Skocz do zawartości

Tekken 6 / Bloodline Rebellion

albrechtus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież areny w 5.0, muzyka na nich i ich remixy w DR są świetne oO Efekt psują tylko mapy dodane już w DR (wilki, rushoffa mapa i ta z pociągiem). Nie wiem czego sie czepiać :) Chociaż przyznaje, że T6 dorównuje pod tym względem 5.0/DR.

Opublikowano

Nie on jeden :P Ja tutaj się śmieję bo dmg po df+2+3 został grubo zwiększony (czego 90% polskich graczy nie widzi) tym bardziej że będzie trwało zamiast 22 klatek będzie miało 21, b+1+2 dostało knockdowna ale będzie miało 13 klatek, nowe prze(pipi)ane b+2,1,2_b+2,1,d+2 (którego 90% polskich graczy nie będzie widzieć). uf+2 mid, 0 na bloku, na trafieniu knockdown z 1+2 gwarantowanym, trwa 16-18 klatek.

Jedyny nerf jaki zauważyłem to df2 które będzie miało podobno -12. Co prawda będzie można robić df2,1,2... ale można kucnąć i wyjebać w jednostronną wycieczkę na księżyc :P (czego nie zrobił ten głupi Stif na filmiku którym dałem).

Dlatego drodzy Panowie śmigam Heniem, żeby lepiej to wyglądało w T6BR niż teraz, na razie mój poziom jest żenujący, mam duży problem nacisnąć szybko 1+2 żeby się wyrwać z rzutu z dwóch łapek, więc Cambion korzysta do woli :-/ Oprócz tego problemy z low parry, często zamiast TP wychodzi mi d+1,2 co kończy się wyjątkowo mizernie. Ale mam nadzieję że opanuję tego sticka to będzie w BR pikuś ;P

Opublikowano

ostatnio bylem w lonndynie i sobie troche pogralem to i napisze pare slow.tekken6 t maksymalny atak defesywa nie znaczy nic,kar jak na lekarstwo,para

bierze 1/5 paska, nie jak jak w t5,rage jest mocny ,wiec jak ktos nas bil przez cala runde,to jeden udany juggles odwroci losy spotkania;p.tekken z blista wglada rewelacyjnie,nabylem nawet karte za cale 2 funty ,starcza na 500 walk i mozna zapisac tylko jedna postac(automatycznie ja wybiera).gralem glownie anna,ktora nic a nic sie nie zmienila,wiec po ok 5 minutach gralem na poziomie tutejszych rannych bywalcow,a po 1 40 minutach mialem wins 13;p staszne lamy z rana przychodza.wlasnie jezeli gracie anna o nic sie bac nie musicie,dokladnie taka sama postac jak w dr wszystko siedzi tak samo,dostala ten nowy bar,ktory jest spoko,reszta razej zbedna,za to steve to juz kompletnie inna bajka wiele ciosow poznienianych i ogolnie nic nim ne porafilem ugrac.troche zal,ze w polsce nie mammy tego atomatu,ale co tu duzo gadac w calym londynie1 automat to niezawiele,pewnie robi forue,bo caly czas ktos gra,magia noyw przeciwnik po 10 sekudach po starym+karta robia swoje,polecam wycieczki bo bilety tanie,po 14 sa dobzi gracze.

swietny terning dla mnie przed azja,teraz to juz z nimi na powaznie bede mogl grac.

Gość GaScAn
Opublikowano

Wie ktoś może gdzie znajduje się ten automat w Szczecinie?

Gość mevek
Opublikowano
ostatnio bylem w lonndynie i sobie troche pogralem to i napisze pare slow.tekken6 t maksymalny atak defesywa nie znaczy nic,kar jak na lekarstwo,para

bierze 1/5 paska, nie jak jak w t5,rage jest mocny ,wiec jak ktos nas bil przez cala runde,to jeden udany juggles odwroci losy spotkania;p.tekken z blista wglada rewelacyjnie,nabylem nawet karte za cale 2 funty ,starcza na 500 walk i mozna zapisac tylko jedna postac(automatycznie ja wybiera).gralem glownie anna,ktora nic a nic sie nie zmienila,wiec po ok 5 minutach gralem na poziomie tutejszych rannych bywalcow,a po 1 40 minutach mialem wins 13;p staszne lamy z rana przychodza.wlasnie jezeli gracie anna o nic sie bac nie musicie,dokladnie taka sama postac jak w dr wszystko siedzi tak samo,dostala ten nowy bar,ktory jest spoko,reszta razej zbedna,za to steve to juz kompletnie inna bajka wiele ciosow poznienianych i ogolnie nic nim ne porafilem ugrac.troche zal,ze w polsce nie mammy tego atomatu,ale co tu duzo gadac w calym londynie1 automat to niezawiele,pewnie robi forue,bo caly czas ktos gra,magia noyw przeciwnik po 10 sekudach po starym+karta robia swoje,polecam wycieczki bo bilety tanie,po 14 sa dobzi gracze.

swietny terning dla mnie przed azja,teraz to juz z nimi na powaznie bede mogl grac.

i 3 w Dublinie ^ ^

Opublikowano (edytowane)
Nie wiem z czego się śmieje "Vranki", Ganryu był już wystarczająco długo topem.

Wiesz, dla mnie nie był on nigdy topem (to że w dr jakiś Matadoru wygrał nim sbo nie czyni go nagle topem), ale nawet jeśli, to nie przysporzyło mu to jakiejś większej popularności wśród polskich graczy (patrz 2-3 osoby grające turniejowo, ja jestem za słaby :] ) i mam nadzieje że wraz z nadejściem 6/br to się zmieni.

Tak więc GO Ganny GO :rolleyes:

Co prawda będzie można robić df2,1,2... ale można kucnąć i wyjebać w jednostronną wycieczkę na księżyc

W 5/dr jak robię df2 z kontynuacją czyli powiedzmy df2,1,2,1,2 a ktoś się schylił pod 1 punchem i próbuje karać WSem, to dziwnym trafem następne punche w 90% mu się wcinają, więc nie tak łatwo wyj.bać w kosmos ;)

Edytowane przez Vranki
Opublikowano
Wiesz, dla mnie nie był on nigdy topem (to że w dr jakiś Matadoru wygrał nim sbo nie czyni go nagle topem)

To, że dla Ciebie nie był topem, nie znaczy że nim nie był w rzeczywistości. (nie wydaję tutaj swojej opinii na jego temat)

ale nawet jeśli, to nie przysporzyło mu to jakiejś większej popularności wśród polskich graczy (patrz 2-3 osoby grające turniejowo, ja jestem za słaby :] ) i mam nadzieje że wraz z nadejściem 6/br to się zmieni.

Tak więc GO Ganny GO :rolleyes:

Popularność postaci nie świadczy o jej sile. Ile osób w Polsce gra DJ-em czy Heńkiem?

W 5/dr jak robię df2 z kontynuacją czyli powiedzmy df2,1,2,1,2 a ktoś się schylił pod 1 punchem i próbuje karać WSem, to dziwnym trafem następne punche w 90% mu się wcinają, więc nie tak łatwo wyj.bać w kosmos ;)

To widocznie ten ktoś robi źle, bo ja MTC wybijam za każdym razem (pod warunkiem, że się nie zamyślę i kucnę).

Ontopis: T6 na konsolach będzie fajny, przynajmniej na PS3.

Opublikowano (edytowane)
To widocznie ten ktoś robi źle, bo ja MTC wybijam za każdym razem (pod warunkiem, że się nie zamyślę i kucnę).

Więc pewnie ja się mylę, rzadko tego używam bo wiem że można garnkowe łapy przeczekać i zrobić kuku ;)

Odnośnie T6/br. Ostatnio tak się zastanawiałem, że skoro na konsole ma wyjść pod nazwą Tekken 6, to Namco w dobie "krajzisa" może sobie zrobić skok na kasę, i wydać w dniu premiery podstawkę 6, a za powiedzmy pół roku br jako dlc do ściągnięcia. To by były "jaja" :P

Edytowane przez Vranki
Opublikowano

Di nie rozczulaj się ;P

Odnośnie T6/br. Ostatnio tak się zastanawiałem, że skoro na konsole ma wyjść pod nazwą Tekken 6, to Namco w dobie "krajzisa" może sobie zrobić skok na kasę, i wydać w dniu premiery podstawkę 6, a za powiedzmy pół roku br jako dlc do ściągnięcia. To by były "jaja" :P

Jakby miała zrobić to bym o tym wiedział 3 miesiące wcześniej kiedy była by wydawana polskiemu developerowi.

Opublikowano (edytowane)

Ja powiem tak. Wygląda za(pipi)iście tylko jest efekt jakby haczyło :wtf: . Nie czuć tego przy jugglach, więc to chyba wina jakiegoś (pipi)owego TV. Ja zagrałem całe dwa razy i nie udało mi się zrobić żadnego juggla :nerd: , a to za sprawą mojej ułomności jeśli chodzi o granie na sticku. Ale cóż, życie :sciana:

Edytowane przez Cambion
Opublikowano
Dlatego drodzy Panowie śmigam Heniem, żeby lepiej to wyglądało w T6BR niż teraz, na razie mój poziom jest żenujący, mam duży problem nacisnąć szybko 1+2 żeby się wyrwać z rzutu z dwóch łapek, więc Cambion korzysta do woli :-/ Oprócz tego problemy z low parry, często zamiast TP wychodzi mi d+1,2 co kończy się wyjątkowo mizernie. Ale mam nadzieję że opanuję tego sticka to będzie w BR pikuś ;P

Dobrego Henia to ci ze świecą trzeba szukać, bo postać mega trudna do ogarnięcia, żeby nią umieć i robić wszystko. Ale też i mega warto, frajda z gry jest 5 razy większa niż tzw. 'gównem' czyli wszystkim co nie jest Mishimą

Opublikowano
Dobrego Henia to ci ze świecą trzeba szukać, bo postać mega trudna do ogarnięcia, żeby nią umieć i robić wszystko. Ale też i mega warto, frajda z gry jest 5 razy większa niż tzw. 'gównem' czyli wszystkim co nie jest Mishimą

Dokładnie myślę to samo, ale cóż. Zobaczymy jak to będzie za 7-8 miesięcy, na razie ogarniam opanowanie Sticka a co dopiero postaci :P A jak się wkurwię to wezmę jakiegoś Fengo-Paulo-Ganryu kapiarza :P Z czego oczywiście będzie inny wymierny poziom satysfakcji, mina zbitego przeciwnika na 2 ciosy + chwyty :P Bo pewnie na pierwszym oficjalnym turnieju sony będzie tak jak w "budzie z hotdogami" czyli będę pady i to jeszcze czarnuchy bez możliwości podpięcia własnego sprzętu :-/

Poza tym uwielbiam grać mishimami ale nienawidzę na nich grać ;P Paradoks :P

Opublikowano

Są już naprawdę dobre pojedynki Henia. Znalazłem parę Mainstreetów, niestety nie mam linków, bo oglądam tylko mishimy i nie zapamiętuję, ale chyba na JoyBoxie. Macie tu jednego Mainstreeta, tak Henio ubrany, to jego:

Opublikowano
Są już naprawdę dobre pojedynki Henia.

Błąd stylistyczny, to nie są dobre Henie tylko najlepsze Henie. MSRyu jest wg. mnie najlepszym Mishima playerem na świecie: TondBale, Leddy, Poisony robią przy nim loda na kolanach.