Gość Soul Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 A przy okazji szpece niech powiedzą co to jest ten ,,Psychologiczny Thrller akcji''. To znaczy jaka jest specyfika tego gatunku i co go odróżnia od innych? Pierwszą grą która przedstawia ten gatunek jest właśnie Alan Wake Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 I ja wczoraj skończyłem swoje wędrówki po Bright Falls. Mimo kiepskiego ostatniego levelu i braku (pipi)nięcia w finale, gra naprawdę jest mocna i wsysa jak odkurzacz. Dla mnie mocne 9/10 Cytuj
Mustang 1 752 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 Też polecam, może fabuła nie jest aż tak genialna jak by się chciało, ale gra zachwyca klimatem, grafiką w nocnych levelach (czyli niemal zawsze) i rewelacyjnie oddaną grą światła. Przejścia z totalnych ciemności do oślepiającego blasku flary są niesamowite, podobnie jak promień latarki w mroku, wydobywający czasem ukryte informacje. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Dokładnie. Klimat, oświetlenie i miejscówki są tutaj mistrzowskie. Tak powinny wyglądać Resident Evil i Silent Hill. Na ostatnie odcinek wiele osób narzeka, a mnie się podobało. Zwłaszcza robiąc osiągnięcie żeby przejść bez strzelania. Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 No co do Residenta sie zgodze, ale z Silent Hill'em bym sie tak nie rozpedzal ;] Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Jak Wam idzie odnajdywanie poutykanych w grze rupieci (termosy, znaki itp)? Osobiście ukonczyłem AW 3-krotnie, a statsy wyglądają tak: maszynopisy dla poziomów normal/hard - wszystkie tablice informacyjne - 29/30 termosy - 97/100 skrzynie - 29/30 I za cholerę nie jestem w stanie pocelować tych brakujących Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Trzy krotnie ??? Śpisz czasem ? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 maszynopisy normal/hard -wszystkie tablic jest chyba 25 a 30 jest skrzynek ;> w każdym razie mam ich 20 termosy 92 skrzynie 29 gra skończona dwa razy. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Dziś kupiłem Alana, przed chwilą włożyłem płytę do czytnika i od razu rozczarowanie- co to za mikroskopijna czcionka?! Nie jestem w stanie jej odczytać, jak można powiększyć napisy? Cytuj
szymon1991 0 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 @Dobos Musisz sobie kupić większy telewizor Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Gram i stwierdzam jedno , ucieczka przed tymi zjawami nie ma sensu. Kolo pol km w lesie , a po chwili widze zamach lopaty za moimi plecami. + super porada na ekranie podczas loadingu - jak jest ich zbyt wielu , uciekaj do swiatla....... zanim dobiegne , to dostane w garba z lopaty......... Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Ma sens, jak światełko jest blisko, wtedy na wyczucie robisz uniki od siekierek i łopat i biegniesz. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 (edytowane) już nic Edytowane 21 maja 2010 przez Dobos Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 (edytowane) Na normalu uciekać musiałem tylko kilka razy, bo skończyła mi się amunicja, ale największe emocje są właśnie jak biegniemy ku świateł tlącemu się w oddali a została nam tylko jedna flara. Edytowane 18 maja 2010 przez Cethu Cytuj
Gość Soul Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 (edytowane) maszynopisy normal/hard -wszystkie tablic jest chyba 25 a 30 jest skrzynek ;> w każdym razie mam ich 20 termosy 92 skrzynie 29 gra skończona dwa razy. Ok skrzynki mam wszystkie, grę pozostało przejść na koszmarze i będzie 970 G, termosów chyba nie dam rady A nie muszę jeszcze te znaki ogarnąć wszystkie Edytowane 18 maja 2010 przez Soul Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 U mnie zostało do znalezienie 8 tablic informacyjnych i 9 termosów. Skrzynie i maszynopis znalazłem sam, ale przy termosach wymiękłem. Póki co nie widzę żadnego poradnika (pewnie się robią dopiero). Przechodzę teraz na najwyższym poziomie i momentami jest hardcore, z tego co widzę ucieczka jest trudniejsza do zrobienia niż wycofanie się i powolna eliminacja przeciwnika. Opętani lubią pojawić się nagle i za plecami. Udało wam się zaliczyć osiągnięcie "Child of the Elder God" (daj się porwać muzyce, nie tracąc przy tym zdrowia) ? Dla mnie to jest nie do przejścia, zawsze mnie ktoś dziabnie. Cytuj
Zebra 4 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Ja to nawet na hardzie zrobiłem Rzucaj często granaty błyskowe i rób uniki gdy ktoś rzuca w Ciebie przedmiotami a kiedy podnosisz przedmioty lub wróg zbliży się zbyt blisko to rzucaj na ziemie flare i (pipi).aj ze strzelby. Pare prób i achiw wpadnie Cytuj
Gość Soul Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Tego jeszcze nie próbowałem, też sam wszystko znalazłem, bo nawet nie wiem czy jest gdzieś jakiś poradnik.... Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Child of the Elder God" (daj się porwać muzyce, nie tracąc przy tym zdrowia) A tak dokladnie to o co chodzi w tym osiagnieciu ? Cytuj
zloto 737 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Twoje życie nie może spaść do poziomu szaro białego obrazu w pewnej misji Mnie też denerwują te termosy, nie mogli zrobić tak jak z manuskryptami, aby się wiedziało w którym levelu brakuje. Zostało mi 9 do znalezienia, ale nie wiem gdzie, trzeba czekać na poradnik(na GOL'u ma być) Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 (edytowane) W ktorej misji ? Znajac zycie przelecialem to. Termosy nie sa na szczescie pochowane gdzies w krzakach w lesie, najczesciej domki , szopy i okolice. Jadac autem jechales na pale przed siebie ? Pare bylo na obalonym drzewie i w jednej misji trzeba troche dookola pojechac i polazic po ruinach. EDIT: Juz wiem gdzie ........ najlepsza akcja z calej gry imo ;p No to padlem tam pare razy , a jestem juz w 5 odcinku. Coafnac sie nie mozna...... moze na koszmarnym wpadnie albo latwym... Edytowane 18 maja 2010 przez luck1985 Cytuj
zloto 737 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 I tak jeszcze raz będę AW szedł na koszmarnym to połażę, samochodem za dnia podróżowałem powoli, ogólnie zazwyczaj zwiedzam każdy domek, sprawdzam czy mogę wejść do środka i tp . Pewnie pogubiłem te termosy gdzieś w lesie jak mnie przeciwnicy atakowali Cytuj
Zebra 4 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Na golu już dawno jest poradnik ale tam opisują tylko jak znaleźć kartki i nic poza tym. Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Ostatnie radio jest w 5 odcinku czy w 6 ? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 (edytowane) Jak dzisiaj odpakowałem grę i zobaczyłem ten kartonik to pomyślałem, że warto było czekać Uploaded with ImageShack.us EDYTA: Jestem w drugim odcinku i świetnie się bawię. Większość z napotkanych osób ma sporo do powiedzenia. Night Springs rządzi. Historia jest dobrze prowadzona. Jakoś mi nie przeszkadza, że przeciwnicy różnią się "tylko" używaną bronią, skurczybyki są szybsze niż myślałem . Mechanika gry bardzo solidna. Do stylu graficznego trzeba się przyzwyczaić trochę bo wygląda to zupełnie inaczej niż inne gry. Nie wiem jak mogli tak skopać mimikę twarzy i synchronizację. Hard jest akurat, nie ma co grać na normal. Generalnie to bardzo dobrze jest utrzymany balans między fabułą i akcją. Barry jest przegięty Edytowane 18 maja 2010 przez donsterydo 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi