Skocz do zawartości

Alan Wake

Texz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sranie w banie - po co mają tłumaczyć na PL, to nie eseje ze średniowiecznej literatury mongolskiej w języku angielskim. Sądzę że znający ang. na średnim poziomie nie będą mieli żadnych problemów ze zrozumieniem. Zresztą znając polskie tłumaczenia tylko by coś pochrzanili.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

I tu standardowe myslenie, ze Polskie tlumaczenie = zle. To nie gra, ze maja tlumaczyc dialogi i jeszcze pod to ton podkladac. Na papierze slowa brzmia tak samo. Kolega zapytal tylko czy jest po polsku, a dostaje wyklad dlaczego byc nie powinna :rolleyes: Smiem twierdzic, ze polskie wydanie brzmialo by lepiej ze wzgledu na duzo zasob slow w jezyku rodzimym.

Edytowane przez MakaPL
Opublikowano (edytowane)

Jestem dopiero na drugim "odcinku" Alana, ale już mogę stwierdzić że gra ma swój własny, niepowtarzalny klimat. No i wygląda obłędnie, grafika z najwyższej półki! Chce więcej takich pozycji!

Edytowane przez Blim
Opublikowano

Przeszedłem Alana Wake'a. Jedyne co mi się obecnie nasuwa na myśl to: szkoda, że developer nie zrobił z niego free roam'a. Widać, że chciał.

Jeśli miałbym ocenić tego exlusive'a to wystawiłbym 7+ (plus 1 punkt za Barry'ego i odcinek IV, więc razem 8+).

PS: Dzisiaj gdy idąc po bułki do sklepu, wyjechała mi zza rogi koparka a ja odruchowo zatrzymałem się i wystraszyłem, że nie mam latarki. Więc coś z tej gry we mnie zostało. ;)

Gość donsterydo
Opublikowano

Nie ma co tykać normala. Na hard czy jak się tam zwie 13/14h bez zbędnego lizania.

Opublikowano

U mnie za pierwszym razem jakieś 12h na normal. Ale tak jak pisał donsterydo, lepiej wybierać od razu wyższy poziom trudności, nie ma przegiętych momentów, więc dobrze się gra.

Opublikowano

Nie całkiem. Jestem dopiero na drugim epizodzie, a już wkur.wiam się co niemiara. Czy ja coś kur.wa źle robię czy w tej grze dostajemy tak mało ammo? Zachęcony tekstami jak powyżej gram od razu na hardzie no i to się w pale nie mieści :/ Opętanych zabijam sposobem: poświeć latarką, strzel parę razy. No i co? Przeciętny przeciwnik wymaga z 5 takich strzałów, nie mówiąc już o większej grupce z szarżującym Opętanym-Koksem. Do tego zje.banie umiejscowione checkpointy przez które za każdym razem po zginięciu muszę przejść spory kawałek, a nie daj Boże jeżeli jakaś znajdźka jest po drodze bo i ją trzeba zebrać znowu. Gra ma naprawdę genialną fabułę, ale ten niedorobiony gameplay psuje wszystko. Rzekłem.

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

To coś źle robisz bo chyba piszemy o innych grach :P Na hard podstawowy opętany ginie po 3 strzałach, większe madafaki 5 i więcej w zależności od tego jakiej broni używamy. Z bronią też nie ma problemu, może zbyt wiele skrzyń omijasz po drodze ?

Pamiętaj - czasem też lepiej uciec niż na chama pchać się i starać wszystkich wybić.

Trzeba przede wszystkim umiejętnie korzystać z przenośnych źródeł mocnego światła czyli flar i pistoletów z racami.

Edytowane przez donsterydo
Gość bigdaddy
Opublikowano

może latarką zbyt krótko świecisz na nich ?

Z amunicją tak jest że na styk jej wystarcza, omijaj niektórych wrogów.

a jak wymiękasz to od nowa na niższym poziomie :D czuję frustrację w twoim poście po zbyt dużej liczbie zgonów

Opublikowano

No możliwe że zbyt krótko świecę latarką. A skrzyń nie omijam, podążam za wszystkimi ukrytymi znakami, często też zbaczam z głównych ścieżek w poszukiwaniu znajdziek. Popróbuję dzisiaj coś pokombinować, może udzieliła mi się wczorajsza zbyt późna pora :P

Gość donsterydo
Opublikowano

Pamiętaj, strzelaj tylko jak już mrok na przeciwniku "pęknie", każdy strzał wcześniej jest stracony.

Opublikowano (edytowane)

Świeć latarką, aż to kółko zniknie, nom i używaj, rac, granatów, czasem nie walcz , tylko w nogi ;) A grasz, na trudnym, czyli taki jak by normal(2 z 3 poziomów)

Edytowane przez zloto
Opublikowano

No wiem, że potem jest jeszcze Nightmare dlatego nie liczyłem na zbyt wielkie wyzwanie.

Co do tego "pękania mroku"- w sumie dopiero właśnie wczoraj kiedy pierwszy raz dostałem flarę zorientowałem się, że jak się na kogoś świeci to pojawia się takie zmniejszające się kółeczko :D Trzeba świecić póki ono nie zniknie i wtedy strzelać, oi?