Cethu 13 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Te 10 min (jeszcze nie widziałem) to i tak nic w porównaniu z tym co BioWare serwuje fanom przed premierą, oni spoilerami sypią jak z wiadra. Dawno nie byłem tak nakręcony na jakąś grę. Miesiąc to w sam raz by sobie po raz kolejny Twin Peaks obejrzeć Miejscówki w grze dają tyle możliwości, już sobie wyobrażam burzę w nocy w środku lasu, albo poranek na polanie pokrytą mgła, bęęędzie klimat, oby tylko Ultima nie zawiodła i dostarczyła limitkę w dzień premiery! Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 (edytowane) @Gooral: Mi tam gadające światło nie przeszkadza, w końcu to sen. Zresztą cała gra będzie abstrakcyjna, nie ma co liczyć na realizm. Mogli tylko głos do światła i wieśniaka lepiej dobrać, chociaż moje wyjątkowo gówniane głośniki w laptopie też mocno zniekształcają dźwięk. Nie ma co się czepiać do każdej dupereli, w końcu nikt nie robi żadnej gry konkretnie pode mnie by mi się wszystko mogło podobać, jednak wielu o tym zapomina Edyta G.: Radzę obejrzeć ze słuchawkami na uszach, dużo lepszy efekt. Motyw z TV w chacie wypisz wymaluj Persona 4 Takie psychodeliczne. Do końca nie jestem pewien jak działa latarka, bez baterii działa ale chyba słabiej i po skierowaniu na przeciwnika zaczyna przerywać, wtedy potrzebne są baterie. No i rozwiązali to tak jak myślałem, świeci gdziekolwiek latarką to nie tracimy energii, zużywa się wtedy przy pomocy światła niszczymy "ciemność". Edytowane 16 kwietnia 2010 przez donsterydo Cytuj
canuks 63 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 kolejne 11minut z gry ... http://videos.videogameszone.de/v/0iXBnFTIQ0l/Alan-Wake/Die-ersten-Spielminuten/ Cytuj
Gość Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Niech w ogole cala gre wrzuca, co sie beda pier.dolic... Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 @Psyko - nie tragizuj, dali ledwo 20 min gry. To i tak mało, biorąc pod uwagę to ze na demko nie ma co liczyć i ze jeszcze kilka dni temu mieliśmy raptem kilka krótkich kawałków gameplay'u. Cytuj
Gość Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Ja nie tragiuzje, ogladam, ale co za duzo to niezdrowo, Ale zawsze lepiej niz gameplaye ze srodka gry. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Tego to już na 100% nie obejrzę, wcześniej zobaczyłem jakie patenty będą w grze to mi styka. Przewijając filmik widzę, że to już leci po fabule więc dam na luz Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Teraz wrzucają te filmiki dla niezdecydowanych by ich fabułą nakręcić. Ja na razie się trzymam, nie widziałem ani minuty z tych nowych filmików. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 kolejne 11minut z gry ... http://videos.videogameszone.de/v/0iXBnFTIQ0l/Alan-Wake/Die-ersten-Spielminuten/ woow, powiem krótko - X360 dostaje swoje graficzne U2. Początkowo miałem pewne obawy że Remedy nie pokazuje prawie nic zza dnia ale teraz jestem spokojny, wygląda to super, do tego ta muzyka w tle (szczególnie jak Alan zszedł na pomost przy zachodzie słońca, coś pięknego) no i filmowość gry + wylewający się klimat z ekranu ps. co tak forum muli ? Cytuj
Gość Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 (edytowane) Po drugim gameplayu, to na bank najladniejsza gra na 360. Klimat poraza, nawet te swiatelko gadajace, tego nie umniejsza ;] Szkoda, ze nie bede mial tyle pieniedzy zeby kupic i AW i RDR. Edytowane 17 kwietnia 2010 przez Gość Cytuj
canuks 63 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Zapowiada się fajnie jednak ja poczekam aż gra stanieje bo nie widzę sensu dawania 190zl za singla który to po 3tyg bedzie wart 120zl . Jednak nie powiem gra robi wrażenie pod względem grafiki i otoczenia . Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Kocham smaczki typu jak ten na filmiku ostatnim - para z kubka w barze ;] Jak mozna czekac az stanieje , bede widzial u innych na liscie , ze graja , a ja bede czekac ... 14 maja w piatek lece do media czy czegos w tym stylu.. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Dla tej gry pożyczę Xboxa od kumpla. Naprawdę rewelacyjny klimat(przypomina mi mojego ulubieńca, Residenta 4), wierzę w ciekawą fabułę. BigDaddy: Właśnie gram w U2. Alan wysiada we wnętrzach ale na zewnątrz jest porównywalnie(no może na plus dla tekstur U2), wykonanie postaci to też inne ligi. Na szczęście grafa jest w 100% wystarczalna, dość specyficzna, podbudowująca jeszcze klimat(twin peaks!). Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Mnie dobija to, że puszczają tyle filmików. Jakby się dobrze ogarnąć ze zmontowaniem to nawet nie trzeba by gry kupować, bo wszystko już pokazali Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Dla tej gry pożyczę Xboxa od kumpla. Naprawdę rewelacyjny klimat(przypomina mi mojego ulubieńca, Residenta 4), wierzę w ciekawą fabułę. BigDaddy: Właśnie gram w U2. Alan wysiada we wnętrzach ale na zewnątrz jest porównywalnie(no może na plus dla tekstur U2), wykonanie postaci to też inne ligi. Na szczęście grafa jest w 100% wystarczalna, dość specyficzna, podbudowująca jeszcze klimat(twin peaks!). tu nie chodzi o to żeby je porównywać, bo to zupełnie inne gry AW to lekko sandboxowa gra na Alasce która jest ponura zaś U2 to liniowa kolorowa przygodówka której akcja rozgrywa się po całym świecie. Po prostu ten gameplay + ten 1szy robi takie samo wrażenie jak U2 swego czasu więc to xboxowy U2 jeśli chodzi o opad szczeny. A co do wnętrz i tekstur to można powiedzieć że U2 nie ma tak dobrych efektów światła/dymu/mgły i tak w nieskończoność. W jednej to ładniejsze w drugiej to. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 To nie Remedy wypuszcza filmy. Sami są dość wku@wieni, bo rozesłano kopie recenzenckie, a jakieś szwaby nie szanują ich wytycznych, które były jasne - żadnych wycieków do sieci. Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Czy ja pisałem coś o Remedy? Narzekam na fakt, że tyle filmów się pojawiło. Zwisa mi to, kto je wypuszcza, ważne, że są Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 (edytowane) można sie spodziewać recki w nowym numerze? Wgl takiej gry mi brakowało na Xboxie ,spokojnej takiej coś typu Silent Hill ,trochę mi już zbrzydły te wszystkie strzelanki slahery. Edytowane 17 kwietnia 2010 przez Wolny Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 ale ta gra nie będzie w stylu Silent Hill. przynajmniej na taką się nie zanosi. Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 (edytowane) Chodzi mi ogólnie że to będzie gra przygodowa a nie non stop zabijanie. Gra przy której można się odprężyć i zagłębić w historie,podziwiać widoki itp . Edytowane 17 kwietnia 2010 przez Wolny Cytuj
MaZZeo 14 185 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Opublikowano 17 kwietnia 2010 http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=20809732&postcount=415 ja kur/wa śnie czy co? Co prawda na forum Remedy ktoś ze studia zagwarantował, że gra będzie w 720p, ale kurde ci pikselomasturbatorzy często mieli rację w tych swoich durnych analizach. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Wyjdzie gra i wtedy panowie z neogafa policzą piksele. Bo na razie liczyli je na filmiku z gamepro. A jak CM z Remedy napisał to jest niewłaściwe podejście. Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Heh...bedzie pozywka dla haterow Zobaczymy w praniu czy panowie z neogafa czy Remedy mowia prawde. Chociaz tak naprawde cyferki nic nie znacza. Wezmy za przyklad starenka Forze Motorsport 2 ktora chodzi w 720p z wlaczonym AAx2...i co? I ma cholernie razace zabki podczas gdy taki CoD- World at War jest gladki a gra hula 600p Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Ja robię tylko singlowe osiągnięcia i mam nadzieję że w Alanku tylko takie będą. A jak nie to trudno. Pewnie lada chwila podadzą listę. Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 18 kwietnia 2010 Opublikowano 18 kwietnia 2010 tutaj jest lista aczików, tylko są spoilery w niej http://www.videogameszone.de/Alan-Wake-Xbox360-109080/Bilder/Alan-Wake-Erfolge-Alle-50-Achievements-des-Xbox-360-Thrillers-enthuellt-745252/galerie/1277688/ @mazzeo - analiza jest na podstawie Niemieckiego filmiku który jest w niższej rozdziałce, w necie masz pełno filmików AW w 720p, no i czy grasz w gry z 500% zoomem ? a tutaj ten gameplay jak ktoś chciałby zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=6UjQCfheRsQ http://www.youtube.com/watch?v=MIdCY2JS9Fg (drugi do połowy można obejrzeć bez obawy o sp.) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi