Velius 5 709 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Jestem w polowie lub pod koniec pierwszego dvd,mialem mala przerwe i zastanawiam sie czy kontynuowac,dlatego mam pytanie. Na polce leza nie otwarte Lost Odyssey i Eternal sonata,slyszalem ze sa ok fabularnie,w blue dragon pocinam juz troche i jak narazie fabula jest taka sobie,co by nie mowic,nudna i kuleje,stad pytanie,czy to sie pozniej zmienia?jak ta gra sie przedstawia pod wzgledem fabularnym?mam ochote na cos mocnego i porzadnego,dlatego rozpatruje czy nie przerwac narazie blue dragon i zaczac ktoras z tamtych pozycji. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Moja opinia moze zbyt gleboka nie bedzie ale coz - dla mnie Blue Dragon to kupa i utopione pieniadze . Nuda nuda i jeszcze raz nuda . Smialo wrzucaj na ruszt Lost Odyssey i powinienes byc wniebowziety ;] Kompletnie niedoceniona gra przez serwisy i gazety (nie wiem jakich cudow oni sie spodziewali?), a jest po prostu swietna . Zreszta poczytaj stosowny temat w Kaciku RPG Ja teraz gram w LO i jest super . Cytuj
miki77 16 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Ja doszedłem tak gdzieś do połowy drugiego DVD i popieram przedmówcę - BD to właściwie tylko nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Zamierzam wkrótce powrócić do gry (po raz trzeci) i tym razem ją przejść... Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 9 września 2008 Autor Opublikowano 9 września 2008 mnie sie tam BD podobal, wprawdzie tez nie ukonczylem i jestem w polowie 3 DVD, ale bylo oka... taka bajeczka. Fabuly nie uznalem za nudna... ale to IMO Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 12 września 2008 Opublikowano 12 września 2008 Mi się gra bardzo podobała. Całą zaliczyłem. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 kwietnia 2009 (edytowane) Z jakim minimalnym levelem nalezy leciec na finalowa potyczke? I czy musze robic side questy? Chce w koncu skonczyc grę... dostalem teraz statek i moge sobie latac. Mam ludzi w okolicach 45lvl I jaka jest najlepsza miejscowka do levelowania? Edytowane 10 kwietnia 2009 przez Zeratul Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 (edytowane) Okolice 50lv powinny zdecydowanie wystarczyć na ostatnie potyczki. Side questów robić nie musisz, bo to są "side questy"... Opis najłatwiejszego levelowania znajdziesz tutaj - http://www.gamefaqs.com/console/xbox360/file/927950/46973 - w sekcji F. Edytowane 10 kwietnia 2009 przez Hela Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 kwietnia 2009 z tymi sidequestami to bardziej chodzilo mi o to, czy dostajesz jakies kozackie itemy Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Są w miarę dobre, ale jak chcesz tylko skończyć grę, to spokojnie możesz je olać, bo sobie bez nich poradzisz. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 kwietnia 2009 no i w koncu skonczylem... doprawdy genialny jRPG nie wiem czemu ludzie tak po nim jechali. Swietna historia, swietna grafika i mega kozackie dopracowanie elementow plus tysiace fajnych smaczkow w grze Cytuj
Mario104 0 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Zeratul-zgadzam się z tobą też uwarzam ze to genialny jrpg , tylko te postaci takie dziwne ale tak to jest ok. Cytuj
slayer79 0 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Biorąc pod uwage ze mało jest jrpgow na xboxa360 to blue dragon naprawde nie jest taki zły nawet dobry bym powiedzial. Troche dziecinny ale system walk i trche klimatem(moze mi sie tylko wydaje) podobny do finala.Dobry Blue Dragon dobry Cytuj
Mani 686 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 Ja nie rozumie narzekań jak to fabuła powoli sie rozwija. Gdy nie boostujemy postaci to fabuła przecież cały czas brnie z nami do przodu. Gra jest spoko. 100% aczików czasochłonne. Zdobycie calaka zajęło mi 2 przejścia gry. 1szy raz ukończyłem gre mając na liczniku 119 godzin, drugie podejście to "NEW GAME+" gdzie zrobilem speed run i ostatni achievement wpadł w 129h 41min. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Ja gram dopiero pierwszy raz w tego Blue Dragona, jestem na początku trzeciej płyty i muszę powiedzieć, że całkiem pozytywnie się zaskoczyłem. Trochę miałem dłuższą przerwę od jRPG-ów na jakiejś stacjonarnej konsoli i może jestem teraz mniej wymagający, ale produkcja Mistwalker bardzo mnie wciągnęła. Podoba mi się system, choć walki nie sprawiają żadnych problemów i muszę powiedzieć, że jest aż za łatwo. Tak, wiem o możliwości ściągnięcia Hard Mode'a z Marketplace, ale mówię o tym co jest dostępne od początku na płycie. Co do fabuły... Nie jest to może nic odkrywczego i choć całość bazuje na ratowaniu świata przed "wielkim złym chcącym zawładnąć ludzkością", to jednak historia potrafi nawet wciągnąć. Właśnie pod koniec drugiej płyty następuje sporo zwrotów akcji, które wynagradzają trochę senny początek. Denerwuje tylko, że gra jest tak infantylna - osobiście nie lubię anime, a stylistyka tego tytułu przecież się na tym opiera i pewne postacie swoim zachowaniem naprawdę irytują... Ach, no i coraz bardziej podoba mi się muzyka - Nobuo Uematsu jednak nadal daje radę, choć też nie wszystkie kawałki mi pasują. Mam nadzieję skończyć tą grę w najbliższych dniach i liczę na jakąś ciekawą końcówkę - pewnie się przeliczę . Cytuj
viral 4 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Blue dragon niby fajny ale mini gry troche daremne system walki fajny tylko szkoda ze nie ma troche lepszych atakow po ,,przemianach" i fabula tez fajna Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 17 sierpnia 2009 Opublikowano 17 sierpnia 2009 No i Blue Dragon zaliczony - ostatni dungeon trochę się dłużył, ale ogólnie grę oceniam pozytywnie. Fabuła naiwna i dziecinna można powiedzieć, ale ma coś w sobie . Zresztą jak ktoś się lubuje w anime, to tym bardziej polubi tę pozycję - takie japońskie klimaty aż wylewają się z tej produkcji i jednych to może drażnić, a dla innych stanowić wręcz największy atut . Gdyby tylko historia opowiadała o czymś więcej niż wątki ratowania świata to byłoby pięknie... Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 9 października 2009 Opublikowano 9 października 2009 Mam kilka pytań Ile mniej więcej zajmuje czasowo skończenie wątku głównego w tej grze? Jak to jest z poziomem trudności ? Kiedy i gdzie się go wybiera ? Ja przed uruchomieniem gry miałem tylko pytanie o wersją językową AUDIO o_O Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 9 października 2009 Opublikowano 9 października 2009 Trudność gry wybiera się na początku, ale pod warunkiem, że ściągnie darmowy dodatek z Live'a. Osobiście polecam grę na Hard, gdzie naprawdę trzeba kombinować. Gra na easy jest nudnie łatwa. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 9 października 2009 Opublikowano 9 października 2009 Rozumiem, że jeżeli nie mam tego dodatka z live'a to gram na normal ? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 9 października 2009 Opublikowano 9 października 2009 Tak. Wtedy to normal i niestety walki na takim poziomie ekscytujące raczej nie będą. Easy nie ma i to mój błąd. Jest normal, hard i very hard. Skoro jednak nie masz wyjścia, to unikaj pakowania postaci, tylko przyj do przodu. Może w ten sposób będzie jakieś wyzwanie? Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 10 października 2009 Opublikowano 10 października 2009 Ok, dziękuje za info C1REX. Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć ile w przybliżeniu zajęło Ci czasu ukończenie BD ? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 października 2009 Opublikowano 10 października 2009 Ok, dziękuje za info C1REX. Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć ile w przybliżeniu zajęło Ci czasu ukończenie BD ? Ja grałem z miejsca na hard i musiałem wiele bossów przechodzić po kilka razy. Sądzę jednak, że standardowe 40h starczy na ukończenie gry bez zbytniego pośpiechu i bez zaliczania wszystkiego, co możliwe. Jak się chce wymasterować i mieć 1000/1000, to standardowo ponad 100 godzin potrzeba. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 11 października 2009 Opublikowano 11 października 2009 Maksować tej gry na pewno nie będę. W ogóle grając w BD mam wrażenie, że gram w uboższą i zdziecinniałą wersję Lost Odyssey. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Gra jest fajna, fajny rysunkowy klimat. Jestem przy pierwszym jakby bossie na takiej pustyni taki wielki pies jakby. Mam 5 lvl i nie daje rady. Co radzicie ? Jestem laik w Jrpg Cytuj
Strife 228 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Z tego co pamietam to flara na niego dobrze działa weź 2 postacie z black magic i po problemie a jak nie da rady to podpakuj do 7 levelu conajmniej o ile to ten bos o którym mysle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi