Bzduras 12 532 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Tak, mówiłem, że rano wywalam. Jak mi podarujesz jakiś hosting za free to wrzucę i niech sobie leży, ale dopóki salwuję się prywatnym Google Drive na którym trzymam swoje rzeczy to wrzucam to tylko na chwilę jak ktoś poprosi. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Do 2GB bezpłatnie, potrzeba około 5GB na ten plik. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca (edytowane) Hmm a nie wprowadziliście czasem naszego początkującego moddera w błąd? GTA IV jeszcze nie modowałem, ale nie jest czasem tak samo jak w V, że mody instaluje się przez OpenIV? Jest nawet dinput8.dll w tym folderze, czyli ASI loader, żeby pliki z folderu mods przez OpenIV wczytało zamiast tych oryginalnych z gry. Przecież ten launcher Rockstara sprawdza za każdym razem pliki w folderze gry i jak masz tam jakieś nieoryginalne pliki to z automatu ściąga oryginalne i zamienia. Dlatego Homelanderowi ściągało na nowo 2GB. No chyba, że przy IV jest inaczej niż przy V, ale z tego co sprawdziłem na szybko to ogólnie mody w IV też instaluje się przez OpenIV. Edytowane 22 marca przez tjery Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Ta konkretna rzecz z tego co pamiętam nic nie potrzebowała do działania. Wystarczyło skopiować do folderu z grą i wsio Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 9 minut temu, tjery napisał: Hmm a nie wprowadziliście czasem naszego początkującego moddera w błąd? GTA IV jeszcze nie modowałem, ale nie jest czasem tak samo jak w V, że mody instaluje się przez OpenIV? Jest nawet dinput8.dll w tym folderze, czyli ASI loader, żeby pliki z folderu mods przez OpenIV wczytało zamiast tych oryginalnych z gry. Przecież ten launcher Rockstara sprawdza za każdym razem pliki w folderze gry i jak masz tam jakieś nieoryginalne pliki to z automatu ściąga oryginalne i zamienia. Dlatego Homelanderowi ściągało na nowo 2GB. No chyba, że przy IV jest inaczej niż przy V, ale z tego co sprawdziłem na szybko to ogólnie mody w IV też instaluje się przez OpenIV. Nie, kopiuj-wklej i działa. Przynajmniej u mnie na PC i deczku działa Żadnych zewnętrznych instalatorów czy innego gówna. Na decku pewnie trzeba dopisać WINEDLLOVERRIDES="dinput8=n,b" %command% w opcjach uruchamiania i dlatego mu się wszystko wyjebało. Generalnie na decku zawsze trzeba nadpisać DLL jak jakieś się dorzuca, ale to już temat na inną rozprawkę. Cytuj
suCCHy96 4 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Gram na steam decku i polecam. Gra się wybornie Na małym ekranie grafika nie kłuje po oczach. Pierwszy raz ogrywam Teb tytuł przyznam się szczerze. Utwór Boba Marleya aż przypomnial mi młodzieńcze czasy Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Ale grafika się poprawia czy tak samo wygląda? Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Tak samo, tam nie ma żadnych next-genowych grafik. Wrzucasz 800p, suwaczki w prawo na maksa i masz pod kołderką lepszą wersję niż którakolwiek konsola. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Ok. To może działa. Szkoda tylko, że sejwy mi wywaliło Cytuj
suteq 183 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca W dniu 21.03.2024 o 09:12, KrYcHu_89 napisał: Nieprawda, da się ukończyć, ale tylko jedno z zakończeń. @Sedrak pod koniec gry jakbyś grał Ukryj zawartość SERIES X/S GTA IV backwards compatibility flaw. Final mission becomes impossible to complete (1 of 2 endings) as the frame rate is too high (a known issue on PC too) to register enough 'taps' of the button A compared to original 360 version at 30 or less FPS. oczywiście na PC można to obejść, ale na Xboxie niet. Dziwne bo niedawno kończyłem GTA 4 na PC prawilnie w 60 fps i owszem, musiałem szybciej napierdalać A na padzie ale udało się bez większych problemów. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 2 minuty temu, suteq napisał: Dziwne bo niedawno kończyłem GTA 4 na PC prawilnie w 60 fps i owszem, musiałem szybciej napierdalać A na padzie ale udało się bez większych problemów. Da się klikając w nadludzkim tempie, ale może być to frustrujące, już nie pamiętam, ale ja chyba obnizalem specjalnie klatkarz, bo mi 2x nie poszło, a w GTA IV chyba checppinty były rzadko. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca W czasie misji to chyba tylko w ostatniej był checkpoint Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca GTA IV tylko na PS3 ma dusze. Duszę rozpaćkanego miasta w 15fps jak szalejesz we mgle 120km/h przez most. Możesz sobie wyobrażać, że jesteś cały czas na bombie i te 15fps to jest FEATURE, bo Niko to alkoholik, a nie problem optymalizacji 1 1 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Czyli ta mityczna dusza to jak gierka wygląda i rusza się jak gówno? Bo jak tak to najwięcej duszy ma Pong i nic poza nim, można zamykać temat. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Bzduras, chyba masz dziś gorszy dzień Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Bo od takich głupot o duszy czlowiekowi ręce opadają Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Serio, na dziś wystarczy forumka dla Ciebie, zaufaj mi Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Serio, nie musisz mi wydzielać czasu na forum, jestem dorosły i sam to zrobię jak uznam za stosowne. Baw się dalej z paczką modów zamiast strugać anioła stróża o którego nie prosiłem 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia Powiem wam, że przygarnął bym GTA lV lekko zremasterowane - Podciągniętą rozdzielczość, podmienione tekstury, 60 fps, mechaniki uwspółcześnione. W tle sobie leci yt a tam zagrajnik mowi o GTA lV, stąd taka refleksja. I nie , nie chce na kompie w to grać w warunkach jakie wyżej opisuję, zagrałbym w to na ps5. Nawet AI mogło by ten remaster zrobić, ale nie tak jak GTA Trilogy, jednak dobrze by nad projektem czuwał jakiś kumaty hamburger albo dwóch. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia Jak nie chcesz na kompie, to może za 20 lat się doczekasz jakiegoś remasterka, a może nie Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia Jest już remaster na PC, krąży na forumku, polecam 10/10 (PC, Steam Deck). Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia 51 minut temu, Szajka napisał: Powiem wam, że przygarnął bym GTA lV lekko zremasterowane - Podciągniętą rozdzielczość, podmienione tekstury, 60 fps, mechaniki uwspółcześnione. W tle sobie leci yt a tam zagrajnik mowi o GTA lV, stąd taka refleksja. I nie , nie chce na kompie w to grać w warunkach jakie wyżej opisuję, zagrałbym w to na ps5. Nawet AI mogło by ten remaster zrobić, ale nie tak jak GTA Trilogy, jednak dobrze by nad projektem czuwał jakiś kumaty hamburger albo dwóch. Za 4 lata 20 lecie, wtedy wleci Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia 4 minuty temu, Pupcio napisał: Za 4 lata 20 lecie, wtedy wleci Ta. Wersja na komórki w rwanych 25fps Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi