009 przez ziemia1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi