CoATI 1 051 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 wlasnie leci do mnie adapter Photofast CR-5400 [na 2 karty microSD] i jedna karta sandisk 8gb SDHC. za wszystko dalem 80kilka zl. Postaram sie zrobic dokladne testy takiego zestawu ;] Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 a taka? http://www.allegro.pl/item552551800_sandis...e_74_50_zl.html czy one sa podrabiane? nie wiecie tez gdzie mozna znalezc dobra tania 8gb memory stick? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 nie slyszalem o podrabianych sandiskach microsd. jesli mialy by byc podrabiane to raczej tylko wersje bez czytnika. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 dane techniczne: typ: microSD wielkość: 8GB transfer (program HDSpeed) 18kb/sek odczyt 15kb/sek zapis waga: 2g gwarancja 5 lat z tym odczytem i zapisem to chyba jakis błąd w tej aukcji, co nie? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 (edytowane) wlasnie leci do mnie adapter Photofast CR-5400 [na 2 karty microSD] i jedna karta sandisk 8gb SDHC. za wszystko dalem 80kilka zl. Postaram sie zrobic dokladne testy takiego zestawu ;] spoźniony, obiecany test ;] Pierwsze wraznie: adapter doszedl w nienaruszonym stanie, zapakowany oczywiscie w blister. w srodku ulotka z krzaczkami i angielskim tlumaczeniem... no po co to komu? xD wyciagam adapter... adapter jak adapter... moglbym byc solidniejszy, ale grubosc plastiku, z ktorego jest zrobiony niestety jest uwarunkowana gruboscia kart microsd i samej mspd wiec tutaj raczej niewiele dalo sie zrobic, by konstrukcje umocnic Wpakowalem do srodka jedna karte microsd 8g sandiska [uprzednio sformatowana w pc]. PSP jednak nie moglo rozpoczac pracy z ta karta wiec sformatowalem jeszcze raz poprzez psp. tutaj konsolka wywalila error 80xxxxxx, ale nie zrazajac sie do produktu, wyjalem karte i wsadzilem jeszcze raz. kolejna proba zakonczyla sie sukcesem. Nastepnie wgralem na karte soft 1.5 i dodalem kernel 1.5 w konsoli. podczas flashowania f0 nie wyskoczyly zadne bledy wiec dostep do karty jest dobry dobra rada! nie robcie tego za pomoca karty, do ktorej nie macie zaufania xD innymi slowy nie bierzcie ze mnie przykladu XD kolejnym krokiem ku szybkiemu przetestowaniu karty bylo wgranie PSXRMSTester'a i zrobienie testu: dla porownania test mojej karty 2gb sandisk gaming: jak widac... nie jest jakos wspaniale ani źle. jest dobrze. adapter nie obsluguje mg. gdyby sie cos dzialo niedobrego, to uzupelnie wypowiedz o kilka zdan ;] Edytowane 9 marca 2009 przez CoATI Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 gdzie mozna tanio dostac ten adapter? spozniony sie pisze . Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 dziekuje za zwrocenie uwagi, poprawilem. co do adaptera, to najtaniej wychodzi na http://dealextreme.com/ . Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Mam pytanie, dobrze to czy źle? Z czystej ciekawości pytam, chciałbym zrozumieć ten wykres. Cytuj
winner 183 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Ta, książkowo. Domyślam się iż to SanDsik 8GB? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 SanDisk 8 GB Ultra . Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 zrob test na memorce po full formacie, bo 'zapis' moze miec przeklamania Cytuj
Kac_r 2 Opublikowano 28 czerwca 2009 Opublikowano 28 czerwca 2009 a jak myślicie o takiej karcie ? http://allegro.pl/item669958601_memory_sti...ed_blister.html tanie to i nie markowe .... ale w opisie jak byk wyszczególnione jest PSP ... wiec jeśli miałoby nie banglać to chyba by nie robili z siebie idiotów ... co o tym sądzicie ? pozdrawiam Cytuj
winner 183 Opublikowano 29 czerwca 2009 Opublikowano 29 czerwca 2009 To jedna z tych tanich podróbek Sony.... bez loga Sony . Robi problemy(pokazuje dziwne wartości pojemnościowe), ma bardzo niskie transfery i oczywiście nie obsługuje MagicGate Cytuj
Kac_r 2 Opublikowano 29 czerwca 2009 Opublikowano 29 czerwca 2009 więc wszystko jasne, wielkie dzięki za pomoc... w takim razie dołożę trochę i kupie SanDisk`a. pozdrawiam Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 (edytowane) W pierszym poscie jest napisane ze podrabiane sa tylko niebieskie sandiski. Ale ten MS jest fioletowy (lol)- http://allegro.pl/item710534041_sandisk_4_...uo_pro_duo.html Moze byc podrobiony? Ten sklep twierdzi ze tak wygladaja karta to oryginal - http://allegro.pl/item707333917_sandisk_me...b_oryginal.html ale oni wszyscy tak twierdza :o Z tego co widzialem to seria gaming jest czerwona w przypadku 4 GB i zielona w przypadku 8GB. Moga byc jakies inne wersje? Ktos sie orientuje jaka mniejwiecej powinna byc cena MS 4GB i 8 GB od sandiska? Allegro mowi okolo 80 zl za 4 GB 140 zl za 8 GB, i 180 zl za 8GB gaming/ultra, ale moze ktos kto sie zna wie lepiej? Dzieki z gory za info Edytowane 16 sierpnia 2009 przez Trzcina Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 z tymi kolorami sandiskow na allegro to jest roznie.... przykladowo moj oryginalny sandisk 512 [z softem do pandoryzowania ;]], w realu jest troche ciemniejszy (efekt lampy błyskowej) gamingi w zaleznosci od pojemnosci maja rozne kolory np 2gb jest zielona. ceny, ktore podales sa ok z tym, ze nie polecam gamingow bo one roznia sie tylko kolorem i wstepnym formatowaniem dla konsol [maja utworzone katalogi foto, game, itp].. wiec zbytnio sie nie oplaca. ale juz wersja UII jak najbardziej Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 J/w Ultra II inwestuj, kupić można nawet używkę, a są w dobrej cenie, kupując tę kartę masz pewność, że nie kupiłeś podróbki. Sam mam 2 takie (4GB i 8GB), sprawują się świetnie i polecam, je każdemu wahającemu się użytkownikowi PSP. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Okiej, dzieki za szybka odpowiedz:) Dobija mnie moja super fajna karta 2 GB z predkoscia 1.5 MB/s Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 (edytowane) Witam, otóż mam problem z PSP, wszystko mi się bardzo wolno wgrywa i czasami wgrane gry lub filmy po prostu w pewnych momentach się zawieszają, lub w ogóle nie chcą się właczyć, mój kolega też miał psp i nie miał takiego problemu bo mówił mi że ma oryginalną kartę. Oryginalna się rozpoznaje po wejściu w informacje o karcie i jak przy "MagicGate" pisze "unknown", oznacza to ze karta jest podrobiona. Znacie sklepy w których moge kupić te karty i miec pewnośc że będą oryginalne? Edytowane 23 sierpnia 2009 przez _One_ Cytuj
Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Ja swoją oryginalną Sony 8 gb kupiłem w sklepie fotograficznym. Sandiska 4 gb w Media Markt a Sony 32 mb, 2 gb w Saturnie. Wszystkie są oryginalne. Mam nadzieję że pomogłem ^_^ Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 dzisiaj zajade do media markt i sprawdze, a może mi ktoś napisać jak wie, jak mniej więcej cenowo różnią się oryginały od podróbek? to też będzie pomocne przy szukaniu Cytuj
Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Ja swojego Soniaka 8 gb kupiłem za 169 zł podróbka powinna poniżej 100 kosztować. A ile gb chcesz kupić? Cytuj
Średnio zaawansowany Gracz 0 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 To podróbka z 50 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi