Skocz do zawartości

Alan Wake

Texz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Gość donsterydo
Opublikowano

Po zapowiedzi Mass Effect 3 na koniec 2011 wcale bym się teraz nie zdziwił jakby w podobnym okresie wyszedł Alan Wake 2 tym bardziej, że pewnie będzie jakieś wsparcie Kinecta. A 2012 to moim zdaniem pewniak.

A sprzedaż pudełkowa marna z jednej prostej przyczyny, o tej grze poza internetem praktycznie nikt nie wiedział. Zerowy marketing, największa wtopa MS w tej generacji pod tym względem.

Opublikowano

No była niby jakaś reklama, gdzie trzeba szukać dziewczyny jakiegoś typa, do wygrania chyba miało być 10 000zł. Tylko kto w ogóle o tym wiedział? :)

No właśnie, Microsoft kiepsko promował AW, już lepszą kampanię miał słaby Crackdown 2.

Gość donsterydo
Opublikowano

Kto reklamuje w Polsce na konsolę gdzie 70% ludzi piraci :P

Cała kampania (światowa) reklamowa ograniczała się do pojedynczych plakatów z których (pipi) wynikało, bo były tak zrobione, że jak ktoś nie wiedział, że chodzi o grę to się nie dowiedział.

Jakieś 70% graczy czerpie wiadomości o grach z reklam i sporadycznych wypadów do sklepu. Nie bez powodu takie Valve wywaliło 25 mln $ na kampanię reklamową i to gry będącej sequelem na dwóch platformach czyli L4D2.

Opublikowano
(ciach) Oto jak redaktorzy tego niezwykle popularnego periodyku uargumentowali swoją decyzję:

"Wiele gier puszy się wytłuszczoną literką "M" [nasze "18" - dop. Zax] na okładce w lewym dolnym rogu, ale żaden z tytułów nie oferował tak dojrzałych klimatów, jak Alan Wake.

Szczególnie walki z groźnymi traktorami, latającymi beczkami i innym temu podobnym nawiedzonym ustrojstwem to znaczny postęp w dojrzałości gier względem np. starszych Silent Hill'ów.

Opublikowano

w Polsce 70% ludzi piraci :P

akieś 70% graczy czerpie wiadomości o grach z reklam i sporadycznych wypadów do sklepu

skad ty bierzesz te dane. masz jakas ciekawa stronke, czy tez sam obliczasz?

Opublikowano

Jego prywatne statystyki z palca :),lub dane z lat 90/96

Ostatnie dane o piractwie o jakich wiem podają ze jesteś w środku stawki za takimi krajami jak UK ,Francja ,Hiszpania .

Wiec wcale z nami nie jest tak źle jak niektórzy próbują to przedstawiać

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

Na X360 większość ludzi w Polsce piraci i to żadna tajemnica. Tragiczne wyniki sprzedaży gier na X360 nie biorą się znikąd. Jak ktoś regularnie przeglądał przed wyjściem slima np. Allegro to widział, że 80% X360 które schodziły miały już zrobionego moda napędu, a gier w porównaniu do aukcji na PS3 schodziło strasznie mało mimo że konsol sprzedawało się może nawet więcej niż PS3. Zresztą nawet jakiś czas temu było oficjalne info z Allegro na potrzeby któregoś z rodzimych portali, że ruch w dziele X360 na konsolach jest duży, a na sofcie mizerny.

Edytowane przez donsterydo
Opublikowano

Dobra dobra. Z tym piractwem to oczywista sprawa i kazdy to dobrze wie. Tylko rozwala mnie jak wiara podaje jakies z dupy wziete statystyki. Bo rownie dobrze moze to byc 65% albo 85%. A to juz robi roznice. Oczywiscie nie mam zamiaru sie wyklocac o taka (pipi)e :no:

Gość donsterydo
Opublikowano

Ty to chyba się nie masz nad czym zastanawiać jak do takich pierdół się przyczepiasz, heh.

Opublikowano

70% wydaje mi się realną liczbą- może niespecjalnie miarodajny ale najprostszy test- Wpisujemy w wyszukiwarce allegro tytuł gry, dajmy na to Assasins Creed, ilość aukcji: PS3- 216, Xbox- 93. Biorąc pod uwagę podobną ilość obu konsol na polskim rynku widać że połowa gier na Xboxa jest gdzieś 'poza oficjalnym rynkiem oryginałów'

Gość majsterrPL
Opublikowano

A może ktoś w skrócie napisać co wnoszą te DLC? Konsolkę mam od wczoraj, kupiłem razem z Forzą 3 Halo Recon i Alanem właśnie. Z tej trójki gierka Remedy najlepsza :) Ile jest chapterów w grze?

Gość donsterydo
Opublikowano

W grze jest 6 chapterów.

DLC to generalnie zakręcona akcja.

Gość majsterrPL
Opublikowano

Bardzo chętnie bym kupił, tylko że nie mam jeszcze neta puszczonego do konsolki ;)

Gość donsterydo
Opublikowano

Kup przez Xbox.com

Dodaj do kolejki ściągania, punkty MSP pobierze a ściągniesz jak podłączysz konsolę.

Gość majsterrPL
Opublikowano

A może mi ktoś jeszcze powiedzieć ile ważą te dodatki?

Opublikowano

Dokładnie i nie są warte tej ceny , Dzisiaj skończyłem SYGNAł , bardzo krótki i bez fajerwerków .Jedyny plus to dość dużo przeciwników napewno więcej niż w podstawce na najwyższym poziomie .

Kilka fajnych motywów jak ten z piecami .