triboy 979 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Sorry chłopaki, dostałem zaproszenie do Bety Pierwszy kontakt: Download, install, join the game... Pomieszczenie z jakimś czołgiem, kawałek dalej korytarz prowadzący na plac pomiędzy budynkami. Co uderza na wejściu to klimat, otaczający syf, brud, wojna. Docieram do placu, po prawej rząd kolumn, w ich cieniu towarzysz broni walczy o życie, zdejmuję agresora, 1:0 dla mnie. Bieg wdłuż kolumn, wpadam do jakiegoś baru, Helgast!!! 2:0. Wbiega następnych dwóch, robi się gorąco...4:0, uff. Zauważam brak amunicji w karabinie, mam tylko jeden, ok, jest jeszcze pistolet, zobaczymy. Kolejny przeciwnik, 5:0, a właściwie 5:1, ginę tuż po nim, w głowie pojawia się myśl "Albo tu są same leszcze, albo...no właśnie, co? Killerem nie jestem, w Resistance wygrałem dopiero 9 mecz. A tutaj na wejściu 5 killsów z rzędu." Dalsza gra wyprowadza mnie z błędu, szczęście początkującego... Po trzech meczach rzut oka na statystyki, 36% skuteczności z karabinu, 41% z pistoletu, 127%!!! granatem, dziwne, nie odnotowałem żadnego trupa, pewnie przeoczyłem. W Res. było odznaczenie. Są ribbony, dostałem za zabicie przynajmniej 10 osób w meczu, chyba trzeba uzbierać 8, żeby coś się odblokowało, mam 3/8. Póki co, grałem tylko żołnierzem ISA i walczyłem z Jacobssami, znaczy z Helgastami Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Hehe to chyba lepiej przynajmniej dla mnie, bo te swiatelka Helgastow to idzie wyczaic z kilometra szczegolnie na tle tego monobarwnego syfu.. Gra KOSI. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Tak samo jak niebieskie światełka żołnierzy ISA. Ja jak grałęm Search and Destroy jako ISA to miałem ratio chyba 6.0. 12 poległo z mojego guna (przy dwóch śmierciach) plus podłozyłem ładunek wybuchowy. Grało mi się w to świetnie kurde. Pograłem tylko godzinkę ale juz teraz wiem że gra staczy na baaardzo ale to bardzo długo w multi. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Wszelkie gdybanie o teksturach w multi można odłożyć na bok - w ferworze walki NIE MA czasu na takie pier.doły Ogólnie mówiąc jest po prostu PIĘKNIE. Multi to geniusz, ale jednocześnie diametralnie inny niż np. CoD4. Inna kontrola postaci (bardziej "luźna", mniej zwarta i precyzyjna, wolniejsza, bo świetnie czujemy "ciężar" postaci), większy rozrzut giwer, genialne efekty towarzyszące walce (jucha na naszej twarzy, demolka otoczenia, odłamki gruzu, syf ogólny). 2 z 3 map są małe, mocno zabudowane, wymuszając głównie walki na krótkie dystanse - ciasne korytarze, małe salki, schody. Przez to dynamika szybuje w górę o 100% w stosunku do CoD4. Dużo się trzeba napracować, żeby cokolwiek odkryć i dostać - idzie to wolniej niż w CoD, początek to więcej pier.dółek pokroju ribbonów i odznak, niż konkretów w postaci klas i broni (a jest tego trochę jak przeglądamy opcje). KZ2 wyjdzie w genialnym momencie zimowo-wiosennej posuchy i pozamiata - po zasmakowaniu singla i multi, to już przesądzone. Posiadacze PS3 odłożą na bok wszelkie Resistance i CoDy, rzucając się na KZ2 - a posiadacze 360 będą obgryzać paznokcie z zazdrości... Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 ja tez niestetu nie dostalem jeszcze. podobno dla zarejstowanych na PlayStation Underground beda rozsylane jeszcze kody. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 ja tez niestetu nie dostalem jeszcze. podobno dla zarejstowanych na PlayStation Underground beda rozsylane jeszcze kody. jaki jest adres do PSU?to jest to oficjalne forum playstation ? Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 (edytowane) Ja już zmieniłem sobie maila do PSU na Gmaila, może jeszcze wyślą...mam nadzieję ;] do PSU Edytowane 7 listopada 2008 przez Kornolio Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Ja już zmieniłem sobie maila do PSU na Gmaila, może jeszcze wyślą...mam nadzieję ;] <a href="http://boardsus.playstation.com/playstation/board?board.id=psxunderground" target="_blank"> do PSU</a> Nie wiem czy jest potrzeba zmiany na np: gmail-a. Ja dostałem dwie bety właśnie z PSUnderground na swój normalny polski email z interii Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Wystarczy się zarejestrować, czy jeszcze coś zrobić? Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 podobno tylko zarejstrowac. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Łączyliście konto polskie z tym PSU? Bo ja nie wiem czy to nie będzie akcji jak z tymi gamercardami, że raz sie zlinkuje i nie będzie odwrotu... Chyba póki co zlinkuije konto UK, a to może potem (jeśli sie będzie dało). Cytuj
saptis 620 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 (edytowane) Ja polaczylem polskie konto Playstation Network z kontem na Playstation Underground, przeciez mamy PSN oficjalnie w polsce. Klucza do bety niestety jeszcze nie dostalem. Edytowane 7 listopada 2008 przez saptis Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Wystarczy się zarestrowac i jest szansa że dostanie klucz do bety ?? Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Ponoć było trza ściągnąć THEMA MULTIPLAYER, ja ściągnąłem ale i tak (pipi) to dało... ;/ Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Niczego nie zrozumiałeś . Po 1. Theme multiplayer to było jedno z możliwości dostania się do bety. Po 2. Trzeba było ściągnąć go między 17, a 23 października. Po 3. Kto ci dał gwarancję, że akurat ty zostaniesz wybrany? Przecież było jawnie powiedziane, że z tych, którzy wtedy ściągnęli, będzie losowanie. Nie wybiorą wszystkich. Po 4. Historia z PSU to kolejne z wyjść. Po 5. Betę można dostać, będąc Sony betatesterem (kiedyś prowadzili rekrutację). Po 6. Niektórzy stąd są śmieszni: Nie dostaną czegoś, a już oburzenie, w przypadku niektórych plucie na Sony, a jeden nawet napisał, że ta beta to ściema Bo on nie dostał więc ściema. Ludzie, to tylko beta. Za 4 miesiące jest premiera pełnej wersji. Kto wytrzymał czas od renderu, ten wytrzyma i te cztery miechy. Zwłaszcza, że beta jest baaardzo uboga, w porównaniu do pełnej wersji. Spokojnie czekajcie. Ja też nie dostałem i nie robię tragedii. Staram się ją dostać, ale jak nie dostanę, to się świat nie zawali . Cytuj
YETI 10 997 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Czekam na jakąś relacje osoby któa spędziła z CoD4 kilka miesięcy. COD4 OWNED? Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 (edytowane) Masz rację Jacobss-tak samo jak malkontenci narzekający na oprawę bety.Każdy nawet największy pesymista pisze,że te 460mb kodu multiplayerowego bety to najładniejszy fps na konsole.A i tak niektórzy marudzą,że nie ma szoku bo spodziewali się produkcji Pixara na Ps3 i pewnie po cichu liczyli,że jeden ząb żołnierza ISA będzie miał więcej polygonów niż cały Marcus Fenix z GoW2. edit-Yeti Na ps3site i gameonly ludzie piszą,że CoD4 owned z miejsca.Szkoda,że betki nie ma np Adi team LBN lub ktoś inny z zatwardziałych klanowców bo jestem ciekaw ich wrażeń Edytowane 7 listopada 2008 przez Ficuś Cytuj
YETI 10 997 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 edit-Yeti Na ps3site i gameonly ludzie piszą,że CoD4 owned z miejsca.Szkoda,że betki nie ma np Adi team LBN lub ktoś inny z zatwardziałych klanowców bo jestem ciekaw ich wrażeń Otóż to, chodzi mi o opinie graczy którzy spędzili z CoD4 mnóstwo czasu. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 edit-Yeti Na ps3site i gameonly ludzie piszą,że CoD4 owned z miejsca.Szkoda,że betki nie ma np Adi team LBN lub ktoś inny z zatwardziałych klanowców bo jestem ciekaw ich wrażeń Otóż to, chodzi mi o opinie graczy którzy spędzili z CoD4 mnóstwo czasu. Neogaf? Cytuj
SM1 25 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Nie wiem co może spowodować aby ktoś z oczekujących otrzymał zaproszenie do bety? Jedyne co ja zrobiłem to zarejestrowanie się na http://www.killzone.com/kz to wszystko:) nawet się tam nie udzielałem…sądzę, że większość zaproszeń trafia do ludzi losowo. Wracając do rozgrywki…wykańcza mnie nerwowo:) ciągłe zwarcie z przeciwnikiem w ciasnym zaułku, niekiedy bardziej przydałaby się maczeta lub obosieczny miecz, niż karabin hehehe jeżeli wczoraj miałem jakieś wątpliwości co do gry... to dzisiaj już ich nie mam:) MOC!!! Cytuj
karol885 0 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Czekam na jakąś relacje osoby któa spędziła z CoD4 kilka miesięcy. COD4 OWNED? Yeti bez 2 zdan. Killzone 2 tobedzie jedyna gra w jaka beda rypac ludzie na ps3. NIESAMOWITY TYTUL Cytuj
YETI 10 997 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Właśnie prześledziłem kilka zachodnich for, troche trudno mi uwierzyć, że to jest aż tak dobry multiplayer. Halo killer? Dobrze że za kilka dni będzie Resistance 2, jakoś pomoze przetrzymać do lutego nie wiem czy było, 9 minut z betki http://www.ps3site.pl/gameplay-z-bety-killzone-2/ Pozwole sobie wkleić opinie gracza, który sporo grał w CoD4. Gra jest bardziej skillowa od CoD4? Snajperka trudna do opanowania? Jakie tryby gry są dostępne w becie? Jak oceniacie mapy? Ich wielkość zależy od liczby graczy? 1. COD4 to generacja wstecz pod każdym względem. (mimo, iż to moja ulubiona gra) 2. O snajperkę powalczę jeszcze kilka dni pewnie. Ale podziele się odczuciami, na razie widziałem tylko jednego snajpera - koleś jest na pierwszym miejscu w rankingu światowym. 3. Najpierw grałem na Kill'em All - zwykły deadmach ale teraz gram tylko na Warzone - podczas jednego meczu jest w losowej kolejności siedem trybów rozgrywki: - Body Count - deadmatch. - Search & Destroy - podkłada się dwie bomby obok siebie, a potem trzeba ich pilnowac przez 30 sec. - S&R - Odpowiednik Sabotage z COD4. - Assasinacion - trzeba utrzymac przy życiu losowo wybranego członka teamu przez 5 min lub do określonej liczby zabitych wrogów. - Capture & Hold, taka Domination z COD4 - są na mapie3 radiostacje i trzeba utrzymywac je jak najdłużej. Kolejne to znów Assacination (teraz my musimy zabic wyznaczoną osobę) i S&D ale my bronimy. 4. Mapki są trzy: - SALAMUN MARKET - ulice miasta, dookoła duzo płomieni, beczki do wysadzenia, jedna główna ulica, budynki, fabryki, korytarze. Mapa symetryczna ale taki sam jest układ korytarzy, otoczenie różne. - RADEC ACADEMY - niesymetryczna ale obei strony podobne, trzy poziomy, dziedziniec na środku (efekty jak z kolumn odpada tynk lepsze niż w Matrixie), reszta to pomieszczenia akademii. - BLOOD GRACHT - wielopoziomowa, podłóżna. Miejsca respownów oddzielone kilkoma budynkami, połączone dużym kanałem w kształcie wąwozu. Moja ulubiona mapa, wieje mocny wiatr w kanale, dużo klatek schodowych. Wszystkie mapy są najbardziej szczegółowymi i dopracowanymi jakie widziałem, mimo ponurego klimatu bardzo cieszą oko. 5. Wielkością są podobne i takie same niezależnie od tego czy gra 8 czy 32 graczy, nie ma chaosu ani jakiegoś szukania się, wszystko przemyślane. Jedyną wadą gry jaką odkryłem (dośc znacz ważną wadą) jest to, że Killzona 2 jeszcze nie ma w sklepach. http://www.ps3site.pl/forum/index.php?show...0&start=320 Pierwszy montaż Cytuj
walek 96 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Dwa 10 min. filmiki z bety US: http://www.psu.com/20-minutes-of-Killzone-...a0005312-p0.php Tekstury scian (bardzo szczegolowe, ale w niskiej rozdzieczlosci IMO... wiem, wiem to jest Beta ): Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Wczoraj grałem na mapie z niezłym snajperem, do tego niewidzialnym (Cloak Suit) - fajnie wygląda, coś jak płaszcz Altaira z A.Creed. Masakra jak biegnąc dostajesz kulkę w łeb i nie wiesz skąd... Ale raz stracił niewidzialność (chyba podczas strzelania albo obrywania) - było widać tylko poły płaszcza ale dostał serię :] Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Kontynuacja gry na 7, Halo killerem ? Nie to żebym był fanboyem czy cos bo uważam że CoD 4 ma fajny multi (chciaz i tak w niego nie gram i grac nie bede) ale na prawde nie rozumiem tego zachwytu Killzone 2, to że grafika jest ładna nie znaczy ze gra odrazu ma lepszy multi ? Może mi ktos wytlumaczyc jakie co jest tu takiego specjalnego w multi ze nazywacie go halo killerem (a i widzialem opinie CoD owned) ? (i prosze nie krzyczeć piszę w celach informacyjnych ponieważ nie stać mnie na PS 3 i owy tutył nie zagram) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi