CoATI 1 051 Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 łał okolo 60zl wiecej niz normalnie kosztuje [sandisk] o ile to byla zwykla wersja... Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 a zeby ktos uszkodzil konsole karta pamieci to nieslyszalem, Ja sobie spsułem konsolkę. Po pół roku jechaniu na oryginalnym sofcie chciałem sprawdzić możliwości CFów, wrzucam pliki na memorke, odpalam, wszystko ładnie leci z wgrywaniem, przy 97% komunikat wielkimi literami WARNING!!! FILE WRITING ERROR!!! O (pipi), myślę sobie, potem 'uff', a na końcu O JA (pipi)E, gdy okazało się, że nie wgrało jednego RCO, przez co konsola wykrzaczała się po startowym logo. Myślałem, że to wina moja lub konsoli, ale wrzucam kartę do aparatu, robię kilka zdjęć. Albo uszkodzone, albo w ogóle znikały. Moja rada - kupujcie Sandiski, chyba, że macie karty Sony z ich oficjalnego sklepu. Wtedy ryzyko wadliwego produktu jest minimalne (mało kto podrabia karty Sandiska). Cytuj
Groobel 13 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 kupuj smialo oryginalna karte sandiska, nie ma mowy zebys sie naciol na jakis fake. To jak wytłumaczysz ubiegłoroczny zalew allegro podróbkami? Cytuj
nWo 1 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 wytlumacze to nieobecnoscia w kraju i brakiem wiedzy o sytuacji handlowo marketingowej na wspomnianym rynku dóbr i usług. pozatym raczej mniejsza szansa trafic na sandiska niz na sony. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 moje 1gb juz mi nie wystarcza, nie pirace, ale chce sie przyszykowac na zalew gier z PS store który nadchodzi, brac 4gb(mam juz tyle kasy) czy 8gb(wciaz musze dozbierac)? Cytuj
Groobel 13 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 Rzeczywiście ciężko teraz trafić na podróbkę (chyba że kupuję się podejrzanie tanio ), ale w ubiegłym roku było tego pełno. Wiem bo sam taką mam...;] @Mikes Karta 8GB jest warta teraz tyle co konsolka ;]] Jeżeli wydanie takiej kwoty to nie problem-kupuj. Na razie 4GB wystarczy nawet wymagającym-zresztą ja kiszę się na 2GB i tylko czasem brakuje miejsca na mp3 i filmik ;] Cytuj
nWo 1 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 8 to pelen wypas dla kogos kto wlasnie uzywa iso, ale drogi i na polskie warunki nawet bardzo. a 4 jest w bardzo sensownej cenie, no a jak nie piracisz to idealny wybor. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 http://allegro.pl/item304184054_sandisk_me...tnik_od_ss.html http://allegro.pl/item303444942_oryginalny...ep_krakow_.html Warto sie interesowac którąś z nich? Jest jakaś szansa, ze to podróbki? Cytuj
Groobel 13 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 Ta pierwsza to na 100% oryginał. Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 Kupowałem swoją karte w Anton Technologies własnie (pierwszy link), w sensie, ze pofatygowałem sie do nich osobiscie na Matejki w Gdańsku, do siedziby firmy, mieszczącej sie w takim biurowcu małym - bardzo kompetentne młode małżeństwo, łatwo i przyjemnie sie mozna z nimi dogadać, od razu zapłaciłem, odebrałem oryginalnie zapakowany sprzet, który działa bez najmniejszego problemu (oryginalny sandisk 4 gb, tyle ze bez przejsciówki na usb) i widziałem jak typ wystawia mi pozytywa - recze za nich, ze kitu Ci nie wcisną. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 9 lutego 2008 Opublikowano 9 lutego 2008 (edytowane) To zaje.biście, biorę, dzięki Wam ;] btw. a jest jakaś zauwazalna róznica pomiedzy zwykłymi a ULTRAII? Róznica w cenie niewielka więc sie zastanawiam. Edytowane 9 lutego 2008 przez Mikes Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 lutego 2008 Opublikowano 9 lutego 2008 szybkosc zapisu i minimalnie szybkosc odczytu... nie grasz na kopiach to nie potrzebujesz Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 (edytowane) Na komputroniku jest do kupienia sandisk 8gb Ultra II w cenie ok. 400zl oraz sandisk 4gb Extreme III takze w cenie ok. 400zl ;} Patrzac na dane to Extreme III jest szybsza od Ultra II dwa razy w zapisie i w odczycie. Jestem ciekaw czy to jest prawda czy tylko pic na wode Widzial ktos jak pracuje na psp karta wlasnie Extreme? :} Imo pewnie za 400zl wzialbym pewnie 8gb wersje . Jednak z ta cena to moge na dlugo o tym zapomniec ;} Edytowane 12 lutego 2008 przez Redmitsu Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 (edytowane) roznica jest zauwazalna tylko na dobrej klasy czytniku do pc pod firewire czy jakos tak... tak wiec nie zauwazysz roznicy w dzialaniu pomiedzy u2, a u3 czy nawet u4 na psp... Edytowane 12 lutego 2008 przez Coati Cytuj
marchev 0 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Czy jeśli będę używał karty Memory Stick Micro (M2) nie ważne jakiej pojemności przez adapter do Pro Duo to będzie działało? Jeśli tak to czy nie będzie strat w szybkości? Ktoś już pisał że używa z Sony Ericssonem ale mój obsługuje M2. Mam jeszcze pytanie czy w takich sklepach http://zadowolenie.pl/zobacz,14611,kat,185...and-lite-czarny , gdzie można kupić kosole/karty taniej (PSPslim za 614zł, MSPDsony 4GB za 155zł) nie ma problemów np z pochodzeniem towaru, reklamacjami, itd? A może ktoś zna sklep ZADOWOLENIE (btw spoko nazwa) i może się na jego temat wypowiedzieć... będę wdzięczny. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 nie bedzie problemu z m2 a szybkosc bedzie ok. do psp mozesz nawet wsadzic microsd przez adapter co do sklepu to nie znam ale wydaje sie byc ok Cytuj
nWo 1 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 MSX-M4GS/X to oryginalna sony wiec z towarem nie powinno byc problemu. a co do zwrotow to jak w kazdym sklepie, pewnie masz prawo do reklamacji w ciagu 10 dni od zakupu ale przed sie dopytaj. Cytuj
marchev 0 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Dzięki. Chyba kupie Micro 1 GB a za jakiś czas (może potanieją) 4GB pro duo. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 21 lutego 2008 Opublikowano 21 lutego 2008 powinny potaniec, juz za jakies 10 w marcu powinna sie pojawic 16gb pro duo wiec wszyscy mamy nadzieje na spadek cen mniejszych kart. od 8gb w dol ale z sony nic nie wiadomo. Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 (edytowane) Jak myslicie czy karta dodana do konsoli w tej cenie to podróba?? Bo wydaje mi sie ze cos tanio... Edit. zapomnialem o linku http://www.allegro.pl/item325385765_psp_sl...swiat_gier.html Edytowane 8 marca 2008 przez OsciBosci Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 (edytowane) jakiej cenie? gdzie? jaki zestaw? konkrety.... ale jak allegro to pewnie podroba. //edit teoretycznie sklep powinien sprzedawac oryginaly... ale cena sugeruje tania chinska podrobe... wypytaj sprzedajacego o przedmiot. przynajmniej czy ma magicgate'a i ile gwarancji jest na memorke - powinno byc 5lat [chyba] Edytowane 8 marca 2008 przez Coati Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 Na zdjeciu niby ma MagicGate`a Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 wszystkie na zdjeciu maja podroby sa nawet pakowane tak samo, maja ta sama instrukcje, ta sama naklejke i ostatnio zgrzewy na pudelku jedyne roznice to zapisany kod na pudelku, minimalnie inna szata graficzna opakowania, brak MG oraz to, ze karta jest poprostu zawodna Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 Wiekszosc doradza mi karte Sandisk. Czy karta ktora zamierzam kupiv musi miec jakies specjalne oznaczenie?? Czy 2GB wystarcza dla PSP?? Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 po prostu sandisk memory stick pro duo, minimalnie 4 gb Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi