Skocz do zawartości

Alan Wake

Texz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość donsterydo
Opublikowano
W alanie screen tearing jest prawie zerowy. Żebyś widział co się dzieję w GT5 :)

Screen tearing jest i to nie mały. Cała gra jest ustawiona na betonowe 30 FPS i tak samo ma praktycznie non stop 8-10% tearingu. Źle nie jest, ale mogło być lepiej.

Ale boss byl...kombajn:D

Z kombajnem było dobre jak Alan powiedział

"You gotta be kidding me" i kombajn mu z szopy wyskoczył :P

Mimo, że gra trzyma w napięciu to jednak ma trochę jaja - "Flaming eye of Mordor" anyone :P ?

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

Na necie masz przecież video analizy Alan Wake :) Jak jest las i jest ciemno bez jakiś źródeł światła to czasem nie ma tearingu, ale wystarczy się pobawić światłem i tearing rośnie i jest właśnie na poziomie 8-10%. Im więcej światła tym większy tearing.

Edytowane przez donsterydo
Gość bigdaddy
Opublikowano (edytowane)

Nie ma blokady na DLC na amerykanskim Marketplace?

nie ma

Mi w Alanie brakuje jedynie urozmaicenia gry i fajnych zagadek bo o to się prosi, no i więcej gry zza dnia :)

Edytowane przez bigdaddy
Opublikowano

A i tak najlepszym motywem w całej grze była farma Andersonów, scena i Children of the Elder God :)

Podpisuję się pod tym obydwoma rękami- 'koncert' na farmie walniętych braci był rewelacyjnym momentem- szczególnie że przekłuwał bańkę napięcia i dość nadętej atmosfery, spuszczał z tego powietrze, idąc w troszkę inne- luźniejsze klimaty, puszczając do gracza oko. Nie wyobrażam sobie nikogo kto nie rozwalałby wsioków w tej scenie z baaaardzo szerokim uśmiechem na twarzy. :rolleyes:

Opublikowano

Mały niedosyt podstawy uzupełnił "The Writer" i świetne byłoby to urozmaicenie 4 i 5 epizodu.Wraz z farmą Andersonów pojawił się szczyt eppogeum.Aż żal że do końca nie udało się tego poprowadzić. "The Signal" jeszcze przede mną.Ogólnie z AW wiązałem marne nadzieje a tu miłe rozczarowanie choć Silent Hill 2 może nie czuc się zagrożone to pod paroma względami zostało zdeklasowane.Jednym słowem bajka i czekam na kolejne odc. z wytęsknieniem.

Opublikowano (edytowane)

Ja napiszę od siebie. Chyba tylko w systemie walki, bo niestety, ale ten z SH jest kiepski. Stanie w miejscu i chaotyczne okładanie wrogów, czy tam strzelanie. Może jeszcze w SH2 tak bardzo to nie przeszkadzało, tak już w każdej kolejnej części tak. Fajnie za to zrobili to w Homecoming. Poza tym SH2 to niedościgniony fabularnie wzór. Gra dopracowana w najdrobniejszych detalach, gdzie nawet wygląd przeciwników, czy ich zachowanie ma uzasadnienie.

Edytowane przez Zwyrodnialec
Opublikowano

Biorąc pod uwagę tylko fabułę Sh ,to żadna jej wada typu sterowanie nie jest w stanie nawet uszczerbnać tego ze to najlepsza seria wszechczasów a 2 nie jest w stanie nic pobić.

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam, możesz napisać pod jakimi konkretnie względami, poza oprawą, Alan Wake deklasuje Silent Hilla 2 ?

W szczgólności tych parę ujmujących wzgledów dotyczy rozgrywki jak i przeciwników, które jak pamięcią sięgam na dłuższą metę mnie meczyły (można też i potraktować to jako plus ;)) tutaj, wypadło to o wiele lepiej ale co się dziwić, kolejna generacja wytycza nowe standardy i zwiększając szeroko pojęty przy tym realizm.Dalej, otoczka i mglisty górski klimat bardziej podpasowały w AW, pomimo tego że były dużo lżejsze co nie znaczy też że nie doceniam schizowatej do bólu i przezrażającej SH2.To była jedyna w swoim rodzaju historia, która pozostawiła uszczerbek na moim zdrowiu (w sensie psychicznym ;) ).

Co się tyczy Alana mam tylko mały żal i jego ograniczen do szesnastki, nie zaszkodziłaby nikomu pewnie odrobina brutalności i choćby skierowania parę przyrównań do Bioshocka, gdzie przemoc i krew odbierana była poprzez artyzm.Jak dla mnie tego najbardziej w niej zabrakło.Za to wielki plus leci za niebanalne i dojrzałe podejście do tematu i tak na dobrą sprawę ląduje do mojego prywatnego przedziału, zwanego potocznie perełką.

Edytowane przez Bushisan
Opublikowano (edytowane)

Nie no gratulacje jak porównujesz AW z SH2 i w dodatku AW jest lepszy Twoim zdaniem .... to nie mam pytań .

Mały szczegół ze to zupełnie róże gatunki gier .... moim zdaniem AW to "przedszkole" przy SH2 zarówno pod względem trudności i klimatu .

Edytowane przez canuks
Opublikowano (edytowane)
...Ogólnie z AW wiązałem marne nadzieje a tu miłe rozczarowanie choć Silent Hill 2 może nie czuc się zagrożone to pod paroma względami zostało zdeklasowane...

Nie chcę być w ten dzień nieprzyjemny ;) Ale czytać nauczyli ? Sh2 uważam nadal za prekursora swojego gatunku i nic jak narazie nie jest wstanie temu zagrozić.Ale biorąc parę względów pod uwagę zapytam się tylko. A dodatki zaliczone ? Rzeczywiście Psychologi w grach mamy tyle ile ważą dwa motyle ;)(uwaga ! zwiększona dawka procentów w moim organizmie !)

Stąd i też moje przyrównanie :dance: trudności??? względem czego ? ustaw sobie hard core może i wtedy się oświecisz ...jak widze po wcześniejszych postach, przyrównaiania nie tylko są moje i nie zmienia to rzeczy.AW jest wyjątkowy i widocznie nie do każdego dociera :P

Edytowane przez Bushisan
Opublikowano

ja caly czas zaluje ze nie bylo akcji za dnia przeciez koszmary, strach itd nie musi byc wywolane tylko i wylacznie noca.

za*ebisty patent bylby gdyby zrobili cos ala sny na jawie, cos na styl ide sobie w dzien zwiedzam miasteczko, ide do sklepu gadam z baba ta sie schyla za lade i nagle jakies zamroczenie i hardcore ;)

moze w drugiej czesci nad tym popracuja :) bo naprawde klimat miasteczka az o to sie prosi :)

tym o to wpisem koncze ten rok ;d dziewczyna juz krzyczy zebym sie zbieral heheh

najlepszego !

Opublikowano

Jestem na poczatku 3 epizodu i gra mnie znisczyla. Narracja i fabula, to mistrzostwo swiata, tak jak i klimat. Dawno nie bylem pod takim wrazeniem, a na poczatku AW zlewalem. Swietny motyw z podzieleniem gry na epizody w serialowej konwencji, masa cudownych smaczkow takich jak Night Springs TV. Grafika i design wypalaja galki oczne. Jeszcze cale 4 epizody i 2 DLC, mniam. Dla mnie gra roku, jak na razie 9+. I blagam niech Remedy zrobi cos takiego w realiach mitologii Cthulhu, Innsmouth :wub:

Opublikowano

Jestem na poczatku 3 epizodu i gra mnie znisczyla. Narracja i fabula, to mistrzostwo swiata, tak jak i klimat. Dawno nie bylem pod takim wrazeniem, a na poczatku AW zlewalem. Swietny motyw z podzieleniem gry na epizody w serialowej konwencji, masa cudownych smaczkow takich jak Night Springs TV. Grafika i design wypalaja galki oczne. Jeszcze cale 4 epizody i 2 DLC, mniam. Dla mnie gra roku, jak na razie 9+. I blagam niech Remedy zrobi cos takiego w realiach mitologii Cthulhu, Innsmouth :wub:

Podbijam w calosci, nawet fakt ze tez jestem na poczatku 3 epizodu :) W ogole zaje.bongo zawsze dobrana muzyczka na koniec kazdego epa, az sobie puszczam pare minut niech poleci. Swietna gierka, dizajn rzeczywiscie miazdzy, najlepsza rzecz w jaka zagralem w 2010 ;)

Opublikowano (edytowane)

Ehh... a ja właśnie zabieram się za scalakowanie AW razem z dodatkami. Nienawidzę termosów(posiałem gdzieś 2) i jednej skrzynki. Ale jako gra za 100zł jest świetna :wub:

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano (edytowane)
' timestamp='1294316700' post='2315454']

Spośród czterech, w które grałem w tym roku :DA tak serio, to warto sobie obejrzeć Twin Peaks przed graniem w Alana. Zwiększa przyjemność z gry znacznie.

Właśnie tego najbardziej żałuje że przez tyle lat miałem okazje obejrzeć i zawsze znalazła się jakaś wymówka.Mam nadzieje że po ukończeniu AW, Twin Peaks w odbiorze będzie dużo, dużo lepszy.

Edytowane przez Bushisan