Skocz do zawartości

GTA IV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tez moze i bym wolal - gdyby to strzelanie w GTA jeszcze jakosc bawilo. Ja rozumiem uznanie i sentyment do serii ale sam doskonale wiem w co gra mi sie dobrze. W GTA IV zdecydowanie dobrze sie nie gra. Ciagle tylko "ha ha w Uncharted sa kapiszony". To jak nazwac to co dzieje sie w GTA...

Opublikowano

A co jest nie tak,o ile pamiętam przeciwnicy doskonale reagują gdy dostaną kulke,w anczartet natomiast mają wyebke w to że wpakowałem im magazynek w głowe xD jedyne co się można doczepić to strzelanie zza osłon,ale i tak widze że dla ciebie czwórka będzie fuj bez względu na wszystko ;)

Opublikowano

Strzelanie samo w sobie jest bardzo dobre, problemem jest drętwota postaci i dość mała podatność na przyleganie do ścian. Z Nico jest gorzej niż z pudzianami z gearsów (ba oni są 10 poziomów wyżej), ale już przy okazji RDR Rockstar dopieściło ten element więc o to bym się nie martwił przy okazji GTA V. 

Btw nie ma to jak porównywać GTA IV z 2008 do SD z 2012. Chociaż i tutaj w większości aspektów dzieło R* bije te śmieszne pieski na głowę tj. fizyka, przywiązanie do detali, wielkość świata oraz jego ożywienie, model jazdy i ogólna głębia gry. 

Opublikowano (edytowane)

Nie ma przymusu sie ze mna zgadzac. Co do strzelania to sprecyzuje - irytuje mnie autoaim nastawiony na szympansa, niemalze brak ingerencji grajacego w to gdzie dokladnie uderzy pocisk. Miedzy tymi grami sa jedynie 4 lata roznicy. Nie przesadzajmy, ze to az taki szmat czasu. Owszem feeling strzelania zostal dopieszczony w wielu nowszych produkcjach (niech bedzie np w takim Halo 4 czy Gearsach) ale jest sporo gier starszych niz te 4 lata w ktorych w moim odczuciu poza grafika grywalnosc niewiele sie zestarzala. W V o ile dobrze kojarze "szczelanie" bedzie wygladalo raczej jak w nowym Maxie. Krok do przodu. Jeszcze niech poprawia zroznicowanie zadan.

Edytowane przez decoyed
Opublikowano

Nie bralem pod uwage, ze sie da... Faq. Tyle godzin zmarnowalem. Az jestem ciekawy o ile poprawi to gre. Misje dalej beda na jedno kopyto ale moze chociaz "szczelanie" lepiej wypadnie.

Opublikowano

Jazda motorem w GTA IV jest po prostu trochę wymagająca, trzeba czuć motocykl, to już nie San Andreas ani VC, gdzie się wchodziło w zakręty na pełnym gazie.

A co do misji, fakt, Ballada prezentuje o wiele większy poziom, misje są bardziej różnorodne.

Opublikowano

Akurat też przechodze czwórkę na ps3, pierwszy raz. Co do "auto aimingu" to od razu mi nie przypasił, wyłączyłem w pierwszych misjach szczelanych. R1, gała lekko w góre i head. W 5s można pozabijać 10 gości, troche za proste.

Jazda to wiadmo, mistrzostwo. Czuje się prędkość i ciężar każdego auta.

Opublikowano

Skończyłem po raz drugi czwórkę i jeśli komuś nudziło się w Liberty City to powinien chyba zapisac się na jakiś kurs językowy.

Klimat i fabuła były genialne. Misje owszem czasem lekko nużące i jako całosc do Ballady mają raczej słaby start, ale historia Niko Bellica nadrabia wątkiem głównym, postaciami i mistrzowskimi plot-twistami.

Przez 4 lata zapomniałem jak bardzo podobało mi się w Liberty CIty :).

Opublikowano (edytowane)

no przeciez moment jak Vlad wciaga koks w samochodzie to chyba najlepsza scena tej odslony. W ogole ten typ jest max bekowy. nie kumam jak ludzie narzekaja na fabule i postac samego Belica, imho to najlepszy protoganista do tej pory.

Edytowane przez Najtmer
  • Plusik 2
Opublikowano

Ludzie narzekają na GTA IV, bo tam po prostu nie ma co robić i to jest prawda. Ostatnio odpaliłem dodatki, to po 3 godzinach zaje.bistej jazdy po mieście chciałem porobić coś konkretniejszego to się nie dało, bo tutaj jest raptem parę ubogich aktywności. Ale to nic, bo i tak uważam, że lepsza jest świetna mechanika strzelania, poruszania się, dopracowany model jazdy czy miasto pełne szczegółów w zamian za "pierdoły" z SA.

Zresztą teraz V powraca do tego wszystkiego polepszając jeszcze to co IV i tak robiła już wyśmienicie, także naprawdę nie rozumiem obaw co poniektórych na temat jakości tej gry.

Opublikowano

W dodatkach. a mianowicie Balladzie, to ja jeździłem do naszego klubu i ruchałem Joni, a potem upijałem się tak, że wstawałem przy Statule Szczęścia. No ja pierniczę, jak można nic nie robić w GTA? W każdej części nawet głupie jeżdżenie po mieście dawało wielką satysfakcję.

Opublikowano

Czwórka wraz z dodatkami to dla mnie póki co ulubiona częsc z całej serii <herezja mode on> :D.

Ostatnio przez ponad 2 godziny rozbijałem się na tej długiej prostej Middle Park bawiąc się zniszczeniami jak małe dziecko. 

Opublikowano (edytowane)

to ta prosta od luku triumfalnego do wjazdu na wiadukt? to w takim razie spedzilem na nim na oko z 5 godzin jezdzac w kolko na motorze robiac czyste przejazdy, wyciskajac siudme soki z maszyny i przeciskajac sie miedzy furami. to samo bede robil w piatce, wiec mi nie trzeba heh ;p

Edytowane przez Najtmer
Opublikowano

Na tym łuku testowałem fizykę Niko, uderzając motocyklem w słupki :D

Opublikowano

Dzisiaj kupiłem na PSN GTA IV Complete Edition, ściągnąłem i zainstalowałem. Jak zagrać w te dodatki? Po pierwszym odpaleniu gry pojawił się komunikat, że ściągnąłem Ballad of Gay Tony i czy chcę w to zagrać. Nie chciałem, po czym grałem już w podstawkę. Teraz w ogóle nie mam możliwości żadnego wyboru.

Opublikowano

Chciałem zadać to pytanie w temacie z quizem, ale jest zbyt trudne i zablokowałbym temat na dłuższy czas, więc zadam tutaj, będziecie mieli zagadkę na ostatni tydzień przed piątką. ;)

W Algonquin jest wieżowiec, który ma teksturę dachu, ale można przez niego wpaść do środka. Jeśli się tam wleci to spada się w czarną otchłań i umiera. Jaki to budynek? 

Opublikowano (edytowane)

Lepsza jest huśtawka

Edytowane przez _Be_