DaBig 1 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) Ech, niestety. Nie dane mi było dostać Mega Bustera Zaliczyłem ten acziwment, przeszukałem cały security room i nic nie znalazłem Może dlatego, że zaraz po rozpoczęciu gry poleciałem na parking kosić samochodem śmierdzieli. Olałem wszystkie casy i tylko kosiłem zombiaków. Zajęło mi to jakieś 60 godzin w grze... a mega bustera ni mam EDIT: Nie wiedziałem, że muszę zakończyć grę z takim wynikiem I rzeczywiście, dopiero po zakończeniu gry dostałem info, że mega blaster pojawił się w security room oraz, że pojawił się też jakiś "wrestling boots"... jakoś tak. Co to takiego? Edytowane 5 Stycznia 2008 przez DaBig Cytuj Odnośnik do komentarza
Szabla8 11 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Za każde przejście gry innym zakończeniem dostajesz nowe ubranie w secrity room Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ah, dzięki. A czy jest jakieś inne wejście do security room? Czy zawsze się trzeba tą windą gramolić? I czy jak zdobyłem piłę Adama, ale niestety, już mi się zużyła, to można ją gdzieś później zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Chyba możesz wejść po półkach magazynu. A przynajmniej zejść. Zobacz czy nie ma nowej piły tam gdzie była pierwsza. Jeśli nie, to znaczy, że trzeba od razu było zabrać dwie (da się). Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Z tego co ja zaobserwowałem to książkę musisz nosic cały czas. Też miałem problem z rozczytaniem co jest co, pomagało wchodzenie do menu i tam na skilsach było zaznaczone co jest z ksiżki, do tego bylo bardziej czytelne. mysle ze poprawia to na pc i bedzie wszystko jasne i czytelne Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Są do tego zmuszeni jak chca sprzedać grę Swojadrogą nic by sienei stało jakby wypuścili patcha na zwykłe TV :\ Z innej beczki: miałem chyba jakis błąd, zaliczyłem indoor man, a jak wgrałem od save to zaliczyło mi automatycznie outdorsa Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zdarza się, mi też zaliczyło podczas zapisywania. Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 No nie! Zaliczyłem już dwa zakończenia tej gry. I to nie świadomie lecz stopniowo... najgorsze, mniej gorsze i dostaję fona od Jessiki, że przybywa armia i nie oszczędzi nikogo na swojej drodze... Więc zapierdylam na łeb, na szyję by uratować Jessice... i co? Zanim dolecę do securite room zamienia się ona w "śmierdziela" i wcina jakiegoś gościa. I co dalej... security room jest pusty... Otisa nie ma, helikopter odleciał... a ja się obijam bez celu. Więc... co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zrób jej zdjęcie i graj dalej. A Isabela?... Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 No właśnie. W momencie przekazania medalionu Carlita Isabell w kryjówce ona odgaduje pass do laptopa, wpisuje i... dostaję fona od Jessiki, że... jak wyżej, pojawi się armia, zabiją wszystkich itp. Więc patrzę na zegarek i mam ok. 30 minut gry na dotarcie do lotniska. Więc zapierdylam... spokojnie bym zdążył, ale wcześniej wchodzi filmik z żołnierzem próbującym uratować Jessikę, która się przemiania w zombie... I znów ja. Docieram do Security room i wielkie pustki. Nikogo nie ma. Patrze na zegarek i jest 15 minut po odlocie helikoptera. Gra się nie kończy, ja nie mam żadnego celu... i się błąkam Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ale byłeś potem u Isabeli czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Znaczy w tej kryjówce, gdzie rozpracowywała tego laptopa? Tam nie wróciłem. Ale zaczynam się maksymalnie w grę wkręcać. Dałem jej druga szansę i nie moge się od niej oderwać. Jako, że temat ma bardzo dużo stron, a ja pisze z roboty, nie mam więc czasu na dokładne wertowanie. Poza tym, grając na CRT-ku prawdopodobnie umyka mi wiele wskazówek. Stąd mam kilka pytań. 1. Ile zakończeń ma ta gra? 2. Dlaczego raz grając napatoczyłem się na psychola ze strzelbą w sklepie myśliwskim, a za drugim razem przez całą gre go nie spotkałem. 3. Jak zarąbać tego guru z mieczem, co ma fanatyków w zółtych płaszczach. Filmik z nim mi się ukazuje, ale później napotykam tylko tych gości. Psychola nie spotkałem. 4. Co z "survivors" którzy nie chcę się do nas przyłączyć? Np. jako pierwszy ten zwariowany fotograf, co chce nam cykać foty. Musiałem wyrwać chwasta. Albo gościu w restauracji... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) 1) Z Wikipedii wynika, że 6. 2) Pewnie jest tam tylko przez pewien czas, jak jest z większością psychopatów. 3) Jest w jednej z sal kinowych. 4) Niektórym trzeba nieco przykopać, innym pomóc, fotograf zleca na zadania (najpierw musisz pstryknąć mu dobre zdjęcia)... Polecam: http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=210 http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Rising http://uk.faqs.ign.com/articles/726/726816p1.html w necie są jeszcze inne poradniki. Wątpię by dużo osób (ktokolwiek) zobaczyło wszystkie zakończenia. Jeśli tak jest, to warto obejrzeć brakujące: http://pl.youtube.com/profile_videos?user=...rising%20ending Oczywiście spoilery, jak ktoś jeszcze gra to niech się wstrzyma z oglądaniem. Edytowane 6 Stycznia 2008 przez Wampis Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Okej. Dzięki za wszystko. Te linki są tym czego potrzebowałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Diabeu 1 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Z innej beczki: miałem chyba jakis błąd, zaliczyłem indoor man, a jak wgrałem od save to zaliczyło mi automatycznie outdorsa to taki glitch wpierw robisz jeden acziw, sejwujesz i wychodzisz z gry ładujesz sejwa i dostajesz za nic drugiego acziwa Cytuj Odnośnik do komentarza
superment 6 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 pytanie: czy w tej grze jest jakis bug zwiazany z clothing? Zalozylem jakas smieszna czapke ludka z lego i nie moge jej zdjac, daje return clothes i nic... zakladam cos innego ( hełm konia ) i przy sciaganiu znowu na glowie mam kask ludka z lego O_O help. Cytuj Odnośnik do komentarza
Butcher 70 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ciuchy możesz zresetowac do wersji startowej w Security Room, w którejś szafce bodajże pod schodami... Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dokładnie. W security room, pod schodami, którymi schodziłeś/wchodziłeś do helikoptera stoją tekturowe pudła. Podchodzisz do nich i zmieniasz ciuchy na te, w których zaczynasz grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Też miałem z tym problem, dopiero przebranei sie w sC pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebastian PL 1 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 napisow w tej grze w ogole nie idzie rozczytac ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
DaBig 1 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jeżeli grasz na TV CRT, to rzeczywiście, masz problem. Większość opisów jest nie do rozczytania. Sam się borykam z tym problemem i zanudzam kolegów z forum pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja tam przeszedłem gre bez problemu na zwykłym TV'ku 21" Widescreen, siedziałem w odległości 2m. fakt że napisy mogłyby być większe ale i tak da się grać, no chyba że ktoś ma mniejszy TV to pewnie ma naprawde problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
deb 0 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Na poczatku gre przechodzilem na zwyklym crt 21 cali lecz pech(szczescie) chcialo ze telewizor zaczal szwankowac i kupilem plaski co prawda nie full Hd ale mimo to jest wielka roznica, majac nowy tv przeszedlem ta gre jeszcze 4 razy i nadal mam niedosyt zaczynam ja przechodzic 5 raz Cytuj Odnośnik do komentarza
jiloo 4 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu. ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry. tu po angielsku a tu po naszemu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tekA Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 pograłem dopiero niecałą godzinke, ale już wiem, że to jest giera na którą czekałem całe życie i starczy mi na miesiące ciorania . już jak chciałem jednemu ścierwu przyłożyć z piłki a frank zaje.bał z całej siły z czuba na twarzy pojawił mi sie lekki uśmieszek, a jak tak wertowałem temat to smaczków jest od groma. wieczorkiem dłuższe posiedzonko . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi