Gość donsterydo Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 W alanie screen tearing jest prawie zerowy. Żebyś widział co się dzieję w GT5 Screen tearing jest i to nie mały. Cała gra jest ustawiona na betonowe 30 FPS i tak samo ma praktycznie non stop 8-10% tearingu. Źle nie jest, ale mogło być lepiej. Ale boss byl...kombajn:D Z kombajnem było dobre jak Alan powiedział "You gotta be kidding me" i kombajn mu z szopy wyskoczył Mimo, że gra trzyma w napięciu to jednak ma trochę jaja - "Flaming eye of Mordor" anyone ? Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Mazzeo chyba pisał, że gra jest czasem podobna do Max Payne'a i to oczywiście prawda, zresztą animacja skoku jest chyba identyczna. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 i tak samo ma praktycznie non stop 8-10% tearingu. Jak ty to wyliczyłeś to ja nie wiem. No po prostu kalkulator w oczach. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 (edytowane) Na necie masz przecież video analizy Alan Wake Jak jest las i jest ciemno bez jakiś źródeł światła to czasem nie ma tearingu, ale wystarczy się pobawić światłem i tearing rośnie i jest właśnie na poziomie 8-10%. Im więcej światła tym większy tearing. Edytowane 29 grudnia 2010 przez donsterydo Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 (edytowane) Nie ma blokady na DLC na amerykanskim Marketplace? nie ma Mi w Alanie brakuje jedynie urozmaicenia gry i fajnych zagadek bo o to się prosi, no i więcej gry zza dnia Edytowane 29 grudnia 2010 przez bigdaddy Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 A i tak najlepszym motywem w całej grze była farma Andersonów, scena i Children of the Elder God Podpisuję się pod tym obydwoma rękami- 'koncert' na farmie walniętych braci był rewelacyjnym momentem- szczególnie że przekłuwał bańkę napięcia i dość nadętej atmosfery, spuszczał z tego powietrze, idąc w troszkę inne- luźniejsze klimaty, puszczając do gracza oko. Nie wyobrażam sobie nikogo kto nie rozwalałby wsioków w tej scenie z baaaardzo szerokim uśmiechem na twarzy. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Mały niedosyt podstawy uzupełnił "The Writer" i świetne byłoby to urozmaicenie 4 i 5 epizodu.Wraz z farmą Andersonów pojawił się szczyt eppogeum.Aż żal że do końca nie udało się tego poprowadzić. "The Signal" jeszcze przede mną.Ogólnie z AW wiązałem marne nadzieje a tu miłe rozczarowanie choć Silent Hill 2 może nie czuc się zagrożone to pod paroma względami zostało zdeklasowane.Jednym słowem bajka i czekam na kolejne odc. z wytęsknieniem. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Przepraszam, możesz napisać pod jakimi konkretnie względami, poza oprawą, Alan Wake deklasuje Silent Hilla 2 ? Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 Właśnie?? <_< Ile ludzi tyle opinii, ale c'mon... też proszę o argumentację. Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 (edytowane) Ja napiszę od siebie. Chyba tylko w systemie walki, bo niestety, ale ten z SH jest kiepski. Stanie w miejscu i chaotyczne okładanie wrogów, czy tam strzelanie. Może jeszcze w SH2 tak bardzo to nie przeszkadzało, tak już w każdej kolejnej części tak. Fajnie za to zrobili to w Homecoming. Poza tym SH2 to niedościgniony fabularnie wzór. Gra dopracowana w najdrobniejszych detalach, gdzie nawet wygląd przeciwników, czy ich zachowanie ma uzasadnienie. Edytowane 30 grudnia 2010 przez Zwyrodnialec Cytuj
madpet 2 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 Biorąc pod uwagę tylko fabułę Sh ,to żadna jej wada typu sterowanie nie jest w stanie nawet uszczerbnać tego ze to najlepsza seria wszechczasów a 2 nie jest w stanie nic pobić. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 31 grudnia 2010 Opublikowano 31 grudnia 2010 (edytowane) Przepraszam, możesz napisać pod jakimi konkretnie względami, poza oprawą, Alan Wake deklasuje Silent Hilla 2 ? W szczgólności tych parę ujmujących wzgledów dotyczy rozgrywki jak i przeciwników, które jak pamięcią sięgam na dłuższą metę mnie meczyły (można też i potraktować to jako plus ) tutaj, wypadło to o wiele lepiej ale co się dziwić, kolejna generacja wytycza nowe standardy i zwiększając szeroko pojęty przy tym realizm.Dalej, otoczka i mglisty górski klimat bardziej podpasowały w AW, pomimo tego że były dużo lżejsze co nie znaczy też że nie doceniam schizowatej do bólu i przezrażającej SH2.To była jedyna w swoim rodzaju historia, która pozostawiła uszczerbek na moim zdrowiu (w sensie psychicznym ). Co się tyczy Alana mam tylko mały żal i jego ograniczen do szesnastki, nie zaszkodziłaby nikomu pewnie odrobina brutalności i choćby skierowania parę przyrównań do Bioshocka, gdzie przemoc i krew odbierana była poprzez artyzm.Jak dla mnie tego najbardziej w niej zabrakło.Za to wielki plus leci za niebanalne i dojrzałe podejście do tematu i tak na dobrą sprawę ląduje do mojego prywatnego przedziału, zwanego potocznie perełką. Edytowane 31 grudnia 2010 przez Bushisan Cytuj
canuks 63 Opublikowano 31 grudnia 2010 Opublikowano 31 grudnia 2010 (edytowane) Nie no gratulacje jak porównujesz AW z SH2 i w dodatku AW jest lepszy Twoim zdaniem .... to nie mam pytań . Mały szczegół ze to zupełnie róże gatunki gier .... moim zdaniem AW to "przedszkole" przy SH2 zarówno pod względem trudności i klimatu . Edytowane 31 grudnia 2010 przez canuks Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 31 grudnia 2010 Opublikowano 31 grudnia 2010 (edytowane) ...Ogólnie z AW wiązałem marne nadzieje a tu miłe rozczarowanie choć Silent Hill 2 może nie czuc się zagrożone to pod paroma względami zostało zdeklasowane... Nie chcę być w ten dzień nieprzyjemny Ale czytać nauczyli ? Sh2 uważam nadal za prekursora swojego gatunku i nic jak narazie nie jest wstanie temu zagrozić.Ale biorąc parę względów pod uwagę zapytam się tylko. A dodatki zaliczone ? Rzeczywiście Psychologi w grach mamy tyle ile ważą dwa motyle (uwaga ! zwiększona dawka procentów w moim organizmie !) Stąd i też moje przyrównanie trudności??? względem czego ? ustaw sobie hard core może i wtedy się oświecisz ...jak widze po wcześniejszych postach, przyrównaiania nie tylko są moje i nie zmienia to rzeczy.AW jest wyjątkowy i widocznie nie do każdego dociera Edytowane 31 grudnia 2010 przez Bushisan Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 31 grudnia 2010 Opublikowano 31 grudnia 2010 ja caly czas zaluje ze nie bylo akcji za dnia przeciez koszmary, strach itd nie musi byc wywolane tylko i wylacznie noca. za*ebisty patent bylby gdyby zrobili cos ala sny na jawie, cos na styl ide sobie w dzien zwiedzam miasteczko, ide do sklepu gadam z baba ta sie schyla za lade i nagle jakies zamroczenie i hardcore moze w drugiej czesci nad tym popracuja bo naprawde klimat miasteczka az o to sie prosi tym o to wpisem koncze ten rok ;d dziewczyna juz krzyczy zebym sie zbieral heheh najlepszego ! Cytuj
Gość Opublikowano 1 stycznia 2011 Opublikowano 1 stycznia 2011 Jestem na poczatku 3 epizodu i gra mnie znisczyla. Narracja i fabula, to mistrzostwo swiata, tak jak i klimat. Dawno nie bylem pod takim wrazeniem, a na poczatku AW zlewalem. Swietny motyw z podzieleniem gry na epizody w serialowej konwencji, masa cudownych smaczkow takich jak Night Springs TV. Grafika i design wypalaja galki oczne. Jeszcze cale 4 epizody i 2 DLC, mniam. Dla mnie gra roku, jak na razie 9+. I blagam niech Remedy zrobi cos takiego w realiach mitologii Cthulhu, Innsmouth Cytuj
Karate_koks 4 Opublikowano 2 stycznia 2011 Opublikowano 2 stycznia 2011 (edytowane) jest w nim wiele fajnych smaczków jak np: Motel i pokój kogoś. O kurdę, to chyba też muszę jeszcze raz spróbować. A możesz dodać coś więcej? Edytowane 2 stycznia 2011 przez Karate_koks Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 Jestem na poczatku 3 epizodu i gra mnie znisczyla. Narracja i fabula, to mistrzostwo swiata, tak jak i klimat. Dawno nie bylem pod takim wrazeniem, a na poczatku AW zlewalem. Swietny motyw z podzieleniem gry na epizody w serialowej konwencji, masa cudownych smaczkow takich jak Night Springs TV. Grafika i design wypalaja galki oczne. Jeszcze cale 4 epizody i 2 DLC, mniam. Dla mnie gra roku, jak na razie 9+. I blagam niech Remedy zrobi cos takiego w realiach mitologii Cthulhu, Innsmouth Podbijam w calosci, nawet fakt ze tez jestem na poczatku 3 epizodu W ogole zaje.bongo zawsze dobrana muzyczka na koniec kazdego epa, az sobie puszczam pare minut niech poleci. Swietna gierka, dizajn rzeczywiscie miazdzy, najlepsza rzecz w jaka zagralem w 2010 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 Spośród czterech, w które grałem w tym roku A tak serio, to warto sobie obejrzeć Twin Peaks przed graniem w Alana. Zwiększa przyjemność z gry znacznie. Cytuj
kudlaty88 488 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 (edytowane) Ehh... a ja właśnie zabieram się za scalakowanie AW razem z dodatkami. Nienawidzę termosów(posiałem gdzieś 2) i jednej skrzynki. Ale jako gra za 100zł jest świetna Edytowane 6 stycznia 2011 przez kudlaty88 Cytuj
canuks 63 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 weź nic nie mów ,mi brakuje jednego termosu i jednej cholernej piramidki z puszek .Co lepsze szukałem jej z poradnikami odwiedziłem wszystkie lokacje i qwa nie ma tej piramidki Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 (edytowane) ' timestamp='1294316700' post='2315454']Spośród czterech, w które grałem w tym roku A tak serio, to warto sobie obejrzeć Twin Peaks przed graniem w Alana. Zwiększa przyjemność z gry znacznie. Właśnie tego najbardziej żałuje że przez tyle lat miałem okazje obejrzeć i zawsze znalazła się jakaś wymówka.Mam nadzieje że po ukończeniu AW, Twin Peaks w odbiorze będzie dużo, dużo lepszy. Edytowane 7 stycznia 2011 przez Bushisan Cytuj
zloto 737 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Ci co tak nie nawiedzą termosów, niech obejrzą Twin Peaks, wyłapią nawiązanie i zrozumieją dlaczego Remedy umieściło je w AW Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 dajcie mi jakiś poradnik do maszynopisów na poziomie koszmarnym , została mi jedna cholerna karteczka i nie mogę jej znaleźć Cytuj
Mani 685 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 http://www.xbox360achievements.org/forum/showthread.php?t=230155 prosze bardzo. wszystko chronologicznie ułożone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi