Skocz do zawartości

Killzone 2

Featured Replies

Opublikowano
Problem w sprzedaży K2 może leżyeć w tym że nie podszedł on niedzielnym graczom,dla uwiarygodnienia podaje ten link:

http://www.ps3site.pl/najchetniej-sciagane...409/#more-16409

Z drugiej strony to dobrze że nadal jest tylu hardcorowców :P

A tak an serio,po prostu nie podeszło ludziom demo i nie kupili całej wersji,co tylko pokazuje ze nie ma tu miejsca na rewolucje,trzeba robić kolejne klony COD.

W Oficjalnym PS3 UK napisano o przeskoku z CODa na KZ2 porównując je następująco:

"The problem with playing Killzone 2 right after an illicit seasion of COD4 is that it feels heavy like wearing armour underwater"

oraz dygresja do sterowania:

" 'Alternate 2' (honestly, Guerrilla, you may as well call them 'The COD controls You Are Looking For)"

Te dwa cytaty ukazują w pełni problem z jakim borykają się fanboje CODa chcący pograć w KZ2 - nie potrafią się odnaleźć w zbyt realistycznym odwzorowaniu fizyki postaci i 'ułomnym' sterowaniu. Dlatego po demku wielu wyrobiło sobie nt KZ2 negatywną opinię i stąd po części niska sprzedaż.

Co mi zwisa i powiewa bo jak dla mnie to perełka, szkoda tylko że wielu innych się o tym nie chce/potrafi przekonać. Ich strata.

Long Live HardCore! :P

Edytowane przez POL_SouL

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Wyświetleń 760,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Pozwolę sobie przywrócić ten temat, ponieważ John Linneman z Digital Foundry wrzucił wczoraj niezwykle interesujący film dotyczący tej gry.     Zwróćcie uwagę na omawiane w trzec

• Pograłem trochę w killzone 2 i na razie muszę stwierdzić że Halo 3 jest lepsze a o Halo Reach nie wspominając. te sterowanie jest jakieś dziwne przez co wyminana ognia nie sprawia takiej przyjemności

• Killzone skończony. Cudowna gierka, na ps4 chyba nie ma tak dobrze zrobionej singlowej strzelanki. Warto zagrać jak ktoś nie grał, pure fun  

Opublikowano

A mnie KZ2 zawiesił się wczoraj 3x podczas gry online :( . Wkurza mnie to szczególnie podczas gry ze znajomymi, gdyż po restarcie maszyny często nie mogę się wbić na serwer, bo ktoś w między czasie dołączył się.

Kiedy wreszcie te błędy zostaną poprawione: w Warhawk-u czy R2 nie miałem takich problemów. No i brak party zaimplementowanego jak w R:FotM czy R2 jest wkurzający.

Opublikowano

Wybrałem język polski ale teraz chce zmienić na angielski jak to zrobić ? W opcjach nie znalazłem.

Opublikowano
Wybrałem język polski ale teraz chce zmienić na angielski jak to zrobić ? W opcjach nie znalazłem.

Wykasuj save game i game data utility z dysku

Opublikowano

Znowu mi się PS3 zawiesiła podczas meczu K2,już mnei to wkurza.Tak sobie myśle że fajną planszą by było,gdyby dali te z intra tereny urbanistyczne,gdzie jest pokazane jak ISA dostaje wpierdziel.Fajny klimat,duże puste połacie terenu,same szczątki budynków,walka intensywna by była.

Opublikowano

Mapka na plaży w K1 była konkretna. Swego czasu chodziły słuchy, ze mapy K1 maja dodac. Ktos coś wie?

Opublikowano

I mi ostatnio za często przytrafia się zwiecha tudzież wywalenie z servera, wszystko od kiedy pojawiły się te patche, z początku nie miałem ani jednego problemu.

Opublikowano

Dziś wróciłem do K2 po 2 tyg. przerwy(gram okazyjnie tylko) i niestety po pathu jest gorzej :/ Jak kolegą wyżej zdarzyła mi się zwiecha, co wcześniej ani razu nie miało miejsca. Po za tym gra się dziwniej, chyba gorzej.

Opublikowano

Powiem wam że dużo jest japońskich pokoi,widać ta gra przypadła im do gustu,ale oni na punkcie III rzeszy mają bzika,więc i gra im się odpowiednio kojarzy.

Opublikowano
Dziś wróciłem do K2 po 2 tyg. przerwy(gram okazyjnie tylko) i niestety po pathu jest gorzej :/ Jak kolegą wyżej zdarzyła mi się zwiecha, co wcześniej ani razu nie miało miejsca. Po za tym gra się dziwniej, chyba gorzej.

no co ty mowisz! to update'u nie robie! :P

Opublikowano
Powiem wam że dużo jest japońskich pokoi,widać ta gra przypadła im do gustu,ale oni na punkcie III rzeszy mają bzika,więc i gra im się odpowiednio kojarzy.

potwerdzam ;) za(pipi)iscie się ich słucha i nic nie rozumie :D ale grają średnio, przynajmniej Ci z którymi grałem.

Opublikowano

stal i tytan już są :D

Majówka z nowymi mapkami za jedyne 22zł

Opublikowano

Świetne te nowe mapy, zwłaszcza pustynny pocisk, można poświrować kolesiem z karabinem jak i zwiadowcą. Sporo jest przeszkadzajek, kiedy chcemy przeskoczyć na drugi pociąg oraz kiedy jesteśmy na dachu. Trofea to pestka, wpadły wszystkie za jednym posiedzeniem.

Opublikowano

Gdyby dali w tej cenie ze 4 mapy,a wśród nich plaże z K1 to bym to łyknął :P

Opublikowano

No właśnie nie kupie,może to głupie ale jestem przeciwny takiemu zarabianiu kasy.

Opublikowano
No właśnie nie kupie,może to głupie ale jestem przeciwny takiemu zarabianiu kasy.

hehe...4.50 na 5 osob...faktycznie majatek :) mapki daja rade...pociag jest mistrzowski :P