Opublikowano 20 sierpnia 200915 l co do dobrej taniej nagrywarki dla starych DS-ów to nic nie przebije DSTT Jest najlepszy, szybko ładuje gierki a poza tym jest tani jak barszcz, jakość nie pozostawia wiele do życzenia zwłaszcza w konfrontacji z ostatnimi strasznie badziewnymi partiami acekard-a którego jakość spadła proporcjonalnie do ceny!!!
Opublikowano 20 sierpnia 200915 l Dla zainteresowanych tematem piracenia na DS-a, starnka umieszczona poniżej daje wszystko w jednym miejscu i bardzo przejrzystej formie. Znajdziecie tam oprogramowanie do praktycznie każdej wspieranej przez producentów lub społeczności nagrywarki. Nintendo DS download
Opublikowano 20 sierpnia 200915 l Przecież błędy przez niego popełnione to: -literówki spowodowane pisaniem na klawiaturze -błędy interpunkcyjne -błędy składniowe Nie ma to nic wspólnego z ortografią. EDIT: A, sorry, nie spojrzałem na nazwe tematu... Edytowane 20 sierpnia 200915 l przez Snake.
Opublikowano 20 sierpnia 200915 l Dupę zawracacie! liczy się treść a nie forma! przynajmniej dla mnie, nie wiem jak dla was?
Opublikowano 20 sierpnia 200915 l WOW SUPER STWORZMY NOWY TEMAT DLA KAZDEJ (pipi)Y KTORA ZNAJDZIEMY -> DScena
Opublikowano 22 sierpnia 200915 l Sorry że uraziłem moim postem wielmożnego pana!!! uznałem że niektórym, mniej obeznanym w tematyce nagrywarek przyda się info o tej stronie gdyż jest naprawdę dobra i często/szybko aktualizowana, można tam znaleźć wszystko co jest niezbędne, firmawre-y, oprogramowanie nagrywarek i użytkowe takie jak moonshell czy dsorganize...
Opublikowano 22 sierpnia 200915 l ok, ale my tutaj nie wspieramy piractwa, a taka informacja to raczje ciekawostka na tym forum
Opublikowano 22 sierpnia 200915 l Z tym piraceniem to tak z uśmiechem raczej, poza tym praktycznie każdy kogo znam z posiadaczy DS-ów ma taką czy inną nagrywarkę i to nie zmienia faktu że oryginalne gry kupują pomimo tego że mają możliwość grania na backup-ach! a jak się już ma nagrywarkę to czemu by nie być na bieżąco? sorry za ton poprzednich wypowiedzi mam niezbyt dobry humor ostatnio
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l Mam takie pytanko. Jak wiadomo DSi w przeciwienstwie do poprzednich wersji DS nie obsluguje juz gier z GBA. A czy posiadajac "dodatki sprzetowe" typu Acekardy itp. DSi obsluzy kopie zapasowe gier z GBA nagrane na karte? Ogolnie, jaki jest najlepszy obecnie sprzet do DS jesli chodzi o gatunek wlasnie wszystkich tych R4, Acekardow itp. itd.? Czy majac takie ustrojstwo odtworze mp3 i filmy? Te ostatnie w jakim formacie?
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l Dobre pytanie... Dla backup-ów na DSi mogę ci polecić, jeśli zależy ci na cenie urządzenia Acekard2i jest w tej chwili najtańszy, trochę droższy i lepszy jest EZ Vi, a jeżeli zależy ci na super sprzęcie wybierz M3i Zero, do odtwarzania multimediów na DSi nie potrzebujesz nagrywarki! dsi wspiera podobno kilka formatów bez żadnych dodatkowych urządzeń, na wszystkie stare DS-y istnieje kilka odtwarzaczy kompatybilnych z wszystkimi nagrywarkami, ale najlepszym bez wątpienia jest moonshell aktualnie w wersji 2.0.5, jeżeli wybierzesz M3 jako nagrywarkę możesz odtwarzać mp3-ki z poziamu systemu operacyjnego nagrywarki. nazywa się on Sakura... no i oczywiście najnowsze cudeńko o nazwie iPlayer! jest to w pełni niezależny odtwarzacz z własnym CPU i pamięcią, potrafi on na DS-ie odtwarzać filmy w wysokich rozdzielczościach, bez konieczności przetwarzania ich na format obsługiwany przez np. moonshell-a
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l http://www.amazon.co.uk/Supercard-DSonei-N...1891&sr=8-1 Dobre to? Szukam czegoś na zwykłego DSa tylko do grania. Żadne dodatki mnie nie interesują. No i musi być dostępne w UK. EDIT: Mam nadzieję, że dobre, bo już jest w drodze.
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l Ja osobiście nie przepadam za SuperCard-em jakoś do mnie nie przemawia, a DSonei już w ogóle, jeśli chcesz tylko grać to może ci trochę przeszkadzać na siłę wtłoczona w oprogramowania funkcjonalność tej nagrywarki, no i silnik cheatów jest zamotany, kompatybilność całkiem spoko ale firmware są lekko opóźnione względem konkurencji i bywa że nawet posiadacze DSTT+nieoficjalny firmware, cieszą się już jakąś gierką a właściciele DSone zgrzytają zębami ze złości . Nagrywarka jest dobrej jakości i nie rozpada się ale często bywa że dołączony flasher jest z remarkowanym badziewiem od G6!!! i nie działa po otrzymaniu od razu z flashuj go bo niektóre modele oparte o chip intela, mają problem z czytaniem kart pamięci !!! nie wszystkich ale zawsze.... a no i przepłaciłeś
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l A co jest lepsze tylko grania? Żadne kody, sejwowanie i inne takie mnie nie interesuje. Tylko samo odpalenie gry. Najwyżej to powyższe sprezentuję bratu. Sprzęt ma być dla mojej dziewczyny (i poniekąd dla mnie), więc musi być max prosty w użyciu. Tzn, gierki sam będę nagrywał, ale żeby nie było jaj z odpaleniem.
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l Nie licz na moją obiektywność gdyż jestem fanem DSTT, moim zdaniem jest to najlepsza nagrywarka, szybka i tania a ponadto bardzo prosta w obsłudze, niestety oryginalne oprogramowanie jest ciulowe nowe wersje opracowywane przez hackerów nie zmienia niczego w tej kwestji, tu z pomocą przychodzi YSmenu alternatywne Menu, nie jest zbyt piękne ale za to sprawdza się super! Cheatów się nie pozbędziesz bo każda nagrywarka ma taką funkcję jednak nie musisz z niej korzystać... Wielu ludzi powie ci że Acekard 2.1/2i jest najlepszą nagrywarką dla ciebie niestety jest 2 razy droższy od DSTT i nie jest taki prosty w obsłudze. Nie sposób zaprzeczyć że to super nagrywarka zwłaszcza w połączeniu z Akaio zastępczym firmware-m...
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l Sam posiadam DSTT oraz acecard 2.1.Pierw kupilem DSTT wiec jego zaczalem uzywac w pierwszej kolejnosci i uzywam do dzis juz od pol roku jakos i stwierdzam ze jest swietny.Za ta cene dostajemy prosta obsluge,dobra kompatybilnosc i bardzo proste odpalanie gier,przynajmniej moja dziewczyna sobie z nim spokojnie radzi.Nie sprawial problemow tak wiec rowniez moge go polecic.
Opublikowano 6 września 200915 l Świetnie się sprawdza ten DSonei. Całość jest nieźle wykonana i super prosta w obsłudze. Zwyczajnie kopiuje się grę na kartę i tyle. Do tej pory każda jedna gra działa bez problemów.
Opublikowano 15 października 200915 l Czy do ładowania gier na karte R4 potrzebuje Windowsa, czy oprogramowanie jest też pod Mac OSX?
Opublikowano 22 października 200915 l Czy do ładowania gier na karte R4 potrzebuje Windowsa, czy oprogramowanie jest też pod Mac OSX? He he miałeś może styczność z pierwszym Acekard-em lub czymś tego pokroju? tam faktycznie używało się specjalnego softu ale od kąd sięgam pamięcią to R4 i jego klony zawsze były wolne od tego problemu... istnieją programy pozwalające w łatwy sposób zarządzać bazą romów np. Rominator 2008 lub R4 commander ale nie są one potrzebne...
Opublikowano 2 lipca 201014 l Wiecie może gdzie we Wrocławiu można dostać programator? Obojętnie jaki, w sumie najlepiej R4 bo najtańszy. Sprawa jest bardzo pilna, potrzebuję go do jutra dostać, zamieszczam też odpowiedni temat na PT jakby ktoś miał do sprzedania.
Opublikowano 7 lipca 201014 l Mam AK 2.1 oryginalnego z AKAIO 1.7 i wszystko było ok do dzisiaj. Wgrałem sobie Fifę 10 żeby zobaczyć co to i po włożeniu ak i odpaleniu zawisł na ekranie ładowania (AKAIO). Sformatowałem kartę i zostawiłem tylko jeszcze raz ściągnięty sam soft 1.7 i nadal ten sam problem akaio nie chce się uruchomić. Karta pamięci raczej działa, możliwe, że rozje*** acekarda? Dodam jeszcze, że po wyciągnięcie karty z kompa bylo coś, że nie wszystko się zapisało ale wcale nie wyciagnąłem jej za szybko więc nie wiem ocb.
Opublikowano 7 lipca 201014 l 1. kartę wyciągaj przez bezpieczne usuwanie... 2. formatuj za pomocą SD Formatera 3. sprawdź inną kartę pamięci 4. zastosuj "paper trick" - rozbierz nagrywarkę i wstaw pod styki kawałeczek papieru tak aby lepiej kontaktowały w slocie 5. Acekard 2.1 nie jest podatny na ataki ze strony zabezpieczeń stosowanych w grach! gdyż pamięć rom nagrywarki jest tylko do odczytu. prawdopodobnie twoja nagrywarka zakończyła życie "ze starości" lub niedbalstwa
Opublikowano 29 lipca 201014 l Z AK dawno sobie poradziłem (rozebrałem przeczyściłem, docisnąłem i od tego czasu wszystko jest ok) ale mam inne pytanie, przymierzam się do kupna EZ flasha V 3 in 1 wyłącznie do odpalania gier w formacie GBA. Pojawia się jednak mały problem - savy. Wiem, że savy podtrzymuje bateryjka jak w grach na GBC i wytrzymuje ok. roku. Można się jakoś przed śmiercią bateryjki i straceniu savów zabezpieczyć? Chodzi mi o to czy można jakoś przenosić savy z ez flasha na programator slotu 1 (gdzieś czytałem, że jest to możliwe po wciśnięciu kombinacji przycisków) w tym wypadku AK2.1 z softem AKAIO i odpalaniu ich z niego? Może polecacie jakiś inny programator gba?