Skocz do zawartości

Tekken 6 / Bloodline Rebellion

albrechtus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zamówiłem w Cenedze około godziny 14.00 Tekkena 6 i przed chwilą kurier wręczył mi gre :). Szybko chłopaki działają, ciekawe tylko czy można już bez strachu pograć, premiera europejska niby w piątek dopiero, ale moze nie będa się czepiąc jak światowa ruszyła dzisiaj.

Opublikowano

Czytam porownanie do ktorego link byl wczesniej i nie nie rozumiem jakim cudem gra z dysku laduje sie dluzej niz z plyty DVD, to jest dla mnie cos abstrakcyjnego. Kolejny raz pokazuje ze wersja na PS3 zostala potraktowana po macoszemu :(

10 sekundowe loadingi walk? No to ja podziekuje, wiecej czasu spedze ogladajac napis loading niz grajac. Wole wersje na PSP, tam wszystko bedzie sie ladowalo w ulamkach sekund :o

Opublikowano (edytowane)

Trzcina, z tym loadingiem nie jest tak źle jak się wydaje, bo oni liczyli ten czas od momentu pojawienia sie ekranu z "get ready..." do momentu jego zniknięcia. A oglądając filmiki na youtube można zauważyć że w wersji arcade też to przejście nie trwa jakoś szybko bo około 2 razy wolniej niż w DR na ps3.

np na początku tego filmiku widać że to przejście, nawet niepełne, trwa już 8 sekund

http://www.youtube.com/watch?v=Bm6Gr1YVgYU

Na X'e są to dodatkowe 2 sekundy, a nawet trochę mniej w zależności od planszy, na ładowanie levela już po pojawieniu się postaci.

Edytowane przez CheeseOfTheDay
Opublikowano

Ja mam pytanie do tych co już trochę pograli. Czy warto kupić T6 z punktu widzenia bijatykowego casuala? Grałem dużo T3, TTT i T5 ale jakoś nigdy nie interesowało mnie liczenie klatek animacji. Po prostu lubiłem czasem potłuc się z bratem czy kumplem. A tak w ogóle to pojawi się demo?

Opublikowano

Do kupienia jest już pełna wersja, więc nie będzie dema. Gra też jest dla Ciebie, jak najbardziej. Nie musisz łykać wszystkich technicznych niuansów, żeby się dobrze pobawić.

Soluś, byleby oni to szybko dostarczyli. Przechodzę w letarg do jutra.

Opublikowano

No to jest wlasnie cos czego ja nie rozumiem.

Namco lubuje sie w ladowaniu character modeli na ekran loadingow, bez zadnego SENSOWNEGO powodu (oprocz: bo to ladnie wyglada) ktore wydluzaja loadingi dwukrotnie. Dokladnie to samo bylo w SC4. Po co do jasnej cholery pokazuja mi model mojej postaci przed walka? Przeciez mnie to kompletnie nie interesuje jak to wyglada poza walka..

Nie rozumialem tego jeszcze za czasow PS2 i SC2, ale ok niech im bedzie. Sadzilem ze nie bedzie to robic roznicy na konsolach nowej generacji z HDD, ale jak widac loadingi dalej sa jak po zboju. Glupie to straszliwie.

No chyba ze loading bez i z tym bylby identyczny, ale wtedy mogli to przynajmniej zrealizowac w jakis inny sposob, bo w tym momencie chyba kazdy ma wrazenie ze mamy do czynienia z dwoma loadingami, jeden do pojawienia sie character modeli, a drugi do samej walki..

Ehh, marudze ale szczerze mowiac zly jestem na strone techniczna nowego tekkena, odkad pamietam Tekkeny wyznaczaly nowy standard na konsolach, nowa jakosc itd, a tutaj jest po prostu strasznie slabo, szczegolnie jak sie widzialo w akcji U2 ;p

Oczywisice nie to jest najwazniejsze, ale badz nie badz bijatyki to byly zawsze jedne z NAJLEPIEJ wygladajacych gier i szkoda ze to sie zmienilo na gorsze.

Opublikowano

Trzcina ; o - po wybraniu postaci, gra laduje modele+arene, jak ma juz zaladowane modele - to je pokazuje (umilajac pozostaly czas na zaladowanie reszty), przeciez nikt tego nie laduje od razu. NIe wiem, dlaczego Wy tak 'nie wierzycie' w kolesi, ktorzy na programowaniu i projektowaniu znaja sie mocno - sa mega profesjonalistami, myslicie, ze w Namco to jakies Kononowicze siedza : P

Opublikowano

Do kupienia jest już pełna wersja, więc nie będzie dema

demo sc4 tez ukazalo sie pozniej niz pelna wersja

Nie musisz łykać wszystkich technicznych niuansów, żeby się dobrze pobawić

tzn buttonmashowac kazdy moze czy cos innego? :>

Opublikowano

Trzcina ; o - po wybraniu postaci, gra laduje modele+arene, jak ma juz zaladowane modele - to je pokazuje (umilajac pozostaly czas na zaladowanie reszty), przeciez nikt tego nie laduje od razu. NIe wiem, dlaczego Wy tak 'nie wierzycie' w kolesi, ktorzy na programowaniu i projektowaniu znaja sie mocno - sa mega profesjonalistami, myslicie, ze w Namco to jakies Kononowicze siedza : P

No ja taka mialem zawsze nadzieje, problem tylko w tym ze wyglada do dziadowsko :P

Po prostu zle sie czuje z tym ze tekken z TEJ bijatyki stal sie tylko kolejna zwykla nawalanka... Chyba bym wolal zeby pojawil sie na jednej tylko platformie (niekoniecznie tej ktora ja mam) ale zeby wszystko bylo jak dawniej ;p

No nic, tak czy siak w to zainwestuje jezeli online bedzie dzialal sensownie.

Opublikowano

Nie przesadzaj. Ja gram "świadomie", czyli wiem co naciskam, znam ciosy, a nie mashuję na pałę. Ale nie jestem aż taki maniakiem bijatyk żeby liczyć klatki, imputlagi czy inne wynalazki.

Opublikowano (edytowane)

Akurat w tej częsci można buttomashowac bardziej niż w którejkolwiek innej. Weź taką Zafinę, Leo czy Boba - zawsze coś wyjdzie :thumbsup:

Poza tym, jeśli chodzi o juggle to tolerancja błędu jest sporo większa i nie trzeba się aż tak martwić by wszystko klepać perfekcyjnie.

Edytowane przez Nevan
Opublikowano

Tolerancja bledu :o Juz widze te zkiksowane elektryki :o Ciekawe kiedy sklep PSX Extreme bedzie mial gierke w magazynie, bo juz sie doczekac nie potrafie... Cos czuje, ze na uczelni bede musial wziasc dziekanke ^^ w sumie z drugiej strony jest "duzo wolnego" przez zaduszki :P Od kiedy gram w Tekkena to najbardziej oplacalo sie mashowac w czesci 1,2 i 3-ciej, bo malo ciosow bylo i przypadkiem cos weszlo. Mam nadzieje, ze balans postaci zostanie zachowany jak mniej wiecej w DR... Gra sprawia najwiecej frajdy w szukaniu wlasnie paroklatkowych przewag ^^ - najlepiej po/przy browarze ^^ Nie orientuje sie ktos czy 1,3 Mbit/s do grania z graczami w Polsce wystarcza ? (bedzie wystarczalo) ? (Chodzi mi o porownanie stabilnosci - granie z Polakami na slabszych laczach i granie z obcokrajowcami na "mocniejszych" laczac).

Opublikowano

Nie ma roznicy czy X czy PS3, gry sa rozgrywane P2P (99% gier na x360 i ps3), wiec moze byc nawet UslugaSieciKazahstan; o. Co do lacza - starczy, lica sie generalnbie pingi, sam tekken wysyla grosze danych/s (1kb?; o)

Opublikowano

to co solo napisal, co tu jest do nierozumienia? w 99% gier nie ma dedykowanego serwera, polaczenia sa P2P miedzy graczami.

predkosc lacza tez nie ma absolutnego znaczenia bo transfery danych sa rzedu 4 Kbs, liczy sie tylko ping i ewentualnie utrudnienia typu NAT.

Im ktos blizej nas tym lepsza jakosc gry