KrYcHu_89 2 263 Opublikowano 15 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2021 Przy ogrywaniu "wspaniałych", aczkolwiek dalej grywalnych remasterków naszła mi chęć na odświeżenie sobie GTA IV na PC. Jak tam się miewa wersja Steam, jest w pełni grywalna? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 15 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2021 10 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Jak tam się miewa wersja Steam, jest w pełni grywalna? Dwie rzeczy po zainstalowaniu: raz: https://www.definitive-edition-project.com/iv-de dwa: https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/gsn6w8/dxvk_works_magic_on_gta_iv/ Pierwszy link to zbiór poprawek i przywrócenie wszystkich utworów z radia, które instalujesz sobie metodą "skopiuj wszystko do folderu z grą". Dodatkowo na stronie jest lista komend, które warto ustawić jako parametry uruchamiania gierki tak, aby zapewnić jej jak najlepsze korzystanie z nowych sprzętów. Drugi link to natomiast dobra petarda - biblioteki, które sprawiają, że gra uruchamia się przy pomocy Vulkana zamiast wiekowego DirectX 9. Vulkan robi jej dobrze na serduszko i framerate, praktycznie stałe 60 klateczek, może czasami coś chrupnie tu i ówdzie, ale komfort grania wobec "gołej" wersji szybuje w kosmos. Kupuj, zanim Grove Street Games zrobi remastera i Rockstar usunie czwórkę z dystrybucji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 263 Opublikowano 15 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2021 Godzinę temu, Bzduras napisał: Dwie rzeczy po zainstalowaniu: raz: https://www.definitive-edition-project.com/iv-de dwa: https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/gsn6w8/dxvk_works_magic_on_gta_iv/ Pierwszy link to zbiór poprawek i przywrócenie wszystkich utworów z radia, które instalujesz sobie metodą "skopiuj wszystko do folderu z grą". Dodatkowo na stronie jest lista komend, które warto ustawić jako parametry uruchamiania gierki tak, aby zapewnić jej jak najlepsze korzystanie z nowych sprzętów. Drugi link to natomiast dobra petarda - biblioteki, które sprawiają, że gra uruchamia się przy pomocy Vulkana zamiast wiekowego DirectX 9. Vulkan robi jej dobrze na serduszko i framerate, praktycznie stałe 60 klateczek, może czasami coś chrupnie tu i ówdzie, ale komfort grania wobec "gołej" wersji szybuje w kosmos. Kupuj, zanim Grove Street Games zrobi remastera i Rockstar usunie czwórkę z dystrybucji Dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 263 Opublikowano 17 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2021 Odpaliłem IVczkę na PC w tej edycji z nieoficjalnym patchem "Definitive". Wygląda to zajebiście, wspiera ultrawide, trzyma 60 fps, no nie wierzę, ile lat trzeba było czekać, żeby ten port był grywalny i chodził i wyglądał fenomenalnie . Teraz grając na PS5 w odświeżoną trylogię i w IV na PC widać jak ogromnym przeskokiem była IV w stosunku do trylogii, jedna z najlepszych gier jakie powstały, chyba trochę niedoceniona na premierę, bo imo dla mnie lepsza niż Vtka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 23 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2021 Raczej doceniona. Na meta GTA4 ma 98/100, a GTA5 97/100. Wersje na x360 oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 263 Opublikowano 7 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2021 W dniu 23.11.2021 o 22:36, LukeSpidey napisał: Raczej doceniona. Na meta GTA4 ma 98/100, a GTA5 97/100. Wersje na x360 oczywiście. Chodzi mi raczej o to, że gracze narzekali, że jest to krok wstecz w stosunku do SA pod względem skali i narzekali nawet na zbyt symulacyjne podejście do rozgrywki, dopiero po latach od wydania GTA V większość uznaje się, że to właśnie GTA V było cofnięciem się w rozwoju marki pod względem realizmu rozgrywki, poza tym do niedawna nie było sprzętu, który dobrze by sobie radził z GTA IV. Na premierę na PS3/XBOX360 gra chodziła w 20 klatkach i technologicznie wyprzedzała swoje czasy. Ponadto realizm nie bardzo był wtedy w cenie (nie mówię o recenzentach, im się podobało ). W każdym razie jestem oczarowany jak ta gra wygląda i jak się w nią gra w 4k 60 fps, remaster aż się prosi, tak, żeby konsolowcy również mogli tego zaznać. Jest wersja 60 fps we wstecznej na Series X, ale chyba tylko w 1080p i low detalach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 365 Opublikowano 7 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2021 No bo była krokiem wstecz jak nie 10 krokami jeśli chodzi o zawartość względem sa, nie ma co się oszukiwać że tak nie było. W 5 to było z tym lepiej ale przy okazji zaorali wszystkie najlepsze cechy 4ki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 869 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 Skończyłem obydwa dodatki - nie są może jakieś opór w topór powalające na kolana, ale bawiłem się świetnie! Ballada o geju bardzo efekciarska, podobała mi się ta ciągła akcja No i te nutkę sobie przypomniałem We gettin arab money niggaaa. Szkoda, że lamusy z R do piątki nie dali żadnego dodatku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 30 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2022 10 godzin temu, ProstyHeker napisał: Ballada o geju bardzo efekciarska, podobała mi się ta ciągła akcja Ballada to jest mistrzostwo. Jedno z moich lepszych przeżyć. Grovvych. 10 godzin temu, ProstyHeker napisał: Skończyłem obydwa dodatki - nie są może jakieś opór w topór powalające na kolana, ale bawiłem się świetnie Ale wiesz, co? Moje wrażenia z premierowego ogrywania ich mówią, że jednak są powalające na kolana. Świetnie się do nich wraca, a yebana /dobra c'nie/ piątka ich nie ma. Nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 września 2022 W dniu 19.02.2021 o 20:25, MYSZa7 napisał: Tak testowałem sobie GTA IV na 360 jak i na Series X i powiem Wam, że pomimo że gra chodzi na bestii w 60 fpsach to... nie da się biegać. W sensie gra chodzi tak płynnie, że żeby biegać trzeba tak napierdalać "A", że palec można sobie rozjebać Zanim gra załapie, że wciskamy "A" mija z 2-3 sekundy. No ciężko się tak gra, przy wersji na 360 nie ma oczywiście tego problemu. ??? Pobrałem grę i biega się normalnie, przy normalnym wciskaniu, nic sobie nie rozjebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 9 godzin temu, Rozi napisał: ??? Pobrałem grę i biega się normalnie, przy normalnym wciskaniu, nic sobie nie rozjebujesz. Ja miałem bezpośrednie porównanie z wersją na 360 i stąd takie wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 Kto ma tu moda? Trzeba już chyba odpiąć te tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 365 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 Od czego odpiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 Gta 4 ma lepsze dodatki, niż sama gra. Podobnie, jak Wiedźmin czeci. Odkrycie Ameryki 3...2...1... Wiem, wiem ale musiałem to napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 1 godzinę temu, Pupcio napisał: Od czego odpiąć? Masz 11 tematów podpiętych w dziale Rockstar☆ Games, są oznaczone ikonką pinezki z lewej strony - to powoduje, że pomimo braku aktywności od wielu lat, nie spadają one w dół działu - a wciąż są na górze przed aktywnymi tematami. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 165 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 (edytowane) Jak ktoś by miał zamiar jeszcze raz przejść sobie czwóreczkę na PC to będzie zaraz dobra okazja, niedługo wyjdzie iCEnhancer 4.0, świetny mod, co najważniejsze wprowadza masę usprawnień, ale zachowuje przy tym klimat oryginału. Edytowane 12 września 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 084 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 Wygląda to świetnie, ale jednak przejdę w 720p na Xboxie. Jakoś to bliższe doświadczeniu z oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 365 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 Ta gra na kompie w sumie dalej legancko wygląda. Trochę teksturki zdradzają wiek gierki no ale kurde, jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 (edytowane) 41 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Wygląda to świetnie, ale jednak przejdę w 720p na Xboxie. Jakoś to bliższe doświadczeniu z oryginału. Ja pare lat temu nawet przeszedłem na PS3 podstawkę i oba dodatki. Ta fizyka i strzelanko dalej obejma dla mnie Edytowane 12 września 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 IV jest grana w 60fps pod kolderka na decku ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 To pewnie sporo $ wydajesz na striptizy i prostytutki Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 Staje mi na sam widok 60 fps Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 440 Opublikowano 12 września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 września 2022 29 minut temu, maciucha napisał: IV jest grana w 60fps pod kolderka na decku ostatnio Nie wiem jak tam z takimi rzeczami na deczku, ale sprawdź sobie https://www.definitive-edition-project.com/iv-de bo ma dużo poprawek i dużo duszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragon13 77 Opublikowano 2 października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 października 2022 A wiadomo czy planują wypuścić GTA 4 na sterydach na 8/9 Generacje ? Gdzieś jakieś plotki były. Grałem na kompie z Intel Cor 2 quad Q9550 i GTXem 275, ile zabawy było z tym WIndows for LIVE. Według mnie 4 to taka najbardziej poważna część ze wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 056 Opublikowano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2023 Mija 15 lat od premiery a ja pamiętam wszystko jakby to było wczoraj. Ten tatuaż na łapie Petera Moora. Pierwszy trailer z Nico na statku. A potem ta niesamowita premiera. Gra tak różna od kolorowych i "arcadowych" GTA ery 3D. Poważna, mroczna. Ale też niepozbawiona humoru. Dla mnie jedna z gier życia. Dodatki też były ok, Ballada lepsza od Lostów. Johnego nie polubiłem, kudosy dla Trevora. Bardzo bym chciał jaką reedycję, chociażby na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi