Daffy 10 546 Opublikowano 25 grudnia 2008 Opublikowano 25 grudnia 2008 Mogę się założyć z kimkolwiek o to ,że Killzone2 nie sprzeda się rewelacyjnie.Rekordu w ilości sprzedanych sztuk w tydzień,największego ekskluzywu na PS3 do tej pory czyli MGS4 nie pobije. Czemu?bo winne temu będzie ....wczesne wypuszczenie review wersji do obiegu(pewnie jeszcze jakieś drobne błędy) do tego nawet Ci rzetelni w jakimś tam procencie napiszą ,że to kopia CoD4 w sf,jakaś część graczy uzna,że K1 był średniakiem i dwójki nie kupi,a Sony słabo wypromuje tytuł.... Boję się,żeby ta gra nie podzieliło losu fenomenlnego LBP-no cóż mam to w (pipi)e poniekąd,ważne ,że mi ma się podobać i wszystko wskazuje na to ,że tak będzie.Coś ale mi się wydaje,że pierwszym tytułem ,który w 2009 roku na PS3 przekroczy próg 2mln sprzedanych kopii będzie dopiero FFXIII Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 1. Zastanawiam się czy nie przyjąć zakładu 2. Nie zgodzę się co do LBP. To gra tego typu, że na wejściu nie sprzedaje miliona sztuk ale za to sprzedaje się bardzo systematycznie i jeszcze długo po premierze będzie się sprzedawać w sensownych ilościach. W 6 tygodniu 170 tysięcy - lepszy wynik był tylko w 1 i 2 tygodniu, a sprzedaż nadal rośnie (w USA bo jeszcze nie ma nowych danych dla Europy ale należy się spodziewać tego samego). 1,5 mln już jest i nie uważam żeby to było mało jak na tego typu produkcję - Uncharted w takim samym okresie czasu sprzedawał się troszke słabiej, a nikt nie krzyczał, że sprzedaje się słabo, jednak dociągnął do dwójki, myślę że LBP bez problemu przekroczy tę barierę. Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 trochę zamotałem w moim poście 1.przyjmę zakład,że w pierwszy tydzień po premierze Killzone2 nie pobije wyniku MGS4 z pierwszego tygodnia 2.wypunktowałem dlaczego tak uważam 3.pierwszą grą wydaną w 2009 roku,która sprzeda się łącznie w 2mln sztuk na ps3 będzie FFXIII i kto wie czy nie nawet w pierwszym tygodniu od razu w Japonii. 4.LBP sprzedaje się słabiej iż spodziewano ale systematycznie i jest szansa ,że ostatecznie wyjdzie nawet zgrabny wynik ale gry takie jak Uncharted czy LBP powinny się sprzedawać lepiej.A już całkowitym nieporozumieniem dla mnie jest fakt,że w Japonii sprzedano 90tyś sztuk LBP(dane z vg chartz) -przecież ta gra jest wręcz stworzona dla tej kultury,przynajmniej ja tak uważałem puki tych wyników nie zobaczyłem ...choć pewnie gdyby wyszła na Wii to już by w samej Japonii przekraczała próg 5mln... Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) Ale Ficuś, ale co ty porównujesz . Grę na którą jest hype od słynnego rendera w 2005 roku, a jakieś LBP (nie ubliżam samej grze), o którym większość usłyszała parę miesięcy temu. Dlaczego tylko mam wrażenie, że jakby KZ2 był tylko na X360 i wyglądał tak samo jak wygląda, 10 milionów egzemplarzy byłoby sprzedane bardzo szybko? No cóż, Sony to nie Microsoft. Definitywnie coś jest nie tak ze sprzedażą gier na PS3... Edytowane 26 grudnia 2008 przez Jacobss Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Ale Ficuś, ale co ty porównujesz . Grę na którą jest hype od słynnego rendera w 2005 roku, a jakieś LBP (nie ubliżam samej grze), o którym większość usłyszała parę miesięcy temu. Dlaczego tylko mam wrażenie, że jakby KZ2 był tylko na X360 i wyglądał tak samo jak wygląda, 10 milionów egzemplarzy byłoby sprzedane bardzo szybko? No cóż, Sony to nie Microsoft. Definitywnie coś jest nie tak ze sprzedażą gier na PS3... Dlatego jakby LBP byłoby na Wii i większość usłyszałoby o niej kilka miesięcy przed premierą to i tak pewnie teraz z 5-6mln kopii by sprzedali Popieram,że coś jest nie tak ze sprzedażą gier na PS3 tym bardziej jak teraz baza użytkowników konsoli jest bardzo pokaźna. ps.LBP zostało zaprezentowane pierwszy raz parę lat temu,w 2007 roku samo Sony pisało,że to będzie ich najważniejszy tytuł w 2008 roku,a na E3 część konferecnji była zrobiona w edytorze więc nie pisz,że o LBP dowiedzieliśmy się tak niedawno ps2.o LBP tylko wtrąciłem,ja porównuje przyszłą sprzedaż K2 do sprzedaży MGS4 Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) Oj Ficuś, Ficuś . Nie chodzi mi przecież o nas. My jesteśmy hardcorowcami, nałogowymi graczami (cokolwiek to znaczy ), którzy potrafią oglądać konferencje producentów w nocy. A mi chodzi o zwykłych ludzi-graczy (nie niedzielnych każuali), którzy noszą się z zamiarem kupna PS3 i trzeba ich jakoś do tego przekonać, bądź przekonać ludzi do kupna PS3 w ogóle . Jedno jest pewne, jeżeli Sony obniży cenę konsoli przy premierze KZ2, to na pewno będzie to jakiś większy sukces dla gry. Poza tym, chciałbym dodać, że w Sony (dziale playstation) się dzieje coraz gorzej. Najpierw jak odszedł Kuternoga, PS3 zaczęło tracić wiele exów, a potem jak odszedł Harrison (moim zdaniem, bardzo kompetentna i charyzmatyczna postać, a nie to co ten pajac Hirai krzyczący RIDDDDDDGE RACEEEER), to siła tytułów na 2008 rok, zaczęła tracić swą wartość. Edytowane 26 grudnia 2008 przez Jacobss Cytuj
.liquid 0 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 KZ2 może osiągnąć bardzo wysoki wynik sprzedaży z kilku względów. Po 1. na rynku panuje posucha , a takie Resistance 2 nie osiągnęło dużej liczby sprzedanych egzemplarzy (1,5mln jak na taki tytuł to śmiech na sali). Po 2. Sony robi apetyt na tą gre od 3 lat...taki mój wójek do tej pory wierzy że to co widział w 2005r to czysty gameplay , nie ma dostępu do neta i specjalnie na luty kupuje PS3 , mówi ''wystarczy mi jedna gra'' A wracając do tematu , HIV miał na gg status ''KZ 2 OMG!!!'' teraz już nie ma. Chyba już wiem kto będzie pisał recenzje , wkońcu to ekspert od strzelanin (świetne recki GeOW 1 i 2 Unreal Tournament 3). Myśle że on JUŻ może mieć i grać Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) Sony na początku grudnia zwolniło przecież 8 tysięcy osób... KLIK,do tego wcześniejsze odejścia wymienionych osób...źle się dzieje z Sony i boję się,że w następnej generacji to Microsoft przejmie pałeczkę.... A z tytułów wielkich,ekskluzywnych ,nie tworzonych przez Sony to Playstation zostało już tylko z jednym - Metal Gear Solid i jest niemal pewien(choć nie chcę się zakładać) ,że następna cześć będzie już multiplatformowa.... Wiadomo kiedy dokładnie premierę będzie miało K2 w Europie.Coś mi się obiło o uszy,że niby ma być wcześniej niż amerykańska Ja typuje w końcową ocenę w PSX Extreme 9+(oczywiście 10 za grafę) ,zdziwiłbym się gdyby dali coś więcej...choć kto wie... http://www.youtube.com/watch?v=auzMyU4OVYo nowa cutscenka-ja jej nie oglądam Edytowane 26 grudnia 2008 przez Ficuś Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) .liquid - pocieszyłeś mnie . A z tytułów wielkich,ekskluzywnych ,nie tworzonych przez Sony to Playstation zostało już tylko z jednym - Metal Gear Solid i jest niemal pewien(choć nie chcę się zakładać) ,że następna cześć będzie już multiplatformowa.... Insomniac Games, Quantic Dream, Ubisoft - są jeszcze jakieś . Widomo kiedy dokładnie premierę będzie miało K2 w Europie.Coś mi się obiło o uszy,że niby ma być wcześniej niż amerykańska Nie. Wszystko będzie jednego dnia . Zresztą, byłoby bezsensu, gdyby tytuł tak wielkiego kalibru, miałby być w różnych okresach. Edit: Ja typuje w końcową ocenę w PSX Extreme 9+(oczywiście 10 za grafę) ,zdziwiłbym się gdyby dali coś więcej...choć kto wie... Ficuś, więcej wiary w grę . Dlaczego nie może to być hit na wielką skalę? http://www.youtube.com/watch?v=auzMyU4OVYo nowa cutscenka-ja jej nie oglądam Ja tam bym wolał nie oglądać, ale jak lubisz . Edytowane 26 grudnia 2008 przez Jacobss Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) Insomniac Games, Quantic Dream, Ubisoft - są jeszcze jakieś . IG - zapomniałem,racja Quantic Dream - zobaczymy czy HR zarządzi,na chwilę obecną wielkiego,rozpoznawalnego ekskluzywa na jakiekolwiek Playstation nie zrobili Ubisoft- niby jaki wielki tytuł,seria pozostał dalej ekskluzywem na PS? edit.hit hitem Jacobss ale boję się,że 10/10 nie będzie z uwagi na brak oryginalności i wnoszenia czegoś nowego do tematu fps.Choć Halo 3 to nie przeszkodziło zebrać 10 więc do końca nie wiadomo jak będzie teraz Edytowane 26 grudnia 2008 przez Ficuś Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) Ficuś, myślę, że źle sformułowałeś swego posta . Myślałem, że chodzi ci o firmy, które wydały/wydadzą gry ex na PS3, nie należąc do Sony. Dlatego też... Ubisoft- niby jaki wielki tytuł,seria pozostał dalej ekskluzywem na PS? można powiedzieć, że Ubisoft (a właściwie Free Radical) stworzył HAZE. Edit: Wiara . Skąd wiesz, że brak oryginalności . Co rozumiemy przez oryginalność? Bo KZ2 ma np. loading screen w 3D (można obracać), to też oryginalność - mi się wydaje, że tak . i wnoszenia czegoś nowego do tematu fps Dla mnie gra, rodem film z hollywoodu (cel Sony w przypadku tej gry) to już wniesienie czegoś nowego . Edytowane 26 grudnia 2008 przez Jacobss Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) czy Haze jest wielkim tytułem? A posta sformułowałem dobrze "A z tytułów wielkich,ekskluzywnych ,nie tworzonych przez Sony to Playstation zostało już tylko z jednym - Metal Gear Solid" Ty Jacobbs wymieniasz dobrze ale mi chodzi o wielkie tytuły ekskluzywne takie system sellery jak w poprzednich generacjach residenty,devil may cry,tekkeny,finale itp. Choć przypomniałeś mi o Imsomniac i HR,które może kiedyś dołączyć do wielkich ekskluzywów,system sellerów. edit. z dosłownie wszystkich zapowiedzi(w tym nawet z polskiego N+ ,a przecież Gulasz był tak napalony swego czasu na K1 jak nastolatek przed pierwszym seksem) wynika,że to nie będzie tytuł wnoszący coś nowego do gatunku prócz genialnej oprawy A/V,wielu nawet pisze,że to klon CoD.Mój cielesny kontakt z grą w lutym to zweryfikujuje, na razie piszę co przeczytałem Edytowane 26 grudnia 2008 przez Ficuś Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Wybacz, po prostu już mam zmęczone oczy i idę za momencik spać . Jest jeszcze Final Fantasy XIII Versus . A co do twoich obaw - już je podzielam. Przeczytałem kolejny preview KZ2 i już wiem, że tą grę będą gnoić dziennikarze. A to, że jedynka była słaba (za takie absurdalne rzeczy się odejmuje punkty, niestety świat jest niesprawiedliwy), a to, że to kopia COD4 w innym uniwersum (nikt nie bierze pod uwagę, że gra zaczęła powstać jak jeszcze nie było COD2), a to że na PS3 (nagonki na PS3 ciąg dalszy), a to że grafika nie teges (Gearsy uber alles!), a to że sterowanie nie takie (nie ma to jak Wiilot!) i tym podobne bzdury . Spodziewam się tylko (z zagranicznych serwisów) kompetentnych recenzji z IGNu. Reszta pewnie będzie sie czepiać jak rzep psiego ogona. Jestem pewien, że oceny zmarnują ten tytuł... Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) (nagonki na PS3 ciąg dalszy) Czy wy kurwa nie przesadzacie?Jak dostanie 9+ to zmieni cos to?So childish.Shame on U guys.Szukacie jakiejs teorii spisku?Dajcie spokoj.Gra jest zajebista i jestem pewien ze sama sie obroni.Sam o PS3 mysle w kontekscie tej gry wiec dajcie na luz. Edytowane 26 grudnia 2008 przez El Loco Chocko Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Zauważyłem że w tej generacji konsolowe fanboystwo osiągnęło chyba swoje meritum. Jakoś przeglądając fora jeszcze ponad 2 lata temu, nie było tyle zawiści, i dogryzania by tylko podnieść ciśnienie "konkurencji". Pewne jest, że to wyrównanie się technologiczne obydwu konsol jest tego powodem, większość zwraca uwagę na grafikę(niby ja tego nie robię ale jak gra na moim ps3 wygląda bardzo słabo to jakoś zmniejsza mi się chęć na granie, więc coś w tym jest ), i wygląd gry właśnie jest płaszczyzną do porównania. Nie widziałem jeszcze porównań pod względem hmm miodności gry, i pewnie nie zobaczę bo to kwestia gustu, ale przecież podobnie jest z grafiką(mówię tu o porównaniach gier podobnych pod względem grafy np. GOW2 i K2) więc o co be? chorzy ci ludzie są . Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Osiagnelo swoje apogeum winno byc Cytuj
Drobs 0 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) To pewnie dla tego, że w poprzednich generacjach wiadomo był kto króluje. Teraz walka jest bardziej wyrównana przez co bardziej zacięta Edytowane 26 grudnia 2008 przez Drobs Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) (nagonki na PS3 ciąg dalszy) Czy wy kurwa nie przesadzacie?Jak dostanie 9+ to zmieni cos to?So childish.Shame on U guys.Szukacie jakiejs teorii spisku?Dajcie spokoj.Gra jest zajebista i jestem pewien ze sama sie obroni.Sam o PS3 mysle w kontekscie tej gry wiec dajcie na luz. Widzisz , ostatnia sytuacja PS3 przez 2 lata nas dostatecznie w tej kwestii ukształtowała. Ale nie będę się rozpisywał, zobaczymy już niedługo . A poza tym, ja mówiłem tutaj w kontekście wszystkich recenzji, nie tylko PSX Extreme. Edytowane 26 grudnia 2008 przez Jacobss Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Prawda jest taka, ze wiekszosc zwyczajnych graczy (normalniejszych od casuali, ale i tak nie wnikajacych) nie zauwazy killerskich exclusivov sony tylko pomysli: na obie platformy wychodza takie same gry, X360 jest 2x tanszy od PS3, wiec x360 > ps3. Jednak zapomna o tym, ze SONY rowniez ma ekstra exclusivy, mniejsza awaryjnosc i ze za online nie trzeba placic (niby taka roznica w cenie, ale pograj pare lat online na x360 i wychodzi ze zaplaciles lacznie za granie po sieci i konsole zaplaciles tyle, co kosztuje PS3). Co do KZ2 - watpie zeby dostalo 10 / 10, bo ta gra to nic rewolucyjnego - na maxa dopracowany FPS, ale nic rewolucyjnego, poprostu najlepsza gra w swojej klasie. Mam tylko nadzieje, ze sony da rade z serwerami i nie bedzie zadnych lagow. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Resistance dostal 9.5 Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 (edytowane) No więc właśnie! Niektórzy po prostu chyba zapominają, co za gry dzisiaj dostają dobre oceny. Zapomnieliście już, że GTA IV, to druga najlepiej oceniana gra w historii gier!!! A w życiu bym nie powiedział, że gram w rewolucję, nie, raczej gram w San Andreas z lepszą grafiką, inteligencją ludzi, fizyką i nową fabułą. To za mało na rewolucję, a jednak wszyscy tak myśleli. Więc Yabollek007, niestety, ale to nie jest żaden powód. A jak ktoś mówi, że to zwykły FPS (nie widzieliśmy i tak wszystkiego) to niech mi pokaże taką inną grę, która jest poprowadzona niczym film. Przecież taki COD4, to tylko 3 takie misje miał i nic więcej. Edytowane 26 grudnia 2008 przez Jacobss Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Europa dostanie Killzone 2 wcześniej (25.02.2008) http://www.gamezine.co.uk/news/game-types/...036;1257110.htm Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Ja już od dawna nie patrze na oceny, owszem kupuje te wszystkie pisemka żeby być na bieżąco z grami, ale w ogólnym rozrachunku sam tej grze wystawiam swoją notę. Dla mnie psx czy tam neo czy coś tam innego i tak często zawyża oceny, czy zaniża. Wszyscy czujemy parcie że killzone będzie super, że będzie najlepsze, ale się sami przekonamy ile w tym prawdy a ile mitu.Więc nie podniecajmy się za bardzo, sami niebawem zobaczymy. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Fani PS3 cisną na fanów Xboxa360 bo żyli w poprzedniej generacji jako ci co mieli maszynke o słabszych możliwościach graficznych,więc teraz wykorzystują wszystko by się odkuć.Mało kto przypominał że pierwszy xboxa wyszedł prawie 2 lata po PS2,że PS2dłużej żyła,więcej lepszych gier miała,liczyła się tylko grafika. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Europa dostanie Killzone 2 wcześniej (25.02.2008) http://www.gamezine.co.uk/news/game-types/...036;1257110.htm Nadal niepotwierdzone ze strony Sony. A jeden z developerów na forum mówił, że data europejska jest taka sama jak amerykańska. Bardziej wierzę developerom . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi