C1REX 16 Opublikowano 13 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 marca 2008 Skosów i tak łatwiejszych nie ma, niż na kwadracie. Generalnie nie trzyma się łapy na gałce, przy dashowaniu, tylko uderza się palcami z boku. Coś jak przycisk, ale w pionowej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 13 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2008 daaaaamnnn a ja czekam na sticka juz mnie ku.rwica z poczta bierze ale jak juz bede mial to sie przestawie w jeden dzien :crazy: hahaaaaaaaa nie no ale mysle ze max 2 tyg i bede wymiatal ins jak tam kolanko na sticku? robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 13 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2008 (edytowane) Te skosy mnie dobijaja - centralnie nie jestem pewny czy w ogole da sie tego wyuczyc z czasem, wiem ze to dopiero poczatki grania na sticku ale cos zle mi sie to widzi. Juz nie mowiac o tym, ze po zmianie strony w ogole nie idzie grac ;] Jedyna rzecz, ktora wychodzi mi lepiej na sticku niz na padzie to double palm poki co XD Dobitka z gory czy side-step do gory jest mega-niewygodny. Reka sie meczy od tej galki - w tym sticku Hori powinna byc ona wyzsza, a kulka mniejsza. IMO ofkoz. No nic - trza sie uczyc grac ;] PS. Kolanko wychodzi w practisie ... tyle, ze na padzie - na sticku ze dwa razy mi wyszlo poki co Ghetto wez ta poczte wywroc do gory nogami bo chce zobaczyc jak Ci idzie na sticku EDIT: Dodatkowo musze odzwyczaic sie od zbindowanych kombinacji ;] Edytowane 13 marca 2008 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 13 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 marca 2008 EDIT: Dodatkowo musze odzwyczaic sie od zbindowanych kombinacji ;] Jedyne słuszne ustawienie, to: .P.K.* G.*.* Przyzwyczaisz się Ins. Odłóż tylko pada na jakiś czas. Polecam też pograć w gry na MAME tym stickiem. Na szczęście to USB. Też miałem wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 13 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2008 Gralem na takim ustawieniu i powiem ci, ze jak przestawilem sie na defaulta czyli: K.G.* P.*.* zaczelo mi troszke lepiej isc. Teraz nie wiem czy wracac do takiego jak napisales, czy zostac na tym defaultowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 13 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2008 nie boj zaby ins roz.pier.dole cie rowno na sticku za gowniarza gralem troche w SF na automacie, czasami tez w tekkena na galce(tzn jak mega noob ale dawalem rade chyba) mam nadzieje ze sprawa na poczcie sie wyjasni i bede szalal na sticku yaaayyyy jak cos to w niedziele wieczor albo poniedzialek cie dopadne i bedziemy lamic VS na stickach tyle, ze ja to wiesz.... yoho->46p->knee->dpalm z zamknietymi oczami hahaaaaa ps. tak patrze, ze mam 60% warna i sie zastanawiam za co ? wie ktos do kogo mam sie z tym zwrocic? myslalem ze dostane jakis PM ze dostaje ostrzezenie za to , czy za tamto, a tu chyba mnie jakis mod nie lubi i mi poslal 40% , bo 20% mialem i wiem za co, ale reszte to chyba w promocji dostalem Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 13 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 marca 2008 Gralem na takim ustawieniu i powiem ci, ze jak przestawilem sie na defaulta czyli: K.G.* P.*.* zaczelo mi troszke lepiej isc. Teraz nie wiem czy wracac do takiego jak napisales, czy zostac na tym defaultowym. Na automacie jest tak, jak podałem. W Soul Caliburze i DOA również bardzo podobnie. Zaletą sticka jest to, że niezależnie na jakiej konsoli/automacie nie gramy, to jest praktycznie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość cameel Opublikowano 14 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2008 ps. tak patrze, ze mam 60% warna i sie zastanawiam za co ? wie ktos do kogo mam sie z tym zwrocic? myslalem ze dostane jakis PM ze dostaje ostrzezenie za to , czy za tamto, a tu chyba mnie jakis mod nie lubi i mi poslal 40% , bo 20% mialem i wiem za co, ale reszte to chyba w promocji dostalem Z mojego doświadczenia powiem Ci ze nie masz do nikogo się zwrócic. Jedyne co Ci pozostaje to czekać. Ja po takiej akcji pisałem kilka razy do Fenixa, ale na zadną wiadomość sie nie doczekałem odpowiedzi. Jedyne co mozesz zrobić to przeczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 15 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 GKS dostales za double posting i sygnature ... Wracajac do VF ... chyba koncze z Gohem schematyczny troszke jest i przejde na Shuna dobrze sie macha i ma mase opcji pozatym strasznie silne Dzagle z Dupy i swietny Mix Up mam dosc grania Low Tierami Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 15 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 GKS dostales za double posting i sygnature ... Wracajac do VF ... chyba koncze z Gohem schematyczny troszke jest i przejde na Shuna dobrze sie macha i ma mase opcji pozatym strasznie silne Dzagle z Dupy i swietny Mix Up mam dosc grania Low Tierami Goh ma akcje za całą krechę. Co prawda nie gwarantowane, ale jednak trudne do ucieczki. Zagrałbyś z Sarah Geewaiho, to byś zmienił zdanie odnośnie low-tierów w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 15 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 Ja wiem ze Goh to jest swietna postac do Tech Trapowania i w ogole strach wstawac czy lezec tylko ze ja sie nie nadaje do Defensywnego grania a Goh jest raczej taka postacia i w moim wykonaniu to raczej kalectwo bo staram sie isc i bic Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 15 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 Ja wiem ze Goh to jest swietna postac do Tech Trapowania i w ogole strach wstawac czy lezec tylko ze ja sie nie nadaje do Defensywnego grania a Goh jest raczej taka postacia i w moim wykonaniu to raczej kalectwo bo staram sie isc i bic Jeff jest jeszcze bardziej defensywny. Ja akurat lubię tak grać. Natomiast Shun jest tak pomiędzy IMHO. Większość dobrych graczy zaczyna max defensywnie by się wpierw upić. Dopiero potem zaczyna atakować. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 15 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 Z Shunem to jest tak ze upic to mozna sie nawet atakujac ludzie jednak maja nawyki do wyrywania sie z wszystkiego poza podstawowym rzutem ale zgodze sie z toba na poczatku tez sie raczej cofam i czekam na High ktorego moge crushowac 6+P+K zeby lyknac 4 :F i dosc czesto mi sie zdarza ze 1 runde oddaje kosztem nawalenia sie konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 15 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 Z Shunem to jest tak ze upic to mozna sie nawet atakujac ludzie jednak maja nawyki do wyrywania sie z wszystkiego poza podstawowym rzutem ale zgodze sie z toba na poczatku tez sie raczej cofam i czekam na High ktorego moge crushowac 6+P+K zeby lyknac 4 :F i dosc czesto mi sie zdarza ze 1 runde oddaje kosztem nawalenia sie konkretnie Akurat na Shuna każdy kumaty gracz wyrywa się defaultowo. Ewentualnie jeszcze przód i tył. vs. Akira f,df,d vs. Aoi f,b,df vs. Brad df,b,f vs. Eileen b,f,n vs. El Blaze f,b,df vs. Goh f,b,df vs. Jacky b,df,f vs. Jeffry df,f,b vs. Kage b,d,f vs. Lau f,df,b vs. Lei Fei f,df,b vs. Lion b,f,df vs. Pai b,f,d vs. Sarah f,db,b vs. Shun n,b,f vs. Van (DS) b,f,d vs. Van (OS) f,df,b vs. Wolf f,b,df Shun ma moim zdaniem najłatwiejsze kierunki do wyrwania. BTW: Zobacz na youtube jak wyglądają moje walki vs. Rustsleep. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 15 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 Wiem o czym mowisz ale ... i tak nawyki zostaja i masa graczy na choojowym Euro poziomie nie wyrywa sie z neutrala i malo kto bufforuje wiecej niz 2 kierunki ... Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 15 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2008 z tego rzutu shuna neutralnego to nawet na reakcje da sie wyrwac bez problemu imo, no chyba ze zero frame throw pojdzie ale ja nie o tym 2 dzien gram na sticku yayyy masakra normalnie SPoDzik akira wychodzi az milo, double palm juz w kombosach powoli sadze(w dojo spokojnie, w walce jeszcze troche lipa ) wszystko super - jestem zachwycony - myslalem ze bede jak rasowy kaleka przez jakis czas na sticku a tu pare h i juz sobie radze mam jednak lekki problem z graniem po prawej stronie, kombinacje przod przod mi slabo wychodza nie moge chwytu dobrac, nie to ze kalecze ale jakos niewygodnie troche ale wkret ostry tak jakbym na nowo zaczynal grac w VF hehe, w kazdym jugglu chce konczyc double palmem(obsesja) nawet wlaczylem Tekkena 3 na emu na chwile i elektryki jeden po drugim dawalem lol (z prawej strony) hehe ps.mam na sprzedanie pada hori jako ze nie bede juz na nim gral, jak ktos chce to na PM albo GG l8 yall Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 18 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 marca 2008 VF5 będzie na WCG 2008. Zapisy na turniej są prowadzone na stronie http://www.worldcybergames.com Poza VF5 na X360, będzie też PGR4, Halo3 i Guitar Hero3 + masa gier na PC z Counter Strike i StarCraft na czele. Eliminacje są online. Następny etap offline. Później finał w Niemczech. Po 2007 roku spadliśmy w światowym rankingu na 17. miejsce (z 86 krajów). To i tak wyżej od Japonii (23. miejsce) Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 18 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2008 nie moge sie tych zapisow doszukac , albo jestem slepy albo taki zmeczony(nie spalem nic od 48h) :crazy: jakis link - zapisalbym sie na VF mimo tego ze na sticku narazie jestem dosyc beznadziejny ale sprobowac mozna , czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 18 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 marca 2008 No ja właśnie też nie wiem gdzie. Dałem tą stronę, bo taką ludzie na VFDC podali. Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 19 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2008 myslalem ze jak sie zarejestruje to wtedy bede mogl sie zglosic nie moge sie tam niczego doszukac odnosnie zgloszen, albo slepy jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 741 Opublikowano 19 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2008 Tez sie zarejestrowalem i niestety nic. Ogolnie czytalem na VFDC, ze ludzie sie juz porejestrowali tyle tylko, ze w swoich regionach - na 99.9% Polski nie bedzie wiec mozemy sobie darowac. CIREX jest w UK wiec sobie wystartuje ;] Gorzej jezeli przejdzie dalej, a okaze sie ze trzeba byc obywatelem UK ( no chyba, ze juz sobie takowe zalatwiles) Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 19 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2008 Tez sie zarejestrowalem i niestety nic. Ogolnie czytalem na VFDC, ze ludzie sie juz porejestrowali tyle tylko, ze w swoich regionach - na 99.9% Polski nie bedzie wiec mozemy sobie darowac. CIREX jest w UK wiec sobie wystartuje ;] Gorzej jezeli przejdzie dalej, a okaze sie ze trzeba byc obywatelem UK ( no chyba, ze juz sobie takowe zalatwiles) Polska ma nawet swoją wersję językową tej strony. W klasyfikacji światowej jesteśmy dość wysoko. Ja jestem w UK, a też nie wiem, jak się zgłosić na turniej. Nie wiem nawet, czy to na stronie głównej się robi, czy na regionalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 20 marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 marca 2008 Podobno na chwilę obecną tylko w UK można się rejestrować. Opcja rejestracji w innych krajach powinna pojawić się w przeciągu miesiąca. Fajnie by było, jakby Polskę reprezentował Konrad. UK może reprezentować Geewaiho. Chyba jedyny mi znany gracz, który ma szanse z Japończykami. Dodatkowo się scena mocno ożywiła. Cała niemal moja lista gra w VF5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grisza1010 0 Opublikowano 20 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2008 Wytłumaczcie mi... w czym tkwi ten pesymizm w kwestii wygrywania z japończykami? Szczerze mówiąc tego nie ogarniam. Dlaczego oni niby są lepsi od Euroejczyków czy Amerykanów? Byłoby super jakby ktoś mi tą kwestię wytłumaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 20 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2008 jakby ci to wytlumaczyc mozna to porownac np z koszykowka, w stanach graja lepiej od reszty swiata (NBA) roznica moze nie jest jakas ogromna, ale chodzi o to ze jesli ogolny poziom i liczba zawodnikow jest wiekszy(a), sila rzeczy wiecej jest dobrych zawodnikow i poziom ich umiejetnosci rosnie szybciej niz tam gdzie jest znacznie mniej ludzi grajacych w basket to samo masz w VF w japoni jest ogromna spolecznosc tej gry, masa oficjalnych turnieji, multum dobrych zawdonikow, masa swietncyh zawodnikow w japonii idziesz do salonu pograc w VF to sila rzeczy bedziesz musial sie wyskilowac, bo pingpongi tak graja, tam zawodnik majacy ktoregos tam dana nie smie zagrac nawet z Veteranem , bo wie ze nie ma szans podsumowujac - im wieksza baza ludzi grajacych w dana gre - tym wyzszy poziom jak wiadomo w europie VF nie jest jakies super mega popularne dzieki online to sie powoli zmienia i poziom rosnie, ale do japonczykow nam jeszcze sporo brakuje napewno znajda sie super zawdnicy z EU, ktorzy beda starali sie jak najlepiej pokazac, ale VF5 to gra japonczykow i chlopaki nie dadza sobie pewie w kasze dmuchac aha i nie od dzisiaj wiadomo, ze najwieksze turnieje w mordobicia wygrywaja, alo koreanczycy, albo japonczycy :crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi