Mastah 103 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Albo obejrzeć na YT, bo właśnie się pojawiły : Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Linki które podał Mastah też prowadzą do Epizodów w HD Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 No nareszcie HD, wielkie dzięki! Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Mało (pipi)a zawału nie dostałem. Dobre. Krótko i treściwie. Ta kelnereczka ma jakiś sekret, nikt nie jest w robocie na nogach 24 godziny na dobę Edytowane 27 kwietnia 2010 przez donsterydo Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Widzieliście tą zajawkę w trakcie wywiadu z Hartmanem? Mało (pipi)a dobre. Przypomina wizje Sheparda przy odczytywaniu danych z przekaźników protean. Ogieńdym jednym słowem. Ten miniserial zapowiada się wybornie. Po drugim odcinku jestem tego pewien. PS: Moim zdaniem cały Alan Wake będzie miał wiele wspólnego z psychicznie chorymi ludźmi zamkniętymi w światach stworzonych przez ich chore umysły. Hartman o nich wspomniał odpowiadając na pytanie naszego pismaka Jacke'a. Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Gooral Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Czyli za wydarzeniami w Bright Falls stoją Żniwiarze :potter: Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Donsterydo warto nadrobić zaległości i zakupić Twin Peaks. Gdzieś tutaj czytałem, że go nie oglądałeś jak leciał w TV więc zaprawdę powiadam Tobie - kup se choćby pierwszy sezon Warto. Będziesz widział jak bardzo BF przypomina klimatem TP. A pozatym nie znać tak kultowego serialu jak TP to wstyd Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Gooral Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Oglądałem tylko już nie pamiętam - 5 lat miałem Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Ta, jasne, że oglądałeś jak miałes 5 lat. Yhy W 2007 roku TVP wyemitowało obydwa sezony. I o tej emisji TW w TV mówiłem. Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Gooral Cytuj
Mani 686 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Na Japońskim Marketplace oba epizody również w HD. Widocznie tylko europe (a przynajmniej UK) ruchają Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Mani Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Jeśli kupować to lepiej na necie poszperać i znaleźć złotą edycję TP, powinna być w zagranicznych sklepach. Jeśli macie oglądać po raz pierwszy to może lepiej jakiegoś stream'a wyszukać, twórczość Lyncha nie każdemu podchodzi. Co do porównań BF i TP, już w pierwszym ep mamy smaczki, jak np: identyczny motyw na samym początku. Choć już widać że AW i BF są bardziej nastawione na straszenie od TP, które przez większość serialu było normalnym miasteczkiem, a klimat gęstniał stopniowo przez 2 sezony. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Czy to nie dziwne, że nie ogłoszono bundla z Alan Wake ? Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Będzie w bundlu ze slimem Na marketplace nowy premium theme, jak mi potwierdzą, że to nie ten co dostanę w limitce to biorę Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Zdjęcie mapy podniosło mi jeszcze bardziej ciśnienie, za(pipi)iście, że są klasyczne do bólu miejscówy takie jak stacja benzynowa, latarnia, muzeum ehh przypominają się stare dobre ... Po Gow3 najbardziej oczekiwany przeze mnie tytuł w tym roku (nawet RDR zostaje w tyle), no chyb, że na E3 zapowiedzą,jakiś mega kąsek co wyjdzie jeszcze w tym roku Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Jeśli kupować to lepiej na necie poszperać i znaleźć złotą edycję TP, powinna być w zagranicznych sklepach. Jeśli macie oglądać po raz pierwszy to może lepiej jakiegoś stream'a wyszukać, twórczość Lyncha nie każdemu podchodzi. Co do porównań BF i TP, już w pierwszym ep mamy smaczki, jak np: identyczny motyw na samym początku. Choć już widać że AW i BF są bardziej nastawione na straszenie od TP, które przez większość serialu było normalnym miasteczkiem, a klimat gęstniał stopniowo przez 2 sezony. Alan Wake jak i miniserial BF nie mają straszyć, a wywoływać niepokój u gracza/widza. Jest zasadnicza róźnicza pomiędzy strachem a niepokojem. Jeszcze jedno słowo odnośnie TP - już od drugiego i trzeciego odcinka klimat zgęstniał i pozostał taki do końca drugiego sezonu. Zresztą takie amerykańskie miasteczka jak TP (I ich mieszkańcy) same sprawiają, że cierpnie skóra. Taki ich urok. Z Bright Falls - jak widzimy w dwóch pierwszych episodach - inaczej nie będzie. Cethu - dokładnie Miało być TP a napisałem TW. Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Gooral Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Jednak w BF mamy to wszystko serwowane od pierwszego odcinka, już po kilku minutach wiadomo, że nie będzie to zwyczajny serial kryminalny a raczej thriller (mocno) psychologiczny, co innego TP, po tym jak Pete znajduje Laurę i do miasta przyjeżdża Cooper widz nie spodziewa się niczego po za serialem kryminalnym, klimat niepewności i czającej się grozy gęstnieje dopiero z postępem śledztwa i w miarę poznawania kolejnych mieszkańców TP. Choć może to wynikać z tego, że BF będzie o wiele krótsze i nie ma miejsca na takie akcje jak w TP. A tak przy okazji, Machinima wypuściła 2 częściowy film o historii Remedy: Ep.2 przypomniał mi o pewnej dość istotnej zmianie w scenariusz, w pierwszej wersji Alan był autorem horrorów, i napisał książkę zainspirowaną swoimi snami, a po śmierci jego kobity potwory z książki zaczęły sie pojawiać w rzeczywistym świecie, fabuła v2.0 trochę zmienia, Alan jest pisarzem thrillerów, nie pamięta pisania książki a ukochana "tylko" znika. I to mnie właśnie zastanowiło, może ona na prawdę umarła a on sam przyjechał do BF, może chłopczyna powoli popada w jakieś schizo Zresztą, dowiem się już za 3 tyg. Jeszcze jedno słowo odnośnie TW - już od drugiego i trzeciego odcinka klimat zgęstniał i pozostał taki do końca drugiego sezonu. Zresztą takie amerykańskie miasteczka jak TW (I ich mieszkańcy) same sprawiają, że cierpnie skóra. PS: TW? Chyba TP. Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Cethu Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Już niedługo miniserial będzie z napisami w PLu http://xgarde.pl/?p=990 Ale pewnie tylko na kanale YT, bo polskiego LIVE nie ma ;P Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Czyżby MS miał nas nie wystawić do wiatru z DLC w związku z brakiem Live'a? Cytuj
wrog 609 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 (edytowane) Wszędzie, na całym świecie, token na DLC będzie na dodatkowej płycie, nie tylko w Polsce. Widocznie nie będą robić różnych wersji płyty i wszyscy dostaną to samo. Mieliśmy już o tym dyskusję wyżej. Edytowane 28 kwietnia 2010 przez wrog Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Oooooo To się docenia Powiedzcie mi jak to jest z tym gram.pl faktycznie dostarczą 12 maja tak jak napisali ? Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Już te dwa dni więcej wytrzymam, nie chce mi się teraz zmieniać zamówienia Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 No to poszedł preorder na edycję kolekcjonerską na gram.pl Mam nadzieję, że będę mógł kozaczyć już 12 maja Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Ja po tych dwóch epizodach BF mam ciśnienie na samą grę. Kurna smaka mi narobili tymi krótkometrażowymi filmikami. Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Wogole Remedy planuje jakies demko tej gierki? Rozumiem, ze masa kupi w ciemno, ale zawsze mozna sprawdzic jak bedzie w praniu. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 mówili że nie będzie dema Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi