Opublikowano 13 września 201410 l Ja pyerdole jaki mecz. Jestem jankiem siatkowki bo ogladam tylko jak polacy graja na waznych turniejach ale dzisiaj sie denerwowalem zeby wygrali!!!11!!! oslodzili troche ten dzien :<
Opublikowano 14 września 201410 l Ja byłam na meczu z Włochami, w Atlas Arenie. Hala niepozorna z zewnątrz, ale w środku robi wrażenie. Nie wiem co czuli siatkarze jak usłyszeli Hymn na narodowym, ale ja przy 12-stu tys. miałam ciarki na rękach. Super atmosfera, super mecz. Mimo tego, że przegrywali każdy się dobrze bawił i wierzył. Oby więcej takich imprez! ;]
Opublikowano 14 września 201410 l wiecej zwyciestw, mniej porazek i drugie miejsce. liczenie punktow w tej siatkowce Edytowane 14 września 201410 l przez schabek
Opublikowano 14 września 201410 l za 3:1 i 3:0 sa 3pkt, za 3:2 sa 2pkt dla zwyciezcy i 1pkt dla przegranego
Opublikowano 14 września 201410 l A potrafi ktoś wytłumaczyć, na czym ta faza finałowa polega? Jest 6 drużyn i co dalej?
Opublikowano 14 września 201410 l Ok dzieki. Ale i tak bez sensu. Przy 3:2 powinno być 2 punkty dla zwyciescy i 0 dla przegranego.
Opublikowano 14 września 201410 l A dobra, już wiem. Teraz będzie 3 faza grupowa, 2 grupy po 3 drużyny. Każdy gra z każdym i potem miejsca 1-2 grają półfinały, a 3 miejsce o 5-6.
Opublikowano 14 września 201410 l 6 druzyn, z nich powstana dwie grupy z ktorych wychodza po 2 zespoly. potem polfinaly. musialem troche poczytac o tym bo sam nie rozumialem nic wczesniej xd nie dziwie sie ze siatkowka jest podsportem skoro nawet zasady czy statystyki nie trzymaja sie tu jakiejs logiki
Opublikowano 15 września 201410 l Ten system rozgrywek to ktoś na niezłym kwasie układał. Trzydrużynowe grupy tuż przed półfinałami, a Francja w swojej "grupie" będzie grała z Iranem, z którym dopiero co grała w 2 fazie <ok> Polsat chyba nie wykupił pełnego pakietu jeśli chodzi o losowania.
Opublikowano 15 września 201410 l w ogole nie powinno byc losowania grup w tej fazie imprezy, ja bym po aktualnie zakonczonej fazie zrobil po bozemu klasyczne cwiercifaly na zasadach pierwszy z grupy A z czwartym z grupy B itp. A tak dopiero pierwsza faza pucharowa sa polfinaly...
Opublikowano 15 września 201410 l No system rozgrywek jest mocno yebniety, nie ogarniam po co i dlaczego, niby ma byc ciekawiej, a ostatecznie do 1/2 moga przejsc slabsze druzyny, bo tak sie lysemu z FIVB wylosowalo.
Opublikowano 15 września 201410 l sport jak sport, jednym się podoba, innym nie. Ale cały ten system naliczania punktów i mistrzostwa to jakaś parodia. Powiedzmy, że jest przed meczem Polska Francja, sytuacja jest znana, Francja wie, że wystarczą im dwa sety, nie zwycięstwo, a dwa sety, niech wygrają oni te pierwsze dwa, później im nie idzie, ale i tak mają już wy(pipi)ane, bo i tak przejdą z pierwszego miejsca... Turlając beczkę dalej, nie ma to jak 3 fazy grupowe, to jest naprawdę bardzo ekscytujące, a największą beką mecz o 5 miejsce, kto to wymyślił, o 5 miejsce...
Opublikowano 15 września 201410 l Za 5 miejsce jest jeszcze spora kasa dla związku, więc jest o co grać. Za 6 miejsce gdzieś 30% tego.
Opublikowano 15 września 201410 l puchary europejskie tez sa grane dziwnie - nie wiem jak jest w dniu dzisiejszym ale swego czasu zasade sumowania setow w dwumeczu ( np wygrana 3-1 vs porazka 0-3 - czyli 3-4 w dwumeczu) zastapiona rozgrywaniem cudownego decycujacego seta nawet jak sie pierwszy mecz wygralo 3-0, a w drugim minimalnie przegralo 2-3 siatka i pilka reczna - dwa piekne sporty, ktore sa krzywdzone przez te dziwne zasady, grupy, podgrupy, kolejne grupy, przechodzenie z punktami z wczesniejszych meczy itp
Opublikowano 15 września 201410 l Z jednej strony niby to wyklucza potem kalkulowanie - przegramy ten mecz, to nie trafimy na np Brazylie w nast rundzie, ale z drugiej strony nie premiuje najlepszych druzyn.
Opublikowano 15 września 201410 l Tak z ciekawości, dlaczego w ekipie Brazylii nie gra Dante Amaral? Myślałem że to najlepszy ich zawodnik Ale ja siatkówkę oglądam "niedzielnie" więc mogę być nie na czasie. Edytowane 15 września 201410 l przez c0r
Opublikowano 16 września 201410 l Tak jest wygrywamy z Brazylia, niesamowity mecz i wielkie zwyciestwo
Opublikowano 16 września 201410 l Dziwna sprawa, jutro powinniśmy trzymać kciuki za Rosję, żeby być pewnym awansu
Opublikowano 16 września 201410 l Cos pieknego W 3 secie juz sie podlamalem, tak samo jak roztrwonilismy przewage w tiebreaku ale cale szczescie dobrze sie skonczylo. Teraz tylko miec nadzieje ze Brazylia z nozem na gardle wymeczy jutro solidnie kacapow a my ich dobijemy w czwartek. Pewnie w polfinale jak awansujemy (wiem ze lepiej nie wybiegac no ale.. xd) trafimy na Francje albo Iran. W takiej formie mozna byc w miare spokojnym ale pewnie emocji i tak nie zabraknie
Opublikowano 16 września 201410 l Pamietam jak w 4 klasie w szkolnym turnieju siatkowki zajelismy w chlopakami 2gie miejsce. Gwiazda naszej druzyny bylem oczywiscie ja oraz moja zagrywka. Jako jeden z nielicznych potrafilem przebic pilke na druga strone siatki a rywale nie mogli poradzic sobie z serwisem i nayebalem pelno punktow az do finalu Niestety moje serwy nie wystarczyly na szostoklasistow, oni jako jedynie potrafili odebrac moje atomowe uderzenie i przebic na nasza strone czym nie potrafilismy sie zrewanzowac i przegralismy Bylem jak taki Wlazly z dzisiaj <wzruszenie> <wspomnienia> <duma>
Opublikowano 16 września 201410 l A ja za to w siatkówkę nienawidzę grać. Oglądać też nie w sumie, wyjątek dla Polski robię, bo lubię takie emocje.