Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Siema! Postanowiłem odświeżyć ten temat. Mam tą gre i dopiero co zrobiłeem swojego huntera i jestem w małej wiosce. Jam mam z niej wyjść? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 w wiosce kupujesz itemy, chodzisz do domku, zapisujesz, zmieniasz eq itd, z wioski mozesz tylko wyjsc biorac misje u eldera (taki dziadyga kolo GH ) bierzesz questa i idziesz do polnocnego ew zachodniego wyjscia z wioski i naciszasz jakis tam przycisk... przynajmniej tak bylo w kokoto village z mhf a podejrzewam ze ta sama wioska jest w MH Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 polecasz mi kupic jakiegoś weapona czy armora?? mam 1500 kasiory.. kupić coś czy narazie nie? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 nie kupuj, narazie wystarczy ci to co masz, bo i tak nie bedzie zadnych powaznych walk, a biwegajac po teranach i zbierajac rozne rzeczy, zabijajac przeciwnikow zyskasz duzo itemow ktore pozowlą ci zrobic jakies sprzęty pamietaj zeby "wycinac" kazdego przeciwnika po zabiciu Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 Wycinać? a jaśniej.... Cytuj
firana140 622 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 (edytowane) nad zabitym potworem naciskasz kółko i postać coś tam sobie wyskrobie na przykład łuski, pazury itp. z tego robi się bronie i zbroje. kurde chłopie, narobiłeś mi smaka na starego MH Edytowane 9 sierpnia 2009 przez firana140 Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 a jak będe chcial zrobić z tych przedmiotów broń to do kogo mam iść i czy to jest w tej jednej wiosce czy w innych też? Cytuj
firana140 622 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 w jednej. na lewo od kolesia który daje questy, tam masz kuźnie Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 Mam jeszcze takie jedno pytanie. Po co mam tworzyć nowy temat. Czy Monster Hunter 2 już wyszedł na ps2 czy dopiero wyjdzie, bo na różnych stronach widziałem gdzie pisało data premiery 2011r a raz widziałem 2006r? Cytuj
firana140 622 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 mh2 nigdy nie wyszedł poza japonią Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 I czytałem też jak jakiś kolo mówił, że ma MH 2, ale po japońsku. Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 (edytowane) MH 2 MH 2 Edytowane 9 sierpnia 2009 przez Spyker Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 (edytowane) MH2 wyszedł juz dawno, ale tylko w japonii, przeszedlem go po japonsku, jest fajny ale nowicujsz sobie nie poradzi z japonskim Edytowane 9 sierpnia 2009 przez Yano Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 Ciekawe kiedy wyjdzie angielska wersja językowa... :closedeyes: Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 odpowiedź jest prosta - niestety nigdy teraz mozna czekac tylko na Mh3 po angielsku, bedzie na poczatku 2010 , niestety na wii Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 czemu nigdy?? MH 1 jakoś wyszła po angielsku. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 wyszedł i sprzedał sie słabo, MH w japonii jest najlepiej sprzedającą sie grą, ale poza japonią sprzedaje sie dosyc słabo, a kiedys bardzo słabo, dlatego nie wydali mh2 po angielsku , gra wyszla chyba w 2006 roku w japonii, nie ma szans zeby nagle po tylu latach zachcialo im sie to przetlumaczyc i wydawac, zwlaszcza ze ps2 juz jest na wylocie teraz skupiją sie na MHFU na psp i mh3 na wii Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 a szkoda... czyli Monster Hunter można zaliczyć do gier niedocenionych na ps2. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 do gier niedocenianaych poza japonią w japonii kazda część robi wielką frurroe i jest istne szaleństwo poza japonią jest słabo albo najwyżej średnio mam nadzieje ze sie to kiedys zmieni, capcom ma zamiar bardziej promowac MH u nas (bo kiedyś olewał i dlatego nie wydał mh2) Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 Może ktoś by spolszczył wersje japońską na angielską ^_^ trzeba czekać. Chociaż wątpie żeby komuś się chciało... :closedeyes: Cytuj
firana140 622 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 hmmm, no właśnie walić spolszczenie, ta gra jest banalna jeśli chodzi o język ale nikt nie porwał się na tłumaczenie na ang? 2G wzięli do tłumaczenia od razu po premierze Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 "spolszczyc japonska na angielską" - nie wiem jak to sie robi xD są jakies bardzo fragmentaryczne tłumaczenia mh2 , ale po pierwsze sa dosyc malo zaawansowane a po drugie w przeciwniestwie do wersji na psp , w mh2 na singlu jest dostepna tylko część gry (wyobrazcie sobie ze w mhf2 jest tylko elder babcia a GH jest niedostepny bez podlaczenia z netem, tak wlasnie jest na ps2) a poniewaz zeby grac w necie potrzeby jest japonski orginał i japonska konsola i jeszcze pewnie servery juz nie działają wiec... Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2009 (edytowane) Jak tak chodze i zabijam te śmieszne stworki to mój bohater robi się głodny ( tak mi się zdaje, bo sie trzyma za brzuch i wydaje charakterystyczne głosy) próbowałem go nakarmić mięchem od tych dinozaurów, ale nie idzie, a i jeszcze jedno. Jak troche powaliłem mieczem w te stwory to ten miecz u góry po lewej stronie pod paskiem kondychy robi się czerwony i pulsuje. O co w tym chodzi? Prosze o pomoc! Edytowane 9 sierpnia 2009 przez Spyker Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 (edytowane) człowieku przeciez w grze jest tutorial, wytlumaczone sa wszystkie podstawy O_o normalnie jestem bardzo cieprpliwy i odpowiadam po 20 razy na te same pytania bez mrugnięcia, ale przy takich pytaniach wymiękam, jeszcze brakuje zebys zapytał którą gałką się chodzi - zeby zjesc musisz upiec mięso na rożnie, dostajesz go na kilku poczatkowych questach, mozna tez kupic w sklepie, lepiej miec duzo staminy - mieczyk pod pasaki oznacza ostrosc, pdoczas ataku tracisz ja , jak miga na czerwono znaczy ze ejst tragiczna, wiec lepiej naostrzyc, zebu naostrzyc uzyj wetstona przy słabej sotrosci nie dosc ze bron sie odbija to jeszcze ma o wiele mniej obrażen Edytowane 9 sierpnia 2009 przez Yano Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2009 Sorki, że się tak pytam, ale wiesz ten mój angielski. Bądź jeszcze na tyle cierpliwy i odpowiedz mi na to pytanie i myśle że dam tobie spokój Tylko jak te mięcho upiec? Podchodze do ogniska i nic. Naciskam :x: :triangle: :circle: :square: i nic. A i jeszcze jedno...w tym queście który bede teraz przechodził musze zobyć steak (czyli stek) wale i wale w te stwory, ale ten stek nie wypada. Wpadłem na pomysł, że pewnie jakieś mięso musze upiec, tylko jakie? Pytam się tak, bo nigdy nie miałem najmniejszego kontaktu z tą grą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi