Skocz do zawartości

Killzone 2

filipekcipek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
.....w opcjach ustawienia obrazu w KZ2 nalezy wyregulowac jeden z parametrow az symbol w okienku bedzie ledwo widoczny.....

...problem w tym ze na moim sharp lcd 26 hd ready zupelnie nic w rym okienku nie widac...

...sugestia zeby wyregulowac jasnosc w menu tv jest bezuzyteczna....

....czy u kogos bylo podobnie i sobie z tym poradzil? ...albo ktos ma jakies sugestie?...

i.maliszewski nie jesteś sam mam to samo na swoim panasonicu plazmie 42'.. ustawianie w tv też nic nie daje.

W opcjach w display (?) trzeba przestawić na limited w RGB full range. http://manuals.playstation.net/document/pl...bfullrange.html Sam się nad tym głowiłem w demie. W samej grze nie zauważyłem żadnych zmian, aczkolwiek kiedy obraz w tv staję się całkowicie czarny np. przy włączaniu gry to jest taka dziwna kasza, nie znam się, ale jak mówiłem, w grze nie widzę różnicy.

Edytowane przez Guti
Opublikowano

Próbowałem za czasów dema właśnie by ten obrazek był NIE widoczny, i właściwie różnicy nie widziałem, nie było szczególnie ciemno by jakiegoś szczególika nie zauważyć (zresztą sam desing może mroczny, został " jaskskrawo stuningowany" względem poprzedniej wersji).

Sprawdzałem na Bravii 40' i Samsungu 32'.

Opublikowano (edytowane)
po której randze można zakładać klany ? bo na razie nie mam takiej możliwości....

Po drugiej randze :)

Moglibyscie napisac co po jakiej randze sie odblokowuje ??:)

Bardzo bylbym wdzieczny!

W zakładce Statistics/My Statictics/Unlocks możesz wszytsko sprawdzić.

Edytowane przez Incognitos
Opublikowano

Wiele o tej grze już powiedziano, ja dołożę swoje dwa grosze. Wczoraj sprawiłem sobie PS3, wcześniej grałem tylko na 360tce jednak to co zobaczyłem jak odpaliłem killzone przeszło moje oczekiwania:)

Zdecydowanie najładniejszy FPS w jaki dane było mi grać, nic dodać nic ując tylko grać

Opublikowano
W opcjach w display (?) trzeba przestawić na limited w RGB full range. http://manuals.playstation.net/document/pl...bfullrange.html Sam się nad tym głowiłem w demie. W samej grze nie zauważyłem żadnych zmian, aczkolwiek kiedy obraz w tv staję się całkowicie czarny np. przy włączaniu gry to jest taka dziwna kasza, nie znam się, ale jak mówiłem, w grze nie widzę różnicy.

RGB full mam włączone, jednak to chyba wina TV, ps3 mam podlączone do monitora i jednak widać ten znaczek, przy TV już nie.

Opublikowano

RGB full mam włączone, jednak to chyba wina TV, ps3 mam podlączone do monitora i jednak widać ten znaczek, przy TV już nie.

Ale to zawsze będzie włączone :F Jeśli masz na FULL to przestaw na Limited. Jeśli masz na Limited to rzeczywiście coś nie tak :unsure:

Opublikowano

A mnie polska wersja się mega podoba,rzucasz granat a Helgast krzyczy"o cholera",albo "zaciął mi się cyngiel",dla mnie to poezja,zważywszy że wychowałem się i na grach i anime w innych językach niż ojczyste,marząc po cichu że dożyje takiego dnia jak dziś :D

Opublikowano

Mnie w polskiej wersji wkurza,że bardzo często przy dialogach czuć ,że osoby podkładające głos nie uczestniczyły wspólnie w nagraniu ,a nawet często chyba nie widziały scen do których odnosi się treść.Po prostu zbyt często jest bezpłciowo i nie mogę tego przeboleć,to już naprawdę brak przekleństw strawiłem ale tego nie potrafię.

Wg mnie najlepiej nagranym polskim tekstem w grze jest ostatni dialog Visariego

Opublikowano

ja także skończyłem killzone 2, grałem na weteranie i myślałem,że pod koniec gry postradam rozum(niesamowice wysoki poziom trudności przed walką z radeckeim),gra jest genialna,nie wiem tylko jakiej to niesamowitej fabuły oczekujecie po zwykłej strzelance, a oświetlenie w tej grze to absolutnie poziom mistrzowski nawet jakby porówynywać do pctowego crysisa(pod tym względem nawet ten pctowy tytuł przebija), marzy mi się film hollywodzki killzone z solidnym budżetem, dobrym reżyserem i scenarzystą

Opublikowano

Ja swoje zdanie o fabule i to co mi się w niej nie podoba wyraziłem w mojej mini recencji tryby single player parę stron temu.Niezaprzeczalnie jest lepsza niż w większości fps ale mogło być dużo lepiej.Co przede wszystkim jest w niej imo świetne to fakt,że jest smutna,przygnębiająca i pokazuje tragizm tej wojny.Jest ponura tak jak historia Helgastów,którzy jak wiemy z streszczenia uniwersum są narodem raczej tragicznym niż jednoznacznie złym.

btw.czy tylko mi w statystykach trybu single player w grze w rubryce czas gry konsola zjada górną połówkę licznika :P

Opublikowano

kutro ok. 20 zakladam gre na szybkie nabicie punktow. nazwa serwera: easy points

na serwerze beda jedynie osoby z forum

w razie pytan wysylajcie mi pm

moj ps id: jazdaone

Opublikowano

Dzięki Panowie za odpowiedź w temacie słuchawek. Faktycznie Łebi twoje rozwiązanie to jakaś alternatywa i chyba tak zrobię.

Multi wymiata :) Byłem zwolennikiem COD4 na Xa ale powoli zmieniam zdanie... gdyby tylko te sterowanie KZ2 poprawili... no ale trudno :/ .

Jestem chętny dołączyć do jakiegoś większego polskiego klanu - jak co piszcie na priva.

(obecnie próbuje się jako INŻYNIER ale docelowo mam zamiar grać ZWIADOWCĄ :)))

Opublikowano

Jeśli ktoś lubi grać na krótki dystans w multi,to polecam SMG.Czasami nawet z większej odległość potrafi nieźle przy(pipi)ić :)

Jednak SMG odblokujemy dopiero przy zdobyciu 3 rangi :)

Opublikowano (edytowane)
Pewnie już gdzieś było, ale jak się zoomuje snajperka do x5?

w singlu to chyba strzałką do góry, a w multi to dopiero jest dostępne po zdobyciu 8 wstęg "sokole oko" :o

Edytowane przez rydziu87
Opublikowano (edytowane)

Pytanie związane z komunikacją podczas gry.

Jest jakiś sposób by wyciszyć wszystkich "gadających" podczas gry przez HS za jednym razem???

Wiem ze jest opcja wyciszenia każdego z osobna ale na dłuższą metę się to nie sprawdza bo co jakiś czas ktoś wchodzi na serwer i zaczyna - wzdychać,sapać lub coś tam bredzić mając ustawiony mikrofon na full. Jak się gra na słuchawkach to można czasem (pipi)ca dostać jak takie hamburgery zaczną coś nawijać :/

Co innego gdy się gra z Polakami ale często/gęsto jest tak że człowiek się pakuje na serwer gdzie jest miejsce i w zasadzie nic nie słychać tylko jeden wielki mix z zakłóceniami co jest fest wqr...jące!!!!

Edytowane przez logan1
Opublikowano

tak jest - wyzerowany statsy i ranking niedostępny. może wreszcie wzieli się za poprawę rankingu, który był skopany na maksa - nie dało się dobrze sortować i wyszukiwać konkretnych graczy...

Opublikowano (edytowane)
tak jest - wyzerowany statsy i ranking niedostępny. może wreszcie wzieli się za poprawę rankingu, który był skopany na maksa - nie dało się dobrze sortować i wyszukiwać konkretnych graczy...

:good:

I bardzo dobrze, też przed chwilką wchodzę na killzone.com sprawdzić swój profil, statystyki wyzerowane.

PS. Można już nabijać EXP? Cy jest to nie możliwe? Może szykują tryb rankingowy? (taki jak w R2)

Edytowane przez YETI
Opublikowano (edytowane)

Sony posiadając swoje studia filmowe powinno zrobić film opartu o uniwersum Killzone,kurcze,jakby ktoś z głowądo tego podszedł to byłby to film genialny.Jak wyzerowali statsy to się wkurze,już prawie miałem medal medyka.

Edytowane przez Litwin25
Opublikowano

hej hej

spokojnie. oni je wyzerowali na killzon.com- ale na serwerach je cały czas mają, więc mam nadzieję, że je przywrócą (inaczej wywróciliby cały ranking do góry nogami). podejrzewam, że XP można nabijać spokojnie, tylko, że zobaczycie tego na www.

Opublikowano (edytowane)

Jaki jest sens kasować je na killzone.com, a zostawiać w grze? Najlepszym rozwiązaniem będzie dodanie trybu rankingowego, takiego jak w R2.

Statystyki w grze zostały (na chwile obecną)

Edytowane przez YETI