Gość ragus Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Jestem na początku 5 odcinku i jest za(pipi)i,ście Tylko mam pytanie, bo jedna rzecz mi umknęła: Skąd się wział i kim jest ten gościu w stroju nurka, który na końcu 4 odcinka pomógł mi w ucieczce z domu? Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Skoncz gre i jak nie uzyskasz odp , dopiero zadaj pytanie;p najlepsza akcja w tej grze , to ta na scenie Czulem sie jak gwiazda ciemnej str mocy Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 Ok, rozumiem. A co do tej sceny, to faktycznie czuć było moc . Ta gra rządzi. Cytuj
easye 3 379 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 ano - choc dopiero jestem po 1 odcinku juz moge stwierdzic, ze gra jest mega wciagajaca ! Graficznie tez mnie mega zaskoczyla, oczywiscie na plus ! Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 No właśnie w sumie jedyna taka większa wada to ta nieszczęsna mimika i co za tym idzie synchronizacja. Najlepiej to widać chyba w pierwszym chapterze gdy Alan woła Alice, po wiadomym zdarzeniu. Trochę szkoda, bo więcej ekspresji wydają z siebie postaci z tak mało znaczących fabularnie gier jak Call of Duty Modern Warfare 2. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Jak ja nienawidzę tych termosów! Poradnik do znajdziek z obrazkami: http://uk.faqs.ign.com/articles/109/1090170p1.html Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Gdzies jedno radio przegapilem , ale to nic , bo najwiekszy lol z tego co widze po zdj , to taki , ze te ukryte termosy znajduje bez problemu , a te na widoku omijalem Niezle.... dam sobie szanse przy koszmarnym poziomie , ale w planie mam odpalenie latwego dla wyszukania niedobitkow - znaki , termosy itp.Wiekszy luz bede mial przy szukaniu tego. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Plusy - klimat! klimat! Klimat!! - świetna oprawa AV - miażdżące efekty - świetna fabuła, jak dla mnie najlepsza z gier jakie przeszedłem(obecna generacja). Do samego końca gry nie wiedziałem jak to się zakończy - powiew świeżości - masa smaczków (radio, TV, plakaty, ciekawostki...) - przyzwoity czas gry ok. 14h - grywalność - system walki/strzelania - dobrze zrobiony, jest wymagający - design - spory teren gry, taki ,,lekki sandbox'' - charakterystyczne postacie - odwołania do realnego świata (S. King, King-Kong, Hitchock, itd.) - narracja Anala podczas gry - maszynopisy - wygodne sterowanie - mix wielu gatunków. AW to nie horror ani gra przygodowa, to psychologiczny thriller akcji. Remedy tak określając AW miało rację. Minusy - skopana mimika twarzy na cut-scenkach - problemy z v-sync, słabsze tekstury, kilka pomieszczeń do poprawy (tyle w minusach o grafice) - właściwie brak kozackich zagadek logicznych...AW aż się prosi o to... - za mało gry w ciągu dnia, za mało zwiedzania miasteczka i poznawania mieszkańców - dziwaczny model jazdy samochodem + kiepski dźwięk 9+ grafika 10- dźwięk 9 grywalność 9- żywotność OCENA 9+ ps. teraz pozostało czekać na DLC i AW2 1 Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Nie wczytywalem się dokładnie w ten poradnik, ale czy nie jest on przypadkiem niekompletny (19 tablic, 96 termosów...)? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 @bigdaddy: Mnie też screen tearing uderzył po oczach, ale głównie na samym początku tutoriala. Generalnie to efekt podobny do Bayonetty - screen tearing zauważa się raczej podczas samej eksploracji, a podczas walki nie zwraca się już uwagi. Cytuj
wrog 617 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Nie wczytywalem się dokładnie w ten poradnik, ale czy nie jest on przypadkiem niekompletny (19 tablic, 96 termosów...)? http://www.youtube.com/user/savgcom#g/u tutaj masz filmiki ze wszystkim. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Twoje życie nie może spaść do poziomu szaro białego obrazu w pewnej misji Mnie też denerwują te termosy, nie mogli zrobić tak jak z manuskryptami, aby się wiedziało w którym levelu brakuje. Zostało mi 9 do znalezienia, ale nie wiem gdzie, trzeba czekać na poradnik(na GOL'u ma być) Czyli można trochę oberwać? To jeszcze ujdzie, bo jak by to miało być zupełnie bez obrażeń, to by była kicha. A termosy wciśnięte na siłę. Reszta znajdziek uzasadniona. ...Mnie też screen tearing uderzył po oczach... Że co? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Że co? Przy poruszaniu kamerą górna część ekranu wyprzedza dolną część lub na odwrót. To objaw braku włączonego v-synca. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Może zwrócę uwagę następnym razem, bo jak na razie nie zauważyłem. Cytuj
MaZZeo 14 202 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Trzeba mieć wyczulony zwrok bo ja nigdy jakoś nie czułem dyskomfortu z tego powodu w jakiejkolwiek grze. Cytuj
wrog 617 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Na początku czwartego epizodu chyba najbardziej się to rzuca w oczy. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Warto, jedna z lepszych gier na X360. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Oczywiście, że warto. IMO obok ME 1/2 najlepsza gra na xboxa. Cytuj
balon 5 355 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Gra skończona!! Podtrzymuję swoją ocen mocne 9! Mam pytanie o zakończenie? (więc kto nie skończył nie nie czyta!! Jak rozumiecie ten tekst Alana w ostatniej scenie. "To nie jezioro, to ocean? " Z30-051 te zło to tylko początek i jest tego zła nie jezioro , a cały ocean ;p ? Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 (edytowane) Wyczulony wzrok ? Jak ktoś nie widzi to ma raczej problemy ze wzrokiem. Brak v-sync to było pierwsze co rzuciło mi się w oczy jak tylko odpalił się tutorial. Snejk96: Nawet nie ma się nad czym zastanawiać, gra jest za(pipi)ista. Co do gry to jestem na początku 5 epizodu i urywa łeb Zahne mnie rozwalił, normalnie Big Daddy Gdybym nie wiedział ile lat powstawał Alan Wake to bym pomyślał, że motyw ze sceną na farmie jest wzorowany na Left 4 Dead 2 Dobry był też motyw z Agentem N. - "Zaraz, zaraz już to czytałem..." Edytowane 19 maja 2010 przez donsterydo Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Gra skończona!! Podtrzymuję swoją ocen mocne 9! Mam pytanie o zakończenie? (więc kto nie skończył nie nie czyta!! Jak rozumiecie ten tekst Alana w ostatniej scenie. "To nie jezioro, to ocean? " Z30-051 te zło to tylko początek i jest tego zła nie jezioro , a cały ocean ;p ? Też się nad tym zastanawiałem, najpierw myślałem, że Alan chciał przenieść chatkę i mrok z tego jeziorka do oceanu by jej już nikt nie odnalazł, no ale to by nie miało sensu, bo mrok przenosi się z wodą więc zagrożeni byli by wszyscy. Coś mi się zdaje, że będziemy musieli poczekać na DLC bądź AW2, żeby się dowiedzieć o co mu chodziło... No i to "Alan, wake up..." wypowiedziane zaraz po tym... ech tyle pytań Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 Poważny kandydat do gry roku. jest zaledwie przegranym kandydatem do gry miesiąca (z RDR) Jeszcze nie skończyłem gry, ale jeżeli chodzi o gat. horror to faktycznie kandydat. /Wg mnie dialogi są bardzo dobre. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi