Skocz do zawartości

Killzone 2

filipekcipek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To nie zależny od SONY. Co do wersji językowej... co za debil wymyślił żeby (pipi) dawać napisy i dubbing w tym samym języku jako jedyną opcje. To potwierdzone info? W KZ na PSP można było mixowac.

Niestety tak, to potwierdzone - pisal o tym Butcher. :)

Kur wa, co to ma znaczyć, kto jest za to odpowiedzialny? Żądamy tego pytania w numerze psx do jakiegoś ważniaka, który w tym palce maczał!

Opublikowano

Mnie zdziwiło info z jakiegoś z ostatnich wywiadów,że w grze można będzie nosić tylko dwie bronie(spokojnie ,spokojnie to chyba wiedział każdy) z czego pistolet z nieskończoną ilością amunicji jest przypisany na stałe ,a my zmieniamy tylko drugą broń....Butcher i reszta serio tak jest?!mega dziwne zagranie

Opublikowano
Mnie zdziwiło info z jakiegoś z ostatnich wywiadów,że w grze można będzie nosić tylko dwie bronie(spokojnie ,spokojnie to chyba wiedział każdy) z czego pistolet z nieskończoną ilością amunicji jest przypisany na stałe ,a my zmieniamy tylko drugą broń....Butcher i reszta serio tak jest?!mega dziwne zagranie

Trzeba było słuchać co Seb Downie mówił :).

Chodzi tutaj po prostu o to, abyś zawsze miał amunicję. Zawsze, bo widocznie są miejsca, gdzie jak jej zabraknie, to dalej nie przejdziesz.

http://i42.tinypic.com/358dh68.gif

Edit: Na Neogafie piszą coś o tym, że Sony rozesłało na nowo egzemplarze do recenzji. Chodzi o to, że build, który jest/będzie w recenzjach, pochodzi z 5 grudnia, a Sony rozesłało niedawno nowszy build, który jest podobno jeszcze bardziej dopracowany. :o

http://i44.tinypic.com/33m4ape.gif

Edit 2: Na Neogafie napisali, że embargo na recenzje jest do 20 lutego. Powiedzcie mi więc, jakim cudem PSX Extreme może napisać recenzję i wydać ją za kilka dni, skoro embargo potrwa jeszcze dobry miesiąc?

Gość pawel_k
Opublikowano
Edit 2: Na Neogafie napisali, że embargo na recenzje jest do 20 lutego. Powiedzcie mi więc, jakim cudem PSX Extreme może napisać recenzję i wydać ją za kilka dni, skoro embargo potrwa jeszcze dobry miesiąc?
a embargo nie obowiązuje tylko na serwisy internetowe?

Opublikowano (edytowane)

Fenix o tym napisał w zapowiedzi nowego numeru - prasa drukowana ma pierszeństwo a serwisy internetowe mają ZAKAZ publikacji recek do któregoś tam lutego.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)
Edit: Na Neogafie piszą coś o tym, że Sony rozesłało na nowo egzemplarze do recenzji. Chodzi o to, że build, który jest/będzie w recenzjach, pochodzi z 5 grudnia, a Sony rozesłało niedawno nowszy build, który jest podobno jeszcze bardziej dopracowany. :o

wrrrr....jeszcze bardziej dopracowany....przeostro :D

edit-a co do słuchanie co mówi Seb i czytania info z neogafu to Jacobss obok Ciebie jestem w czołówce ludzi co to robi z tego forum :P-mogła mi jednak jakaś wiadomość umknąć :P

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Tak właśnie jest - zresztą to FPS-owy standard powoli się robi przecież... - i uwierz mi, że pistolet nieraz uratuje Ci życie... :>

Opublikowano

W blacku na ps2 też można było tylko dwie bronie nosić. Specjalnie nie sprawia to problemu, bynajmniej mi. Za to nieskończone ammo pistoletu za bardzo ułatwia grę. Sprawą przeżycia w grze powinny być własne umiejętności, a nie takie ułatwienia. Zresztą to już znak takich czasów.

Opublikowano

Ludziska ja wiem,że 2 bronie to ostatnio standard i prawie każdy fps ma takie rozwiązania-mnie tylko zaskoczyło,że zmieniać można jedną ,a druga(pistolet) jest na stałe :P.Zazwyczaj wymieniać można obie:P

Jacobss gdzieś ty na neogaf wyczytał,że nowe wersje do recenzji wysyłają?nic takiego nie umiem znaleźć.

Opublikowano
Za to nieskończone ammo pistoletu za bardzo ułatwia grę. Sprawą przeżycia w grze powinny być własne umiejętności, a nie takie ułatwienia.

Pistolet jest bronią ostateczną i jest dobrze zbalansowany - to nie pistolet maszynowy z 50-oma nabojami w magazynku, z których każdy jeden zabija po pierwszym trafieniu :P I uwierz mi, że nie będzie Ci się chciało przechodzić gry tylko z pistoletem (a tym bardziej nożem, jak sugerują niektórzy debile z zachodnich forów) - za dużo dobrego leży wokół - wiec unlimited ammo nie ma znaczenia. Jest po to, abyś ZAWSZE w sytuacji podbramkowej miał ostatnią deskę ratunku. A i tak nie zawsze zdążysz z niej skorzystać... :)

Opublikowano

Mi sie podoba to ze nie mozna wyrzucic pistoletu, bo uwielbiam go uzywac robi sie wtedy harcorowo a trafienie w glowe przynosi bardzo mila satysfakcje zwlaszcza ze maja wygladac jak moje ukochane pukaweczki magnum i desert :D

wie ktos jak jest z auto aimem ? czy nie jest za mocny, bo tego bardzo nie lubie...

Opublikowano
Ale z tymi językami to dali dupy - no nic, trzeba będzie kupić na E-bayu, może nawet taniej wyjdzie.

E: Wiadomo czy w jakimś sklepie będzie można złożyć pre-ordera na angielską wersję?

przeciez polska wersja tez bedzie miala angileski jezyk....w sumie to nie kumam ludzi ;) narzekaja ze Sony nie robi polski wersji gier a jak juz zadziala w temacie to narzekacie...jaki to kuzwa polskie :)

Opublikowano

Ja z zasady mam w (pipi)e czy gra jest po polsku, czy po angielsku(chociaż gdybym miał wybierać, to wolę oryginalny voice-acting), ale w Killzonie akurat chciałbym usłyszeć 'faki'. Zwłaszcza, że polska wersja będzie ocenzurowana. Już widzę Rico krzyczącego 'A niech to, dostałem! Giń, Helghaście!'

Opublikowano

Polska wersja jezykowa w Killzone Liberation na PSP byla dobra i fajnie sie gralo sluchajac tekstow w rodzimym jezyku. :)

Ciesze sie, ze bedzie polska wersja Killzone 2, jak ktos nie chce grac z jezykiem polskim to moze na poczatku wybrac angielski i tyle - nie ma problemu. :)

Opublikowano
Ja z zasady mam w (pipi)e czy gra jest po polsku, czy po angielsku(chociaż gdybym miał wybierać, to wolę oryginalny voice-acting), ale w Killzonie akurat chciałbym usłyszeć 'faki'. Zwłaszcza, że polska wersja będzie ocenzurowana. Już widzę Rico krzyczącego 'A niech to, dostałem! Giń, Helghaście!'

OMG... Butcher już pisał, że w polskiej wersji będzie można wybrać angielski język, dubbing i napisy... Jeśli wybrałeś przy włączeniu gry polski, i jeśli chcesz potem angielski, usuwasz sava i wybierasz od nowa angielski, albo od razu dajesz na ang.

Tak poza tym witam na forum. :)

Opublikowano

Pomyslec tylko, ze redakcja PSX Extreme juz gra w Killzone 2. :)

Ciekawe na ile przed premiera wyplynie gra, zawsze tak jest, ze komus uda sie ja zdobyc troche wczesniej. :)

Opublikowano
wie ktos jak jest z auto aimem ? czy nie jest za mocny, bo tego bardzo nie lubie...

A właśnie... w recenzji tego nie znajdziecie (choć możnaby napisać o tej grze 2x tyle co powstało, PE nie jest z gumy) - ale auto-aima nie zanotowałem żadnego.

Afair w becie multi też go nie było...