Skocz do zawartości

Killzone 2

filipekcipek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W sumie ma prawo,Sony do 2 lat tak "hajpuje"ten tytuł że mozna by sie spodziewać redefinicji tego gatunku.Dla mnie w tej grze najważniejsi są Halgaści i nic więcej,mały kult wokół nich urósł.Dla mnie ta gra i tak nie spełni mych oczekiwań(jak żadna chyba w tej generacji),po prostu liczyłem że zniszczalność otoczenia,myślałem że na tych konsolach to będzie norma.

Edytowane przez Litwin25
Opublikowano

w tej grze na 100% będą tez słabsze tekstury ale nie to czyni tą grę tak unikalną jeśli chodzi o oprawę graficzną-to animacja postaci,milion filtrów na ekranie,odbicia od wszelakich posadzek,krew osiadająca na ekranie,przepych obiektów na ekranie,odpadający tynk z filarów,realtimowe cieniowanie,genialne oświetlenie i niesamowita ilość efektów cząstkowych.Grałem w betkę u Jakima i byłem oprawą zszokowany-nie jest to jakiś mega przeskok w porównaniu do innych gier,nie jest to rewolucja więc nich nikt się nie napala.Po prostu są tu zebrane wszystkie praktycznie efekty występujące w strzelaninach z ostatnich lat i występują one na raz na ekranie.A to była betka co miała 500mb.

Ale grafika pójdzie w zapomnienie liczy się gameplay i ten w becie wymiatał choć wg mnie po premierze znajdzie się kilku ludzi ,którym będzie on przeszkadzał.Głównie wg mnie pójdzie o prędkość poruszania się postaci-gra jest realistyczna(w żadnej innej grze nie czuć tak masy postaci) ale i wolna i przyzwyczajeni do szybkich strzelanek możliwe,że poczują się zawiedzeni

Opublikowano (edytowane)

Widzę, że znowu trzeba wkroczyć do akcji :P.

Po 1. Wiecie o tym, że Sony od E3 2005 (poza małymi pytaniami do Phil Harrisona podczas E3 2007) nie wypowiedziało się kompletnie na temat KZ2? Sony NICZEGO nie hajpuje. Nie wiem skąd Wy takie rzeczy wymyślacie. Podajcie mi jakikolwiek news, gdzie Sony mówi chociaż COKOLWIEK na temat KZ2 (już nie wspominam o chwaleniu go) :). To my sobie ten tytuł hajpujemy, nikt inny.

Po 2. Z wrażeniami "gameplayowymi" z bety nie ma oczywiście co polemizować, bo to kwestia gustu :). Ale, mogę się przyczepić, jeżeli ktoś komentuje wizualia. Beta była multi. Będzie różnica jak w każdej grze między multi a singlem. Następna sprawa to taka, że miała bardzo wiele ubytków, począwszy od efektów, skończywszy na braku streamowania tekstur. Seb Downie to tłumaczył tym, że taki build był najstabilniejszy. Ponieważ chodziło im wyłącznie o masę opinii, żeby poprawić w grywalności to i owo (np. latanie z bazookami). Beta nie była przeznaczona do podziwiania wizualiów, od tego jest pełna.

Z fabułą też będzie ekstra. Na oficjalnej stronie (killzone.com) jest już praktycznie cała historia tego uniwersum. Czytanie tego zajmuje kilka godzin 8)

Edytowane przez Jacobss
Opublikowano

jacobss pytam z ciekawości bo nikomu tego nie życzę ale co byś zrobił jakby dzień przed premierą zwaliła Ci się PS3?Ty masz takie ciśnienie na tą grę ,że to ludzkie pojęcie przechodzi :D

A Seb niech nie pierdzieli o streamowaniu tekstur bo na filmikach z review code aż takiej wielkiej różnicy względem bety nie bylo(ale mimo to była)

Opublikowano

Mnie osobiście też beta na kolana nie rzuciła, była po prostu spoko.Grałem co prawda tylko 2 dni, pewnie powiecie że mało, w sumie też tak sądze, ale po tych dwóch dniach wyżej stawiam CoD4, co nie znaczy że jak kupie full wersje( bo to nie podlega żadnej kwestii) i pogram dłużej się to zmieni.Strasznie się przyzwyczaiłem do mechaniki w MW, tu jest całkiem inna, więc pewnie dlatego mam takie wrażenie :) Generalnie jestem dobrej myśli, nawet jeśli nie będę się potrafił przestawić na K2, zawsze do multi będę miał CoD-a a K2 przejde tylko singla a multi sobie odpuszczę, choć nie sądze żeby się tak stało.PEACE :D

Opublikowano (edytowane)
Za hype uważam karmienie ludzi filmikami,screenami i ile to % procesora wykorzystuje K2

Chyba logiczne, że trzeba swój produkt zareklamować prawda? Czy lepiej wypuścić po kryjomu na rynek by słabo się sprzedał? Co do tych newsów mówiących o tym ile mocy wykorzysta PS3 to nie mówiło o tym Sony tylko prasa. To ona głównie nakręca i hajpuje daną grę. Nawet jakiś tytuł może być słaby a sposób w jaki pisane są newsy/artykuły może doprowadzić czytelnika do "podniecenia". I nawet zwykłe dyskusje na forach. Ktoś przeczyta - "gierka wymiata, nie mogę się już doczekać", po czym sam zacznie tak pisać. I to prasa pisała o mocy wykorzystywanej przez Killzona. Raz pisało o tym Electronic Gaming Monthly, a raz wypowidział się na ten temat Jeff Haynes z serwisu IGN. Nie Sony.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Nie Sony?Sony celowo czasami daje "kontrolowane"przecieki by coś podsycić.Reklama reklamą,ale wmawianie ludziom że ich gra będzie kolejnym cudem to co innego.To właśnie miało miejsce w 2005 roku gdy zarzekali się że to czysty gameplay

Opublikowano (edytowane)
Nie Sony?Sony celowo czasami daje "kontrolowane"przecieki by coś podsycić.

To są tylko Twoje przypuszczenia.

Reklama reklamą,ale wmawianie ludziom że ich gra będzie kolejnym cudem to co innego.To właśnie miało miejsce w 2005 roku gdy zarzekali się że to czysty gameplay

Tak, ale powiedział to jeden z ludzi z Sony w jakimś wywiadzie. Sony oficjalnie tego na cały rozgłos nigdzie nie ogłosiło. W tym samym czasie jeszcze sami twórcy gry powiedzieli, że to render, a nie prawdziwy gameplay, że to tylko zwiastun pokazujący jak gra w przyszłości może wyglądać. A wygląda podobnie więc sztuczny hype nie był robiony. Rendery są pokazywane na długo przed premierą gry od dawna i to już standard więc nie czemu się tego czepiasz.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano
jacobss pytam z ciekawości bo nikomu tego nie życzę ale co byś zrobił jakby dzień przed premierą zwaliła Ci się PS3?Ty masz takie ciśnienie na tą grę ,że to ludzkie pojęcie przechodzi :D

Jak to co? :D Odesłał bym konsolę do serwisu i kupił nową, a jakby stara została naprawiona, to bym nową oddał do sklepu :). W Niemczech nie ma takiego restrykcyjnego prawa jeżeli chodzi o gwarancję, jak w Polsce i możesz nawet po miesiącu oddać konsolę do Gamestopu czy Media Marktu (pod byle jakim pretekstem, nawet nie będą sprawdzać) i dostaniesz kasę z powrotem :). Banał jednym słowem. Sklepy są tutaj bogate, więc ich na to stać.

A Seb niech nie pierdzieli o streamowaniu tekstur bo na filmikach z review code aż takiej wielkiej różnicy względem bety nie bylo(ale mimo to była)

No cóż, "pieprzenie" to jego branża, bo on jest QA Manager. Poza tym, review code też tym tłumaczył :P.

Tak, ale powiedział to jeden z ludzi z Sony w jakimś wywiadzie. Sony oficjalnie tego na cały rozgłos nigdzie nie ogłosiło. W tym samym czasie jeszcze sami twórcy gry powiedzieli, że to render, a nie prawdziwy gameplay, że to tylko zwiastun pokazujący jak gra w przyszłości może wyglądać. A wygląda podobnie więc sztuczny hype nie był robiony. Rendery są pokazywane na długo przed premierą gry od dawna i to już standard więc nie czemu się tego czepiasz.

Dokładnie, powiedział to konkretnie Jack Tretton. http://uk.ps3.ign.com/dor/objects/748475/k...l?download=true

A do sprawy z renderem przyznał się Phil Harrison. No ale to było już dawno temu.

Opublikowano (edytowane)

LOL. Co ta ma w ogóle być za "garbage"? :lol: Padłem po prostu.

Edit: Po obleceniu paru stron, już wyszło że to tak naprawdę tylko "przewidywany review" Napisali to 23 grudnia i nie mieli wtedy nawet wersji testowej.

Co więcej, dali tą samą ocenę Resident Evil 5 i Halo Wars.

Edytowane przez Jacobss
Opublikowano

Killzone 2 (PS3- February 27)

Much like Resistance 2, Killzone 2 has a character issue. As much as we tried to like protagonist Sgt. Tomas Sevchenko, we just couldn't warm up to such a cookie cutter hero or care about the story. As a shooter, however, Killzone 2 provides wall-to-wall action. We could do without battling enemies that look startlingly similar, but for the most part, we had fun blazing through the war-torn locales, chucking grenades and shooting baddies. The special effects, weapon and character detail is among the best we've seen on PlayStation 3, and multiplayer extends the game's life, thanks to intense firefights that kept us up past our bedtimes. It will never live up to that infamous E3 2005 footage, but for what it's worth, Killzone 2 deserves respect.

Final Score: 8

Długie recki tam mają.

Opublikowano

Bo to nie jest recenzja. :D

Poza tym, to ma tytuł "2009 Reviews from the Future" i zrecenzowali nawet Resident Evil 5, a tej gry redaktorzy nawet jeszcze no dostali! Robią sobie po prostu jaja i tyle.

Opublikowano (edytowane)

To mi wygląda na encyklopedie gry a nie żadną "recenzje". Portal chce sobie sztucznie zwiększyć oglądalność zapewne a tekst ten ma się do recenzji tak samo jak bomba atomowa do bombki choinkowej.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano (edytowane)

No cóż, "pieprzenie" to jego branża, bo on jest QA Manager. Poza tym, review code też tym tłumaczył :P.

Troche dziwne bo z tego co piszesz to koles wypowiada sie jak PRowiec GG, a jest QA Managerem czyli szefem dzialu testów :P

Edytowane przez Xymek
Opublikowano

Wybacz, wszystko mi się popieprzyło :P. Sprawa wygląda tak:

jego dawna branża, to właśnie PRowiec w GG, a potem (jakieś 1,5 roku temu) awansował na QA Manager. Ale wypowiadać, się wypowiada nadal jako PRowiec.

Pisząc, myślałem o dwóch rzeczach, więc serdecznie przepraszam za pomyłkę :).