DaBig 1 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 (edytowane) Ech, niestety. Nie dane mi było dostać Mega Bustera Zaliczyłem ten acziwment, przeszukałem cały security room i nic nie znalazłem Może dlatego, że zaraz po rozpoczęciu gry poleciałem na parking kosić samochodem śmierdzieli. Olałem wszystkie casy i tylko kosiłem zombiaków. Zajęło mi to jakieś 60 godzin w grze... a mega bustera ni mam EDIT: Nie wiedziałem, że muszę zakończyć grę z takim wynikiem I rzeczywiście, dopiero po zakończeniu gry dostałem info, że mega blaster pojawił się w security room oraz, że pojawił się też jakiś "wrestling boots"... jakoś tak. Co to takiego? Edytowane 5 stycznia 2008 przez DaBig Cytuj
Szabla8 11 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Za każde przejście gry innym zakończeniem dostajesz nowe ubranie w secrity room Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Ah, dzięki. A czy jest jakieś inne wejście do security room? Czy zawsze się trzeba tą windą gramolić? I czy jak zdobyłem piłę Adama, ale niestety, już mi się zużyła, to można ją gdzieś później zdobyć? Cytuj
Mustang 1 740 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Chyba możesz wejść po półkach magazynu. A przynajmniej zejść. Zobacz czy nie ma nowej piły tam gdzie była pierwsza. Jeśli nie, to znaczy, że trzeba od razu było zabrać dwie (da się). Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Z tego co ja zaobserwowałem to książkę musisz nosic cały czas. Też miałem problem z rozczytaniem co jest co, pomagało wchodzenie do menu i tam na skilsach było zaznaczone co jest z ksiżki, do tego bylo bardziej czytelne. mysle ze poprawia to na pc i bedzie wszystko jasne i czytelne Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 5 stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 stycznia 2008 Są do tego zmuszeni jak chca sprzedać grę Swojadrogą nic by sienei stało jakby wypuścili patcha na zwykłe TV :\ Z innej beczki: miałem chyba jakis błąd, zaliczyłem indoor man, a jak wgrałem od save to zaliczyło mi automatycznie outdorsa Cytuj
Mustang 1 740 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Zdarza się, mi też zaliczyło podczas zapisywania. Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 No nie! Zaliczyłem już dwa zakończenia tej gry. I to nie świadomie lecz stopniowo... najgorsze, mniej gorsze i dostaję fona od Jessiki, że przybywa armia i nie oszczędzi nikogo na swojej drodze... Więc zapierdylam na łeb, na szyję by uratować Jessice... i co? Zanim dolecę do securite room zamienia się ona w "śmierdziela" i wcina jakiegoś gościa. I co dalej... security room jest pusty... Otisa nie ma, helikopter odleciał... a ja się obijam bez celu. Więc... co dalej? Cytuj
Mustang 1 740 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Zrób jej zdjęcie i graj dalej. A Isabela?... Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 No właśnie. W momencie przekazania medalionu Carlita Isabell w kryjówce ona odgaduje pass do laptopa, wpisuje i... dostaję fona od Jessiki, że... jak wyżej, pojawi się armia, zabiją wszystkich itp. Więc patrzę na zegarek i mam ok. 30 minut gry na dotarcie do lotniska. Więc zapierdylam... spokojnie bym zdążył, ale wcześniej wchodzi filmik z żołnierzem próbującym uratować Jessikę, która się przemiania w zombie... I znów ja. Docieram do Security room i wielkie pustki. Nikogo nie ma. Patrze na zegarek i jest 15 minut po odlocie helikoptera. Gra się nie kończy, ja nie mam żadnego celu... i się błąkam Cytuj
Mustang 1 740 Opublikowano 5 stycznia 2008 Opublikowano 5 stycznia 2008 Ale byłeś potem u Isabeli czy nie? Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 6 stycznia 2008 Opublikowano 6 stycznia 2008 Znaczy w tej kryjówce, gdzie rozpracowywała tego laptopa? Tam nie wróciłem. Ale zaczynam się maksymalnie w grę wkręcać. Dałem jej druga szansę i nie moge się od niej oderwać. Jako, że temat ma bardzo dużo stron, a ja pisze z roboty, nie mam więc czasu na dokładne wertowanie. Poza tym, grając na CRT-ku prawdopodobnie umyka mi wiele wskazówek. Stąd mam kilka pytań. 1. Ile zakończeń ma ta gra? 2. Dlaczego raz grając napatoczyłem się na psychola ze strzelbą w sklepie myśliwskim, a za drugim razem przez całą gre go nie spotkałem. 3. Jak zarąbać tego guru z mieczem, co ma fanatyków w zółtych płaszczach. Filmik z nim mi się ukazuje, ale później napotykam tylko tych gości. Psychola nie spotkałem. 4. Co z "survivors" którzy nie chcę się do nas przyłączyć? Np. jako pierwszy ten zwariowany fotograf, co chce nam cykać foty. Musiałem wyrwać chwasta. Albo gościu w restauracji... Cytuj
