Prototype 0_0 0 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 (edytowane) jiloo napisał(a): New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu.ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry. tu po angielsku a tu po naszemu Tak też o tym słyszałem. Zarzucają o pomysł "świt żywych trupów" o ten market o zombie itd. Będzie ponoc rozprawa na ten temat w sądzie licze że Capcom wygra ale najgorsze jest to że Sequel może się nie pokazac Kurde jak by Cienema zobaczyła co oni zrobili z gry to by wszystko odwołała. Wrrrrr..... Zaje&*^ dziadów :wkurzony: Edytowane 20 lutego 2008 przez Prototype 0_0 Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 jiloo napisał(a): New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu.ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry. tu po angielsku a tu po naszemu co za bzdura Cytat rawnicy Capcomu już zabrali się za przygotowywanie linii obrony i twierdzą, że "ludzie walczący z zombie w centrum handlowym" to pomysł, którego nie można sobie prawnie przywłaszczyć. i koniec tematu, Romero się kasa kończy chyba skoro tak kretyńskie pozwy się pojawiają Cytuj
Prototype 0_0 0 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Oni się wnerwili chyba za ten "market". Pedały nie myte Cytuj
Swiechu 0 Opublikowano 22 lutego 2008 Opublikowano 22 lutego 2008 A propos grania na CRT - ja przeszedłem najpierw na CRT 14", dipiero niedawno na świeżym monitorze 20" Widescreen od Samsunga. (jak kogo nie stać na HDTV to z całego serca polecam.) Normalnie masakra - nic nie widać, u góry i dołu wielkie czarne pasy... To się nazywa hardcorowe granie! Naskoczy mi który?!? Cytuj
adi 189 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Diabeu napisał(a): jiloo napisał(a): New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu.ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry. tu po angielsku a tu po naszemu co za bzdura Cytat rawnicy Capcomu już zabrali się za przygotowywanie linii obrony i twierdzą, że "ludzie walczący z zombie w centrum handlowym" to pomysł, którego nie można sobie prawnie przywłaszczyć. i koniec tematu, Romero się kasa kończy chyba skoro tak kretyńskie pozwy się pojawiają Wg mnie gra ewidentnie czerpie z tego filmu-supermarket do którego ciągną zombiaki z okolicy ,uzywanie wózka sklepowego jako broni,ludzie znajdywani w jakiś katach,nawet do kryjówki prowadził taki podobny długi korytarz,bohaterowie filmu równiez opusclili market helikopterem,niektórym z nich odbijało,jazda samochodem po zombiakach,stylizacja gry na film klasy "B"..... Ta gra jest hołdem dla tego filmu i raczej powinni byc im za to wdzięczni Cytuj
Gość maciek88 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Ale i tak główny element łączący to jedynie miejsce akcji... Idzie to podciągnąć pod inspiracje. Cytuj
Ziomu666 0 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 adi napisał(a): Diabeu napisał(a): jiloo napisał(a): New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu.ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry. tu po angielsku a tu po naszemu co za bzdura Cytat rawnicy Capcomu już zabrali się za przygotowywanie linii obrony i twierdzą, że "ludzie walczący z zombie w centrum handlowym" to pomysł, którego nie można sobie prawnie przywłaszczyć. i koniec tematu, Romero się kasa kończy chyba skoro tak kretyńskie pozwy się pojawiają Wg mnie gra ewidentnie czerpie z tego filmu-supermarket do którego ciągną zombiaki z okolicy ,uzywanie wózka sklepowego jako broni,ludzie znajdywani w jakiś katach,nawet do kryjówki prowadził taki podobny długi korytarz,bohaterowie filmu równiez opusclili market helikopterem,niektórym z nich odbijało,jazda samochodem po zombiakach,stylizacja gry na film klasy "B"..... Ta gra jest hołdem dla tego filmu i raczej powinni byc im za to wdzięczni A nie czasem uzbroili samochody, dojechali do portu i odpłyneli motorówką ?? Niby gra jest hołdem dla filmu ale nieoficjalnie i tu jest problem. Cytuj
adi 189 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 (edytowane) Ziomu666 napisał(a): A nie czasem uzbroili samochody, dojechali do portu i odpłyneli motorówką ?? Niby gra jest hołdem dla filmu ale nieoficjalnie i tu jest problem. Więc być może przylecieli helikopterem,(zreszta podobnie jak bohater gry),kurcze no nie przypomnę sobie teraz,ale strasznie mi ten helikopter wszedł w głowę,chyba była akcja że ten koileś co umiał go pilotować został ranny czy coś i jakaś dziennikarka musiała pózniej przejąć stery.....no kurcze nie pamietam Edit No i proszę jest i helikopter,jest nawet banda tych gości na motorach,którzy zachowują sie tak samo jak więżniowie z DR ( a właściwie na odwrót ),i to ujęcie z lotu śmigłowcem i tekst "this is shoping mail",na poczatku gry było chyba tez cos takiego ;)kurcze,sa nawet snajperzy wygladający jak DR,tacy mysliwi z Teksasu ....i jeszcze to rzucanie barierkami w zombiaków -do obejrzenia:) Edytowane 23 lutego 2008 przez adi Cytuj
Dante 480 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Ziomu666 napisał(a): adi napisał(a): Diabeu napisał(a): jiloo napisał(a): New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu.ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry. tu po angielsku a tu po naszemu co za bzdura Cytat rawnicy Capcomu już zabrali się za przygotowywanie linii obrony i twierdzą, że "ludzie walczący z zombie w centrum handlowym" to pomysł, którego nie można sobie prawnie przywłaszczyć. i koniec tematu, Romero się kasa kończy chyba skoro tak kretyńskie pozwy się pojawiają Wg mnie gra ewidentnie czerpie z tego filmu-supermarket do którego ciągną zombiaki z okolicy ,uzywanie wózka sklepowego jako broni,ludzie znajdywani w jakiś katach,nawet do kryjówki prowadził taki podobny długi korytarz,bohaterowie filmu równiez opusclili market helikopterem,niektórym z nich odbijało,jazda samochodem po zombiakach,stylizacja gry na film klasy "B"..... Ta gra jest hołdem dla tego filmu i raczej powinni byc im za to wdzięczni A nie czasem uzbroili samochody, dojechali do portu i odpłyneli motorówką ?? Niby gra jest hołdem dla filmu ale nieoficjalnie i tu jest problem. W oryginale nie ma nic o uzbrajaniu samochodów ani żadnych portach. to było w wersji z 2004. W pierwotnej wersji jak dobrze pamiętam przesiaduja w górnej czesci w czymś a la security room który odgrodzili od reszty i robia eskapady na zombie z czasem urządzająsobie zabawy z trupami itp. Od tej gry po prostu uderza filmem i zaprzeczanie temu jest bezcelowe. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 24 lutego 2008 Opublikowano 24 lutego 2008 Dante napisał(a): W oryginale nie ma nic o uzbrajaniu samochodów ani żadnych portach. to było w wersji z 2004. W pierwotnej wersji jak dobrze pamiętam przesiaduja w górnej czesci w czymś a la security room który odgrodzili od reszty i robia eskapady na zombie z czasem urządzająsobie zabawy z trupami itp. Od tej gry po prostu uderza filmem i zaprzeczanie temu jest bezcelowe. niestety nie znam wersji z 1978, za to remeake obejrzalem kilka razy. ostatnio jednak wpadlo mi rece oryginalne wydanie - chyba z kinem domowym wydali. zainteresowales mnie na tyle, ze chyba dzis urzadze soebie wiczor z klasykiem. a co do samego pozwu. wiadomo, ze jesli sie da to ludzie beda sie sadzic o wszystko. szczegolnie to dotyczy amerykanow ;-) nie chce oceniac kto tu ma racje - wlasciciele scenariusza filmu, czy Capcom. mnie boli tylko jedno - ze byc moze ta sprawa powoduje, ze jeszcze nie mowi sie o sequelu tej przeswietnej gry. a to mnie - gracza - boli najbardziej, bo czekam na kontunuacje od pierwszego ukonczenia gry. Cytuj
gomez_2006 0 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 Nie chce czytać poradników bo moge dowiedzieć się za dużo. Mam pare pytań: Pokaż ukrytą zawartość Pierwsze zakończenie jakie miałem- niezdążyłem na helikopter i pilota zagryzł zombie jak ten patrzył przez lornetke. Wczytałem i niedałem się złapać żołnierzą o godzinie 10 dzwoni Isabela o 12 czekam na helikopter tym razem gościu wystartował ale w locie znowu pogryzł go zombie. Izabela ratuje Franka na lądowisku i mam dostępny tryb overtime. I w tym momencie mam do was pytanie co źle zrobiłem. Nie wiem czy tak ma być ale Carlito nie żyje ( raczej tak ma być;p), Brad pewnie też wpada za drzwi Carlito je zamyka a tam pełno zombie. I tu mam wątpliwości gdybym nie atakował Carlita gdy ten jedzie ciężarówką chyba by do tego nie doszło. I jeszcze jedno Jessica ma zmienić się w zombie? Czy jest jakiś sposób aby ją uratować? I co trzeba zrobić aby ten nieszczęsny helikopter wylądował. Nic nie piszcie o trybie overtime jestem w trakcie. A tak wogóle to świetna gra. Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 Gomez, idziesz główną linią fabularną, zrobiłeś wszystko dobrze (tak jak miało być). Inne ścieżki prowadzą do różnych zakończeń, a ratowanie wszystkich ma sens, gdy robisz achieva "Saint" Cytuj
ash77 3 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 kilka pytań technicznych 1 czy zdjecia (te 100 sztuk nalepek w dziwnych miejscach) trzeba zrobić podczas jednego przejscia czy gra pamieta i można robić to podczas kilku przejsc gry to samo dotyczy ludzi ratowanych i zabijania szaleńców oraz jedzenia różnego rodzaju (chodzi o osiągnięcia) 2 jest krata w holu która blokuje dostęp do dalszych części marketu - czy da sie ją odblokować na stałe by nie biegać przez wewnętrzny park? 3 czy ratowanych ludzi trzeba doprowadzać tylko przez kotytarz koło sklepu z bateriami czy można przez inne drogi (które doprowadzą do pokoju ochrony) Cytuj
Mustang 1 798 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 1) Różnie: http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=210 2) Tak, musisz tylko przejść trochę fabuły. 3) Tylko tamtędy. Cytuj
ash77 3 Opublikowano 12 lipca 2008 Opublikowano 12 lipca 2008 Wampis napisał(a): 1) Różnie: http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=210 2) Tak, musisz tylko przejść trochę fabuły. 3) Tylko tamtędy. ad1 byłem na tej stronie przy wiekszości osiągnięc nie jest napisane czy trzeba wszystko znależć/zjeść/zrobić zdjecie przy jednym przejsciu wiec prosze o odpowiedz kogoś kto sprawdzał jak to jest ad2 w fabule w nocy po pierwszym dniu krata sie otworzyła ale drugiego dnia juz znów jest zamknieta - wiec jak to jest ?? Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 12 lipca 2008 Opublikowano 12 lipca 2008 jak masz przy acziwie napisane 1 PLAY REQ to musi być w jednym podejściu, jak jest TOTAL to zlicza z każdego podejścia Cytuj
Gość tk Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 niby tak, ale np. mi pp stickery zaliczyło gdzieś w okolicach połowy drugiego podejścia. Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 Zastanawiam się nad kumpnem tej gierki już od jakiegoś czasu i ciągle przeciągam.Więc postanowiłem napisać i zapytać co jest takiego fenomenalnego w Dead Rising (lubie klimaty zombiaków). Cytuj
adi 189 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 Mefi23 napisał(a): Zastanawiam się nad kumpnem tej gierki już od jakiegoś czasu i ciągle przeciągam.Więc postanowiłem napisać i zapytać co jest takiego fenomenalnego w Dead Rising (lubie klimaty zombiaków). -swoboda rozgrywki,duzo misji pobocznych związanych z ratowaniem ludzi,czy eliminacją psychopatów -kombinowanie z uzyciem różnych przedmiotów,broni i ubrań -klimat -rozwałka -rozwijanie postaci -humor w fabule i rozgrywce -duże replayabilyty Wg mnie DR znajduje sie w czołówce gier na obecna generacje Cytuj
Gość maciek88 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 adi napisał(a): Wg mnie DR znajduje sie w czołówce gier na obecna generacje Podpisuje się. Mnóstwo funu daje, innowacyjne jest i świetnie wykorzystuje motyw achievementów. Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 Dzięki chłopaki Możecie być z siebie dumni bo zwerbowaliście kolejnego gracza ;D Zaraz złoże zamówienie. Cytuj
ash77 3 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 jest to pierwsza gra z zombiakami w której tak naprawde boję sie zombiaków - a raczej ich wielkiej ilości - poprostu tłumy przechadzają sie po tym centrum handlowym a gracz na początku jak ma niski level to wiecej musi zwiewać niż walczyć poprostu cud miód i paluszki lizać jedyny minus tej gry to granie na telewizorach kineskopowych (nie LCD) - litery w napisach są bardzo nieczytelne dopiero jak gram na LCD to nie denerwuje sie ze nie wiem co zrobić i o co chodzi w fabule - kazda literka widoczna Cytuj
bajej 28 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 hmm wlaczylem ostatnio gierke.. no i patrze na te case'y i polowa na czerwono expired a grac mozna dalej O_o? WTF? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi