Hela 1 962 Opublikowano 18 grudnia 2009 Opublikowano 18 grudnia 2009 (edytowane) Zaraz mnie trafi... czy jest gdzies w tej grze miejscowka gdzie moge polevelowac? Jestem na 4 DVD i mnie szlag trafia. Meczylem sie z tymi smokami atakujacymi Numare, ale je przelazlem. Niestety czolgow nie jestem juz w stanie na 37lvl. Czy moge udac sie do jakies miejscowki i polevelowac? Gdzie jest ta miejscowka? Czolg jednym atakiem z canonna zabija mi 75% odzialu UP Mnie tez 4DVD nie chcial dzialac, ale udalo sie zainstalowac i dziala Próbowałeś w jaskini pod posiadłością Gangory w Uhrze? To będzie chyba najlepsza miejscówka dla Ciebie na 37lv jak zaopatrzysz się w akcesoria, albo skille Anti-Petrify. Oprócz tego idealnym miejscem do levelowania jest dungeon z DLC, ale tam by Cię zniszczyli w tej chwili raczej. Edytowane 18 grudnia 2009 przez Hela Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 18 grudnia 2009 Opublikowano 18 grudnia 2009 Hela dobrze prawi. Podziemia pod gongor'as Mansion,tylko musisz zalozyc anti petrify wlasnie i rozne anty statusowe gowienka. To chyba najlepsze miejsce z tego co pamietam. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 18 grudnia 2009 Opublikowano 18 grudnia 2009 Tu masz wszystko pokazane jak nabić szybko do 50lvl Cytuj
PePeP 2 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 A ja mam pytanie o pierścienie - wszędzie są poradniki ze spisami pierścieni, ale nigdzie nie piszę w którym momencie dostajemy "zdolność" do stworzenia danego pierścienia... Ja chciałbym teraz stworzyć "Soulsucker Ring" (potrzebuje do "Greed Ring"), ale w ogóle nie mam go do wyboru w menu Ring Assembly. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 23 października 2010 Opublikowano 23 października 2010 (edytowane) Zna ktos moze jakas skuteczna strategie na Killalona? Walczylem z nim juz 4 razy i du.pa. Mam wszystkie postacie na 99lv oraz wyuczone wszystkie techniki (lacznie z 1 turn cast). Probowalem przed chwila taktyki na 3 tury, polegajacej na nawalaniu czarem Divide w 1 i 3 turze, ale niestety nic z tego. Autor taktyki napisal, ze jest ona w 100% skuteczna, ale jak widac mylil sie. Moze znacie jakies naprawde niezawodne metody. Help. edit: juz nieaktualne. zamiast 1 turn cast dalem reduce casting time 1, 2 i 3, co rozwiazalo problem. Edytowane 24 października 2010 przez RoL Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 (edytowane) dziś ukończyłem pierwszą płytkę i ... Gra mi bardzo podpasowała fabularnie/systemowo jak również klimatycznie i designowo... Niby to wszystko już kiedyś było ale chyba tylko przy ff13 i rof w tej generacji konsol tak dobrze się bawię... Zobaczymy dalej ale jak na razie bardzo dobrze się bawię Edytowane 8 listopada 2010 przez xzdunx Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Ja dzisiaj zakupiłem w MM (70 zł). Zobaczyłem dwie sztuki (już wiele razy je tam widziałem) i postanowiłem zakupić te "mityczne" jRPG Dodatkowo zaciekawił mnie zarys historii na odwrocie pudełka. Liczę na dobrą fabułę, ciekawy klimat i że gra zauroczy mnie jak Resonance of Fate Cytuj
Strife 228 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Klimat gra ma zacny, pod koniec fabula kuleje troche, ale i tak jest lepsza od wiekszosci na tej generacji konsol. Lubisz stare finale to nie ma sily zeby Ci nie podpasil LO, po RoF drugi jRPG tej generacji wg mnie. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 (edytowane) Mam jeszcze pytanie odnośnie tego 4 DVD - jeżeli udało mi się zainstalować ostatnią płytę na HDD to znaczy, że jest ok ? PS. Ze starszych fajnali to styczność miałem tylko z FFVII. PS2. Odpaliłem na chwilę i jak biegałem po tych pustkowiach na początku to wszystko mi właśnie FFVII zalatuje Edytowane 16 maja 2011 przez donsterydo Cytuj
Mani 685 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 @ Don Tak.Jeżeli bezproblemowo się zainstalowało to będzie gites. pytanko Czy to prawda, że save z PAL nie działa z grą regionfree ? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 (edytowane) Pograłem 6h i co mogę powiedzieć (dotarłem właśnie do Grand Staff): - Postacie, którymi gramy sztampowe, ale fajnie zaakcentowane. - Fabuła zapowiada się ciekawie. - Dobry i prosty system rozwoju postaci i walki. - Specyficzny klimacik - czuć FFVII jak cholera - Thousand Years of Dreams jest nawet wciągające jak na sekwencje czytane, dodaje dodatkowej głębi grze. - Angielski voice acting bardzo dobry. - Grafika surowa, ale jakoś oczy nie bolą - Śmieszne dialogi i cut scenki - jak np. ta gdzie po raz pierwszy wyruszamy z miasta W sumie to jestem mile zaskoczony. Takich jak Lost Odyssey i Resonance of Fate jRPG'ów potrzeba. Nie to co FFXIII gdzie po godzinie na wymioty się zbiera. Edytowane 19 maja 2011 przez donsterydo Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Zapomniałeś wspomnieć o mistrzowskim soundtracku Uematsu w szczytowej formie. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Tak na marginesie to gra ma świetną okładkę i grafiki na płytach DVD Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 O co chodzi z tym niebieskim duchem w lesie ? Nie mogę atakować bo zabiję chłopca, więc co mam robić ? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 2 razy spróbowałem, ale nic nie było. Może nie weszło. Sprawdzę jeszcze raz. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 Akurat to wchodzi na niego ze 100% skutecznością z tego co pamiętam, także coś robisz nie tak. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Nie chce mi się przebijac przez cały temat, dtalego po prostu zapytam. Czy miał ktoś z Was problem w postaci okna achivementów w krzaczkowatym języku z poziomu konsoli w LO? Jeśli tak, to idzie to jakoś przerobić/cofnąć do formy ludzkich liter? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 To chyba normalne, ja mam tak samo. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Zmienialo sie jezyk w konsoli na inny,czy tam region i bylo po angielsku...niestety nie pamietam jak to juz bylo bo minelo sporo czasu. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 2 marca 2012 Opublikowano 2 marca 2012 Te acziwmenty które już masz pozostaną na zawsze po japońsku, ale jak zmienisz jezyk w konsoli na angielski to wszystko co zdobedziesz od tej pory będzie po angielsku. Tak samo jest w Blue Dragonie. Cytuj
mario4 1 Opublikowano 27 listopada 2012 Opublikowano 27 listopada 2012 Mam sprawę mozecie mi wyjaśnić kilka rzeczy ? Przede wszystkim o co chodzi z kolejnością ataków tzn jak czasem wybieram czar to pokazuje mi np 2-b o co chodzi? roumiem, że czar ładuje się 2 tury ale co oznacza literka? czasem podczas walki ta kolejność się zmienia i nie wiem dlaczego. Dodatkowo czy da się przed rozpoczęciem tury stwierdzić jaka będzie kolejność ataków moich i przeciwnika ? Czasem wybieram np dwa ataki fizyczne i czar ofensywny a kolejka układa się tak,że najpierw atakują mnie wrogowie 3 razy pod rząd i zabierają wiekszość energii później ja atakuję ( a wolałbym się leczyć ) po czym zaczyna się druga kolejka i dostaje lanie druga sprawa to skille gram kilka godzin i np teraz dołączyły wnuki głównego bohatera ale co dziwne w nauczonych skillach dziewczynka ma 2 od ręki ale podczas walki pojawia się tylko jeden , podobnie u innych bochaterów mam skile po 3 ułożone a w czasie walki mam tylko steal? jest w tym jakaś zależność? będę wdzięczny za pomoc i wyjaśnienie Cytuj
mario4 1 Opublikowano 29 listopada 2012 Opublikowano 29 listopada 2012 zagląda tu ktoś jeszcze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi