Skocz do zawartości

Tekken 6 / Bloodline Rebellion

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 347,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jak chcecie sie spinać to idźcie sobie na PW z tego co ja zrozumialem z tytułu i opisu to jest to temat o Tekken 6

• A rozkminil ktos jak dokladnie dziala Ranking System i jaki wplyw na range maja Battle Points nie kumam tego w ogole mam 132 - 41 i nie moge wyjsc z Mastera w DR liczyly sie tylko progi punktowe a tut

• Po pierwsze nie kasowalem zadnych postow poza spamem Komandosa   Po drugie od opini na temat pisma maja swoj odpowiedni dzial i zal mi ze jestescie na tyle glupi ze nie potraficie nawet pisac na tem

Opublikowano

Potwierdzam, że grając w pierdoły odkrywają się filmiki końcowe, ale chyba dopiero jak się przejdzie nightmare train (wcześniej tak mi się nie robiło)

Opublikowano

Nie trzeba niczego przechodzic tylko trzeba grac. Mi sie teraz na bierzaco odblokowywuja jakies filmiki.

Opublikowano

na co zwracacie uwage, jak ubieracie postac?

na % zadawanych obrazen, czy level D, F ?

mowa o Campage mode.

Edytowane przez mevek

Opublikowano

Ranga przedmiotu oznacza tylko jego 'fajność', czyli im wyższa ranga tym lepsze będzie miał item właściwości. Mi np. wypadł przedmiot rangi S co dodaje 411 punktów życia Alisie, dlatego nightmare train przeszedłem bardzo szybko:). W ogóle najlepsza postacią do grania campaign jest Paul z d+1+2 na czele - 2 lub 3 razy zginąłem przez całą kampanię - taka to słaba postać na ten tryb :P

Co do okrywania filmików, to wystarczy grać w cokolwiek prócz practice i odkrywają się same. Najlepsze jest to, że po odkryciu wszystkich filmików nie dostałem trofeum Complete the Gallery, a był to mój ostatni do zdobycia. Dopiero dzisiaj grając online nagle się pojawił (choć żadnego dodatkowego filmiku nie zdobyłem) i tym samym mam pierwszą platynę na PS3, co świadczy o tym, że jest to najprostsza do zdobycia na tej konsoli, bo zrobiłem ją dokładnie w 1 dzień grania (możecie przekazać łowcom maniakom:). Jeśli chodzi o nabijanie kasy to polecam ubrać swojej postaci i Alisie przedmiot dający 300-400% więcej kasy i przechodzić do bólu dodatkowy stage z Mokujinem. Około 1.600.000 papierów za każde przejście, które trwa 15 minut.

jak ktoś chce pograć online, chociaż w sumie 'pograć' to dość odważne słowo, bardziej jak ktoś chce poprzechytrzać się na ciosy, które działają online, to podaje moje ID: evil_co-ck

Opublikowano

Ja dzisiaj nightmare train wymeczylem Leo nie majac zadnego itemka S-klas. Tylko sie troche zdziwilem jak kupilem aure i zaplacilem 10 baniek (na moim crtku prawie nie widac napisow :) )

Teraz czas sie wziac za praktyke i spary

Opublikowano

http://tiny.pl/hxmq2

Poczytajcie sobie te bzdury z onetu . Dowiedzialem sie m.in, ze Leo to chlopiec :teehee:

Jakie tam bzdury. W końcu uzyskałem sensowną argumentację, dlaczego tekken nie dorównuje caliburowi:

"soul calibur jest w tym lepsze i gorze bo ma duzo opci jak 1.postac mozno se zrobic 2. jest poziom extremly hard.

a gorze bo tylko jedna rzecz bo nie ma tyle ciosow i jagielek.

(I tak final fantasy najlepsza gra bo muzyka) :::)))

~lo fshi , 06.08.2006 23:07"

Opublikowano

Ten kto napisał taką recenzję powinien się własnoręcznie wykastrować łyżeczką do herbaty. Serwis growy onet.pl nie jest miarodajny :o Recenzja jest fatalna - az cierpnie skora, jak się to czyta. Namcoki najpierw powinni w patchu zwrocic uwage na większe niedoróbki niż te, które będą wprowadzone w nadchodzącym patchu - nie wszyscy mają dostęp online, albo w ogóle pomijają ten tryb...czekanie na patch ver.6.2 -_-

Opublikowano

Nie wiem jak odkrywacie te filmiki, ale ja rozegralem juz jakies 70 walk arcade+ghost i chyba ponad 100 VS i ani jeden sie nie odblokowal...

Opublikowano

Scenario campaign - arena - po przejscu kazda postacia odblokowywuje sie filmik.

Opublikowano
gdyby takiej ivy w sc4 dodano do 6 a+b z coil i sword ze jeszcze sledzi na sidestepie, albo jeszcze lepiej gdyby cervantesa qcb+b skrecal w trakcie lotu to chyba nikt by nie mial watpliwosci ze ss zbiedzono i nie ma to nic wspolnego ze skillem. tam byl wyrazny podzial na verticale i horizontale. w t6 nawet verticale lubia oszukac i wysledzic uciekajacego (co imo oznacza wlasnie zbiedzenie ss). ja tam widze roznice miedzy takim d/f+2 kazui ktore powinno lapac ss zawsze, a takim f+4 jina (gdzie widac w animacji ciosu ze kolano ma skierowane w strone gdzie stal przeciwnik przed ss a potem w nienaturalny sposob wykreca noge by wyprostowana trafic centralnie) ktore nie powinno lapac nigdy a jednak sie mu zdarza (co imo nie jest elementem strategi a wlasnie czysty good luck czy raczej bad luck przeciwnika). ale to moze tylko przyzwyczajenie z sc4 gdzie jedno hitowe verticale nie sledzily.

Hmm, w Tekkenie raczej nie ma podziału na horizontale i verticale. Ciosy należące do jakiejś kategorii trackują, inne należące do innej kategorii nie trackują, niezależnie od animacji. Np. d/f+4 Yoshimitsu ma wyraźną "horizontalową" animację, jednak bardzo łatwo go wystepować w obie kierunki, bo należy do kategorii "bardzo szybki kopniak na mid".

Edytowane przez Tenshi:)

Opublikowano

Nie wiem jak odkrywacie te filmiki, ale ja rozegralem juz jakies 70 walk arcade+ghost i chyba ponad 100 VS i ani jeden sie nie odblokowal...

A sprawdzałeś w theatre czy coś się odkryło? bo mi to umknęło i jak tam wszedłem to się zdziwiłem ile mam odkrytych. Nie wiem czy nie trzeba spełniać jakiegoś warunku, żeby zaczęły się pojawiać filmiki, jak odkrycie areny w scenario lub ukończenie scenario albo zrobienie wszystkich plansz w scenario. Bo jak włączyłem grę po raz pierwszy i próbowałem odblokować film w arcade, potem robiłem trochę ghost battle itd to nic się nie pojawiało.

Opublikowano

1. Jedne ciosy trackują lepiej, inne gorzej, są też uniwersalne ciosy trackujące zawsze i wszędzie, stworzone specjalnie po to aby zbić kolesia który stepuje. Czyli dodano tutaj element strategii a nie czysty good luck.

3. Sidestepy ogólnie są bardziej skillowe, szybkie ciosy stepuje się w czasie ich wykonywania, z wolniejszymi trzeba uważać bo zwykle lepiej trackują, ale od tego masz blok albo SSW. Ciosy zbijające każdego SS trzeba po prostu przewidzieć.

gdyby takiej ivy w sc4 dodano do 6 a+b z coil i sword ze jeszcze sledzi na sidestepie, albo jeszcze lepiej gdyby cervantesa qcb+b skrecal w trakcie lotu to chyba nikt by nie mial watpliwosci ze ss zbiedzono i nie ma to nic wspolnego ze skillem. tam byl wyrazny podzial na verticale i horizontale. w t6 nawet verticale lubia oszukac i wysledzic uciekajacego (co imo oznacza wlasnie zbiedzenie ss). ja tam widze roznice miedzy takim d/f+2 kazui ktore powinno lapac ss zawsze, a takim f+4 jina (gdzie widac w animacji ciosu ze kolano ma skierowane w strone gdzie stal przeciwnik przed ss a potem w nienaturalny sposob wykreca noge by wyprostowana trafic centralnie) ktore nie powinno lapac nigdy a jednak sie mu zdarza (co imo nie jest elementem strategi a wlasnie czysty good luck czy raczej bad luck przeciwnika). ale to moze tylko przyzwyczajenie z sc4 gdzie jedno hitowe verticale nie sledzily.

Nie ma co porównywać bo to dwa zupełnie inne systemy. Poza tym nawet w sc mimo że jest wyraźny podział na verticale i horizontale to i tak jest mnóstwo verticali trackujących. W sc3 przecież, ludzie przez długi czas mówili że ta gra nie ma sidestepa, (dopóki nie znaleźli się gracze którzy ss'ować potrafili) a japończycy chyba do końca grali w to jak w 2D (0 korzystanie ze stepa). W sc4 jest trochę lepiej, choć podobnie, każdy kto grał pamięta w 100% trackujący w obie strony verticalny unblock Ivy na pół planszy który z miejsca stał się jedną z najbardziej przegiętych rzeczy w grze. To w patchu naprawili ale już takiego ładowanego verticala Hildy już nie, mimo że zbierał z jednej strony w 100% a kontynuacja prowadziła w większości przypadków do RO z prawie każdego miejsca na planszy:P.

Edytowane przez CheeseOfTheDay

Opublikowano

Tekken 6 to swietna gierka, juz kolegow zapraszam na nastepna sobote na turniej osmioosobowy. Do tego momentu kazdy musi przyjsc do mnie przynajmniej jeden raz zeby potrenowac, zawsze wlaczam im practice mode i kazdy jak narazie siedzial przynajmniej godzine i nie mogl sie nadziwic^^

Mowicie ze juz sa patche? Bo ja zawsze musze tak dlugo podlaczac konsole do internetu, wiec czy oplaca sie (tzn. czy te zmiany sa wazne, czy chodzi tu tylko o online modus)?

Opublikowano

Moi drodzy, gdzie można zdobyć itemy, których normalnie nie można kupić w sklepie. Walczyłem z ghostem, który miał katane i tak mnie to zainteresowało. Może też jest jakaś lista takich itemów?

Opublikowano

Dopiero dzisiaj grając online nagle się pojawił (choć żadnego dodatkowego filmiku nie zdobyłem) i tym samym mam pierwszą platynę na PS3, co świadczy o tym, że jest to najprostsza do zdobycia na tej konsoli, bo zrobiłem ją dokładnie w 1 dzień grania (możecie przekazać łowcom maniakom:).

To musiałeś wcale nie kłaść się spać bo przejście kampanii to parę dobrych godzin plus kilkaset walk by filmiki zaczęły odkrywać się same.

Gratuluję :rolleyes:

Opublikowano

Co do Leo: Gdy gramy stage Leo w Scenario Campaign używając Heńka, to Heihachi nazywa go/ją "boy", więc może to jest jednak facet ;p

Opublikowano

Da się zdobyć nowe itemy w campanii. Normalnie ze skrzynek, trzeba mieć tylko trochę szczęścia.

Sam zdobyłem dla Pawła wełnianą czapę, metal protector na głowę i chyba z dwie pary nowych okularów.

Opublikowano

Jak można zapełnić cały Movie theater?, jest za to pucharek, mam wszystkie epilogi (z areny) odkryte (jin-1,jin-2, armor-1, armor-2) a nadal nie mam, są jeszcze jakieś dodatkowe?

PS. Nieaktualne - chodziło o Pandę ehh zupełnie wyleciała mi z głowy

Edytowane przez WESKER-DL

Opublikowano

dla mnie to wręcz niewiarygodne, że wiekszości tutaj nie chodziło o dobry online tylko o pucharki, okulary, filmiki i o płeć Leo...

Opublikowano

Ta, zgadzam sie.

Wystarczyloby aby byl VS, practice i online. Ale tak aby wszystkie dzialaly jak nalezy ;p

No ok, ewentualnie arcade ;]

Opublikowano

Oj tam, takie pierdołki to całkiem przyjemna sprawa, przynajmniej oprócz napierdzielania na VS i Online można się dłużej w single pobawić - w końcu jednak za coś płacimy tą ciężką kasę ;]

Opublikowano

Ale w scenario nie ma żadnej zabawy. Ten tryb to pomyłka.

Wszystkie inne bijatyki tej generacji mają ciekawsze tryby dla jednego gracza.

Opublikowano

No, za dobry vs zarowno offline jak i online ;p

Albo i nie :S

(pipi)ki sa super, gdy calosc nie kuleje... :(

Opublikowano

@Komandos,mimo ze bylo "zielono" na laczu, to lagi przeszkadzaly w prowadzeniu rozgrywki. Nie wiem od czego to zalezy (moze od ilosci ludzi w lobby). Jak gralem z Don_Kingiem czy SAMEWISE, to bylo o niebo plynniej. Eeeeeh, nie moge sie doczekac tego patche'a (wiem nadzieja matka...ale co mi pozostaje?)