Skocz do zawartości

Killzone 2

filipekcipek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Ciekawe jak s(pipi)e będzie sterowanie. Żeby chociaciaż dodali możliwość sterowania dualshock 3 + myszka USB. Chyba liczyłem w cuda kupując PS3 myśląc o wykożystaniu czytnika ruchuów jako myszki w fps'ach. :( :( :(

noob, naucz sie zasad na jakich gra 99% ludzi na ps3 i nie szukaj ulatwien

Edytowane przez karol885
Opublikowano
Ciekawe jak s(pipi)e będzie sterowanie. Żeby chociaciaż dodali możliwość sterowania dualshock 3 + myszka USB. Chyba liczyłem w cuda kupując PS3 myśląc o wykożystaniu czytnika ruchuów jako myszki w fps'ach. :( :( :(

Po co komu jakaś myszka czy klawa do FPS-ów na konsolach? Na padzie super się wymiata w FPS-y! :D Szczególnie na padzie od Xboxa 360 :D

Ja bym użył czujnik ruchu w DS3 do wychylania się na boki np.gdy jesteśmy za jakąś ścianą :P

Opublikowano

Według tekstu wynika, że dostaliśmy grę z najlepszą animacją, jak i grafiką z swietnym design , klimatem, prawdziwy wyznacznik nowej jakości. Pozostaje się cieszyć i czekać na dzień premiery. A to że gra otrzymała "tylko" 9+... cóż, widocznie trochę zabrakło do ideału... zdaniem recenzentów. Każdy ma swój pogląd na różne sprawy, dla jednego LBP, to zwykła platformówka, a dla mnie gra roku.

Na koniec tylko dodam, że KILLZOWNED!

http://i36.tinypic.com/2rh05d0.gif

;)

PS. Butcher zajmiecie się szerzej multiplayerem w przyszłych PSXE, tak jak w przypadku H3?

Opublikowano

Jacobss ty się najbardziej zorientowany wydajesz... czy Killzone 2 posiada co-opa, Theater Mode, File Sharing, możlwość strzelania screenshotów, edytor map, mapy multi które nie są przeróbkami map singla, tylko zupełnie nowymi produkcjami?

Opublikowano
Jacobss ty się najbardziej zorientowany wydajesz... czy Killzone 2 posiada co-opa, Theater Mode, File Sharing, możlwość strzelania screenshotów, edytor map, mapy multi które nie są przeróbkami map singla, tylko zupełnie nowymi produkcjami?

Co do tych map z singla to przeciez ma byc DLC..btw to ze odpowiadam w sposob powazny nie oznacza ze nie wyczuwam w tym pytaniu kolejnej prowokacji :)

Opublikowano

Zeratul-czy te tryby co wymieniłeś są nie zbędne do dobrej zabawy?Poza fanami pewnie mało osób w to zagląda

Nie bede krytykował oceny z PSX ale wydaje mi się że wpadli kilka razy w pułapke adrealinową i wystawili kilku grą za wysokie oceny,zapominając że coś kiedyś może je przebić.Ja natomiast ciesze się z jednej rzeczy,ile osób wierzyłoże Sony uda się zrobić K2 na takim poziomie?Można łatwo prześledzić posty z poczatku tematu,z tego jestem dumny jako fan Killzone 1

Opublikowano (edytowane)

Co do tych map z singla to przeciez ma byc DLC..btw to ze odpowiadam w sposob powazny nie oznacza ze nie wyczuwam w tym pytaniu kolejnej prowokacji :)

czyli mapy wydane z gra sa przerobkami map z singla? Czy to potwierdzone info?

Zeratul-czy te tryby co wymieniłeś są nie zbędne do dobrej zabawy?Poza fanami pewnie mało osób w to zagląda

Oczywiscie, ze nie. Czasem sam single wystarcza by się świetnie bawić. Czasem wystarczy kawałek gumy i można "poskakać na gumie" godzinami.

Edytowane przez Zeratul
Opublikowano
Ja natomiast ciesze się z jednej rzeczy,ile osób wierzyłoże Sony uda się zrobić K2 na takim poziomie?Można łatwo prześledzić posty z poczatku tematu,z tego jestem dumny jako fan Killzone 1

Dokładnie, cholernie cieszy, że dopięli swego, czym samym pokazali, że PS3 to najmocniejsza konsola na rynku, co możemy wyczytać w recenzji ;)

Opublikowano

No cóż, sprawa przedstawia się następująco:

COOP - zdementowane. Była szansa na to, lecz teraz Guerilla raczej już nie wierzy w zrobienie czegoś takiego.

Theater Mode - Brak. Sugerowane było jako DLC.

File Sharing - Brak.

możlwość strzelania screenshotów - Brak. Sugerowane jako DLC.

edytor map - Ostatnio był news, że taka opcja jest rozważana i prawdopodobnie wejdzie w życie.

mapy multi które nie są przeróbkami map singla, tylko zupełnie nowymi produkcjami? - Tutaj nie mam pojęcia, bo widziałem tylko 3 mapy z multi. Jeżeli jednak wszystkie są przeróbkami, to pozostaje DLC.

Opublikowano

W recce pisze pod koniec,że Sony będzie promowało ten tytuł gdzie tylko się da,będzie "wściekła promocja'.Czyżby Hiv miał przecieki od Sony,że od lutego zacznie się mega machina reklamowa tego killera? :)

Opublikowano

Oby promocja byla dobrze skonstruowana, zrozumiala i docierala do wszystkich. No i przede wszystkim by dalo sie ja odczuc w miejscach gdzie gry sie kupuje.

Fajnie tez by bylo jakby gry pokazaly sie wszedzie w momencie premiery, a nie piekna promocja z data a potem w MM czy innym Saturnie obsluga nie wiedziala o co chodzi ludziom pytajacym tego dnia o Killzone 2...

Opublikowano
Czy $60 baniek o których kiedyś mówiono jest potwierdzoną informacją?

Tak jest napisane o ile dobrze pamiętam w recenzji w PE więc to chyba potwierdzona informacja. Dojdzie zapewne jeszcze coś na reklame, jeśli będzie.

Opublikowano

Mnie najbardziej chyba cieszy jedna rzecz, ze sie mylilem i ze KZ2 okazuje sie killerem. A nie jak jedynka średniakiem. I nawet jesli GG nie poradziloby sobie samo robiac ta gre, to przy wspolpracy z Sony na pewno zostali napakowani taka wiedza i doswiadczeniem, ze kolejne ich gry powinny byc killerami tez. A co za tym idzie jest kolejne studio deweloperskie na ktorego gry bedzie mozna czekac ze stoickim spokojem, a nie na zasadzie uda sie czy nie...

Opublikowano

mój pomysł na reklamę KZ2...

kawałek rage against the machine "killing in the name"...

na początku maszerująca armia helghastów... a później jeden po jednym pokazane różne ich śmierci...

albo muzyka jakaś melancholijna pokazująca helghasta podpierającego się o swój karabin, a dookoła niego ciała poległych towarzyszy, po chwili bierze on do ręki zapalnik, kamera się oddala i mamy wybuch atomowy niszczący miasto :)

a wlasnie co z ta trzecia rasa?

Opublikowano

Ja reklamę KillZone widzę tak:

Maszeruje cała armia helgastów. W tle słychać Requim for a drem. W momencie kiedy muzyka przyspiesza, zostają wstawiane wstawki nagrywane z aktorami jak chowają się za słupami (jak w tej reklamie KillZone na PS2, swoją drogą piękna reklama). Pod koniec te obrazki z akcją pojawiają się coraz szybciej, aż nagle słychać wybuch i na kanapie otwiera oczy gracz. Uspokaja się że jest w domu, aż nagle wylatuje ściana i wpadają do pokoju helgaści.

Boże jak sobie to obrazuje :D :D

Opublikowano

Yeti - po co podajesz materiały z E3 2007? :P Przecież ta gra wtedy wyglądała tylko ekstra.

Zeratul

I nawet jesli GG nie poradziloby sobie samo robiac ta gre, to przy wspolpracy z Sony na pewno zostali napakowani taka wiedza i doswiadczeniem, ze kolejne ich gry powinny byc killerami tez. A co za tym idzie jest kolejne studio deweloperskie na ktorego gry bedzie mozna czekac ze stoickim spokojem, a nie na zasadzie uda sie czy nie...

Dobrze wiesz, że zasługa studia Guerilla jest przy tym mała :). To była decyzja całego koncernu Sony, żeby zrobić z KZ2 kartę przetargową. Gdyby nie kupili Guerilla i nie sprowadzili do niej ludzi z całego świata, mielibyśmy średniaka jak pierwszą część :).

Część z tego opowiada wywiad na blogu Playstation.

Nad grą pracowało 27 programistów!!! :o :o :o WOW.

Przy samej grze około 300 na świecie. Ale liczba programistów jest imponująca. Małe firmy pecetowe mają zwykle po 2-3 programistów.

Co do kasy - w recenzji były tylko pogłoski przedstawione. Ile było naprawdę nie wiadomo. Seb Downie nie chciał powiedzieć i szybko zamknął temat mówiąc, że lepiej to zrobi, zanim ludzie dojdą do miliarda :P. Bo była taka sytuacja, że w miarę rozwoju tematu, stawka się cały czas zwiększała (nie wiadomo z jakich źródeł ludzie korzystali). Seb ich wyśmiał i powiedział "zamykam zanim dojdziecie do miliarda dolarów".

Edit: Soniak, nie rozśmieszaj mnie. Chciałbyś tą badziewną muzykę wrzucić do reklamy KZ2? Killzone ma własną i w moim mniemaniu o wiele lepszą i dynamiczniejszą muzykę. Kawałek jest np. pod koniec intra KZ2 (tego skróconego na gametrailers). Albo marsz Helghański też jest ekstra.