Gość Wściekły Pies Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 tak, wiem ale jako że ludzie tutaj też piszą o wersji pecetowej to stwierdziłem że tutaj wrzucę. Wydawcą jednak będzie Cenega, a nie CDP jak było to zapowiadane jakiś czas temu. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Bonusy z limitki mogą być nawet ciekawe dla posiadaczy normalnej wersji konsolowej. Cytuj
Piechol_Jr 0 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Jestem wielkim fanem tego szpila, więc pozostaje się cieszyć, że blaszani koledzy wreszcie też pograją w Alana Wake'a. A warto. Chociażby dla samego lasu. Widział ktoś lepiej odwzorowany las nocą niż w produkcji Remedy? Ja nie. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 (edytowane) Mam okazje nadrobic exa z 360 wiec kupilem Alana na Steamie. Czy przed rozpoczeciem wlasciwej gry wazne jest zeby zobaczyc ten mini serial Bright Falls? Edytowane 20 kwietnia 2012 przez Voytec Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Niekoniecznie, jedynie w ramach ciekawostki - fabularnie wcale się nie łączy z grą. Oglądając serial zobaczysz jedynie, jaki klimat będzie towarzyszył grze, no i że SPOILER ALERT!!!!111JEDEN Alan przyjeżdża do Bright Falls. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 A na ile starczy kampania wraz z Sygnałem i Pisarzem? Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Zależy też, czy będzie szukał termosów i kartki ze scenariuszem. wtedy może się wydłużyć. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Zaliczyłem dzisiaj 1 odcinek, 109 minut na liczniku i musze powiedziec, ze na razie gra jest kapitalna. Klimat wylewa sie z telewizora, bardzo dobra narracja i przyjemny gameplay. Grafika świetna i kapitalne oswietlenie. Remedy to jest remedy i basta. A fabularnie na razie mindfuck. Nie mam pojecia o co chodzi ale mam nadzieje, ze nie zawiode sie koncowka. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Fabuła z początku daje radę, niestety za szybko wszystko się wyjaśnia. Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Mi się wyjaśniło dopiero po ograniu całości + oba DLC. Na mój gust nic nie było za szybko. Gra trzyma się założonej konwencji konsekwentnie Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Mam ograne 3 odcinki i prawie 8 godzin na liczniku, a gram na normalu. Fakt, wlaze wszedzie gdzie sie da w poszukiwaniu amunicji, stron i termosow, Jestem naprawde zadowolony z tej gry, choc nie powiem, ze wkrada sie troche monotonia do gry. Jednak lokacje sa wykonane znakomicie. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Mi się wyjaśniło dopiero po ograniu całości + oba DLC. Na mój gust nic nie było za szybko. Gra trzyma się założonej konwencji konsekwentnie Czwarty chapter we śnie wszystko się wyjaśnia Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Coz, wczoraj wieczorem skonczylem podstawke + 2 DLC. Gralem naprawde dlugo bo 18 godzin, ale satysfakcja jest. Po pierwsze w grze fantastycznie wykonane sa lokacje. Naprawde czolowka generacji jezeli chodzi o oddanie jakiegos charakterystycznego klimatu z naszego świata. Tutaj "Twin Peaks", "Pluje na Twoj grob" itd. zywcem przeniesione do gry. Jest male amerykanskie miasteczko gdzie wszyscy sie znaja, jest jezioro w srodku lasu, charakterystyczna architektura domow, stacja benzynowa itd. Oddane to jest rewelacyjnie. Idac dalej mamy swietny klimat. Alan Wake to nie jest horror, ale mozna go nazwac - tak jak byl reklamowany - trillerem. Gra trzyma w niepewnosci co zaraz moze sie wydarzyc, o co tak naprawde chodzi. Podobala mi sie rowniez konstrukcja linii fabularnej i to jak zostalo to podzielone na odcinki. Np majac 5 dni przerwy od Alana jak wrocilem to idealnie pasowalo "Previously on Alan Wake". Jako ze nic nie jest idealne, nie jest idealny tez AW. Po pierwsze monotonia. Wkrada sie glownie wtedy gdy idziemy przez las. Naprawde tworcy troche przesadzili bo jako, ze gralem na normalu bez zadnego pospiechu, to mialem momenty, ze chcialem by dany odcinek sie juz skonczyl, bo zmeczony bylem lazeniem po lesie. Jak mowilem, lokacje kapitalne, las rowniez, tylko jak czegos jest za duzo to potem przestaje to tak dobrze smakowac. Gra jest troche za dluga, bo choc w kazdym z odcinkow bawilem sie swietnie to mialem wrazenie ze sa za dlugie i jakby bylo to bardziej skondensowane i trwalo nie 18 a 12 godzin to byloby lepiej. I najslabiej wypadaja dodatki, ktore sa najbardziej poschizowane i wala ogromnym backtrackingiem. Koniec koncow, gra podobala mi sie bardzo i ode mnie dostaje 8+. Solidna pozycja, ktora moge polecic kazdemu. Jako ze gralem na kompie, to musze troche od tego odpoczac, ale czekam bardzo na American Nightmare, ktore bankowo pojawi sie na Steamie pewnie w wakacje. AN tez jest podzielony na odcinki jak podstawka? Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 (edytowane) Na klocka jest jakaś wersja z wszystkimi dlc? Podstawkę ograłem, dlc nie ale tego szpila trzeba mieć w kolekcji. Edytowane 5 maja 2012 przez balon1984 Cytuj
zloto 737 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 AN nie jest podzielony na odcinki, bo tak naprawdę to można singla ukończyć w 3-4 godziny i traktować jako jeden"odcinek"(ja grałem ponad 5h, wiec Voytec pewnie tyle też ci to zejdzie jak AW+DLC "męczyłeś" 18 godziny ) Nie ma żadnej wersji typu "GotY", że wszystkimi DLC, ale dodatki są na XL i to po polsku w cenie 560 msp za sztukę, więc myślę, że to dobry deal 1 Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 No dobry, gorzej jak ma się X tylko to ogrywania exów bez podłączenia do netu (niestety moja wersja nie została wyposażoną w kosmiczną technologi jaką jest wifi ) i bez żadnego zakupu na koncie w XB, ale dzięków za info. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 AN nie jest podzielony na odcinki, bo tak naprawdę to można singla ukończyć w 3-4 godziny i traktować jako jeden"odcinek"(ja grałem ponad 5h, wiec Voytec pewnie tyle też ci to zejdzie jak AW+DLC "męczyłeś" 18 godziny ) Nie ma żadnej wersji typu "GotY", że wszystkimi DLC, ale dodatki są na XL i to po polsku w cenie 560 msp za sztukę, więc myślę, że to dobry deal Należy też ostrzec Wojtka, że w Amercan's Nightmare jest jeszcze większy backtracking. Skoro już wspomniał, że ten go irytował w dodatkach. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Balon, zamów wersję z UK - ona ma kod na pierwsze DLC w zestawie. Cytuj
zloto 737 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Nom tak, tu racja-zapomniałem o tym wspomnieć, ale kolega pierw musi podłączyć konsole pod internet, jednak ma dobry powód, ograć DLC'ki do AW Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 PS. Balon, podłącz kablem i ściągnij. Nawet jak masz router radiowy w domu, to musi mieć z jedno wyjście na kabel. No chyba, że nie stoi u Ciebie, a u jakiegoś sąsiada. Zawsze możesz zabrać konsolę do jakiegoś kumpla Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 No mam wejście na kabel spoko loko ale mam mega daleko go od konsoli (dziwne rozlplanowanie salonu), nie będę kombinował (kupował dłuższy kabel), no nic szkoda, bo dla mnie AW to najlepszy ex na X360 nawet przed Gearsami i Forzą. Do kumpla nie zabiorę bo paktycznie żaden nie gra, a jak ktoś już ma konsole to PS3 bo tam BD jest Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Przecież kabel to grosze, a zawsze na godzinę możesz podłączyć, żeby coś pociągnąć. Nie chce mi się wierzyć, że można być aż tak leniwym Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Ściągnij te DLC po kablu balon bo choc uwazam, ze odstaja od podstawki to fabularnie wyjasniaja troche. Jako caloksztalt warto. Cytuj
zloto 737 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Dla mnie "Sygnał" < "Pisarz". Nom i sama końcówka drugiego DLC...aż chyba sobie w to zagram Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi