Opublikowano 28 lutego 200916 l Po 3 rank upie dochodzi ten uzi + shootgun, właśnie gramy dziś coś ? Gra zmiata jak nie wiem, tylko (pipi)a ktoś tu niezłego spoila rzucił i z(pipi)ał całe granie . Na singlu nóż jest mocarny , zamiast kampić gdzieś i strzelać to poprostu wybiegam i z noża jak banzai i w większości wypadków wychodzę cało .
Opublikowano 28 lutego 200916 l Jak to jest z tymi odznakami za honor(tygodniowymi)? Ten system wybiera najlepszych graczy danego tygodnia(powiedzmy od poniedziałku do niedzieli) czy po prostu sprawdza moje staty tydzień wstecz? Aha - i niech mi ktoś wytłumaczy, jak to możliwe, że najlepsi mają już po 6k killsów? To mój pierwszy FPS, w którym zacząłem od multi. Jest trudno(po Resistance 2 rozgrywka w Killzone 2 jest dla mnie niczym cios młotkiem w głowę), ale gra wynagradza ćwiczenie. Cały system wyboru gry, mapy, rangi, odznaczenia itp. jest rewelacyjny. Wczoraj grałem do drugiej w nocy i lagów nie uświadczyłem.
Opublikowano 28 lutego 200916 l A ja mam pytanie troszkę z innej beczki… Czy może mi ktoś polecić jakieś słuchawki zamknięte (najlepiej z mikrofonem), które współpracowałyby z PS3 a tym samym z KZ2 ? Rozwiązanie typu komunikator na jedno ucho w przypadku KZ2 się nie sprawdza. Kombinowanie ze słuchawkami zamkniętymi i mikrofonem osobno mi się nie widzi. Znalazłem na necie takie słuchawki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=558226114 Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Czy PS3 je rozpozna jako zestaw słuchawkowy wraz z mikrofonem ? Może mam złudną nadzieję ale ostatnio podłączyłem zestaw bezprzewodowy (mysz i klawiaturę) przez usb który był dedykowany do PC a jednak i mysz i klawiatura działają świetnie na PS3 Może macie sprawdzone jakieś inne słuchawki które świetnie nadają się KZ2 ?
Opublikowano 28 lutego 200916 l Zakładając serwer będzie on stał przez cały czas czy jak wyjdziemy z gry przestanie istnieć i będziemy musieli uruchamiać go od nowa ? Będzie dzisiaj serwer Polacy bo chętnie pogram z rodakami ? Jakby nie było wbijać na serwer Biało-Czerwoni (mój własny ). Moje PSN ID : Bozzir Jak jeszcze ktoś nie kupił Killzone 2 to w empiku jest promocja Killzone 2 Wersja kolekcjonerska + do wybru 3 gry :Resistance 1 , Montorstorm 1 i Heavenly Sword za złotówkę (1 z tych gier oczywiście) a cały zestaw kosztuje 210,90zł. Edytowane 28 lutego 200916 l przez terror
Opublikowano 28 lutego 200916 l Gra w końcu pękła,Redec mnie wymęczył ze szok.Na 3 levelu zegar pokazał 12 godzin,ale z powtórkami było tego ze 20. coś mi się wydaje że 3 strona konfliktu to nadleciała w filmiku kończącym,a zakończenie nie wiem czemu jest takie negowane,w moim odczuciu wygląda jak zakończenia GOD'a2
Opublikowano 28 lutego 200916 l a ja się zawiodłem, pokładałem w nim duże nadzieje ale niestety według mojej oceny K2 ląduje na jednej półce z HAZE. Mało map, walka na krótkim dystansie ta loteria, lagi, no i gdzie jest opcja party ? Dokładne celowanie to katorga, a samą postać prowadzi się jak kontener na śmieci. Jeśli chodzi o misje to przebiegłem pierwsze dwie plansze i jakoś nie napotkałem większego oporu, myślałem że ten bydlak z 3 poziomu (duży gość z CKM) da rady. No i po raz kolejny się zawiodłem dostałem za niego trofeum za zabicie "bydlaka" w mniej niż 1min. słaby tytuł
Opublikowano 28 lutego 200916 l Exclusive Badge Abilities Part 6: Scout trailer http://www.gametrailers.com/player/46062.html
Opublikowano 28 lutego 200916 l W creditsach jest jedno polskie nazwisko Patryk Wróblewski .Wiśnia na jakim ty poziomie grałeś że tak sobie wbiegałeś,a z tym haze to pocisnełes grubo
Opublikowano 28 lutego 200916 l Porównanie do Haze to ja bym wrzucił do rodzynów jak zresztą całą wypowiedź. Poza tym jak jesteś taki kozak to zapraszam na polskie serwery.. Najwieksza frajda w multi.. Celowanie ciezko ogarnac, ale pozniej miod klei paluchy do pada i gra sie odruchowo. Mam nadzieję, że coś zrobią z shotgunem bo power ma zdecydowanie za duży i na ciasnych lokacjach koleś nim dysponujący po prostu zamiata alejki.
Opublikowano 28 lutego 200916 l Mam nadzieję, że coś zrobią z shotgunem bo power ma zdecydowanie za duży i na ciasnych lokacjach koleś nim dysponujący po prostu zamiata alejki. Zgadzam sie w 101% 8)
Opublikowano 28 lutego 200916 l Temat o serii Killzone, odwiecznej walki sił ISA z Helganami. Pierwsza część zrewolucjonizowała rynek Fpp pod kilkoma względami, nie zapomnę świetnej prezencji w tym osławionego przeładowania broni, dobrego Multi oraz Singla. Przygody Templara przeniosły się również na PSP, pamiętam którejś zimy jak ostro pocinałem w Liberation odkrywając wszelkie sekrety ukryte w grze, oczekiwanie na kolejna odsłonę serii wzbudzało jeszcze większe emocje, kilka miesięscy temu temat rozkręcił się na dobre, tygodnie oczekiwań i wreszcie jest KILLZONE 2, który nie zawiódł od momentu kiedy wyprzedził osławiony już render trailer. W środę rozpoczeła sie inwazja na Helgan, a w piątek skończyła, gre na normalu ukończyłem w 5,30h, teraz jestem w połowie na poziomie Elite czyli najwyższym w którym jedna seria z karabinu potrafi posłac do piachu, natomiast meele ataki kończą sie zgonem, jak narazie 31% pucharków za mną. Sama gra nie jest wcale taka krótka ale jako zwolennik Fpp nie przyspożyła mi większych problemów i stąd taki czas. Grafika to potęga ale i takiej się spodziewałem, masakra na całej lini, zaczynając od cudownej animacji a kończąc na genialnej fizyce, tak jak w większości receznji potwierdzę iż jest to obecnie najpiękniejsza pod względem zaawansowania gra jaką widziałem, do tej gry nie opłaca się podchodzić bez HD i porządnego nagłośnienia bo muzyka i klimat miażdżą w każdej misji. Fabuła jest świetnie poprowadzona a zakończneie sugeruje kolejną część, która notabene została juz potwierdzona. No cóż jeszcze troszkę singla dla pucharków i feel'a a później rzeźnia przeniesie się w 100% na serwery Guerilla. Must have dla posiadaczy PS3 "Możecie zgładzić nasze ciała ale nie zabijecie naszego ducha" - Visari
Opublikowano 28 lutego 200916 l Mam nadzieję, że coś zrobią z shotgunem bo power ma zdecydowanie za duży i na ciasnych lokacjach koleś nim dysponujący po prostu zamiata alejki. Zgadzam sie w 101% 8) A ja nie, bo wtedy granie shotgunem nie mialoby sensu (bo shotgun wlasnie do tego jest: do zamiatania na b. bliskich dystansach), to tak jakby zmniejszyc zasieg snajperki do 10 metrow.
Opublikowano 28 lutego 200916 l w grze wystepuje najklimatyczniejszy szootgun jakim bylo mi dane grac w grach. latarka w ciemnych korytarzach po prostu rzadzi . do tego jak dasz latarka po oczach wroga to go to oslepia i nie wie gdzie celowac. doskonala taktyka.
Opublikowano 1 marca 200916 l no dzis multi o wiele lepiej ostatni mecz... 30k/16d... wiec jak na mnie to calkiem niezle. Zauwazylem, ze singla jak i multi o wiele lepiej mi sie gra dysponujac helghastowym rifle. Albo ma mniejszy rorzut, albo po prostu lepiej mi się nim celuje. Udalo mi się snajperką chwilę pograć, bo zakosiłem ją z martwego ciała jednego kolesia i nawet sympatycznie. Wprawdzie nie wiem jak się zoomuje do x5 ale jest ok. Ogólnie im dlużej gram, a zaś tak długo to nie grałem tym sympatyczniej jest.
Opublikowano 1 marca 200916 l Wpadłem na to samo co Zeratul. Lepiej się gra tym helghanowym gunem ^_^ Poza tym jeżeli wkurza was te zamulone sterowanie przestawcie sobie czułość! Ja mam prawie na max i pomogło.
Opublikowano 1 marca 200916 l shotgun jest przegiety. Moze nie tak jak w becie ale heady z daleka zbyt latwo wchodz, powinni go minimalnie oslabic, wszystkie nooby z nim biegaja bo najlatwiej fraga zrobic zooma x5 musisz odblokowac robiac 8 razy ribbona za kille ze snajpy. Polecam sprawdzenie drugiej umiejetnosci snajpera bo jest za(pipi)ista
Opublikowano 1 marca 200916 l A ja mam pytanie troszkę z innej beczki… Czy może mi ktoś polecić jakieś słuchawki zamknięte (najlepiej z mikrofonem), które współpracowałyby z PS3 a tym samym z KZ2 ? Rozwiązanie typu komunikator na jedno ucho w przypadku KZ2 się nie sprawdza. Kombinowanie ze słuchawkami zamkniętymi i mikrofonem osobno mi się nie widzi. Znalazłem na necie takie słuchawki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=558226114 Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Czy PS3 je rozpozna jako zestaw słuchawkowy wraz z mikrofonem ? Może mam złudną nadzieję ale ostatnio podłączyłem zestaw bezprzewodowy (mysz i klawiaturę) przez usb który był dedykowany do PC a jednak i mysz i klawiatura działają świetnie na PS3 Może macie sprawdzone jakieś inne słuchawki które świetnie nadają się KZ2 ? ... nikt nie gra na słuchawkach ? Panowie doradźcie coś Edytowane 1 marca 200916 l przez logan1
Opublikowano 1 marca 200916 l A ja mam pytanie troszkę z innej beczki… Czy może mi ktoś polecić jakieś słuchawki zamknięte (najlepiej z mikrofonem), które współpracowałyby z PS3 a tym samym z KZ2 ? Rozwiązanie typu komunikator na jedno ucho w przypadku KZ2 się nie sprawdza. Kombinowanie ze słuchawkami zamkniętymi i mikrofonem osobno mi się nie widzi. Znalazłem na necie takie słuchawki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=558226114 Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Czy PS3 je rozpozna jako zestaw słuchawkowy wraz z mikrofonem ? Może mam złudną nadzieję ale ostatnio podłączyłem zestaw bezprzewodowy (mysz i klawiaturę) przez usb który był dedykowany do PC a jednak i mysz i klawiatura działają świetnie na PS3 Może macie sprawdzone jakieś inne słuchawki które świetnie nadają się KZ2 ? ... nikt nie gra na słuchawkach ? Panowie doradźcie coś Ja używam tych http://www.allegro.pl/item562592827_slucha...ok_headset.html i ogólnie spisują się świetnie, ale w KZ2 bardzo cienko z komunikacją głosową póki co. Może to kwestia patcha w przyszłości bo naprawdę ciężko się dogadać <_<
Opublikowano 1 marca 200916 l rób oddzialy wewnątrz teamów-wtedy komunikacja głosowa nie zawodzi-gralem tak z ludzmi z oficjalnymi HS(sam mam taki) i czasem jakość była jak przez tel.komórkowy.W lobby gry zawsze ciężko się dogadać,a w samej rozgrywce jeśli nie ma się zrobionego podzialu na oddziały to slyszymy się siebie tylko jak jesteśmy blisko i do tego często nie najlepiej(btw genialny patent gdy gramy z Polakami i można pogadać chwilkę z wrogiem jak ją załatwimy )
Opublikowano 1 marca 200916 l Snajperka ma zoom*5 jak sie zasłuży tzn.trzeba kilka razy zebrac ribbona za zabicie na *2 by to odblokować.Przeszkadza mi troche wymodelowanie postacji,tzn.Helgastów,śmiesznie biegają bo mają wielkie dupy zanosi nimi na boki,chciałbym by zrobili ich bardziej zbitych i by pancerz do nich bardziej przylegał. Edytowane 1 marca 200916 l przez Litwin25
Opublikowano 1 marca 200916 l Temat o serii Killzone, odwiecznej walki sił ISA z Helganami. Pierwsza część zrewolucjonizowała rynek Fpp pod kilkoma względami, nie zapomnę świetnej prezencji w tym osławionego przeładowania broni, dobrego Multi oraz Singla. Przygody Templara przeniosły się również na PSP, pamiętam którejś zimy jak ostro pocinałem w Liberation odkrywając wszelkie sekrety ukryte w grze, oczekiwanie na kolejna odsłonę serii wzbudzało jeszcze większe emocje, kilka miesięscy temu temat rozkręcił się na dobre, tygodnie oczekiwań i wreszcie jest KILLZONE 2, który nie zawiódł od momentu kiedy wyprzedził osławiony już render trailer. W środę rozpoczeła sie inwazja na Helgan, a w piątek skończyła, gre na normalu ukończyłem w 5,30h, teraz jestem w połowie na poziomie Elite czyli najwyższym w którym jedna seria z karabinu potrafi posłac do piachu, natomiast meele ataki kończą sie zgonem, jak narazie 31% pucharków za mną. Sama gra nie jest wcale taka krótka ale jako zwolennik Fpp nie przyspożyła mi większych problemów i stąd taki czas. Grafika to potęga ale i takiej się spodziewałem, masakra na całej lini, zaczynając od cudownej animacji a kończąc na genialnej fizyce, tak jak w większości receznji potwierdzę iż jest to obecnie najpiękniejsza pod względem zaawansowania gra jaką widziałem, do tej gry nie opłaca się podchodzić bez HD i porządnego nagłośnienia bo muzyka i klimat miażdżą w każdej misji. Fabuła jest świetnie poprowadzona a zakończneie sugeruje kolejną część, która notabene została juz potwierdzona. No cóż jeszcze troszkę singla dla pucharków i feel'a a później rzeźnia przeniesie się w 100% na serwery Guerilla. Must have dla posiadaczy PS3 "Możecie zgładzić nasze ciała ale nie zabijecie naszego ducha" - Visari Jakie jest te kilka względów, które zrewolucjonizowały gatunek?
Opublikowano 1 marca 200916 l ..... .Wiśnia na jakim ty poziomie grałeś że tak sobie wbiegałeś,a z tym haze to pocisnełes grubo gram na średnim poziomie i gram taktyka J.Rambo czyli lecę na pałę, no chyba że przeciwników jest dużo to wpierw lecą granaty Graber nie gram już w mullti przejdę kampanie jak najszybciej bo będę zamieniał K2 na BUZZ, a z tymi nominacjami do rodzynków to wstrzymaj się bo ja wyrażam tylko swoje zdanie. Widzę że ja ktoś wypowiada się źle na temat K2 to od razu podnosi ci się ciśnienie i od razu zaczynać kąsać, no cóż ja K2 porównuje do HAZE bo na obu grach się zawiodłem tak samo. No w zasadzie w HAZE nie udało mi się przejść kampanii bo sprzedałem grę następnego dnia, a w K2 jestem już na 3 poziomie. a i nie jestem kozak bo moje ratio to chyba 1.1 no może 1.2 Edytowane 1 marca 200916 l przez Wiśnia San
Opublikowano 1 marca 200916 l Zaloze sie ze to co nazywasz 3 poziomem to 3 plansza pierwszego... Zawiodles sie? No tak nie jest to Buzz...
Opublikowano 1 marca 200916 l jesli nie patrzec na grafe tylko sam gameplay to szalu nie ma. po co podnosicie temat k/d ratio ,jak kazdy n00b moze zrobic 10:0 na botach, co zabija sens nabijania statow na multi. na wysokich miejscach sa sami botkillerzy lol. pozatym brak party, do tego mozliwosc dolaczania do gry w dowolny sposob tworzy mozliwosc "oszustw" w statach. najlepiej to bylo zrobione na Rfom: ranked i unranked, pozniej sztywny joining , n00b mial juz tylko do wyboru "quit or die". na killzone smieszne sa ustawki kolegow dla nabijania xp. ten aspekt jest calkowicie n00bs friendly. Edytowane 1 marca 200916 l przez POSNANIAK
Opublikowano 1 marca 200916 l A ja mam pytanie troszkę z innej beczki… Czy może mi ktoś polecić jakieś słuchawki zamknięte (najlepiej z mikrofonem), które współpracowałyby z PS3 a tym samym z KZ2 ? Rozwiązanie typu komunikator na jedno ucho w przypadku KZ2 się nie sprawdza. Kombinowanie ze słuchawkami zamkniętymi i mikrofonem osobno mi się nie widzi. Znalazłem na necie takie słuchawki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=558226114 Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Czy PS3 je rozpozna jako zestaw słuchawkowy wraz z mikrofonem ? Może mam złudną nadzieję ale ostatnio podłączyłem zestaw bezprzewodowy (mysz i klawiaturę) przez usb który był dedykowany do PC a jednak i mysz i klawiatura działają świetnie na PS3 Może macie sprawdzone jakieś inne słuchawki które świetnie nadają się KZ2 ? ... nikt nie gra na słuchawkach ? Panowie doradźcie coś A dlaczego się to Tobie nie widzi ? Ja robię tak: Duże sluchawki zamknięte na uszy a headstet wieszam sobie na kołnieżu. W accesory settings, audio input daję na headset a audio output na dźwiek z konsoli. Dzieki temu hs robi tylko jako mikrofon a rozmowy słyszę przez głosniki wraz z odgłosami z gry. Komunikacja w KZ2 sprawdza sie świetnie. Patent z komunikacją wewnątrz oddzialów to dobry pomysł, dzieki temu nie ma chaosu w eterze (wyobraźcie sobie 16tu chlopa nawijających jednocześnie).