kanabis 22 419 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Ja wiem na czym to polega Insane, i akurat jak w przypadku skokow czy zuzla zgodze sie ze to sa sporty ktore nikogo procz 5 panstw tak juz chcialbym zobaczyc jakies dane na jakiej podstawie wnioskujesz ze w europie (bo nie bede liczyl USA z wiadomych przyczyn) koszykowka jest tak mega popularna a siatkowka nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Postawiliśmy na szkolenie gdzies 20 lat temu i jest efekt, do tego mocna liga i dosc bogata jak na standardy europejskie, a wiadomo tu az tyle co w nożna hajsu nie potrzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Kanabis, musiłbym szukać statystyk/linków, a nie mam na to czasu teraz. Tak po prostu jest. A inne polskie sporty drużynowe niech biorą przykład z systemu szkolenia siatkarskiego, bo ich w ogóle nie ma. Słowenia - nemesis siatkarskiej Bolzgi w finale? Będzie ciekawie. Swoją drogą, jakby awansowali do finału i (oby nie) ograli Polskę, to we wrześniu ten mały kraj by miał kombo w postaci MŚ w siatkówkę i dużą szansę na ME w koszykówkę, w której to imprezie broni tytułu i jest głównym faworytem turnieju. Dla mnie to jest fenomen jeśli chodzi o sport. Podobnie Serbia - prawie w każdej ważniejszej dyscyplinie się liczą, może poza piłką nożną. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) Pytam jako czysty laik, z czego wynika tak silna pozycja Polski w tym sporcie? Po prostu to co wymienił @Bartg? Czy sukces jest jednak bardziej złożony? Szansa na trzeci z rzędu tytuł mistrza świata to jakiś kosmos Edytowane 10 Września 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Szkółek piłkarskich niby też mamy dużo, a kadra jest balasem od 30 lat. Także liczy się jakoś szkolenia i mental w profesjonalnej lidze potem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Szkółki piłkarskie w Polsce to zabawa dla bogatych, cala reszta gra w ligach juniorów, gdzie nadal liczy sie wynik i nie kiwaj sie bo stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) 6 minut temu, ginn napisał: Pytam jako czysty laik, z czego wynika tak silna pozycja Polski w tym sporcie? Po prostu to co wymienił @Bartg? Czy sukces jest jednak bardziej złożony? Szansa na trzeci z rzędu tytuł mistrza świata to jakiś kosmos Jest system szkolenia. Utalentowana młodzież. Silna liga. Zainteresowanie sponsorów i kibiców. Pieniądze. Polsat pokazuje ligę i imprezy non stop. Utalentowane pokolenie, które idzie na sportową emeryturę, zastępowane jest przez kolejne utalentowane pokolenie i dobrze się to kręci. Uwiera tylko brak medalu olimpijskiego, bo od lat jadą jako faworyci, a potem po wyjściu z grupy ch... bombki strzela. Edytowane 10 Września 2022 przez [InSaNe] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 18 minut temu, krupek napisał: Szkółek piłkarskich niby też mamy dużo, a kadra jest balasem od 30 lat. Także liczy się jakoś szkolenia i mental w profesjonalnej lidze potem. Mental mentalem ale caly ten pzpn i jego struktury to jest chore go.wno i mlodzi z ambicjami sa gaszeni przez lesnych dziadkow. 20k na start i wielu juz mysli, ze szczyty osiagnite bo mozna dopy wyrywac na drogie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Tak jest, niestety. Młody zawodnik w 1 lidze dostaje chore pieniądze i nie potrzebuje już rozwoju, skoro hajs się zgadza. Zarobki w ekstraklasie i 1 lidze to jest jakiś fenomen. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 No wiesz jak on tyle zarobi w ekstraklapie a byl na testach w anglii gdzie nie nadazal za 38 latkami fizycznie to on juz woli mniej zarobic ale sie nienarobic. Na podjechanie sportowym bmw pod manieczki wystarczy. Ale nie ma sie co bac o reprezentacje bo o potencjalny trzon w przyszlosci zadbaja szkoleniowcy z innych krajow jak np w przypadku zalewskiego, casha czy paru innych. Poczekajcie jak dorosna wszystkie te brajanki , owoce grzechu z ciemnymi pytongiem polek ktore powylatywaly na zmywak 15 lat temu. Wszyscy szkoleni w anglii I kto wie, moze reprezentacja jeszcze kiedys wskoczy do top 10 rankingu fifa. A klubowa pilka dalej bedzie meczyc sie z mistrzem luksemburga i azerbejdzanu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 15 godzin temu, [InSaNe] napisał: Do tej pory 3 razy pod rząd MŚ udało się z tego co pamiętam tylko Włochom, jak mieli swoje złote pokolenie w latach 90-tych. Brazylia wygrywała trzykrotnie, w latach 2002, 2006 i 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Mistrzostwa Świata mają większą rangę niż Igrzyska, tak jest w wielu dyscyplinach od kilku lat, więc ten argument o Igrzyskach jest inwalidą. Jakby dziś Polaki zostali mistrzami to będzie ciekawa sytuacja, bo najpierw three-peat Włoch, potem Brazylii, a teraz Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Igrzyska to przede wszystkim domena sportow indywidualnych. A tez nie wszedzie. Nie wydaje mi sie zeby tenisista wolal wygrac igrzyska kosztem wielkiego szlema czy kolarz kosztem wielkiego touru. Medal olimpijski to przede wszystkim najbardziej prestizowe wyroznienie w lekkiejatletyce. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 No w ostatnich latach też średnio, bo dla wielu lekkoatletów ważniejsze są MŚ. Ranga igrzysk mocno spadła. Dla kolarzy, czy tenisistów to już w ogóle jest mało ważna, szczególnie polskich, bo komitet olimpijski ich mało wspiera. Sama Radwańska to kiedyś przyznała publicznie przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Nie no, np. w siatkówce igrzyska są najważniejsze. Jak słucham te gadające głowy, to zawsze o tym mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 129 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 (edytowane) Też mi się zawsze wydawało, że w siatkówce igrzyska są najważniejsze, tak samo miałem wrażenie, że w hokeju są najważniejsze. Nie wiem czym to jest spowodowane, że w jakimś sporcie medal olimpijski jest ważny, a w innym nie. W piłce nożnej olimpiada to jest jakiś żart, tam liczy się tylko mundial. Edytowane 11 Września 2022 przez Wooyek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Olimpiada>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MŚ Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 129 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Końcówka pierwszego seta to był niezły ogień Jest dobrze, ale zanosi się na ciężkie spotkanie. Włosi dobrze w bloku grają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 129 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Chyba po meczu, nic się gra Polakom nie klei. Jak się nie obudzą to niestety skończy się to 1:3 dla Włochów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Ale lipa. Płakać się chce Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 No niestety, Makarony wybijają nam siatkówkę z głowy. Już pierwszego seta nie powinniśmy byli tak na dobrą sprawę wygrać. Włoski rozgrywacz to dla mnie MVP turnieju. Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 W drugim secie mieliśmy wielopunktowe prowadzenie, wdało się rozluźnienie i od tego momentu Włosi dostali wiatru w żagle Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Co tu dużo mówić, przegraliśmy ze zdecydowanie lepszym od nas zespołem. Mnie niepokoi jedno: Italiańcy to najmłodszy zespół tych mistrzostw. Skoro już teraz wygrali to mogą dominować latami. Może jak wróci Leon po kontuzji sytuacja naszych się poprawi. trochę go brakowało, zwłaszcza jego zagrywek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 129 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Trzeba przyznać, Włosi byli lepsi i zasłużenie wygrali. Ale jest srebro, więc też jest dobrze. Faktycznie Leona i jego bomb po 140km/h brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Z takim zespołem w tym turnieju polska reprezentacja nie grała. Włosi jak cyborgi - wszystko im wychodziło i w pełni zasłużyli na wygraną. Mogą cieszyć się podwójnie, bo w kosza zlali Serbów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi