MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Ma ktoś czcionkę z Killzone 2? Najlepiej jakby była to ta z okładki albo z alfabetu Helghastów Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 HALO 3 dobre,ale czy ideał?:> Nie zaczynaj tego tematu, nieeee!!!! Cytuj
OlooS 0 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Kolega z psn kupił kz2 za ponad 100 funtów heh trzeba być fanem :catfight: Cytuj
.... 2 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Zapytam teraz troszkę inaczej-kieruję to pytanie do ludzi podchodzących z nieco wiekszym dystansem: Czy nie dziwi was że w uniwersum Killzone uzywamy broni o gorszych parametrach niż stosowane w naszych czasach ? Chodzi mi o rozrzut, szybkostrzelność, celność, zasięg, pojemność magazunku ? Przy takim postepie technologicznym militaria stanęły w miejscu (chodzi mi o broń ręczną )? P.S To nie jest prowokacja (info dla nadwrazliwych, chcących wyjechać zaraz z "laserkami, blasterkami ") wiesz, idac takim tokiem rozumowania to nie powinnismy grac czlowiekiem bo w przyszlosci wojny beda toczyc roboty (nie mam na mysli humanoidalnych typu terminator, predzej bezzalogowe samoloty), albo jeszcze lepiej: bron bedzie tak potezna ze nie bedzie sie jej uzywalo by nie zniszczyc swiata tylko w razie wojny wszystkie dane bedzie sie wprowadzalo do superkomputera i on obliczy kto wygral sprawa podobna do butli z gazem czy funkcjonalnosci barek do desantu: ma byc fajnie czy realistycznie? Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Kolega z psn kupił kz2 za ponad 100 funtów heh trzeba być fanem :catfight: Jakbym mial taka mozliwosc na miesiac przed premiera tez bym tak zrobil. Oloos spoko przynajmniej bedzie mial Nas kto wprowadzic w caly temat na starcie Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Lol Luke to cygan Juz skilla na botach trenuje a my musimy czekac Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 (edytowane) Każdą polemikę mozna uciąć słowami "nie ma sensu więcej o tym pisać", prawda? Polemika jest wtedy gdy sa argumenty. Gdy ktos pisze ze "na nastepnych dwoch stronach" cos tam bedzie - gdy tych stron nie ma (co zostalo juz wyjasnione zanim ten ktos to palnal) to nie ma miejsca na polemike . Ludzi ktorzy wchodza w temat bez znajomosci poprzednich postow w nim na wielu forach sie po prostu banuje. nie gnoje tej gry, lecz ją chwalę, Ty chyba nie kumasz caly czas co do Ciebie pisze. Prosze przeczytaj najpierw potem odnies sie do moich wypowiedzi a nie do swojej urazonej dumy. Ja mam gdzies cokolwiek robisz z ta gra. Ja sie odnioslem do Twojego postu bez sensu i wyraznie napisalem w mojej poprzedniej wypowiedzi o co chodzilo, do niej tez odsylam. Zapytam teraz troszkę inaczej-kieruję to pytanie do ludzi podchodzących z nieco wiekszym dystansem: Czy nie dziwi was że w uniwersum Killzone uzywamy broni o gorszych parametrach niż stosowane w naszych czasach ? Chodzi mi o rozrzut, szybkostrzelność, celność, zasięg, pojemność magazunku ? Przy takim postepie technologicznym militaria stanęły w miejscu (chodzi mi o broń ręczną )? P.S To nie jest prowokacja (info dla nadwrazliwych, chcących wyjechać zaraz z "laserkami, blasterkami ") Mnie nie dziwi, bo juz dawno wojsko mialo zmienic technologie broni recznej - np idac w kierunku szybkostrzelnej broni polautomatycznej czy wrecz bezluskowej - rakietowej. Niestety jakos nie widac zmian i wciaz jednak dominuje technologia klasyczna - jedyne zmiany to materialy, ewentualnie rozwiazania mechaniczne przeciwdzialajace zacinaniu sie. Owszem pracuje sie nad ograniczeniem odrzutu - jednak w uniwersum Killzona widac na kazdym zolnierzu zbroje - krotko mowiac kaliber i ladunek na pewno wzrosl - stad nawet z ograniczonym odrzutem i tak fizyki nie da sie oszukac... Co wiecej laser by byc szkodliwym wymaga zbyt duzej mocy co za tym idzie ogromnej energii - wiec jako bron przenosna prawdopodobnie nie za szybko wejdzie do wyposazenia do tego moze sie okazac ze dosc latwo sie przed nim byloby obronic. Co wiecej z tego co zdazylem zauwazyc w grze wystepuja inne bronie - oparte na wyladowaniach jakichs. PS. Wciaz jestem starszy - da sie to sprawdzic na forum... Edytowane 12 lutego 2009 przez grzes_l Cytuj
OlooS 0 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Kolega z psn kupił kz2 za ponad 100 funtów heh trzeba być fanem :catfight: Jakbym mial taka mozliwosc na miesiac przed premiera tez bym tak zrobil. Oloos spoko przynajmniej bedzie mial Nas kto wprowadzic w caly temat na starcie Ja tam bym nie kupil nawet miesiac choc zostaly 2 tyg no chyba ze bym spal na $$$ Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 ja poraz kolejny dochodze do wniosku ze nie macie o czym pyerdolic wiec znajdujecie na sile powody zeby jednak o czyms gadac. Za kazdym razem jak tu wchodze mam nadzieje ze poczytam cos o grze ale w 9 przypadkach na 10 mam okazje przeczytac glupoty o ocenach i porownania KZ2 do Halo. Zal po prostu Cytuj
Madaxaa 4 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 (edytowane) Nie wiem czy zauważyliście, ale od dobrych paru stron brakuje postów Jacobssa co się wiąże z brakiem nowych informacji. Może coś mu się stało ? Edytowane 12 lutego 2009 przez Madaxaa Cytuj
killdante 5 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 ja poraz kolejny dochodze do wniosku ze nie macie o czym pyerdolic wiec znajdujecie na sile powody zeby jednak o czyms gadac. Za kazdym razem jak tu wchodze mam nadzieje ze poczytam cos o grze ale w 9 przypadkach na 10 mam okazje przeczytac glupoty o ocenach i porownania KZ2 do Halo. Zal po prostu w pełni się zgadzam... Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 (edytowane) Nie wiem czy zauważyliście, ale od dobrych paru stron brakuje postów Jacobssa co się wiąże z brakiem nowych informacji. Może coś mu się stało ? Jacobss żyje i czuwa nad tematem . Po prostu ludzie wypisują tutaj takie pier.doły, że mi szkoda czasu na pisanie. Zresztą, obiecałem sobie i Wam, że nie będę już niczego czytał/oglądał związanego z KZ2 przed premierą, więc stąd brak chociażby informacji. Ale Hype się mnie trzyma. Ludzie z mojej listy kontaktów mogą zobaczyć, że codziennie młócę w demo . Edytowane 12 lutego 2009 przez Jacobss Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 (edytowane) ja poraz kolejny dochodze do wniosku ze nie macie o czym pyerdolic wiec znajdujecie na sile powody zeby jednak o czyms gadac. Za kazdym razem jak tu wchodze mam nadzieje ze poczytam cos o grze ale w 9 przypadkach na 10 mam okazje przeczytac glupoty o ocenach i porownania KZ2 do Halo. Zal po prostu Właśnie i zamiast pier.dzielić od rzeczy pomogli byście uzupełnić moją wiedze o niezbędną do rozpoczęcia gry. O wiele to będzie pożyteczniejsze i napewno nie jednemu się przyda. Muszę przyznać , że cholernie ciekawie stworzona historia kofliktu http://www.neogo.pl/publicystyka/271 . Jednak męczy mnie troche jej zakończenie i moja prośba brzmi , czy mógłby ktoś w skrócie w miarę zrozumiale opowiedzieć historię z Killzone1 i Liberation? Tak by na wstępie lepiej przygotować się do dwójki No chyba , że sami tu "znafcy" , potrafiący tylko polemizować nt. ocen wystawianych w przeróżnych serwisach , przy okazji mający zerową wiedze odnośnie uniwersum Killzone , którą to mają głęboko w poważaniu skupiając się przede wszystkim na oprawie audio-wizualnej... Edytowane 12 lutego 2009 przez TheBesTia Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 No dobra, to ja zabieram się za pisanie posta opisującego fabułę Killzone: Liberation. Tak tylko zaznaczam, co by nikt mnie nie ubiegł Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 (edytowane) Streszczenie fabuły Killzone: Liberation. Uwaga, będą pewnie spoilery, więc kto nie chce, niech nie czyta. Grałem w Killzone: Liberation dawno, wspomagałem się przy tym poście wikipedią, więc jeśli są błędy, to poprawcie mnie. Wydarzenia z Killzone: Liberation mają miejsce krótko po zakończeniu fabuły 'jedynki'. Miejscem akcji jest południowa Vekta, będąca wciąż w dużej części w rękach Hellghastów pod dowództwem generała Armina Metraca. Wojna trwa, Metrac zaś porywa kilku wysoko postawionych vektańskich oficjeli, by za ich pomocą zmusić ISA do poddania się(chyba, no w każdym razie chce ich wykorzystać). Cała trójka oficjeli ma związek z vektańskim planem potraktowania Hellghastów będących na Vekcie bronią nuklearną - jest wśród nich generał Dwight Stratson, minister obrony Heff Milcher i Evelyn Batton, członkini zespołu naukowców, który zajmował się produkcją głowic, znająca kody dostępu do tejże broni, znajdującej się w bazie Rayhoven. Z misją ratunkową wyrusza nie kto inny jak Jan Templar. Templarowi udaje się odbić całą trójkę w Rayhoven, jednak transportujący ich samolot zostaje zestrzelony nad terytorium wroga. Porwany zostaje także Rico(chociaż okoliczności ani celu jego porwania nie pamiętam). Templar ponownie wyrusza na poszukiwanie zakładników, napotykając po drodze na znanego z okrucieństwa pułkownika Cobara - prawą rękę Metraca, który na jego oczach zabija Milchera. Templar wyrusza w pościg po bagnistych terenach za mecha-czołgiem Cobara. W końcu dochodzi do konfrontacji, w której Templar staje do walki z Cobarem i niszczy jego pojazd. Cobarowi nie jest dane wypowiedzieć ostatnich słów - kulkę w głowę serwuje mu generał Stratson, którego Cobar trzymał jako zakładnika w swojej maszynie. Pościg trwa dalej - Metrac wciąż ma Evelyn i Rico. Chce za wszelką cenę zdobyć kody, które dałyby mu dostęp do broni z Rayhoven. Templar podąża za nim(towarzyszy mu Luger) do jego sekretnej fortecy. Gdzie, jak nietrudno się domyślić, koniec końców zabija generała. Okazuje się, że Evelyn podała mu złe kody dostępu do broni. Nasza dwójka ucieka więc z bazy hellghańskim myśliwcem, podczas gdy ta bombardowana jest na rozkaz Stratsona. Tak kończy się zasadnicza gra, ale jest jeszcze DLC piąty rozdział, który wnosi wiele nowego do historii. Niestety nie pamiętam go dokładnie, ale spróbuję coś zaimprowizować. Okazuje się, że generał Dwight Stratson jest kolejnym, po Adamsie, vektańskim zdrajcą. Wrobił on Rico w zdradę i niepostrzeżenie przejął po śmierci Metraca kontrolę nad hellghańską ofensywą. Udaje mu się zdobyć Sedah City. Jan Templar jest jednak na posterunku. Udaje mu się odnaleźć Rico, przejrzeć zdrajcę i pokonać go w walce na gruzach królewskiego pałacu(co ciekawe - Stratson podczas walki wsiada do mecha ISA). Po walce okazuje się, że zdrajca dostarczał Hellghastom broni(oddał im głowice z Rayhoven). Stratson zostaje pojmany. The end. Edytowane 12 lutego 2009 przez Khadgar Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 (edytowane) Wielkie dzięki . Jeszcze tylko niech ktoś zapoda wydarzenia z jedynki i będzie cacy Edytowane 12 lutego 2009 przez TheBesTia Cytuj
Ural 13 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Dyskusję o Edge przeniosłem tutaj: http://www.psxextreme.info/Edge-i-inne-pis...PS3-t74377.html - tak więc tutaj już nie "śmiecimy" Cytuj
SZKD 1 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Haa. lol Ale Tesco na wyspach jest po(pipi)e ) Wystawili wczoraj KZ na polki, ale dzis juz go nie ma Cytuj
Ural 13 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Haa. lol Ale Tesco na wyspach jest po(pipi)e ) Wystawili wczoraj KZ na polki, ale dzis juz go nie ma Ja bym na Waszym miejscu w okolicach 20 już zaglądał do Media Markt, bo oni zwykle mają sobie za nic dzień premiery i gry na półki trafiają gdy tylko mają je w magazynie. Już całą masę gier kupiłem przed oficjalną premierą tam . Cytuj
SZKD 1 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Ja tak samo (Guitar hero world tour , LBP czy GTA4)...tylko,ze w sieciach ASDA, TESCO i ARGOS w UK. Chyba nie zdaja sobie sprawy czym to im grozi Lepiej dla nas. Teraz bede w tesco codziennie Cytuj
pleju 208 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) Wyczytałem w artykule na gameonly że killzone2 ma już 3mln preorderów, jest to gdzieś potwierdzone czy to tylko wymysł autora ?? Może uda się pobić rekord h3 w końcu to tylko 3,7mln Edytowane 13 lutego 2009 przez pleju Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 podaj link do tej informacji 1mln. prorderów został złożony w samej Europie Cytuj
pleju 208 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) podaj link do tej informacji 1mln. prorderów został złożony w samej Europie Artykuł Gonzo z N+ pisze tam o sukcesie sony i 3mln preorderów, szukałem gdzieś oficjalnego potwierdzenia ale nigdzie nie znalazłem i zastanawiam się skąd on wziął te 3mln ^_^ Edytowane 13 lutego 2009 przez pleju Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) KZ 2 - trzy minuty z trybem multiplayer http://www.ps3site.pl/kz-2-trzy-minuty-z-t...tiplayer/14606/ Edytowane 13 lutego 2009 przez YETI Cytuj
froniu 1 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 podaj link do tej informacji 1mln. prorderów został złożony w samej Europie Artykuł Gonzo z N+ pisze tam o sukcesie sony i 3mln preorderów, szukałem gdzieś oficjalnego potwierdzenia ale nigdzie nie znalazłem i zastanawiam się skąd on wziął te 3mln ^_^ Może te 3mln wzięli stąd że do tego 1,2mln dla Europy dodali 2mln preorderów które podobno zostały złożone w Amazonie Ciekawe czy gra zacznie się już wcześniej pojawiać w sklepach, mam nadzieje że taki MM lub Empik już zaczną sprzedawać od 23 lutego ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi