raven_raven 12 013 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do systemu sejwów, bardzo dobre są, wymagają planowania i nie pozwalają na lamerską grę poprzez save/load. Potrafią irytować jak się zginie jakiś czas po sejwie, jednak nie jest AŻ tak źle. Przydałyby się jednak dwa usprawnienia. Ze dwa sloty na save (co by nie okazało sie, że spóźniliśmy się minutę gdzieś i całą fabułę szlag trafił) oraz save taki jak jest w wielu grach na DS'ie - zapisujesz w każdym miejscu, jednak po save'ie musisz wyłączyć konsolę, zaś po jego załadowaniu automatycznie się kasuje. Taki continue bez możliwości bawienia się w save/load - dodam, że na DS'ie sprawdza się to znakomicie. Ta gadka o grafice jest dziwna, wiadomo, że gra z 2009 będzie ładniejsza niż z 2006, nie oznacza to, że ta starsza nie może się już podobać. Grafika jest ładna i już, ma specyficzny styl wykonania którego na próżno gdzie indziej szukać. Mam już ósmy level i jest dobrze, wreszcie coś da się zrobić. Jeszcze tylko kilka tysięcy i mogę grać dalej . Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2009 rozwiązaniem na drugi slot było posiadanie i dysku i kart pamięci Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Ciekawie wykombinowane, masz rację . Jeszcze tylko wykombinuj jak tu quick-save zrobić i jest gicio ;]. Znalazłem kilka ciekawych książek, teraz piły Adama sieją pożogę w całym markecie . Dziwne tylko, że gra jest coraz łatwiejsza, zamiast coraz trudniejsza . Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Sa bossowie w postaci specjalnych zombich tudziez innych mutantow? czy tylko ludzie-psychole? Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Tylko ludzie-psychole. Natomiast w wersji na Wii można spotkać tą grubą policjantkę, która jest przemieniona w Zombie i jest o wiele trudniejsza od normalnych zombiaków. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 raven_raven, czy ja wiem czy tak warto sobie psuć zabawę od początku pakując postać ? Ja jakoś przeszedłem grę za pierwszym razem bez pakowania (po prostu wypełniając kolejne zadania fabularne i w międzyczasie ratując ludzi) i w sumie większych problemów nie było, myślę więc że koniecznie tak pakować nie musisz . A można się tym tylko zniechęcić - myślę że warto za pierwszym razem na maksa poznać fabułę, a dopiero przy ewentualnych kolejnych przejściach bawić się w pakowanie, odkrywanie nowych rzeczy itd. A jest w tej grze sporo do odkrycia, oj jest... Pamiętam jakie Dead Rising na mnie zrobiło wrażenie w momencie premiery, a równocześnie znam sporo osób, którym gra kompletnie nie podeszła - między innymi przez system zapisu, czy też przez to że ludzie spodziewali się jakiegoś przerażającego survival-horroru... A ja powiem tak - w grze jest sporo do odkrycia i choć jest ten limit czasowy narzucony i można grać tylko 6 godzin, to jednak dodatkowe tryby i bardzo ciekawe achievementy naprawdę przyciągają do dalszej gry . Ja mam w Dead Rising nabite prawie 900 punktów i naprawdę robiło mi się je z przyjemnością . Przy ostatnich już wymiękłem, a do 7 Day Survivor nawet nie podchodziłem . Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Ja mam 940GS i zostały mi trzy najtrudniejsze rzeczy, tzn. Saint, 5 i 7 Day Survivor. Jak będę miał kiedyś czas to się za to wezmę. W sumie przeszedłem tą grę 10 razy i uważam ją za najlepszy exclusive Xboxa360. Capcom wspiął się na wyżyny i pokazał tą grą że rządzi. Z początku bałem się że gra będzie dla mnie za trudna, ale wcale nie było tak ciężko. Zgadzam się w przedmówcą, przy pierwszym podejściu warto poznać fabułę, teren i odblokować Overtime Mode. Przy okazji troszkę dopakować postać i dokończyć za drugim podejściem. Gra na początku jest trudna ale warto się pomęczyć by później się delektować i na luzaku robić osiągnięcia. Bardzo dobrze pomyślane zresztą. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Mam teraz 13 level i nie pakuje już dalej, szkoda mi czasu, jeszcze przegapię jakiś case . Jestem już w trakcie drugiego dnia i fabuła zaczyna się rozkręcać, oj tak. Wracam do normalnego wypełniania kolejnych zadań i nie mogę się doczekać rozwiązania tego wszystkiego, dodatkowe tryby też kuszą. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Fabuła to w ogóle moim zdaniem mocna strona tej gry - właśnie ona głównie przyciągała mnie przed TV za pierwszym przejściem. Świetnie wyreżyserowano filmiki - akurat Capcom w tym względzie rzadko daje ciała . Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 (edytowane) co trzeba zrobic przy 2 spotkaniu z carlitem? brad walczy z nim na pistolety, jakis tam typek wisi na lince i nie daje rady ubic latynosa biore 2 pistolety od zombi policjantow wale w niego i on dalej stoi a z melee nie da sie do walnac jest moze do tego jakis poradnik w necie? Edytowane 30 sierpnia 2009 przez Tommo Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 www.gamefaqs.com Musisz Carlita ubic, jak widac nie wychodzi Ci ;] Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Jeżeli to jest ten moment jak Carlito wali ze snajperki to najlepiej przygotować sobie uzi + ze 2 pistolety, stopniowo się zbliżać kryjąc się za słupami po lewej i stopniowo ubijać gościa kiedy ładuje. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Pierwszy korytarz zaraz po wyjściu z magazynu, musisz podbić na schody prowadzące do części restauracyjnej, odwrócić się i skoczyć w kierunku niebieskiej platformy/markizy/łotewer. Na końcu leży uzi. Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 W Al-fresca plaza w fontannie też jest.... Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 mam 2 pytania czy każdy SCOOP należy wykonać przed zniknieciem paska, czy wystarczy dotrzec do niego jak jeszcze pasek jest widoczny? straciłem CASE po tym jak pokonałem laskę na motorze koło Marketu, czy to ma wpływ na fabułę? kontynuuje dalej grę bo co ją pokonam to to samo i się wkórwił3m. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 Musisz dojsc zanim pasek sie skonczy. Straciles case, ale wszystkie od razu do konca miales, nie zaliczone, czy tylko ten jeden? Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Musisz dojsc zanim pasek sie skonczy. doszedłem, mimo to tracę Case po walce z laską :confused: Straciles case, ale wszystkie od razu do konca miales, nie zaliczone, czy tylko ten jeden? cztery straciłem :confused: Cytuj
ShogunPl 0 Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 (edytowane) witam mam dwa pytania do obeznanych w temacie a mianowicie jak wygląda dokładnie zdobycie Real Mega Bustera wystarczy zabić te ok. 54k zombie i save'nąc czy trzeba wykonywać misje i przejść grę do końca i czy dostajemy go od razu w tej samej rozgrywce czy od początku następnej. Następne pytanie to GDZIE kurna są przedmioty zdobyte po przejściu gry ? powinny być w szafce w security room a nie ma (w żadnym trybie) nie wiem czy to jakiś błąd czy to ja zle coś zrozumiałem i tu mam obawe że nie dostane Real Mega Bustera tak jak innych przedmiotów z góry dzięki za odpowiedzi jiloo dzięki Diabeu dzięki Edytowane 1 grudnia 2009 przez ShogunPl Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 przedmioty nie sa w szawce. sa po drugiejstronie szybu w security room. wiesz gdzie stoi Otis? obejdz szyb i z drugiej strony znajdziesz wszystko co udalo Ci sie odkryc. Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 1 grudnia 2009 Opublikowano 1 grudnia 2009 Shogun, aby mieć real mega bustera to musisz zaliczyć jakiekolwiek zakończenie, inaczej zarobisz jedynie acziwa Cytuj
sabstytut 0 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 (edytowane) przedmioty nie sa w szawce. sa po drugiejstronie szybu w security room. wiesz gdzie stoi Otis? obejdz szyb i z drugiej strony znajdziesz wszystko co udalo Ci sie odkryc. Dobrze wiedzieć, też nie mogłem ich namierzyć Edytowane 3 grudnia 2009 przez sabstytut Cytuj
XM1014 0 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 (edytowane) przedmioty nie sa w szawce. sa po drugiejstronie szybu w security room. wiesz gdzie stoi Otis? obejdz szyb i z drugiej strony znajdziesz wszystko co udalo Ci sie odkryc. Kurna, to ja mialem jakiegos faila, bo ubilem te 54 tys Zombiakow tyle ze jakos w polowie jak mialem ,,Image on the monitor'' pasek sie skończył i zamknęli mi wszystkie case. Myślałem ze tak mialo byc wiec ubijalem dalej, i okazalo sie ze nie dostalem. Kurde, od nowa to bic ;/. Jezeli to mialo wygladac tak ze ubjam zombiaki a toz pred tym jak pasek misji mi sie skonczy, mam leciec ja wykonac, to zmarnowalem czas ubjajac te zombiaki. Edytowane 20 grudnia 2009 przez XM1014 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi