Velius 5 725 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Imo w ogole nie warto.Ja ich nie uzywalem mimo ze moglem sobie na nie pozwolic.W pozniejszym etapie gry zauwazysz ze ilosc max HP postaci ma duze znaczenie i nie raz bedzie Ci troche latwiej pokonac danego bossa,niz walic za mocniejszy dmg.Pozatym jakos przy tym etapie gry dostaniesz niedlugo lepsze bronie + bedziesz mogl wykuwac ostateczne oreza dla postaci ktore maja najlepsze statystyki. Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 (edytowane) Ok, dzięki za odpowiedź Zaopatrywałeś się może w 4 legendarne golemy? :> (z każdego żywiołu po jednym) Jako, że jestem na drodze do Iwato Village a mam tylko jednego golema (ognia), na pustyni nie mogłem dojść do świątyni, bo leżały śmieci - czy później będę mógł tam dotrzeć? Przydają się one w ogóle? Edytowane 15 maja 2009 przez diesvindu Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Tak bedziesz mogl tam potem pojsc,jak sie rozwinie story. Mialem zdaje sie 3 legendarne golemy,ognia,ziemi i wiatru.Po wodnego nie chcialo mi sie isc.Tamte zdobylem mimo ze mialem niski lvl i byl hardcore,ale po stronie taktycznej z mojej storny udalo sie je zdobyc w miare wczesnie w grze(praktycznie odrazu jak przechodzilem kolo shrine).Aczkolwiek malo ich uzywalem,denerwowaly mnie ich niskie VP wiec byly dobre na bossow ale w dluzszym dungeonie bardzo uciazliwe. Co prawda sa one swietne,jest opinia za to najlepsze golemy w grze ale mi sie nie chcialo ich uzywac,chociaz czasem Phoeniciam sie przydawal i ratowal mi tylek w trudniejszych starciach to glownie uzywalem takiej ekipy --> Atsuma,Raigar,APO i tu na zmiane Karin,Yuki i Marlin Glaive,aczkolwiek w pozniejszym etapie gry na stale do teamu weszla mi Karin bo zaczela byc przydatna z healem i ladnie pakowac dmg.Yuki uzywalem na walki z bossami/legendarami i sniper shot. Warto tez zainteresowac sie Floresia,najlepszy healer golem w grze. Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Skoro będzie można po nich wrócić to super. Posiadam obecnie golema ognia i wiatru, których pokonałem za pierwszym razem Niestety, ale nie posiadam żadnego dobrego golema wodnego, co jest bardzo uciążliwe w walce z Kryjówce "Ninjów" Ja praktycznie od samego początku gram taką ekipą: Atsuma, Marlin, Floresia, X (tutaj zawsze jakaś zapchaj dziura, zależnie od tego jakiego elementu są przeciwnicy). APO jest taki dobry? Ma u mnie w miarę wysoki lvl (od początku gry jest na rezerwie) ale chyba skille ma słabe? IMO Ralgar to słaba postać. Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 APO moim zdaniem jest swietny.Wystarczy go odpowiednio dopakowac skill pointami (wszystko w support,sporo w HP i troche w mane tak do 400-500).APO trzymamy na tylnych liniach i jako zasloniety dostaje praktycznie zero dmg,wali atakiem na cala mape,uderza we wszystkich dosc mocno i regeneruje sobie zadany dmg.Moim zdaniem ostry Overpower...wyobraz sobie 4 przeciwnikow,kazdy co ture dostaje 200-300 dmg a apo leczy sobie 1200.Jak sie go odpowiednio zasloni to jest nie do zabicia. Drugim plusem jest jego buff,napelnia wszystkim licznik combo do max,wiec w nastepnej turze mozna odpalic morderczy atak. Raigar mi przypadl do gustu,mial sporo hp,ladnie u mnie tankowal i dawal oslony calemu party.(ma fajne EX pod koniec gry).Przyznam ze APO jak i Raigar czesto uratowali moja druzyne gdy Atsuma gryzl glebe. APO i Raigar sa bardzo przydatni podczas walki z Lord of Earth or Queen of Ice.W tej drugiej Atsuma praktycznie ginie po 2 turze jesli ostro go nie napakowales. Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Hm. Muszę się jutro bliżej przyjrzeć APO Jakie miałeś lvl postaci jak kończyłeś grę? Obecnie mam 68% i postacie mają 35lvl :> Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Nie pamietam niestety ktory mialem lvl,ale napewno nie pakowalem jakos szczegolnie.Poprostu lecialem z fabula i nie omijalem zadnych walk. Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 (edytowane) Mam problem w walce z Queen of Ice. Jak ją pokonać? Czy można w jakiś sposób (oprócz walki) napełnić EX GAUGE ? Bo przystępując do walki z nią mój ex gauge wynosi 0. EDIT Jest niby jakiś Enchant Dance, ale jak go uaktywnić poza walką? Edytowane 17 maja 2009 przez diesvindu Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 Ja w walce z queen of ice mialem praktycznie tylko 3 postacie.Atsuma bardzo szybko padl i nie bylo sensu to wskrzeszac bo byl poprostu zmiatany z mapy.Staralem sie nim zrobic jak najszybciej jakis powazny dmg za pomoca ognistych atakow. Wazne zeby rzucic na druzyne redukcje dmg,najlepiej o 50%.APO u mnie stal w ostatnim rzedzie,zaslanial go Raigar a obok niego stala Karin i leczyla(jako ze miala wodny element dawala rade).APO co ture pakowal dmg lub dawal combo pointsy,Raigar castowal bariere i sporadycznie jakis atak,a Karin leczyla i wysysala EP.Gdy APO rzucal ladowanie combo meter,w nastepnej turze atakowalem wszystkimi z najsilniejszych atakow (EX jak Ci sie naladuje). To jest walka w ktorej powinno sie uzywac zakupionych itemow na leczenie itd. Ogolnie radze w tym momencie gry wykupic wszystkie mozliwe itemy na leczenie i resurekcje,bo tych "ostatnich" walk jest sporo a niektore dosc wkurzajace.Ogolnie tylko pierwsze starcie z Queen of Ice jest takie trudne,reszta walk o wiele latwiejsza. Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 17 maja 2009 Opublikowano 17 maja 2009 Dzięki, jednakże już jak to pisałeś widziałem napisy końcowe EA Team jakim skończyłem grę to: Atsuma, Karin, Florecia, Phoenicia. Dzięki za wszystkie podpowiedzi Velius. Generalnie co do zakończenia bardzo się zawiodłem (skończyłem grę jako 'dobre zakończenie'). To co najbardziej kuleje w tej grze to postacie, muzyka oraz fabuła (prosta jak drut). Ode mnie ocena końcowa 6.5/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi