Opublikowano 18 marca 200817 l Co sadzicie o tym? http://allegro.pl/item326060451_nagrywarka...klep_slask.html Dzis kupilem DS'a, chcialem odpalic kopie/emulatory, dobre takie uzadzonko? oraz jaka najwieksza karte moge wlozyc, aby bylo stabilnie. Co polecacie, co odradzacie, nie mialem stycznosci z DS'em ( stary nie lite !! )
Opublikowano 18 marca 200817 l Bardzo dobre, prawdopodobnie najlepszy programator na rynku i w 100% kompatybilny ze wszystkimi grami, nie trzeba nic patchować. A karta, micro SD :>, nie wiem jakie są największa pojemność kart micro na rynku.
Opublikowano 18 marca 200817 l Mam R4 i jestem zadowolony. Na poczatku bylo kiepsko z homebrew, ale na obecnej wersji firmware'u odpalisz znaczna wiekszosc. Jesli chodzi o romy, to nie ma zadnych problemow - oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, np. freezy albo nieuruchamiajace sie gry, ale jest ich tak malo, ze nie ma sie czym przejmowac. Poza tym wszystkie godne uwagi tytuly dzialaja bez problemow, a jesli jakas porzadna gra nie dziala, lub dziala z problemami, to na pewno za jakis czas pojawi sie odpowiedni firmware, ktory rozwiaze problem. Tu masz zreszta liste kompatybilnosci - znajdziesz tam zarowno stopien emulacji danych romow, jak i kompatybilnosc poszczegolnych kart micro sd: http://wiki.scorpei.com/index.php/R4_compatibility_list Edytowane 18 marca 200817 l przez RoL
Opublikowano 19 marca 200817 l 8GB, tylko czy takowa wejdzie:) Nie wejdzie. Jak ktoś chce używać kart HC to powinien zaopatrzyć się w Supercarda, choć moim zdaniem to gorsze rozwiązanie. Po co komu 50 gier na karcie? Kilkanaście gier, programy i kilka albumów w mp3 - taki zestawik wystarcza w zupełności i mieści się na karcie 2GB.
Opublikowano 19 marca 200817 l Autor Dzieki, moze ktos mi dac namiar na opis, jak wzucac/odpalac gry przy pomocy R4? karta to Kingston 2GB, jak by co.
Opublikowano 19 marca 200817 l Wrzucasz kopiując pliki na kartę gdzie chcesz, a potem po włączeniu konsoli z włożonym R4 wybierasz plik na karcie. Zero filozofii
Opublikowano 19 marca 200817 l Autor to samo sie tyczy do gier z GBA? czy trzeba inna przystawke? oraz co z aktualizacja firmware R4 ( o ile takowa jest ) i konsoli, nie przeszkadza aktualizacja ( o ile jest w ogole ) w funkcjonowaniu? Edytowane 19 marca 200817 l przez Dabman
Opublikowano 19 marca 200817 l Na r4 nie odpalisz romow z gba. Musisz dokupic jakas karte na slot 2. Nowy firmware do r4 pojawia sie co jakis czas na stronie producenta, a sama aktualizacja polega na zastapieniu starych plikow nowymi. Czasem jakas gra moze nie wspolpracowac poprawnie z nowszym oprogramowaniem (np. Final Fantasy IV dzialal bez problemow na starszych wersjach, zas na nowych w ogole sie nie uruchamial), jednak zawsze po jakims czasie pojawia sie wersja, ktora rozwiazuje dany problem.
Opublikowano 22 kwietnia 200816 l Mam pytanko: Jak to jest z Operą? Można nagrać sobie na super carda czy musi być oryginał wsadzony?
Opublikowano 23 kwietnia 200816 l Sorki za double-posta, ale chce by to było widoczne. Mam Super Carda Rumble i Super Key. Keya wkłada się w slot-1, Super Carda w slot 2 (wystaje troszke bo jest większy od zwykłej kasetki GBA), a kartę w Super Carda. I teraz pytanko: odtworzę tym gry z GBA? Czy jest ten sprzęt w jakiś sposób ograniczony, nie wiem nie odtwarza jakichś romów czy coś takiego? Jak to w ogóle się dzieje że gry z NDS działaja ze slotu GBA? I jeszcze jedno, toto obsługuje sleepa? Edytowane 23 kwietnia 200816 l przez raven_raven
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l Dobra, a mogę teraz prosić o ustawienia w patcherze, żeby mi gry supercard wykrywał? Niby sobie pat(pipi)e, wkładam na kartę a i tak nie mogę grać, bo jedyne co znajduje to save'y...
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l pytanie - czy flashme jest potrzebne zawsze czy tylko np. do supercarda ?
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l Flashme to juz przezytek. Obecnie, w dobie programatorow pod slot 1, nie jest do niczego potrzebny. Zreszta nawet do programatorow pod slot 2 nie trzeba juz flashowac konsoli.
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l Czyli rozumiem ze jak wloze R4 albo EZ flasha to zmiejsca odpale homebrew i romy ? Tak przy okazji co lepsze R4 czy EZ ?
Opublikowano 26 kwietnia 200816 l 1. Tak, po uprzednim wgraniu firmware na karte micro SD. 2. Zalezy, ktory EZ Flash. No, ale mimo wszystko, majac do wyboru np. EZ Flash V i R4, raczej lepsza jest ta druga opcja.
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Mam jeszcze pytanie, czy kompresja romów, odpalanie ich z karty pamięci może skutkować stratą na jakości dźwięku?
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Raczej nie bardzo. Wiem, ze np. w przypadku r4 sporo zalezy od samej karty micro SD, ale ewentualne problemy to najczesciej zwolnienia w grach lub black screeny. Jesli chodzi o przycinanie romow za pomoca trimmera, to nie wplywa to w zaden sposob na ich dzialanie.
Opublikowano 27 kwietnia 200816 l Dzieki wielkie za info. Już nie mam pytań, pozostaje mi tylko graaaać. Udało mi się rozszyfrować tego programatora, ale Zelda np. nie działa.
Opublikowano 1 maja 200816 l 98-99% romów na NDS nie działa na R4 Chyba jesteś nie poważny. Jedyna gra z która miałem problemy to Tony Hawk Downhill Jam, działa ale strasznie muli. Tutaj jest lista kompatybilności gier z R4: http://wiki.scorpei.com/index.php/R4_compatibility_list
Opublikowano 1 maja 200816 l Jesli chodzi o przycinanie romow za pomoca trimmera, to nie wplywa to w zaden sposob na ich dzialanie. Otóż to. Trimmowanie usuwa tylko "wolną przestrzeń", która tam się znajduje, żeby gry zajmowały 2^n megabajtów.
Opublikowano 20 maja 200816 l Uruchamiał ktokolwiek z was Quake'a na R4? Jest w ogóle taka możliwość czy trzeba mieć programator pod Slot2? Edytowane 20 maja 200816 l przez Czappi