Mustang 1 740 Opublikowano 6 stycznia 2008 Opublikowano 6 stycznia 2008 (edytowane) 1) Z Wikipedii wynika, że 6. 2) Pewnie jest tam tylko przez pewien czas, jak jest z większością psychopatów. 3) Jest w jednej z sal kinowych. 4) Niektórym trzeba nieco przykopać, innym pomóc, fotograf zleca na zadania (najpierw musisz pstryknąć mu dobre zdjęcia)... Polecam: http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=210 http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Rising http://uk.faqs.ign.com/articles/726/726816p1.html w necie są jeszcze inne poradniki. Wątpię by dużo osób (ktokolwiek) zobaczyło wszystkie zakończenia. Jeśli tak jest, to warto obejrzeć brakujące: http://pl.youtube.com/profile_videos?user=...rising%20ending Oczywiście spoilery, jak ktoś jeszcze gra to niech się wstrzyma z oglądaniem. Edytowane 6 stycznia 2008 przez Wampis Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 6 stycznia 2008 Opublikowano 6 stycznia 2008 Okej. Dzięki za wszystko. Te linki są tym czego potrzebowałem Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 7 stycznia 2008 Opublikowano 7 stycznia 2008 Z innej beczki: miałem chyba jakis błąd, zaliczyłem indoor man, a jak wgrałem od save to zaliczyło mi automatycznie outdorsa to taki glitch wpierw robisz jeden acziw, sejwujesz i wychodzisz z gry ładujesz sejwa i dostajesz za nic drugiego acziwa Cytuj
superment 6 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 pytanie: czy w tej grze jest jakis bug zwiazany z clothing? Zalozylem jakas smieszna czapke ludka z lego i nie moge jej zdjac, daje return clothes i nic... zakladam cos innego ( hełm konia ) i przy sciaganiu znowu na glowie mam kask ludka z lego O_O help. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 Ciuchy możesz zresetowac do wersji startowej w Security Room, w którejś szafce bodajże pod schodami... Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 Dokładnie. W security room, pod schodami, którymi schodziłeś/wchodziłeś do helikoptera stoją tekturowe pudła. Podchodzisz do nich i zmieniasz ciuchy na te, w których zaczynasz grę. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 12 stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 stycznia 2008 Też miałem z tym problem, dopiero przebranei sie w sC pomogło. Cytuj
Sebastian PL 1 Opublikowano 17 stycznia 2008 Opublikowano 17 stycznia 2008 napisow w tej grze w ogole nie idzie rozczytac ;] Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 17 stycznia 2008 Opublikowano 17 stycznia 2008 Jeżeli grasz na TV CRT, to rzeczywiście, masz problem. Większość opisów jest nie do rozczytania. Sam się borykam z tym problemem i zanudzam kolegów z forum pytaniami Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 18 stycznia 2008 Opublikowano 18 stycznia 2008 Ja tam przeszedłem gre bez problemu na zwykłym TV'ku 21" Widescreen, siedziałem w odległości 2m. fakt że napisy mogłyby być większe ale i tak da się grać, no chyba że ktoś ma mniejszy TV to pewnie ma naprawde problem. Cytuj
deb 0 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 Na poczatku gre przechodzilem na zwyklym crt 21 cali lecz pech(szczescie) chcialo ze telewizor zaczal szwankowac i kupilem plaski co prawda nie full Hd ale mimo to jest wielka roznica, majac nowy tv przeszedlem ta gre jeszcze 4 razy i nadal mam niedosyt zaczynam ja przechodzic 5 raz Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu. ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry. tu po angielsku a tu po naszemu Cytuj
Gość tekA Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 pograłem dopiero niecałą godzinke, ale już wiem, że to jest giera na którą czekałem całe życie i starczy mi na miesiące ciorania . już jak chciałem jednemu ścierwu przyłożyć z piłki a frank zaje.bał z całej siły z czuba na twarzy pojawił mi sie lekki uśmieszek, a jak tak wertowałem temat to smaczków jest od groma. wieczorkiem dłuższe posiedzonko . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi