Opublikowano 18 września 20213 l Dziś może i tak, nie oglądałem całego meczu, ale ogólnie chodziło mi o to, że często było tak, że jakaś drużyna dominowała w lidze światowej, a na igrzyskach, albo mistrzostwach jak inna drużyna.
Opublikowano 18 września 20213 l W dniu 18.09.2021 o 19:22, krupek napisał(a): Dobra, ale i tak jeszcze może być brązowy medal ME, co też jest sukcesem. Siatkówka to specyficzny sport, oni mają tam tak zapchany sezon klubowy i reprezentacyjny, że ciężko trzymać dlużej wysoką formę. Xxdddd Jak w memie z Gordonem Ramsayem: > Siatkarze grają 20 meczów sezonie - oh dear, oh dear gorgeous; > piłkarze rozgrywają po 30 meczów w ligach, reprezentacji, w pucharach krajowych - you fucking donkey. Siatkarze mają słabą psychikę, tak jak praktycznie każda dyscyplina w Polsce. Piłkarze się zesrywają na Słowacji, siatkarze na każdym ważnym turnieju. Ale na Memoriale Janusza Szuby rozwalą towrzystwo!
Opublikowano 18 września 20213 l No tylko piłkarze mają zimę wolną, lato praktycznie też co dwa lata, a jak są ogórkami to zawsze mają lato wolne. Wiem, że są mecze eliminacyjne w ciągu sezonu. W siatkówce reprezentacyjnej imprezy narodowe są częściej, a liga trwa bez przerwy zimowej. No nie ujmując nikomu, ale dla mnie sezon kadrowiczów siatkarskich wygląda bardziej intensywnie niż piłkarski. W dodatku, kadrowicze grający w ekstraklapie to już w ogóle mają lajtowo, bo to ciężko nazwać profesjonalizmem na poziomie czołowych europejskich lig.
Opublikowano 19 września 20213 l Ale ile przebiegaja w sezonie pilkarze a ile siatkarze? Tez nie mozna tak ogolnikowac bo sportowcy od rzucania lotkami wogole nie maja przerwy zimowej. Napewno trzeba przyznac racje ze narzekanie kadrowiczow z ekstraklapy na natezenie sezonu to beka wnusiu i powinni sie wstydzic ale tez z drugiej strony mamy pilkarzy grajacych na zachodzie i juz tam nie ma taryfy ulgowej. Nie mowiac juz o takim Lewandowskim ktory obstawiam natezeniem pracy sam jeden pewnie obdarowalby wychodzacą piatke w pierwszym skladzie siatkarzy. Ok ,ktos powie ale Lewego mamy jednego. No ale to zaden argument bo jednak na tego Lewego najbardziej liczymy i przecietny kibic ma wyjebane ze zagral milion meczy w sezonie na najwyzszym poziomie rozgrywek kiedy przychodza jakies mistrzostwa. Ma wtedy tez byc kozak i tyle. Co do psychiki? Kto wie, wydawaliby sie ze na takim poziomie sportowym nie powinno miec to miejsca ale moze i ziarnko prawdy w tym jest. Choc ogladajac wczorajszy mecz raczej ciezko to stwierdzic bo gralismy naprawde bardzo dobrze ale slowenia grala jeszcze lepiej. Jednak u pilkarzy chyba bardziej to widac bo jednak na mistrzostwach widac tą nerwowosc po pierwszym gwizdku. Albo spojrzec na takiego zielinskiego. Polecam obejrzec jego highlist z serie a. Gosc jest serio zajebistym pilkarzem. No a kiedy przychodzi gra w reprezentacji to raczej nie powiedzialbys ze gra poza ekstraklasa. Trzeba przyznac jednak ze gosci z twarda psycha tez mamy , typu Stoch. Ale nie jestem pewny czy Rozi uznaje jego dyscypline za prawdziwy sport
Opublikowano 20 września 20213 l Wczoraj zmietli w sumie Serbie z parkietu, dobre i to Ciekawe co dalej, Haynen odchodzi, kilku siatkarzy pożegna się z kadrą, może znowu nasza teoretycznie super zdolna młodzież szybko dojrzeje?
Opublikowano 20 września 20213 l Podoba mi się w siatkarzach, że mamy tylu charakternych zawodników. Nie pierdzielą się w tańcu w wypowiedziach pomeczowych, a i na boisku nie raz pokazywali zadziorny charakter. Tym się różnią od grzecznych piłarzyków bez właśnie takich charakterów. Zwsze powtarzałem, że oprócz umiejętności potrzebny jest charakter twardych chłopów,
Opublikowano 22 maja 20222 l temat martwy od września ale warto odkopać bo ZAKSA po raz drugi klubowym mistrzem europy
Opublikowano 5 września 20222 l Ogląda ktoś w ogóle? Ja tylko śledzę jakieś skróty i wyniki, bo nie lubię siatkówki oglądać, ale idą jak burza i jest szansa na 3 Mistrzostwo Świata z rzędu
Opublikowano 5 września 20222 l Się okaże teraz, bo w ćwierćfinale czeka ich mecz z USA, wygrali z nimi w grupie już, ale Stany odpuściły mecz, także nie ma już miejsca na błąd, bo przegrany żegna się z turniejem.
Opublikowano 5 września 20222 l Ja siatkówki nigdy nie oglądałem, ale teraz dwa ostatnie mecze sobie włączyłem z ciekawości. Wczorajszy mecz to była formalność, chłopaki grali jak na treningu.
Opublikowano 10 września 20222 l Tez ogladam jak juz to najwazniejsze mecze polakow. Ale powiem wam jak ogladam teraz polfinal z brazylia no i ich cisniemy to co tam sie dzieje na tej hali jesli chodzi o klimat i kibicow to Jaki to musi byc boost dla zawodnikow. Na taki final to sam bym z che ia sie przeszedl dla samej atmosfery Wogole 3 z rzedu mś? Xd Az dziwnie tak ze w jakims sporcie druzynowym jestesmy az tak dobrzy. Polak nie przyzwyczajony Jeszcze jakis typ od nas ma na nazwisko Janusz
Opublikowano 10 września 20222 l Szczerze mówiąc, jak mam oglądać siatkówkę, gdzie Polska jest gospodarzem, to zawsze wyłączam głos, bo nie mogę ku.rwa słuchać tego festyniarstwa i syntezatorka. Januszostwo stuprocentowe. Wiecznie zadowoleni, niezależnie od tego, co się dzieje na boisku. Byłem na tych meczach parę razy (dawna Liga Światowa) i tam jest zero świadomego kibicowania. Oni tam jakby byli na dyskotece. Bez tych syntezatorków w ogóle nie byłoby dopingu. Na odtrucie w niedzielę o 12:00 gramy na Eurobaskecie w 1/8 z Ukrainą ;] Edytowane 10 września 20222 l przez [InSaNe]
Opublikowano 10 września 20222 l Pewnie w krótkich portaszkach kibicują, a powinni w gajerach i atmosfera jak na pogrzebie.
Opublikowano 10 września 20222 l Siedziałem trochę w temacie kibicowskim jak byłem młodszy, polscy siatkarscy kibice to stan umysłu Kiedyś taki reportaż był i pytali ich, jaki będzie wynik meczu. 2-1, remis, 1-0 - to były częste odpowiedzi i tacy są zorientowani Także fajnie, że Polska odnosi sukcesy i bardzo mnie to cieszy, ale mnie tam to festyniarstwo z syntezatorkiem śmieszy. To jest doping i tu ciary przechodzą, a nie zapiewajło z syntezatorem. Edytowane 10 września 20222 l przez [InSaNe]
Opublikowano 10 września 20222 l W dniu 10.09.2022 o 17:50, kanabis napisał(a): Nie tak jak w eurobaskecie Biorąc pod uwagę burdel w PZKosz i zbieraninę zawodników to wyjście z grupy i tak dobry wynik. Jak pokonamy Ukrainę to raczej Słowenia w ćwierćfinale i to już teoretycznie ściana dla nas.
Opublikowano 10 września 20222 l No i jeszcze przegramy. Zwrocmy uwage czy kibice dalej beda zadowoleni.
Opublikowano 10 września 20222 l Mi chodzi o aspekt kibicowania. Im się to podoba, dla mnie to jak stragany z watą cukrową i disco polo. Wkładając jeszcze kij w mrowisko, z tym sportem to jest trochę jak z zużlem. Na serio interesuje to góra 10 krajów na świecie. Większość nawet nie transmituje tego turnieju, bo nikogo to nie interesuje. Ze sportów drużynowych liczy się tylko piłka nożna i koszykówka, no jeszcze może handball, który jest bardzo popularny w Europie. Ps. Oczywiście, że będą zadowoleni. Bo wielu tu nie chodzi o sport, tylko dyskotekę na trybunach. Polaczki i tak wygrają. I finał też, o to nie musisz się martwić Edytowane 10 września 20222 l przez [InSaNe]
Opublikowano 10 września 20222 l No widzisz, kazdy ma inny punkt widzenia bo dla mnie osobiscie to co wrzuciles to zadne ciareczki tylko zwykle typowo pilkarskie przyspiewki podpitych grekow spiewajacy co tam im podrzuci jakis wodzirej z racami. Brakuje tylko olympiakos kurwa i chuj. A z ciekawoscia bym zobaczyl statystyki popularnosci siatkowki , koszykowki i recznej w europie. Bo cos smiem wątpic ze ktorakolwiek z wymienionych mocno odstaje od innych. Gdyby nie ty to nawet bym nie wiedzial ze sa mistrzostwa europy w koszykowke aktualnie. Mimo ze o recznej czy siatkowce zawsze sie gdzies slyszy. A taka popularna podobno
Opublikowano 10 września 20222 l Bo u nas ten sport leży - jesteśmy średniakami. Promuje się sporty, w których są sukcesy. O polskiej ręcznej też mało kto słyszy - ME, czy MŚ, bo nie doczekaliśmy się klasowych następców. Na ost. MŚ dostaliśmy dziką kartę, bo się na nie nie dostaliśmy. W polskiej siatkówce zaje.biste jest to, że SZKOLĄ zawodników i wyłuskują talenty. W innych dyscyplinach to nie istnieje i utalentowany zawodnik to przypadek. Dobra, już wyraziłem swoje zdanie, teraz Polaczki mają wygrać całą imprezę ;] Do tej pory 3 razy pod rząd MŚ udało się z tego co pamiętam tylko Włochom, jak mieli swoje złote pokolenie w latach 90-tych. No widzicie, jak powiedział Pan Laskowski Aleksander Śliwka to już nie jest chłopak w krótkich spodenkach, tylko prawdziwy mężczyzna i lider reprezentacji
Opublikowano 10 września 20222 l Miodzio, liczę na finał z Włochami, Słoweńcy są strasznie niewygodni dla nas.