Wiolku 1 592 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Po pierwszym przejściu singla miałem zdanie "typu, fajne to to ale bez BARDZO dużych rewelacji". Teraz męczę ponownie ten tryb dla Platynki i muszę przyznać, że gra nie nudzi(jak np.Dead space, gdzie z niechęcią, wręcz z przymusu grałem po raz drugi dla trophies).Ściemniłem ustawienia w monitorku(kontrast!) i gra wygląda jeszcze bajeczniej, choć lizanie ścian pozwala zauważyć kilka bugów graficznych i nie tylko(żyrandol bodajże przed wejściem do pokoju Radeca, zestrzelcie go ). Więc jeśli gra przy ponownym przejściu nie nudzi(wręcz wciąga!) jest nad wyraz dobrze. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 W końcu mam upragnioną platyne w K2,troche to trwało bo wywala z ustawek i chetnych trudno znaleźć. Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Killzone 2 to get Co-Op soon on the PS3? http://www.n4g.com/ps3/News-308384.aspx Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Killzone 2 to get Co-Op soon on the PS3? http://www.n4g.com/ps3/News-308384.aspx Nie wierzę,ewentualnie może co-op na zasadzie tego z Resistance2.W przejscie w dwójkę całej kampanii nie wierzę.Pewnie skończy się bez sensacji-nowe mapki do multi i tyle choć chciałbym się pozytywnie rozczarować Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Killzone 2 to get Co-Op soon on the PS3? http://www.n4g.com/ps3/News-308384.aspx masakra. ja to sie potwierdzi i co-op bedzie udany to moja ocena wzrosnie do -10 panowie, jak to jest z tymi save'ami do diaska. nie da sie ich skopiowac? musze je wywalic w (pipi)et zeby zagrac ponownie kampanie na innym jezyku? beznadzieja ;/ Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 zrob drugi profil/graj na innym profilu Cytuj
marcin_h 0 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Możecie pomóc? Jestem na 5 misji Bridge Ribbon, przeszedłem przez most, zszedłęm na dół i natknąłem się na Helgastów w liczbie masakrycznej:) musz dojść do działka przeciwlotniczego ale wrogów ciągle przybywa Jaką taktyke obrać, czy spokojnie czekać i wszytskich po koleji wykańczać czy iść na przebój do działka? Męcze to juz od 2h, gram na poziomie hard. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Możecie pomóc? Jestem na 5 misji Bridge Ribbon, przeszedłem przez most, zszedłęm na dół i natknąłem się na Helgastów w liczbie masakrycznej:) musz dojść do działka przeciwlotniczego ale wrogów ciągle przybywa Jaką taktyke obrać, czy spokojnie czekać i wszytskich po koleji wykańczać czy iść na przebój do działka? Męcze to juz od 2h, gram na poziomie hard. zasiadz do dzialka.. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Możecie pomóc? Jestem na 5 misji Bridge Ribbon, przeszedłem przez most, zszedłęm na dół i natknąłem się na Helgastów w liczbie masakrycznej:) musz dojść do działka przeciwlotniczego ale wrogów ciągle przybywa Jaką taktyke obrać, czy spokojnie czekać i wszytskich po koleji wykańczać czy iść na przebój do działka? Męcze to juz od 2h, gram na poziomie hard. zasiadz do dzialka.. Nie bardzo bo dojscie do niego nie jest takie proste. Szymek_PL_ - w tym miejscu trzeba wybic troche Helghastow i co jakis czas przesuwac sie do przodu bo caly czas beda pojawiac sie kolejni. Wlasnie motyw z respawnujacymi sie przeciwnikami psuje zabawe w Killzone 2 - nie powinno tego byc. Przeciwnicy beda sie respawnowac w nieskonczonosc jesli bedziesz siedzial w jednym miejscu, wiec idz przed siebie. W tym miejscu nie jest latwo, nawet na poziomie Veteran, o Elite juz nie wspomne. Po dwukrotnym przejsciu gry wyczailem sposob na to miejsce: Wystarczy wejsc na wyzszy poziom - zrobiona z desek kladke, mozna sie tam dostac z lewej strony idac obok czerwonej beczki, bedzie tam poprzeczna deska po ktorej mozna wskoczyc na gore, idz lewa strona za czerwona beczke to znajdziesz to miejsce. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Taka sama taktyka jak w cod4,jak nie wybierzesz odpowiedniego momentu i nie pobiegniesz na hurrra to beda się czaić za tobą,zobaczysz co się bedzie działo przy wejściu do pałacu Cytuj
Snake_Plissken 916 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Map Pack zapowiedziany: Steel & Titanium: http://www.altplusf4.com/index.php/2009041...a-titanium.html The KZ2 DLC has been revealed tonight and it's a map pack entitled Steel & Titanium. There will be two new maps in the pack; the first will be on the ISA flagship the New Sun (vertical play), and a map featuring 2 Helghan trains running right next to each other with environmental gotchas if you're in the wrong place at the wrong time. Both are obviously ripped out of the single player missions; nevertheless, they sound fun. Time-frame is end of April; no price announced but that doesn't mean it's free... Oh yes, Guerrilla is working on map pack 2 already and the word to think about is "Retro." W przyszłości ukażą się pewnie mapy z pierwszego Killzone. Cytuj
Othis 29 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Map Pack zapowiedziany: Steel & Titanium: http://www.altplusf4.com/index.php/2009041...a-titanium.html The KZ2 DLC has been revealed tonight and it's a map pack entitled Steel & Titanium. There will be two new maps in the pack; the first will be on the ISA flagship the New Sun (vertical play), and a map featuring 2 Helghan trains running right next to each other with environmental gotchas if you're in the wrong place at the wrong time. Both are obviously ripped out of the single player missions; nevertheless, they sound fun. Time-frame is end of April; no price announced but that doesn't mean it's free... Oh yes, Guerrilla is working on map pack 2 already and the word to think about is "Retro." W przyszłości ukażą się pewnie mapy z pierwszego Killzone. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 jedna mapka to "Nowe Słońce" -może być fajna,jak sami mówią jest bardzo rozbudowana w pionie. Druga mapka to dwa pędzące pociągi i tu już mam dylemat z powodu przeszkadzajek(min.gdy będziemy przeskakiwać z jednego pociągu na drugi możemy uderzyć w rogatkę).Może to z początku będzie bawiło ale wątpię,że w klanówkach ta mapa będzie miała sens. W każdym razie czekamy na cenę i wypatrujemy już kolejnego dodatku z mapami z Killzone1:) Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 jedna mapka to "Nowe Słońce" -może być fajna,jak sami mówią jest bardzo rozbudowana w pionie. Druga mapka to dwa pędzące pociągi i tu już mam dylemat z powodu przeszkadzajek(min.gdy będziemy przeskakiwać z jednego pociągu na drugi możemy uderzyć w rogatkę).Może to z początku będzie bawiło ale wątpię,że w klanówkach ta mapa będzie miała sens. W każdym razie czekamy na cenę i wypatrujemy już kolejnego dodatku z mapami z Killzone1:) wszystkiego sie kazdy nauczy i przeskakiwanie miedzy pociagami nei bedzie problemem jak czlowiek potrenuje Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 A może beda to złączone pociągi?Ja żadnego dodatku nie kupie,map jest mało mogliby się wysilić i dać free. Cytuj
przegraj_kowal 0 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Wygląda to jak dwa równolegle jadące składy pociągów,pomiędzy którymi trzeba będzie przeskakiwać,uważając by nie trafić na słupy trakcji.Ja DLC napewno sobie sprawię,jeśli cena nie będzie z kosmosu i jeśli będzie coś więcej niż tylko dwie nowe mapy Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 jeśli będzie coś więcej niż tylko dwie nowe mapy No to sobie nie kupisz... bo na 90% będą tylko te dwie mapy. Cytuj
liquid1990 0 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Yeti , albo ktoś inny obeznany z tematem sprzedarzy software'u. Czy GG podało ile kopii KZ2 sprzedało się do tej pory? Dziś szukałem w necie tej informacji i nie mogłem znależć , a wiem że VGChartz (które podaje 2 mln) nie jest autorytetem. Czyżby wiec killzone 2 był najbardziej oczekiwaną grą na PS3 , która sprzedała sie w tak żałosnej liczbie? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 W usa podobno 0,5 mln. reszta nie wiem.Ale fakt,sprzedaje się nędznie Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Prezentacja nowych map do Killzone 2 http://polygamia.pl/Polygamia/1,95334,6491...Killzone_2.html Cytuj
liquid1990 0 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 W usa podobno 0,5 mln. reszta nie wiem.Ale fakt,sprzedaje się nędznie No ale w USA zamówiono ponad 1 milion kopii , w Europie tak samo , niewiem jakim cudem takie małe są wyniki. <_< Czyli wychodzi na to , że po premierze gra zalega na półkach? Wyniki są tak niskie że Sony nie zamierza się nimi chwalić? Kiedyś ktoś napisał (Zeratul lub Jackobss) że gdyby ta gra wyszła na X360 sprzedało by się jej tyle co Halo 3. Dochodze do wniosku że albo coś jesst nie tak z marketingiem Sony , albo KZ 2 został olany przez posiadaczy PS3. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Coś mi się zdaje, że na początku wszyscy będą podjarani tą mapą z pociągami, ale szybko zacznie ich wkurzać i ją oleją, dlatego jak na płatny dodatek to tych map powinno być 4, bo pociągi pewnie szybko staną się raczej irytującą ciekawostką. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Mogli złożyć pre ordery i nie odebrać.Dla marketingu nie ma,wychodzi teoretyczny system seller,to powinny być breloczki,koszulki,nawet jogurty z helgastami,nie mówiąć już o limitce,mieli tyle czasu a dali doopy po całości. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Porazki KZ2 nie rozpatrywalbym wylacznie w marketingu. Sama gra jest taka sobie, tak, musze to niestety napisac. Owszem, na poczatku po jej przejsciu uwazalem ja za dobra gre bez fabuly, potem euforia wrocila, lecz szybko ustapila. Single dla mnie ssie, poniewaz uwazam, ze jest urzadzony bez pomyslu, nastawiony na glupia jatke, rodem z shooterow na PC za 20 zl. Single jest dla mnie do bolu schematyczny. Wchodzisz do pomieszczenia, wybijasz i idziesz dalej. Nuda, bo bylo to juz w 100 innych FPSach. Brakuje po prostu urozmaicen, czyli dluszeego sterowania pojazdami oraz jakis ciekawszych leveli. Wszystko jest na dodatek okraszone idiotyczna fabula. Oczywiscie, gra ma rowniez swoje plusy, takie jak sterowanie czy grafika i rozmach. Ale nie sa to elementy, mogace przyslonic tak duze minusy. Pisze caly czas o singlu, bo jestem graczem singlowym. Nie lubie multi i chyba sie nigdy nie przekonam. Gdyby wydali te gre w 2007 roku, to zrobilaby furore. Niestety, dzisiaj.... dalszy ciag w nastepnym poscie. Pisze z PS3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi