Boomcio 4 026 Opublikowano 28 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2020 A jest polonizacja na konsolach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2020 20 minut temu, Boomcio napisał: A jest polonizacja na konsolach? a google jest u boomcia w komputrze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 28 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2020 Tylko forumek jest wiarygodnym żródłem wiedzy dla boomcia od lat i zapamiętaj to sobie chłopaczku na zawsze, bo w ryj dać mogę dać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 28 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2020 Trochę szacunku do majocheja ten gość ma ze 100 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Ależ mnie wzięło na powrót do czwórki. Niestety jak kretyn, kiedyś pozbyłem się wersji z X360 i została mi tylko ta z PS3. Ząbki pewnie będą razić po oczach jak nigdy. Pamiętam, że jak grałem na X360 to było ok i nie pamiętam, żeby mi coś przeszkadzało, ale to było w 2010 r. Teraz mam już tylko wersję na PS3, ale gra mi się bardzo podobała i chciałem wrócić do Liberty City. Model jazdy zdecydowanie bardziej mi odpowiadał, niż to co dostaliśmy w GTAV. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 A co to za problem wydać 40zł i grać jak człowiek? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Też bym sobie pograł no ale już poczekam aż będę miał xboxa i pierwszy raz w życiu ogram gta 4 jak człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 10 minut temu, LukeSpidey napisał: Ależ mnie wzięło na powrót do czwórki. Niestety jak kretyn, kiedyś pozbyłem się wersji z X360 i została mi tylko ta z PS3. Ząbki pewnie będą razić po oczach jak nigdy. Pamiętam, że jak grałem na X360 to było ok i nie pamiętam, żeby mi coś przeszkadzało, ale to było w 2010 r. Teraz mam już tylko wersję na PS3, ale gra mi się bardzo podobała i chciałem wrócić do Liberty City. Model jazdy zdecydowanie bardziej mi odpowiadał, niż to co dostaliśmy w GTAV. Ja się zajebiście bawię. Jest płynniutko. Krawędzie? Nie rzuciły mi się w oczy jakoś szczególnie. A historia wciąga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 2 godziny temu, maciucha napisał: A co to za problem wydać 40zł i grać jak człowiek? Wydać 4 dyszki to nie problem. Problem jest taki, że mój Xbox 360 od 6 lat siedzi w pudle w szafie a pod telewizorem miejsce okupują PS3 i PS4, więc nie ma gdzie postawić. Poza tym jakoś na razie nie czuję potrzeby wracać do obozu M$. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 A ok, myślałem że masz ONE/XSX. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 441 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Czwórka? Co ja bym dał ograć to jeszcze raz w 4k 60fps w jakimś remasterze z dodatkami. Niby mógłbym to odpalić na PC, ale w gry od rockstara gra się na konsolach jak prawdziwy K O N E S E R Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Tu nawet ray tracing widoczny na pierwszym screenie: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 674 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Odpaliłem GTA IV na PS3 podpiętej do starego telewizora CRT i mam wrażenie, że gra działa mocno płynniej, niż na LCD w trybie "HD" xd. Ma ktoś informacje, czy w istocie jest taka możliwość? Na logikę nie ma przeciwwskazań: tryb 4:3 i rozdzielczość 480i (czy ileś tam) siłą rzeczy jako niższe ustawienia mogłoby poprawić działanie, no ale jak wiadomo konsole to nie PC, żeby sobie suwaczki ruszać, stąd moje wątpliwości. Oczywiście w obu przypadkach gra leci na surowo, bez żadnych dodatkowych opcji w TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Nie mam pojęcia, jak to się ma do odbiornika przy tej samej konsoli, bo nie chce mi się ze sprzętem i kablami po domu latać . Ale odpaliłem na ps3 na lcd i w porownaniu do xsx na oled jest masakrycznie słabo. No, ale to raczej oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 22 minuty temu, kotlet_schabowy napisał: Odpaliłem GTA IV na PS3 podpiętej do starego telewizora CRT i mam wrażenie, że gra działa mocno płynniej, niż na LCD w trybie "HD" xd. Ma ktoś informacje, czy w istocie jest taka możliwość? Na logikę nie ma przeciwwskazań: tryb 4:3 i rozdzielczość 480i (czy ileś tam) siłą rzeczy jako niższe ustawienia mogłoby poprawić działanie, no ale jak wiadomo konsole to nie PC, żeby sobie suwaczki ruszać, stąd moje wątpliwości. Oczywiście w obu przypadkach gra leci na surowo, bez żadnych dodatkowych opcji w TV. Też swego czasu miałem wrażenie, że na CRT gry działają dużo lepiej niż na FullHD. Coś w tym może być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 CRT mają lepsze parametry jeśli chodzi o czas reakcji, smużenie czy rozrywanie ekranu. Oraz nie muszą skalować rozdzielczości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 28 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2021 CRT to tez 480p vs 720p Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 28 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2021 Były CRT full HD, sam takiego miałem pod X360. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2021 Były były, kumpel mial coś koło 30 cali, a jebany takie krówsko ciężkie było ze we dwóch bylo co robić XD No ale panie żadne tam hdry gsync vrr alm dolby vision, płaski kineskop wersja slim, a dzisiaj pewnie kosztowałby wiecej niż 55 OLED CX Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 29 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2021 Największe krowy to były TV z lampą w środku. Proporcje CRT a przekątna 50 cali xD nie wiem ile to ważyło. Do tego drogie w zakupie i obsłudze, ciągnęło masę prądu i trzeba było wymieniać lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 29 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2021 (edytowane) mam B&O MX 7000, 28" i wazy tylko 40kg ale piękna sprawa do retro gajmingu, porządne audio a stojak pod TV ma wbudowany motor i można pilotem sobie obracać TV pod swój kat a sam pilot chodzi na ebay-u po 70-100$ fajna sprawa........ale zona nie pozwala mi tego trzymac w domu wiec się kurzy w piwnicy czytając temat odpaliłem GTA IV zobaczyć jak się gra trzyma bez modów itp,itd Edytowane 29 stycznia 2021 przez Labtec 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 898 Opublikowano 10 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2021 Ja mam Sony BVM 14 cali do retro i 25-27 cali w automacie do gierek arcade Jednak przydałby się dobry upscaler do retro pod współczesny TV. Kiedyś muszę w końcu zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Tak testowałem sobie GTA IV na 360 jak i na Series X i powiem Wam, że pomimo że gra chodzi na bestii w 60 fpsach to... nie da się biegać. W sensie gra chodzi tak płynnie, że żeby biegać trzeba tak napierdalać "A", że palec można sobie rozjebać Zanim gra załapie, że wciskamy "A" mija z 2-3 sekundy. No ciężko się tak gra, przy wersji na 360 nie ma oczywiście tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Podobno jest z tym problem przy paru misjach gdzie trzeba szybko mashować 'A' żeby zrobić jakąś akcję. Na pc można to obejść (np. blokując klatkarz na 30 fps) ale na Xach już trzeba pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 28 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2021 Pykam tak sobie odndwoch tygodni na PS3 i pomimo koszmarnej grafiki ta gra potrafi zachwycić liczbą szczegółów. Świat jest pięknie dopracowany i widać, że twórcy już wtedy przykładali szczególną uwagę do tego, aby dopracować jak najwięcej detali. Grając 11 lat temu na X360 jakoś nie rzucało mi się to w oczy jak teraz. Dla przykładu jadąc z Little Jacobem z samochodu unoszą się kłęby dymu, bo nasz Jamajski kolega przecież cały czas pali ziołach. Niby nic, a jednak banan mam cały czas na twarzy. Bardzo podoba mi się również model jazdy. Wielu narzekało, że auta zachowują się jak na lodzie, ale w grze naprawdę czuć różnicę między sedanem, kombi, terenowym czy muscle carem i generalnie w tej kwestii gra wygrywa nastepczyniom, gdzie model jazdy został bardzo spłycony. Tutaj wchodzenie w zakręty wymaga od gracza, aby miał wyobraźnię i wiedział, że na pełnej piździe dzwon gwarantowany, więc trzeba cały czas operować hamulcem. Bardzo podoba mi się także to, że twórcy zdecydowali się odejść od mniej realnych elementów i przedstawić bardziej dojrzałą historię w bardziej przyziemnym stylu. Generalnie jestem póki co zachwycony. Mogę się jedynie przyczepić do checkpointów, które są chu.jowo rozstawione i trochę ślamazarnego poruszania się Nico przez co cierpi też system strzelania, bo korzystanie z osłon jest bardzo drętwe i nieintuicyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi