Zeratul 415 Opublikowano 18 lutego 2008 Opublikowano 18 lutego 2008 W koncu po paru miesiacach kurzenia postanowilem w koncu zabrac sie porzadnie za BD zanim kupie LO. W chwili obecnej mam 30h na liczniku (ale przerwy sobie robilem co niemiara, a licznik lecial), co oznacza koncowke drugiego DVD, czyli wlasnie skonczylem pogon za duzym zielonym robotem w ktorym siedzi nene, i w ktorym jest moja kochana kluke ogolnie jestem cholernie zauroczony. Fakt faktem polowa pierwszego DVD moze znuzyc, ale pozniej gra sie swietnie rozkreca i nie ma mowy o nudzie. Gram na normalnym poziomie trudnosci, moze i jest troche za prosto, ale nie narzekam, gdyz w jrpg nie lubie wyzwan Gra zasluguje IMO na mocne 8 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 18 lutego 2008 Opublikowano 18 lutego 2008 Czy ktoś ściągał już ten Shuffle Dungeon? Najbardziej ciekawi mnie dziesiątka nowych trudnych (podobno) do rozwalenia bossów, jeśli rzeczywiście stawiają jakieś wyzwanie, to może warto zainwestować 400 punktów. No ja ściągnąłem, ale dużo nie pograłem. Na pierwszym poziomie spotkałem jednak niebieskiego smoka (ten sam, którego musimy zabić dla achievmenta) obsorbującego ataki fizyczne. Są też nowe przedmioty w tej jaskinii. Cytuj
lookash 0 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 (edytowane) Z tego co jeszcze na youtube widziałem, to są też i nowe stwory. Itemki także są losowane przy skrzyniach (widać nawet ich nazwy przy losowaniu). Prawdę mówiąc akcja rozkręca się na 3 płytce, warto robić też subquesty i gadać ze wszystkimi. Na przykład Po pokonaniu Destroya (ostatniego bossa) gadając z Toripo dowiadujemy się, ze głosu użyczył mu sam Toriyama^^. Bardzo podobał mi się też motyw z Devour village ;] Edytowane 19 lutego 2008 przez lookash Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Są nowe stwory, ale głównie inne kolory dla znanych już nam. Dużo jest też medali do zebrania. Mogą się przydać, jeśli mamy w planach wymaksowanie statsów. Bossowie jednak są dość trudni. Tzn, nie tak jak King Poo i Golden Robot, ale zaraz za nimi. Np. smoki atakują z pomocnikiem, który potrafi zwiększyć statsy. Jest też masa innych, silnych bossów. Poza Jaskinią dostajemy też Shuffle Guardians. Nie wiem tylko co to jest dokładnie, bo jak tam wszedłem, to była tylko zamknięta skrzynia. Tuż przed nią mi zrobiło check-point, ale boss nie wyskoczył. Trzeba pewnie znaleźć sposób na otwarcie tej skrzyni. Totalnym nieporozumieniem jest zestaw przedmiotów do kupienia. Syf. Jedyny interesujący przedmiot, to okulary wskazujące "Nothings". Zaznacza nam fioletową gwiazdką przedmiot z Niczym. Jest też przedmiot, który nam gwarantuje kradzież najlepszego przedmiotu od danego stwora. Byłoby super gdyby nie fakt, że mamy tylko jeden przedmiot jednorazowego użytku i raczej więcej mieć nie można. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 19 lutego 2008 Autor Opublikowano 19 lutego 2008 heh ja nie wiem jak ja gralem w tego BD, ale jestem na koncu 2 plyty, walcze juz wiadomo gdzie i z kim, a mam lvl 32 postaci... troche mam przez to problemow, ale nie chce mi sie wracac i ladowac lvl. Mam nadzieje, ze uda mi sie pokonac you know who... poki co jeszcze do niego nie dotarlem, ale juz 2 starcia z bossami zaliczylem. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Ważniejsze jest jak rozplanujesz zdolności i jakie przedmioty pozakładasz, niż jaki masz lvl grając na normalu. Generalnie grę można przejść poniżej 50lvl, więc 32 na drugiej płycie nie taki niski. Pamiętaj tylko, by magów cofać w formacji do drugiego szeregu, a wojowników z wysoką obroną na przód. Na wyższych poziomach trudności kluczowe statsy to szybkość i obrona. Mając niski lvl też powinieneś się na tym skupić. BTW: Pod koniec drugiej płyty jest najtrudniejsza walka fabularna w grze. No i jak w tym miejscu nie masz wystarczająco siły, to nie ma gdzie za bardzo dopakować postaci. Ja zacisnąłem zęby na hard i za którymś tam podejściem wygrałem na mega fuksie. Cytuj
lookash 0 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Kiedy grałem na Ultra hardzie na + to problemy stwarzał tylko king poo i golden mecha (hity dostawałem po 4000 ). Tylko dziwnym trafem po jesiennym updacie skasował mi się save z przegranymi 100+ godzinami gry!!!!! teraz jestem na początku drugiej płyty, nie popuszczę muszę mieć podobnego sejwa ) Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Kiedy grałem na Ultra hardzie na + to problemy stwarzał tylko king poo i golden mecha (hity dostawałem po 4000 ).Tylko dziwnym trafem po jesiennym updacie skasował mi się save z przegranymi 100+ godzinami gry!!!!! teraz jestem na początku drugiej płyty, nie popuszczę muszę mieć podobnego sejwa ) Odnośnie Golden Robo. Można od niego ukraść przedmiot podwyższający na stałe Agility+3. Jest to najważniejszy stat i bardzo trudno go wymaksować. Problem jednak taki, że po każdej kradzieży, trzeba się teleportować, by można było kolejny raz okraść robota. Jeśli zabijemy złoma, to w tej grze łatwo już wymaksować nie będzie. Jedynie medalami można dokupić, ale szybko taka zabawa staje się cholernie droga. Cytuj
lookash 0 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Zawsze zacząć grę ze starymi itemkami, kupujesz u Toripo za medale po rozsądnej cenie (tak do 12 medali za jeden bonus do agi), a potem grasz od nowa aż do Toripo itd. Mam nadzieję, że 2 część gry będzie MMO jak zapowiadali, to sobie powalczymy Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Nie gram w MMO. Mam skłonności do uzależnień, a nałogowe granie w jakiegoś RPG nie bardzo mi pasuje. Takie postanowienie sobie dałem przy Diablo i się będę trzymał. A co do Toripo. 12? to ile to jest? +12 do agility? To 4 razy okradnę Golden Robo i mam +12 w 5 minut. A ile zajmie uzbierać medale i dojść do miejsca, gdzie spotykasz Toripo? Cytuj
lookash 0 Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Nom mimo wszystko twój sposób jest sporo szybszy , a co do medali to miałem na myśli, żeby kupować tak, aby ostatni upgrade kupić za cenę 12 medali. Cytuj
adi 189 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 albo jestem slepy,albo nie wiem... Jestem w tym duzym swidrze i pokonałem robota na ostatnim pietrze,doztałem 23 "warpy" i usłyszałem że otworzył drzwi do sterówki. Wracam na pietro poczatkowe,a dzwi nadal są locked ,ktoś pomoże ? Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 Adi o ile dobrze pamiętam to na ostatnim poziomie swidra sa drzwi, tak jak by w ścianie, sprawdzaj dobrze korytarze, którymi sie przechadzasz a znajdziesz. Cytuj
adi 189 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 (edytowane) własnie o to chodzi że te dzwi maja staus "locked " Edit A jednak jestem ślepy,grając w zaciemninym pokoju zobaczyłem tye dzwi Edytowane 5 marca 2008 przez adi Cytuj
gilber7 0 Opublikowano 21 marca 2008 Opublikowano 21 marca 2008 Czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć mapę świata z zaznaczonymi lokacjami? Google mi nie pomogło ;( Cytuj
Mani 686 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 Był moze opis w jakimś poradniku PE ? Jeśli tak niech ktoś zapoda scan bądź walnie foty cyfrówką. Cytuj
lookash 0 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 Znalazłem w niecałą minutę, tylko ta mapka istnieje, wim bo widziałem praktycznie wszystkie stronki. Cytuj
gilber7 0 Opublikowano 30 marca 2008 Opublikowano 30 marca 2008 (edytowane) Jak maxujecie postacie? Przechodzę dopiero pierwszy raz i jestem dalej zielony, mam już mechanta na 3DVD i mogę już robić questy. Jak najlepiej jest się uzbroić? Z jakimi stworami najlepiej walczyć i jakie klasy postaci poustawiać, żeby szybko nabijać EXP i SP? P.S. Dzięki za mapkę. Edytowane 30 marca 2008 przez gilber7 Cytuj
lookash 0 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Co do ustawień, to zależy jakimi klasami jaka gra postać i jaki ma lvl. Najlepiej jakbyś miał barrier magic na 50 na którejkolwiek postaci. Napisz mi twoje klasy i ich poziom. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Ja wlasnie odpalilem BD i zaczalem grac od nowa(wczesniej nie skonczylem nawet CD1 bo gra mnie nuzyla).Tym razem gram na HARD i wkoncu gra bawi,trzeba kombinowac w walce,formation wkoncu ma uzytek i ogolnie full wypas. Normal do piachu,polecam hard. Cytuj
gilber7 0 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 (edytowane) Cały problem w tym, że Barier Magic nawet narazie nie dotknąłem. Postacie mają swoje klasy z którymi zaczynały za wyjątkiem Zoli jej od razu zmieniłem klasę na Support Magic. Levele postaci mam +/- na tym samym poziomie co range w klasach 45 lvl. Wygląda to tak: Shu 44lvl: Sword Master 53lvl Jiro 43lvl: White Magic 51lvl Kluke 37lvl: Black Magic 44lvl Marumaro 44lvl: Monk 51lvl Zola 44lvl: Support Magic 49lvl i Assassin 29lvl Edytowane 31 marca 2008 przez gilber7 Cytuj
lookash 0 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Więc radziłbym zacząć robienie Barier magic, bo questy na wypasiony sprzęt wymagają około 50 lvla postaci i klasy (najlepiej ofensywnej, takiej jak black mage, sword mage) są dość trudni przeciwnicy. W dodatku dzięki barier magic (skill bariera) i lekkiej pomocy generalist (36 lvl 4 dodatkowe miejsca na sprzęt i 8 na skille, zakładasz black belt i masz 2x sp) możesz zdobywać bardzo szybkie sp (3-5 dni spokojnej gry i masz 99 wszystkie klasy) zabijając za pomocą bariery pelikany-szkielety (pobliże Kelaso village, na mapce to tak pomiędzy 15 a 17). Jak już troszkę się wzmocnisz to napisz, powiem gdzie są questy na Dragon Bracelet i War necklace. Cytuj
gilber7 0 Opublikowano 1 kwietnia 2008 Opublikowano 1 kwietnia 2008 oka dzięki. Zabieram się więc do roboty. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Jakby to kogoś zainteresowało, to w Japonii rusza nowa seria anime: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5869 Cytuj
lookash 0 Opublikowano 11 kwietnia 2008 Opublikowano 11 kwietnia 2008 Jakby to kogoś zainteresowało, to w Japonii rusza nowa seria anime:http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5869 Tutaj po polsku http://bluedragon.ugu.pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi